X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do ciężarówek lub tych juz tych rozwiazanych co braly metformine.Czy po zajsciu w ciaze kazali wam odstawicc od razu?czy zmneijszac dawke..
    Pusur pytanie do ciebie bralas bromka..w ciazy odstawilas od razu???czy stopniowo czy bralas dalej??Biore i to i to i sama kurna nie wiem.Elfi endo gin kazal wsio odstawic.Ja w wielu slysze ,ze tak od razu nie wolno tylko stopniowo.Sa tez inne co biora metformine lub glucophage caly czass.Endo mam dopiero w czwartek .Nic juz nie wiem :-/
    Koleżanka tez brała bromka i kazali jej stopniowo zejść jak wyszło ze jest w ciąży. Mnie po poronieniu jak ruszyła laktacja tez go dali i tez miałam zejść stopniowo

Arwena, kapturnica, Aasiula, moremi, macduska, Sabina, Reni, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, trzymam kciuki za lepsze wyniki

Aasiula, Sabina, kkisia, Iwone lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lek. Anna Syrkiewicz
    Lekarz medycyny rodzinnej, Warszawa Białołęka
    79 poziom zaufania Umów wizytę
    Witam serdecznie!

Leczenie bromokryptyną w pierwszych miesiącach ciąży niesie za sobą wiele sprzeczności. Wielu lekarzy odstawia lek tuż po zajściu w ciążę, podczas gdy inni kontynuują leczenie przez cały pierwszy trymestr. Nie ma zatem jednoznacznych wytycznych na temat leczenia. Co warte uwagi, stosowany przez Panią preparat nie jest teratogenny, tzn. nie szkodzi dziecku. Decyzja o zakończeniu leczenia należy jednak do lekarza rozpoczynającego terapię. Podanie 3 wyników badań niestety nie jest wystarczające do podjęcia takiej decyzji. Chciałabym jedynie nadmienić, iż odstawienie bromergonu powinno mieć miejsce powoli. Natychmiastowe (z dnia na dzień) odstawienie leku może prowadzić do gwałtownego wzrostu prolaktyny i w konsekwencji poronienia. W obecnej sytuacji, wydaje się, iż powinna Pani utrzymać dotychczasowe leczenie (być może zejść z dawkowaniem do 1/2 tabletki na dobę) i rozważyć całkowite ostawienie preparatu po wejściu w drugi trymestr.

to tez zmniejsze dawkowanie

SolarPolar, moremi, paszczakin, kkisia, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta jak zaszlam w ciazy z mlodym to endokrynolog- ginekolog kazal mi odstawic bromka bardO stopniowo. Teraz tez biore bromka i endokrynolog ( inna) rowniez mi powiedziala ze jesli zajde w ciaze to bedziemy stopniowo zmniejszy dawke ( choc ja biore tylko pol tabletki). Z metformina nie wiem jak jest - Bliska brala to Ci odpowie.

kapturnica, moremi, Aasiula, Sabina, Arwena, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kolezanki.

Natka_79, Aasiula, Mega, Sabina, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak a dlaczego kombi jesli nie lubisz . Kup SUVa z duzym bagaznikiem.

Aasiula, moremi, Reni, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur malu sliczny.

Aasiula, Pusurek, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Kapta jak zaszlam w ciazy z mlodym to endokrynolog- ginekolog kazal mi odstawic bromka bardO stopniowo. Teraz tez biore bromka i endokrynolog ( inna) rowniez mi powiedziala ze jesli zajde w ciaze to bedziemy stopniowo zmniejszy dawke ( choc ja biore tylko pol tabletki). Z metformina nie wiem jak jest - Bliska brala to Ci odpowie.
    Dzieki Polarku..Od 2dni z 2razy po jednej zeszlam na 1rano i pol wieczorem..A od poniedzialku jak beta bedzie rpzyratsac zejde na pol rano i pol wieczorem...byle do czwartku do wizyty wytrwac

moremi, Aasiula, Sabina, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone 0heart.gif

Iwone lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzieki Polarku..Od 2dni z 2razy po jednej zeszlam na 1rano i pol wieczorem..A od poniedzialku jak beta bedzie rpzyratsac zejde na pol rano i pol wieczorem...byle do czwartku do wizyty wytrwac
    Zycze z calego serca. Teraz faszeruj sie progesteronem i bierz nospe.

Aasiula, kapturnica, kkisia, iwcia77, Iwone, Sabina lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka - nie jestem w ogole czepliwa ( oprocz karmienia piersia w miejscach publicznych - na tak i edukacji w PL- do bani) ale zmien awatark, jesli mozesz?

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zycze z calego serca. Teraz faszeruj sie progesteronem i bierz nospe.
    Nic mnie dzis nie boli.czasem cos zakluej ajjnik.i troche sutki...Biore lutke dowciapnie i dupka..Progesteron wczoraj byl dobry wiec robie co moge.Czytalam o tych testach i dziewczyny mialy z nimi rozne jazdy ,ze majac wysokie bety wysikiwaly rano nie raz bladziochy..A mnie młody uswiadomil ,ze dosc duzo wczoraj wieczorem pilam bo bylam jak rozpalona..Moze to to a moze cos innego..

Aasiula, moremi, kkisia, iwcia77, Sabina, Parka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone <3

Arwena, Iwone lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do ciężarówek lub tych juz tych rozwiazanych co braly metformine.Czy po zajsciu w ciaze kazali wam odstawicc od razu?czy zmneijszac dawke..
    Pusur pytanie do ciebie bralas bromka..w ciazy odstawilas od razu???czy stopniowo czy bralas dalej??Biore i to i to i sama kurna nie wiem.Elfi endo gin kazal wsio odstawic.Ja w wielu slysze ,ze tak od razu nie wolno tylko stopniowo.Sa tez inne co biora metformine lub glucophage caly czass.Endo mam dopiero w czwartek .Nic juz nie wiem :-/
    Od razu. W obu ciazach tak samo. I bylo git.

kapturnica, Aasiula, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone <3

Mega, kkisia, Iwone lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Natka - nie jestem w ogole czepliwa ( oprocz karmienia piersia w miejscach publicznych - na tak i edukacji w PL- do bani) ale zmien awatark, jesli mozesz?
    No ok, ale jak zasiądę do kompa, dobra?

Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie byłaś potem u ortopedy? Bo mi tylko rtg zrobili założyli orto dali zastrzyki i reszta u ortopedy w wie a tu nieuk nie powiedział, że mam kiepski sprzęt. Ile to szkody mogą narobić
    Arwena wrote:
    pierwszy raz to ja na sorze byłam właśnie i tam mi pierdzielnięta baba inter.kardio dała tylko zwykły bandaż i kazała potem elastycznym wiązać ,głupia pinda ,jak bym wiedziała ze ona niekompetentna w temacie to bym na ta kontrole się wcześniej zapisała do ortope. niz wczoraj bo to się stało 25.12 ...a ja nie wiedziałam ze ona nie ortopeda ;)

Mega, Aasiula, Arwena, kkisia, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana kwiat lotosu...

dopiero ginek mnie wkur...

i w sumie to, że panie z przedszkola rozmawiały wstępnie z mamą jednego przedszkolaka, która jest psychologiem klinicznym, o tym by obadała Idę, bo się wyłącza...
    po przemyśleniu jestem zła nie za inicjatywę, bo najpierw zapytały ją, a potem małża co na to, a raczej na to, że w ogóle do takich sytuacji dochodzi...
    Czyli niepokoję się, czy to rzeczywiście niedosłuch od zapalenia ucha, czy jednak coś gorszego
    bo skupić się moje dziecko potrafi jedynie na bajkach i książeczkach..

Trudno mówić o dziecku, które samo ogląda prawie od urodzenia książki po pół godziny samo, że ma problemy ze skupieniem, a jednak tak jest..

Arwena, gretka, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, eh, co tu pisać, trzymam kciuki
    nie pocieszy cię to, ale ja wciąż czekam na wyniki biopsji moich guzów, więc nie jesteś sama
    Tulę.

Aasiula, iwcia77, Iwone, Sabina lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Paszczak a dlaczego kombi jesli nie lubisz . Kup SUVa z duzym bagaznikiem.

bo nie mam tyle kasiory ;(

Aasiula, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 6556 6557 6558 6559 6560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ