X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blisko nas jest ośrodek w Zalesiu, bardzo chwalony. Działa na zasadzie że nie trzymają na siłę. Ale to też nie wypaliło. 17 grudnia, zaczyna terapię z nową osobą i znów mam nadzieję że tym razem to będzie "ten" terapeuta.

macduska, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Od jutra w wyborczej egzaminy gimnazjalne tegoroczne z odpowiedziami. Zamierzam kupić ale chciałabym też sprawdzić jak by sobie poradziła. Skąd wziąć takie arkusze? A jeśli chodzi o ośrodki to już był ten temat poruszany ale przy lęku separacyjnym to raczej nie jest dobry pomysł.

A w szkole Ci nie dadzą???
    Przecież ma lekcje, nauczyciele sami powinni z nią to przerobic, moze będą, zapytaj.
    Zresztą jak zdobędę u siebie to mogę Ci wysłać w przyszłym tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 23:30

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta spadam. Młodsza jeszcze nie śpi i domaga się usypiania a o 7 start do szkoły. Dobrej nocy.

moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Blisko nas jest ośrodek w Zalesiu, bardzo chwalony. Działa na zasadzie że nie trzymają na siłę. Ale to też nie wypaliło. 17 grudnia, zaczyna terapię z nową osobą i znów mam nadzieję że tym razem to będzie "ten" terapeuta.
    trzymam kciuki

ania.g, moremi lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A w szkole Ci nie dadzą???
    Przecież ma lekcje, nauczyciele sami powinni z nią to przerobic, moze będą, zapytaj.
    Zresztą jak zdobędę u siebie to mogę Ci wysłać w przyszłym tygodniu.

N
    Dobrze że mówisz bo nikt mi nie powiedział. Jutro L. ma zajęcia z wychowawczynią to zapytam i poproszę.

• moremi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No zesz kurwa mac!!! A pakowalam lepiej niz cmielowska porcelane. Da sie skleic?
    Da się :-)
    Spokojnie :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po naszych perypetiach związanych z załatwianiem ślubu i moim omdleniem w kościele jesteśmy chyba najbardziej znaną parą w parafii.
    Dziś mój M po pracy pojechał prosto do kancelarii, bo wypadałoby w końcu powiadomić księdza, że chcemy małego chrzcić, bo chrzestni i reszta gości zaproszona, knajpa zarezerwowana.
    Mój M wchodzi do kancelari, mówi Szczęść Boże", a proboszcz mu na to "To co, chrzcimy?"

Iwone, kkisia, iwcia77, Arwena, kapturnica, Mega, Reni, caffe, Pusurek, Bozia3, ania.g, macduska, gosia7122, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrywieczor..i dobranoc :(
    Alojz ma grype, siedzi caly dzien przed kompem ..forum nadrabialam 2 i 1/2 godziny :-O, no ale za to ugotowalam bigos, ubralam jo£ke, pranie zrobilam i poprasowalam.

widze, ze temat dzisiejszej lekcji : sluzba zdrowia - zagranica kontra pl ;D

w italii, poprzez lekarza rodzinnego otrzymujesz wszystkie badania i recepty jakie tylko potrzebujesz, nie ma problemu z beta, progesteronem itp. antybiotyki sa kontrolowane i raczej niechetnie dawane, ale jak jest wskazanie to problemu nie ma.a jak nie masz czasu leciec do rodzinnego to idziesz do labo prywatnie i robisz badania jakie tylko chcesz. Obsluga szpitalna jest w miare ok, lekarze w szpitalu troszke zarozumiali, ale kulturalni raczej.Wyniki badan odbierasz samemu, masz je w domu ( nic nie idzie do lekarza- do ciebie nalezy pokazanie ich lekarzowi), wiekszosc badan jest refundowanych a jak nie to np RM lub TK placisz tzw ticket w wysokosci 46 euro. czas oczekiwania jest rozny i zalezny od stopnia powagi choroby, lekarz na skierowaniu ma mozliwosc zakreslenia czy badanie ma byc wykonane natychmiast, czy w ciagu 10 dni, czy nie jest bardzo URGENT . Karetki przyjezdzaja na kazdy telefon i samemu tez bez problemu mozna jechac na pogotowie i byc przebadanym od glow do stop.
    osobiscie omijam szerokim lukiem tylko wloskich dentystow, kompletnie nie ten poziom leczenia, drogo i bylejak, do tego nie dentysta cie plombuje tylko asystentka :-O

Zeby lecze w polandii ..no i w tajlandii jak jestesmy na wakacjach :)

a dzis dzwonilam do szpitala, zeby umowic sie na rozmowe w sprawie oddania krwi z pepowiny i okazalo sie, ze nie moge byc dawca , bo Alojz ma haszimoto i astme :( szkoda...

dodam , ze w italii uznanie kobiety w ciazy jest od momentu potwierdzenia bety lub 1 usg ( zazwyczaj 6/7 tydz) i jest ona juz pod nadzorem lekarskim, z kazda pierdolka ma prawo leciec na pogotowie i zostanie ratowana jej ciaza.

w italii nie ma znaczenia czy pracujesz i masz ubezpieczenie, wystarczy legalny pobyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 02:07

Evans, Iwone, kapturnica, Mega, kkisia, Bozia3, macduska, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , duzo smakolykow na Swieta , ale nie czytalam , zeby ktos z Was robil zupe migdalowa ??? Hm .... Polecam !!!! przepyszna z kluskami .... Moja ulubiona .... Nic tak nie smakuje jak ona, Bo niezastapiona! Bez dwoch zdan!

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Hejka , duzo smakolykow na Swieta , ale nie czytalam , zeby ktos z Was robil zupe migdalowa ??? Hm .... Polecam !!!! przepyszna z kluskami .... Moja ulubiona .... Nic tak nie smakuje jak ona, Bo niezastapiona! Bez dwoch zdan!
    to wrzuc przepis na watek z przepisami :)

Evans, moremi lubią tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    to wrzuc przepis na watek z przepisami :)

Ja Przyznaje sie bez bicia juz po razy drugi , ze ja nie gotuje , nawet na Swieta , Znaczy wtedy to razem gotujemy z moim , ale ja bardziej Tylko do pomocy , ale przepis wrzuce , dopytam Dokladnie co I jak , zeby glupoty nie napisac hyyyyyy :)

iwcia77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Ja Przyznaje sie bez bicia juz po razy drugi , ze ja nie gotuje , nawet na Swieta , Znaczy wtedy to razem gotujemy z moim , ale ja bardziej Tylko do pomocy , ale przepis wrzuce , dopytam Dokladnie co I jak , zeby glupoty nie napisac hyyyyyy :)
    ok, czekamy :)

Evans lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a93111f2b4cd.jpg

Elfik, kapturnica, moremi, kkisia, Reni, Pusurek, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6495761c21b5.jpg

Elfik, kapturnica, moremi, HappyJo, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc22d765441d.jpg

Elfik, kapturnica, moremi, kkisia, Mega, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazda betlejemska :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f61b9428841e.jpg

Elfik, kapturnica, moremi, HappyJo, kkisia, Reni, Pusurek, Bozia3, ania.g, Mega, macduska, megan8 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c622c2e8841.jpg

Elfik, kapturnica, moremi, HappyJo, kkisia, ania.g, Mega, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f18ac1844d98.jpg

Elfik, kkisia, macduska lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, druhu, tez nie spisz? ;)

Elfik, moremi, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Pierwsza!

Bo tych lunatyczek Iwci i Simby nie liczę...;)

Miłego dnia i ten teges...

dziś do mnie doszło, że jak się nie staram, to może wreszcie wezmę antybiotyk i przeleczę zatoki porządnie - geniusz, czyż nie?
    Czyli zaczynamy remont generalny...

Simba, a może przegapiłam, co ze zwapnieniem u maluszka?
    Wyjasniło się coś?

Simba, kapturnica, moremi, kkisia, peppapig, Pusurek, Mega, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 6032 6033 6034 6035 6036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ