35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Boże - jaki kurwa stres z Wami...napisałam o burakach i zobaczyłam, że załadowałam się jako pierwsza na stronie...już się przeraziłam, że komuś zabrałam tą 6000...masakra - to tak, jakbym komuś spod tyłka wyjęła dla zabawy święty stołek....
malgos741, kapturnica, dorbie, peppapig, Mega, paszczakin, kkisia, caffe, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:kapta - jak będziesz robić te buraczki - to dopraw je dobrze - żeby były kwaskowe i jednoczesnie słodkie. Wychodzą najlepsze z faktury na tarce tej takiej jakby do parmezanu (nie ta co robi zupełną miazgę i wygląda jakby ktoś gwoździami poprzebijał blachę - tylko ta z drobniutkimi podłużnymi dziurkami)
ja buraki gotuję na parze - świetnie się obierają i zachowują smakkapturnica lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Boże - jaki kurwa stres z Wami...napisałam o burakach i zobaczyłam, że załadowałam się jako pierwsza na stronie...już się przeraziłam, że komuś zabrałam tą 6000...masakra - to tak, jakbym komuś spod tyłka wyjęła dla zabawy święty stołek....
malgos741 lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:kapta - jak będziesz robić te buraczki - to dopraw je dobrze - żeby były kwaskowe i jednoczesnie słodkie. Wychodzą najlepsze z faktury na tarce tej takiej jakby do parmezanu (nie ta co robi zupełną miazgę i wygląda jakby ktoś gwoździami poprzebijał blachę - tylko ta z drobniutkimi podłużnymi dziurkami)
Ey laski szybciej stukajcie bo ja o 14musze jechac...I sie kurwa przez wasze obijanie nie zalapie na milenijna stroneIwone lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:weź, proszę Cię... bo znowu się zacznie
jeszcze trochę to do grona będą przyjmowane tylko osoby, które magnesy pozostałym będą wysyłały
myśle ze Andzej na to nie pozwoli
kapturnica, Iwone, EwaT, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzepis na bardzo dobre buraczki ups... buraki na ciepło
1 kg ugotowanych buraczkow zetrzec na bardzo drobnej tarce
- w rondlu rozgrzac 2 lyzki oleju z lyzeczka masla i dodajac 2 lyzki pszennej mąki zrobic jasna zasmazke
- dodac starte buraki, podsmazyc stale mieszajac, dosmakowac
- miodem (ok. lyzeczki)
- szczypta imbiru
- szczypta pieprzu bialego
- sola do smaku
- sokiem z cytrynu do smaku (ok 1-2 lyzki)
podsmazac mieszajac na slabym ogniu okolo 10-15 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:59
kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość