X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Angela masz leżeć i pachnieć!
    trzymam kciuki musi być dobrze
    angela wrote:
    Witajcie Laseczki,
    Dopiero dzisiaj wypuścili mnie ze szpitala, dlatego tak długo mnie z Wami nie było.
    Przeżyłam koszmarne 4 dni - diagnoza lekarska - poronienie zagrażające.
    W czwartek w nocy trafiłam na izbę przyjęć z silnym bólem w dole brzucha, okazało się ,że macica się stawia , jest bardzo twarda i napięta , jakiś czas potem pojawiły się regularne skurcze - lekarze obawiali się żeby nie nastąpiło rozwarcie - dostałam piorunującą dawkę leków, przymusowe leżenie i myślałam, że to już koniec.
    Przepłakałam 2 dni, w sobotę skurcze zaczęły ustępować. W międzyczasie zrobiono mi usg ,żeby ocenić szyjkę i sprawdzić czy z dzieciaczkiem wszystko w porządku - okazało się ,że mimo skurczy szyjka się nie otwiera i to jest najważniejsze. Dzidzia też wszystko dzielnie zniosła. Już jestem w domu - dostałam specjalistyczne leki - mam nadzieje, że taki koszmar już się nie powtórzy. Bałam się tym bardziej, że przy skurczach i bólach, w ogóle nie czułam ruchów, za to dzisiaj moje maleństwo daje się we znaki i jest mocno aktywne - kocham je na maxa i nie chcę więcej przeżywać takich koszmarów
    Pozdrawiam Was mocno i życzę miłego wieczorku
    Acha -w szpitalu była pani lat 47 - pierwsze dziecko - jest nadzieja!

caffe, inessa, angela, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia to ja już nic nie rozumiem
    teraz to jestem już w czarnej dupie
    bez kitu
    to ja jednak wierzę mojemu ginowi ;-) że do 48 godz po owu można zajść
    jakby tak było krótko to ludzie by się nie rozmnażali tym bardziej, że owulacji bez monitoringu nie ustalisz
    nie no załamka
    6 godzin? to ja nawet z pracy nie zdążę wrócić ;-)

Ja z relacji mojego chłopa wiem, że jak jego koleżanka miała problemy z zajściem w ciążę i te sprawy monitorowała pod okiem lekarza, to wiele razy była sytuacja taka, ze żeby zajść musiała natychmiast współżyć i mąż był na zawołanie (w pogotowiu) animal1066.gif i niejeden raz zwalniał się z pracy bo tak to było wyliczone, że nie można było czekać.

inessa, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ślina morduje plemniory 42rzeznia.gif
    caffe wrote:
    To i tak my mamy lepiej bo sobie możemy poślinić sliniak_2.gif

caffe, inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nie o to chodzi, że jajo żyje tylko 6 godzin...ono żyje dłużej (w zależności od wieku kobiety), ale zdolne do zapłodnienia jest tylko przez 6 godzin....Dlatego lepiej troszkę przed ovu działąć, niż po - bo można nie zdążyć...Może Wam się jeszcze udało tego Natanka dorwać- zobaczymy....a jak nie, to będziesz bogatsza o kolejny cykl...;)
    A ten żel to CONCEIVE PLUS

caffe, Reni, inessa, Bursztyn, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a jak mam walić skoro nie stoi? mam go prosić? :P http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/0038.gif
    Ty nie masz walić..:) Mówiłam, żebyś kijem nie waliła go po grzbiecie..a nawet po dupie...:)Może porozmawiaj z Natankiem...ciekawe, co by CI doradził....;)

caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale ślina morduje plemniory 42rzeznia.gif
    Nie wiedziałam Invision-Board-France-39.gif boltkw6.gif

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa no i gitarra czyli żyje dłużej ale plemnik może je dziabnąć tylko przez 6 godzin ok
    jasne 35pijacy.gif
    Bozia3 wrote:
    Reni nie o to chodzi, że jajo żyje tylko 6 godzin...ono żyje dłużej (w zależności od wieku kobiety), ale zdolne do zapłodnienia jest tylko przez 6 godzin....Dlatego lepiej troszkę przed ovu działąć, niż po - bo można nie zdążyć...Może Wam się jeszcze udało tego Natanka dorwać- zobaczymy....a jak nie, to będziesz bogatsza o kolejny cykl...;)

caffe, Mango, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje DOBRANOC. dziś padam na ryj. Upal mnie wykończył. siedzę z moją gimnazjalistka i uczymy się matmy,ma jutro poprawkę hahha matołek
    Ciekawa jestem jak jutro tempka ma kochana?
    Miłego wieczorku kochane moje <3 <3 <3

caffe, Bursztyn, inessa, promyk, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ty nie masz walić..:) Mówiłam, żebyś kijem nie waliła go po grzbiecie..a nawet po dupie...:)Może porozmawiaj z Natankiem...ciekawe, co by CI doradził....;)

No tak, to nie ja mam walić :P Natanek to może zalecić żeby polać domestosem i podpalić :P

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Kochane moje DOBRANOC. dziś padam na ryj. Upal mnie wykończył. siedzę z moją gimnazjalistka i uczymy się matmy,ma jutro poprawkę hahha matołek

Trzymaj sie :)

inessa lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze emotikony mnie rozbawiły niemal do łez.
    Angela teraz już musi być tylko lepiej.

caffe, inessa, angela lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no strasznie ma krotki zywot to jajko...a biorac pod uwage jeszcze proces kapacytacji plemnikow, to rzeczywiscie lepiej zeby juz czekaly na jajko w srodku

caffe, inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Jutro tempka w górę lub ten sam poziom, a za kilka dni <koniczyna>

caffe, inessa, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie można używać lubrykantów i nie ślinić lup.gif

caffe, inessa, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Czytałam właśnie kiedyś o tym i się tak musiałam zastanowić chwilę...a po co to ślinić? Aż się potem opamiętałam i wymyśliłam odpowiedź..;)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dlaczego?

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no strasznie ma krotki zywot to jajko...a biorac pod uwage jeszcze proces kapacytacji plemnikow, to rzeczywiscie lepiej zeby juz czekaly na jajko w srodku
    Jak się tak zastanowić, to trzeba mieć mega pecha...żeby np. wpaść z kimś przypadkowo po jednym razie....:) A jednak częste zjawisko...

inessa, caffe, Mango, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No tak, to nie ja mam walić :P Natanek to może zalecić żeby polać domestosem i podpalić :P
    eee,no co Ty? Piotr jest przeciez za naturalnymi metodami planowania rodziny :) na pewno przyklaskuje z usmiechem, a kto wie, moze sam je stosuje eviltongueon4.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 19:41

inessa, caffe, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślimy z mężem jak to zrobić bo właśnie wiem,że jak jutro wyjdzie pozytyw i test "moczowy" :P i beta też to muszę skończyż z pracą i jakoś się umówić do lekarza, nie wiem jak ale może się zlituje i mnie przyjmie poza kolejką.
    Caffe próbuje się dowiedzieć ale po pierwsze musiałabym przestać być alergikiem i astmatykiem oraz coś zrobić z moimi jelitami a to jest choroba genetyczna i tu "pies pogrzebany" dieta, leki zwłaszcza sterydy robią swoje.
    Pożyjemy zobaczymy :)
    Czekam na Wasze wielkie zielone wykresy :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 19:38

caffe, samira, polarmiś, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jak się tak zastanowić, to trzeba mieć mega pecha...żeby np. wpaść z kimś przypadkowo po jednym razie....:) A jednak częste zjawisko...
    Mój mąż też tak mówi :)

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ