X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Angela masz leżeć i pachnieć!
    trzymam kciuki musi być dobrze
    angela wrote:
    Witajcie Laseczki,
    Dopiero dzisiaj wypuścili mnie ze szpitala, dlatego tak długo mnie z Wami nie było.
    Przeżyłam koszmarne 4 dni - diagnoza lekarska - poronienie zagrażające.
    W czwartek w nocy trafiłam na izbę przyjęć z silnym bólem w dole brzucha, okazało się ,że macica się stawia , jest bardzo twarda i napięta , jakiś czas potem pojawiły się regularne skurcze - lekarze obawiali się żeby nie nastąpiło rozwarcie - dostałam piorunującą dawkę leków, przymusowe leżenie i myślałam, że to już koniec.
    Przepłakałam 2 dni, w sobotę skurcze zaczęły ustępować. W międzyczasie zrobiono mi usg ,żeby ocenić szyjkę i sprawdzić czy z dzieciaczkiem wszystko w porządku - okazało się ,że mimo skurczy szyjka się nie otwiera i to jest najważniejsze. Dzidzia też wszystko dzielnie zniosła. Już jestem w domu - dostałam specjalistyczne leki - mam nadzieje, że taki koszmar już się nie powtórzy. Bałam się tym bardziej, że przy skurczach i bólach, w ogóle nie czułam ruchów, za to dzisiaj moje maleństwo daje się we znaki i jest mocno aktywne - kocham je na maxa i nie chcę więcej przeżywać takich koszmarów
    Pozdrawiam Was mocno i życzę miłego wieczorku
    Acha -w szpitalu była pani lat 47 - pierwsze dziecko - jest nadzieja!

caffe, inessa, angela, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia to ja już nic nie rozumiem
    teraz to jestem już w czarnej dupie
    bez kitu
    to ja jednak wierzę mojemu ginowi ;-) że do 48 godz po owu można zajść
    jakby tak było krótko to ludzie by się nie rozmnażali tym bardziej, że owulacji bez monitoringu nie ustalisz
    nie no załamka
    6 godzin? to ja nawet z pracy nie zdążę wrócić ;-)

Ja z relacji mojego chłopa wiem, że jak jego koleżanka miała problemy z zajściem w ciążę i te sprawy monitorowała pod okiem lekarza, to wiele razy była sytuacja taka, ze żeby zajść musiała natychmiast współżyć i mąż był na zawołanie (w pogotowiu) animal1066.gif i niejeden raz zwalniał się z pracy bo tak to było wyliczone, że nie można było czekać.

inessa, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ślina morduje plemniory 42rzeznia.gif
    caffe wrote:
    To i tak my mamy lepiej bo sobie możemy poślinić sliniak_2.gif

caffe, inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nie o to chodzi, że jajo żyje tylko 6 godzin...ono żyje dłużej (w zależności od wieku kobiety), ale zdolne do zapłodnienia jest tylko przez 6 godzin....Dlatego lepiej troszkę przed ovu działąć, niż po - bo można nie zdążyć...Może Wam się jeszcze udało tego Natanka dorwać- zobaczymy....a jak nie, to będziesz bogatsza o kolejny cykl...;)
    A ten żel to CONCEIVE PLUS

caffe, Reni, inessa, Bursztyn, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a jak mam walić skoro nie stoi? mam go prosić? :P http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/0038.gif
    Ty nie masz walić..:) Mówiłam, żebyś kijem nie waliła go po grzbiecie..a nawet po dupie...:)Może porozmawiaj z Natankiem...ciekawe, co by CI doradził....;)

caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale ślina morduje plemniory 42rzeznia.gif
    Nie wiedziałam Invision-Board-France-39.gif boltkw6.gif

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa no i gitarra czyli żyje dłużej ale plemnik może je dziabnąć tylko przez 6 godzin ok
    jasne 35pijacy.gif
    Bozia3 wrote:
    Reni nie o to chodzi, że jajo żyje tylko 6 godzin...ono żyje dłużej (w zależności od wieku kobiety), ale zdolne do zapłodnienia jest tylko przez 6 godzin....Dlatego lepiej troszkę przed ovu działąć, niż po - bo można nie zdążyć...Może Wam się jeszcze udało tego Natanka dorwać- zobaczymy....a jak nie, to będziesz bogatsza o kolejny cykl...;)

caffe, Mango, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje DOBRANOC. dziś padam na ryj. Upal mnie wykończył. siedzę z moją gimnazjalistka i uczymy się matmy,ma jutro poprawkę hahha matołek
    Ciekawa jestem jak jutro tempka ma kochana?
    Miłego wieczorku kochane moje <3 <3 <3

caffe, Bursztyn, inessa, promyk, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ty nie masz walić..:) Mówiłam, żebyś kijem nie waliła go po grzbiecie..a nawet po dupie...:)Może porozmawiaj z Natankiem...ciekawe, co by CI doradził....;)

No tak, to nie ja mam walić :P Natanek to może zalecić żeby polać domestosem i podpalić :P

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Kochane moje DOBRANOC. dziś padam na ryj. Upal mnie wykończył. siedzę z moją gimnazjalistka i uczymy się matmy,ma jutro poprawkę hahha matołek

Trzymaj sie :)

inessa lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze emotikony mnie rozbawiły niemal do łez.
    Angela teraz już musi być tylko lepiej.

caffe, inessa, angela lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no strasznie ma krotki zywot to jajko...a biorac pod uwage jeszcze proces kapacytacji plemnikow, to rzeczywiscie lepiej zeby juz czekaly na jajko w srodku

caffe, inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Jutro tempka w górę lub ten sam poziom, a za kilka dni <koniczyna>

caffe, inessa, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie można używać lubrykantów i nie ślinić lup.gif

caffe, inessa, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Czytałam właśnie kiedyś o tym i się tak musiałam zastanowić chwilę...a po co to ślinić? Aż się potem opamiętałam i wymyśliłam odpowiedź..;)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dlaczego?

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no strasznie ma krotki zywot to jajko...a biorac pod uwage jeszcze proces kapacytacji plemnikow, to rzeczywiscie lepiej zeby juz czekaly na jajko w srodku
    Jak się tak zastanowić, to trzeba mieć mega pecha...żeby np. wpaść z kimś przypadkowo po jednym razie....:) A jednak częste zjawisko...

inessa, caffe, Mango, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No tak, to nie ja mam walić :P Natanek to może zalecić żeby polać domestosem i podpalić :P
    eee,no co Ty? Piotr jest przeciez za naturalnymi metodami planowania rodziny :) na pewno przyklaskuje z usmiechem, a kto wie, moze sam je stosuje eviltongueon4.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 19:41

inessa, caffe, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślimy z mężem jak to zrobić bo właśnie wiem,że jak jutro wyjdzie pozytyw i test "moczowy" :P i beta też to muszę skończyż z pracą i jakoś się umówić do lekarza, nie wiem jak ale może się zlituje i mnie przyjmie poza kolejką.
    Caffe próbuje się dowiedzieć ale po pierwsze musiałabym przestać być alergikiem i astmatykiem oraz coś zrobić z moimi jelitami a to jest choroba genetyczna i tu "pies pogrzebany" dieta, leki zwłaszcza sterydy robią swoje.
    Pożyjemy zobaczymy :)
    Czekam na Wasze wielkie zielone wykresy :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 19:38

caffe, samira, polarmiś, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jak się tak zastanowić, to trzeba mieć mega pecha...żeby np. wpaść z kimś przypadkowo po jednym razie....:) A jednak częste zjawisko...
    Mój mąż też tak mówi :)

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ