35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Blisko nas jest ośrodek w Zalesiu, bardzo chwalony. Działa na zasadzie że nie trzymają na siłę. Ale to też nie wypaliło. 17 grudnia, zaczyna terapię z nową osobą i znów mam nadzieję że tym razem to będzie "ten" terapeuta.
macduska, Mega lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyania.g wrote:Od jutra w wyborczej egzaminy gimnazjalne tegoroczne z odpowiedziami. Zamierzam kupić ale chciałabym też sprawdzić jak by sobie poradziła. Skąd wziąć takie arkusze? A jeśli chodzi o ośrodki to już był ten temat poruszany ale przy lęku separacyjnym to raczej nie jest dobry pomysł.
A w szkole Ci nie dadzą???
Przecież ma lekcje, nauczyciele sami powinni z nią to przerobic, moze będą, zapytaj.
Zresztą jak zdobędę u siebie to mogę Ci wysłać w przyszłym tygodniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 23:30
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Blisko nas jest ośrodek w Zalesiu, bardzo chwalony. Działa na zasadzie że nie trzymają na siłę. Ale to też nie wypaliło. 17 grudnia, zaczyna terapię z nową osobą i znów mam nadzieję że tym razem to będzie "ten" terapeuta.
ania.g, moremi lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:A w szkole Ci nie dadzą???
Przecież ma lekcje, nauczyciele sami powinni z nią to przerobic, moze będą, zapytaj.
Zresztą jak zdobędę u siebie to mogę Ci wysłać w przyszłym tygodniu.
NMatka fantastycznej 4 -
No i po naszych perypetiach związanych z załatwianiem ślubu i moim omdleniem w kościele jesteśmy chyba najbardziej znaną parą w parafii.
Dziś mój M po pracy pojechał prosto do kancelarii, bo wypadałoby w końcu powiadomić księdza, że chcemy małego chrzcić, bo chrzestni i reszta gości zaproszona, knajpa zarezerwowana.
Mój M wchodzi do kancelari, mówi Szczęść Boże", a proboszcz mu na to "To co, chrzcimy?"Iwone, kkisia, iwcia77, Arwena, kapturnica, Mega, Reni, caffe, Pusurek, Bozia3, ania.g, macduska, gosia7122, Parka lubią tę wiadomość
-
dobrywieczor..i dobranoc
Alojz ma grype, siedzi caly dzien przed kompem ..forum nadrabialam 2 i 1/2 godziny, no ale za to ugotowalam bigos, ubralam jo£ke, pranie zrobilam i poprasowalam.
widze, ze temat dzisiejszej lekcji : sluzba zdrowia - zagranica kontra pl
w italii, poprzez lekarza rodzinnego otrzymujesz wszystkie badania i recepty jakie tylko potrzebujesz, nie ma problemu z beta, progesteronem itp. antybiotyki sa kontrolowane i raczej niechetnie dawane, ale jak jest wskazanie to problemu nie ma.a jak nie masz czasu leciec do rodzinnego to idziesz do labo prywatnie i robisz badania jakie tylko chcesz. Obsluga szpitalna jest w miare ok, lekarze w szpitalu troszke zarozumiali, ale kulturalni raczej.Wyniki badan odbierasz samemu, masz je w domu ( nic nie idzie do lekarza- do ciebie nalezy pokazanie ich lekarzowi), wiekszosc badan jest refundowanych a jak nie to np RM lub TK placisz tzw ticket w wysokosci 46 euro. czas oczekiwania jest rozny i zalezny od stopnia powagi choroby, lekarz na skierowaniu ma mozliwosc zakreslenia czy badanie ma byc wykonane natychmiast, czy w ciagu 10 dni, czy nie jest bardzo URGENT . Karetki przyjezdzaja na kazdy telefon i samemu tez bez problemu mozna jechac na pogotowie i byc przebadanym od glow do stop.
osobiscie omijam szerokim lukiem tylko wloskich dentystow, kompletnie nie ten poziom leczenia, drogo i bylejak, do tego nie dentysta cie plombuje tylko asystentka
Zeby lecze w polandii ..no i w tajlandii jak jestesmy na wakacjach
a dzis dzwonilam do szpitala, zeby umowic sie na rozmowe w sprawie oddania krwi z pepowiny i okazalo sie, ze nie moge byc dawca , bo Alojz ma haszimoto i astmeszkoda...
dodam , ze w italii uznanie kobiety w ciazy jest od momentu potwierdzenia bety lub 1 usg ( zazwyczaj 6/7 tydz) i jest ona juz pod nadzorem lekarskim, z kazda pierdolka ma prawo leciec na pogotowie i zostanie ratowana jej ciaza.
w italii nie ma znaczenia czy pracujesz i masz ubezpieczenie, wystarczy legalny pobyt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 02:07
Evans, Iwone, kapturnica, Mega, kkisia, Bozia3, macduska, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Hejka , duzo smakolykow na Swieta , ale nie czytalam , zeby ktos z Was robil zupe migdalowa ??? Hm .... Polecam !!!! przepyszna z kluskami .... Moja ulubiona .... Nic tak nie smakuje jak ona, Bo niezastapiona! Bez dwoch zdan!
iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Evans wrote:Hejka , duzo smakolykow na Swieta , ale nie czytalam , zeby ktos z Was robil zupe migdalowa ??? Hm .... Polecam !!!! przepyszna z kluskami .... Moja ulubiona .... Nic tak nie smakuje jak ona, Bo niezastapiona! Bez dwoch zdan!
Evans, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:to wrzuc przepis na watek z przepisami
Ja Przyznaje sie bez bicia juz po razy drugi , ze ja nie gotuje , nawet na Swieta , Znaczy wtedy to razem gotujemy z moim , ale ja bardziej Tylko do pomocy , ale przepis wrzuce , dopytam Dokladnie co I jak , zeby glupoty nie napisac hyyyyyy
iwcia77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Evans wrote:Ja Przyznaje sie bez bicia juz po razy drugi , ze ja nie gotuje , nawet na Swieta , Znaczy wtedy to razem gotujemy z moim , ale ja bardziej Tylko do pomocy , ale przepis wrzuce , dopytam Dokladnie co I jak , zeby glupoty nie napisac hyyyyyy
Evans lubi tę wiadomość
-
Hejka!
Pierwsza!
Bo tych lunatyczek Iwci i Simby nie liczę...
Miłego dnia i ten teges...
dziś do mnie doszło, że jak się nie staram, to może wreszcie wezmę antybiotyk i przeleczę zatoki porządnie - geniusz, czyż nie?
Czyli zaczynamy remont generalny...
Simba, a może przegapiłam, co ze zwapnieniem u maluszka?
Wyjasniło się coś?
Simba, kapturnica, moremi, kkisia, peppapig, Pusurek, Mega, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość