X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wlasciwie to nawet nie wiem o co chcialabym zapytac :( moze o to, czy to mozliwe zeby sluz zanikl, tak z cyklu na cykl i czy to moze byc spowodowane stresem? Humor mi zjechal bo testy owulacji nie pokzaly, sluz zanikl, za chwile sie posypie :(
    przecież masz jeszcze czas na owulkę... spokojnie

inessa, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powedzcie siemię zawsze pijecie, czy np tak dosypać do jogurtu też mozna czy jednak lepiej z wodą żeby był taki kisiel? Bo mi już trochę zbrzydło to siemie?

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Powedzcie siemię zawsze pijecie, czy np tak dosypać do jogurtu też mozna czy jednak lepiej z wodą żeby był taki kisiel? Bo mi już trochę zbrzydło to siemie?

no mi zbrzydł ten kisielek i se odpuściłam na m-c ale wydaje mi się że do jogurtu można dodać ziarenek i wtedy jeszcze szklanka picia na noc tak zamierzam sobie urozmaicać :)

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    przecież masz jeszcze czas na owulkę... spokojnie
    najpozniej mialam w 14 dniu, zazwyczaj to w 12. Ale suszy nigdy jeszcze nie przezylam, no nic...zaczne pic znowu siemie i przeprosze sie z wiesiolkiem.

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile można to samo wcinać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 17:26

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko - ja brałam luteinę pod język 4*2 tabletki, ale ja już miałam pewną ciążę - sugerowałabym 3*1

inessa, Bursztyn, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Angela :) Bede tak brać ale mam pytanie jeżeli wzięłam pierwszą tabletke około 17 to kiedy moge drugą wziąć? :)

Grosza a masz pomysł jak nie dźwigać dziecka 7 miesięcznego kiedy mieszkają na 3 piętrze i do tego dziecko ząbkuje? :)

caffe, angela, grosza, samira, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, życzę powodzenia pod nowymi sterami :)

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziekuje Angela :) Bede tak brać ale mam pytanie jeżeli wzięłam pierwszą tabletke około 17 to kiedy moge drugą wziąć? :)

Grosza a masz pomysł jak nie dźwigać dziecka 7 miesięcznego kiedy mieszkają na 3 piętrze i do tego dziecko ząbkuje? :)

Po prostu trzeba przestać je nosić :P

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ok.21.30 -22.00
    inessa wrote:

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Po prostu trzeba przestać je nosić :P
    no wlasnie mialam to samo napisac :) w takich okolicznosciach rzucilabym ta prace

inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • angela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Laseczki,
    Dopiero dzisiaj wypuścili mnie ze szpitala, dlatego tak długo mnie z Wami nie było.
    Przeżyłam koszmarne 4 dni - diagnoza lekarska - poronienie zagrażające.
    W czwartek w nocy trafiłam na izbę przyjęć z silnym bólem w dole brzucha, okazało się ,że macica się stawia , jest bardzo twarda i napięta , jakiś czas potem pojawiły się regularne skurcze - lekarze obawiali się żeby nie nastąpiło rozwarcie - dostałam piorunującą dawkę leków, przymusowe leżenie i myślałam, że to już koniec.
    Przepłakałam 2 dni, w sobotę skurcze zaczęły ustępować. W międzyczasie zrobiono mi usg ,żeby ocenić szyjkę i sprawdzić czy z dzieciaczkiem wszystko w porządku - okazało się ,że mimo skurczy szyjka się nie otwiera i to jest najważniejsze. Dzidzia też wszystko dzielnie zniosła. Już jestem w domu - dostałam specjalistyczne leki - mam nadzieje, że taki koszmar już się nie powtórzy. Bałam się tym bardziej, że przy skurczach i bólach, w ogóle nie czułam ruchów, za to dzisiaj moje maleństwo daje się we znaki i jest mocno aktywne - kocham je na maxa i nie chcę więcej przeżywać takich koszmarów
    Pozdrawiam Was mocno i życzę miłego wieczorku
    Acha -w szpitalu była pani lat 47 - pierwsze dziecko - jest nadzieja!

grosza, promyk, inessa, caffe, iza37, Mango, Bursztyn, polarmiś, Panda, bliska77, anna maria, Dorka71, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja wykorzystywałam męża do znoszenie i wnoszenia dziecka
    a wózek na dole trzymałam i nie łaziłam kilka razy z góry na dół spacerek raz dziennie ale długo, a poza tym miałam duży balkon i swobodnie mogłam wystawić młodego na niego,w domu bujanko w nosidełku by nie dźwigać, są różne środki dla ząbkujących dziecinek do smarowania dziąsełek i do picia i w kilka nowych gryzaków zaopatrzyłam mojego ale i tak mój to był ciężki przypadek :P
    inessa wrote:

inessa, caffe, Bursztyn, Reni, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Angela wspólczuje przeżyć kochana <3 najważniejsze,że teraz już jest dobrze z Tobą i z maleństwem oczywiście. Dużo odpoczywaj i ciesz się każdą chwilą. Wierzę,że wszystko teraz bedzie już dobrze <3 <3 <3

angela, caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    ja wykorzystywałam męża do znoszenie i wnoszenia dziecka
    a wózek na dole trzymałam i nie łaziłam kilka razy z góry na dół spacerek raz dziennie ale długo, a poza tym miałam duży balkon i swobodnie mogłam wystawić młodego na niego,w domu bujanko w nosidełku by nie dźwigać, są różne środki dla ząbkujących dziecinek do smarowania dziąsełek i do picia i w kilka nowych gryzaków zaopatrzyłam mojego ale i tak mój to był ciężki przypadek :P

Tylko ja jestem sama ,wiesz, a mała za długo nie chce siedzieć w miejscu bo jest odrazu "płacz i zgrzytanie zębów" :P
    zobaczymy jak jutro bedzie czy jeszcze test wyjdzie pozytywny jeżeli tak to poprostu nie pójde sama albo wogóle nie pójde :)
    Dzieki Grosza <3

samira, caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela bardzo współczuję przeżytych chwil grozy ale najważniejsze że wszystko jest na dobrej drodze
    odpoczywaj i bądź z nami teraz będzie już wszystko jak najlepiej :)

angela, caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - współczuje emocji, bo z resztą problemów sobie świetnie poradziliście...teraz już powinno być z górki...:)

angela, caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• promyk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela tak trzymaj &&&&&&&&&&!!!!!!!! Zycze Wam Obojgu sily :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

angela, caffe, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, życzę powodzenia pod nowymi sterami :)
    dzięki caffe :) mam nadzieję, że będzie dobrze i u mnie i u Ciebie i u innych starych kur..;)

caffe, inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ojej Angela wspólczuje przeżyć kochana <3 najważniejsze,że teraz już jest dobrze z Tobą i z maleństwem oczywiście. Dużo odpoczywaj i ciesz się każdą chwilą. Wierzę,że wszystko teraz bedzie już dobrze <3 <3 <3
    Ja również wierzę i trzymam kciuki a Inesska też uważaj na siebie i rano koniecznie ten test powtórz.

caffe, inessa, angela lubią tę wiadomość

201408184765.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ