35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:dzien dobry.. dzisiaj na obiad jade do Kisi, a jutro do Kaptura- uwielbiam ruskie!
caffe, Mega, Iwone, kkisia, moremi, iwcia77, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość
-
gretka wrote:tak przy okazji, wczoraj byl watek imprez, a to zmierza do kuchni.Tu pytanie- ktos ma jakis dobry, ciekawy przepis na ciasteczka- zaczyna sie szalenstwo adwentowo-ciasteczkowe....jakies podpowiedzi, pomysly?
Gretka, wszytkie najlepsze ciastka sa na http://www.mojewypieki.com/kategoria/ciastka
Dziewczyna jest wrecz genialna i znajda sie przepisy dostosowane do kazdego wymogu. Ja potrzebuje ciastka, ktore nie rosna, bpo moje maja wzory i sa dosyc precyzyjne (na choine), a tak mam pelno takich przepisow.. Robilam guziki, te z buzkami (mam takie foremki nawet), te z wycisnietum wzorem "ciastek",
a z pierniczkow (uwielbiam) http://www.mojewypieki.com/kategoria/pierniczki
pepparkakor tez do dekoracji i zwykle, rosnace katarzynki- wszytkie byly rewelka.
caffe, kkisia, moremi, Simba, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Zapraszam na bigos mój syn oszalał na jego punkcie..codziennie się pyta jest bigos? A córcia mniej szczesliwa tekstem do mnie czy codziennie musi być kapusta? Ona by wszystko za naleśniki oddała
przynajmniej nie ma dylematu co ugotowac..gretka -
Pusurek wrote:Ello z wyra. Moj diabelnie inteligentny syn nauczyl sie przewracac na brzuch. Od 3 dni wyginal sie w ten charakterystyczny sposob, no i dzis w nocy pokazal, ze potrafi. Na szczescie robi to tylko w jedna strone i przy okazji wali mnie w leb, bo raz spojrzalam chwile pozniej, a mala kanalia lezala z nosem w poduszce i ledwo zipala... Teraz to juz chyba w ogole nie bede sypiac...
Bry dla wszystkich.Pusurek, kkisia lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ello z wyra. Moj diabelnie inteligentny syn nauczyl sie przewracac na brzuch. Od 3 dni wyginal sie w ten charakterystyczny sposob, no i dzis w nocy pokazal, ze potrafi. Na szczescie robi to tylko w jedna strone i przy okazji wali mnie w leb, bo raz spojrzalam chwile pozniej, a mala kanalia lezala z nosem w poduszce i ledwo zipala... Teraz to juz chyba w ogole nie bede sypiac...
Bry dla wszystkich.
hmm, a gdyby go tak przywiazac? albo chociaz kolderke na plasko przy rogach?
bo co- jakbys nie zauwazyla, to moglby sie udusic? http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/stress-onion-head-emoticon.gifWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:33
Pusurek lubi tę wiadomość
-
peppapig wrote:Zapraszam na bigos mój syn oszalał na jego punkcie..codziennie się pyta jest bigos? A córcia mniej szczesliwa tekstem do mnie czy codziennie musi być kapusta? Ona by wszystko za naleśniki oddała
ło rany Peppa, bigos tez chce!
ale, ale, bigos to se moge sama zrobic (belgowie maja genialna kapuste kiszona), a pierogow nie lubie kleic.. znaczy jakby mi ktos ciasto zagniotl i rozwalkowal to juz potem okMega, kkisia, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Kruche ciastka
Ja się nad tymi zastanawiam tzw amerykańskie z czekoladą..to dla Gretki
Drukuj
Składniki:
250 g czekolady deserowej
250 g masła
300 g cukru
1 op cukru wanilinowego
1 łyżka aromatu pomarańczowego
2 jajka
6 łyżek mleka
450 g mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
Do miękkiego masła wsypać cukier i cukier waniliowy.
Razem utrzeć na puszystą masę.
Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku, mleko i aromat pomarańczy.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie stopniowo dosypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Gdy składniki się połączą wrzucić jeszcze czekoladę połamaną na małe kawałki.
Ciasto jeszcze przemieszać.
Uformować z ciasta okrągłe ciasteczka, które kłaść na blasze do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 15 minut.tez bede robić z córcia ciasteczka
kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ło rany Peppa, bigos tez chce!
ale, ale, bigos to se moge sama zrobic (belgowie maja genialna kapuste kiszona), a pierogow nie lubie kleic.. znaczy jakby mi ktos ciasto zagniotl i rozwalkowal to juz potem okIwone lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:no i wlasnie....
dlugo nie trzeba bylo czekacI dlatego zobrazowałam to czym jest takie wierzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:59
Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Zara zara Burszta ja tylko podsumowałam paszczy tekst o szykowaniu sie 6tys strony..Że niby pykniecie jej ma dawac gwarancyje zaciONzenia..Dlatego skwitowałam to ,ze kazda ktora sie pojawi na tej stronie zaciąży
I dlatego zobrazowałam to czym jest takie wierzenie
kapturnica, Mega, moremi lubią tę wiadomość