X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    mi sie wydaje ze chyba mozna, zalezy od powagi i stadium choroby...i lekarza prowadzacego , ktory moze zlecic natychmiatowy wynik ...tak jest w italii. np, ktos laduje w szpitalu , wykrywaja nowotwor, pobieraja probke i to ona jest najwazniesza do badania a jak np ktos idzie wyciac pieprzyka, oddaje go do badania hist-pat a lekarz na skierowaniu nie napisze , ze Urgent to sie czeka ponad miesiac...tak naprawde chyba lekarze moga zadecydowac o powadze badania i jego wynikow..
    Dokladnie...Dlatego ide w pon do ordynatora i nie wyjde poki nie zadzwoni do krakowa by przyspieszyc wyniki....

iwcia77, Aasiula, ania.g, malgos741, peppapig, Mega, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko które ma dopiero 10 tyg pcha rączki do buzi i ślini się na maxa. na ile przed wychodzącymi zębami zaczynają się objawy? Córki pierwsze ząbki miały w wieku 4 mc. ale nie pamiętam kiedy zaczynały się jakieś objawy.

Aasiula, malgos741, Sabina, Heretyczka, Mega, Pusurek, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Czy dzisiaj robimy licytację, która później wstała?
    Bry :-) obudziłam się ;)
    No to ze mną nikt chyba nie wygra ;)

iwcia77, Aasiula, Sabina, SolarPolar, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Moje dziecko które ma dopiero 10 tyg pcha rączki do buzi i ślini się na maxa. na ile przed wychodzącymi zębami zaczynają się objawy? Córki pierwsze ząbki miały w wieku 4 mc. ale nie pamiętam kiedy zaczynały się jakieś objawy.
    Wiesz mój młody miał 3 miesiące jak miał 2 zabki a ślinił sie od 9 tygodnia
    Bardzo szybko :)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a dziekuje za mily komplement :)
    Iwcia jak Ty się trzymasz w tym dwupaku, bo ja mam jeszcze 7 tygodni i nie wiem jak to zniosę, coraz gorzej się czuję, chodzę jak kaczka bo wszystko mnie boli na poziomie bioder

Mega, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dokladnie...Dlatego ide w pon do ordynatora i nie wyjde poki nie zadzwoni do krakowa by przyspieszyc wyniki....
    Kapta powodzenia.

kapturnica, Mega, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ćwiczysz spanie na zapas przed nocnymi dyżurami ? ;)

malgos741, Mega, Dorka1979, kkisia, Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    WYGRAŁAM! :P
    Nie sądzę :-P

Mega, kkisia, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaptur, pzykro mi bardzo. Ale to, ze wujek ma 65 lat to jeszczce nie znaczy, ze nie beda probowac nowatorskich metod. Kurcze, spoleczenstwo sie teraz duzo pozniej starzeje, 65 (oczywiscie z zaleznosci od tryby zycia) to jeszcze kurcze super wiek..
    Mojemu ojcu pyklo w tym roku 65, a nawet z wygladu i trybu zycia sie jeszcze na dziadka nie kwalifikuje..

kapturnica, malgos741, Pusurek, Mega, kkisia, moremi, Aasiula, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Iwcia jak Ty się trzymasz w tym dwupaku, bo ja mam jeszcze 7 tygodni i nie wiem jak to zniosę, coraz gorzej się czuję, chodzę jak kaczka bo wszystko mnie boli na poziomie bioder

wez ty mnie Dorka nie zalamuj, bo ja mam tylko 2 razy tyle co Ty, a jeszcze nawet sie za bardzo w ciazy nie czuje odkad przestalam rzygac.. Na tych wyprzedazach wlazlam do przeogromnego sklepu dzieciecego i sie zalamalam- chmary ludzi z wrzeszczacymi dzieciakami, nadmiar wyboru, a ja nawet nie mam pojecia, co potrzebuje ;) Uciekalam po 5 minutach, nawet nie znalazlam czesci sklepu z rzeczami dla niemowlakow..
    A potem w Carrefour znalazlam slitasne bodziaki na wyprzedazy, ale byly z Kubusiem Puchatkiem i nie kupilam ;)

Chyba czas zaczac jakis listy robic, bo za 3 tygodnie zaczynam ostatni trymestr. Abstrakcja jakas..

ania.g, Mango, malgos741, Pusurek, kkisia, Sabina, moremi, Dorka1979, Aasiula, SolarPolar, macduska, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza ale ten czas leci ;)

Mega, kkisia, Sabina, Dorka1979, Aasiula lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta trzym sie i rób co w twojej mocy

kapturnica, Mega, kkisia, Sabina, Aasiula, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    No nie gadaj ze dopiero wstałaś ;)

Dorka1979, Aasiula lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Adas tez tak sie slinil juz na pocz 3 miesiaca. Zaraz ma 5 i zebow nie widac.

Mega, ania.g, kkisia, Sabina, moremi, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A moj za 3 miesiace konczy 10 lat i ma dopoero 6 stalych zębów . Rosnie mu dopiero gorna dwojka:-)

ania.g, Sabina, moremi, Pusurek lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak z doświadczenia Ci powiem że: najwygodniejsze są bodziaki rozpinane po całej długości, czyli takie co nie trzeba ich przez głowę zakładać, pajace do spania też rozpinane po całości ale najlepiej takie bez stóp bo nie każde dziecko lubi mieć stópki zakryte a i na dłużej taka piżama starczy ( w sensie że możesz wziąć większy rozmiar). Jeśli bluzy to bez kaptura, bo maluchom on tylko przeszkadza. Spodnie najlepsze typu dres, mięciutkie i nie krępujące ruchów. Na tak wczesnym etapie odpuść sobie ogrodniczki bo może maluch słodko w nich wygląda ale górna część zawsze podjeżdża do góry.

Mega, SolarPolar, kkisia, Sabina, moremi, Dorka1979, malgos741, iwcia77, Bozia3, Heretyczka, Pusurek, paszczakin lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Przeczytałam ze ma już 5 zębów.... Ale mam usprawiedliwienie - pije wino ;)

ania.g, kkisia, Sabina, moremi, malgos741, Aasiula, Pusurek lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Czyli to potrwa.

Mega, Sabina, Pusurek lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    A moj za 3 miesiace konczy 10 lat i ma dopoero 6 stalych zębów . Rosnie mu dopiero gorna dwojka:-)
    Mówią że im później wyrosną to na dłużej starczą ;)

SolarPolar, Sabina, moremi, Pusurek lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Przeczytałam ze ma już 5 zębów.... Ale mam usprawiedliwienie - pije wino ;)
    Mega, opanuj się ;) ja popijam wiśniową nalewkę od 1,5 godz i jeszcze ogarniam :)

Sabina, moremi, malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 6405 6406 6407 6408 6409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ