X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa Tomaszek już zdrowy?

Lucky, Mega lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do poczytania kolejny nieprawdopodobny przypadek
    https://ovufriend.pl/pamietnik/jak-nie-my-to-kto,1519.html

https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-starania-ze-wspomaganiem/0-prawidlowych-plemnikow-oligoasthenoteratozoosperia-poszukujemy-dobrego-androloga-we-wroclawiu,5885.html

a ekspert chyba nie zarobi....

kapturnica, Lucky, moremi lubią tę wiadomość

gretka
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja też ale mam coś na poprawę nastroju

http://funzoo.pl/psy/zona-przylapala-meza-z-psem-tego-sie-nie-spodziewacie/

nie wiem dlaczego ale widzę tam Bursztyna czytającego ovu z Leonem :-)
    dobre :)

Lucky, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa Tomaszek już zdrowy?
    już lepiej, Hederasal to dobry syropek :)

Iwone, Lucky, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Widze po szybkiej lekturze watku ze spora czesc oddaje sie do lekarskiego przegladu i nie zwczajowo tylko w sprawie podwozia- nie wiem przeoczylam-Iwone wybrala sie na wizyte z tymi swoimi wynikami?
    Jeszcze się nie wybrałam. Za nerwowo u mnie (problemy ze starszym synem) i jeśli leukocyty skoczyły mi do góry z powodu stresu, to nie ma sensu powtarzać badań. Pod koniec tygodnia pójdę do lekarza i w poniedziałek ponownie zrobię wyniki :)

Lucky, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE:-):-):-)

A OTO MOJA HISTORIA:
    Dzieci niestety nie mam. Dwa razy poronilam ( w 2002 i 2010). Po tym ostatnim zapadla decyzja, ze nie bedziemy posiadac dzieci. Poniewaz nie moglam sie z tym pogodzic, namowilam meza by jednak sprobowac. Zgodzil sie, ale pod jednym warunkiem-proby tylko do konca marca (4 cykle), bo do Mlodziakow nie nalezymy (ja 43, maz 44). Bylam u ginekologa(wspomnianego). Zrobilam badania. Za wysokie fsh (18.07), wiec powinnam zglosic sie do Kliniki Leczenia Bezplodnosci, ale tego nie zrobie. Bo nie chce niczego robic na sile (juz teraz mam spore watpliwosci). Bedziemy probowac ale tylko naturalnie. Jedyne co robie: biore zelazo z kwasem foliwoym i witamina B6 I B12, pije siemie lniane na poprawe sluzu i od 5 dni jestem na WO.

Teraz z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz Eksperta Ovufriend. O wlasnie pomyslalam, ze poprosze Was o wspracie.
    PROSZE POLUBCIE MOJE PYTANIE:-):-):-)

malgos741, SolarPolar, kicia 123, megan8, slash lubią tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

A OTO MOJA HISTORIA:
    Dzieci niestety nie mam. Dwa razy poronilam ( w 2002 i 2010). Po tym ostatnim zapadla decyzja, ze nie bedziemy posiadac dzieci. Poniewaz nie moglam sie z tym pogodzic, namowilam meza by jednak sprobowac. Zgodzil sie, ale pod jednym warunkiem-proby tylko do konca marca (4 cykle), bo do Mlodziakow nie nalezymy (ja 43, maz 44). Bylam u ginekologa(wspomnianego). Zrobilam badania. Za wysokie fsh (18.07), wiec powinnam zglosic sie do Kliniki Leczenia Bezplodnosci, ale tego nie zrobie. Bo nie chce niczego robic na sile (juz teraz mam spore watpliwosci). Bedziemy probowac ale tylko naturalnie. Jedyne co robie: biore zelazo z kwasem foliwoym i witamina B6 I B12, pije siemie lniane na poprawe sluzu i od 5 dni jestem na WO.

Teraz z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz Eksperta Ovufriend. O wlasnie pomyslalam, ze poprosze Was o wspracie.
    Przepraszam za moje pytanie to nie jest bynajmniej złośliwosc..Ale Ty liczysz mam rozumieć na cud???

Heretyczka, gretka, mamatrojki80, Lucky, Sabina, kkisia, Zofia8, Aasiula, Arwena, gosia7122, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

A OTO MOJA HISTORIA:

nie masz dzieci, za wysokie fsh i wszystko naturalnie he?
    pozostaje ci palec boży

Simba, Lucky, Sabina, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jakies smieszne wydarzenia? Zabawne opowiesci? Dola mam...
    Pusur co sie dołujesz?Co???Wyłaź z dołka 8)

Lucky, Sabina, kkisia, Aasiula, Pusurek, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jakies smieszne wydarzenia? Zabawne opowiesci? Dola mam...
    co u was słychać?

Lucky, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    nie masz dzieci, za wysokie fsh i wszystko naturalnie he?
    pozostaje ci palec boży
    to samo pomyślałam ;)

Lucky, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wspanialomyslny maz pozwolil mi dzisiaj spac od polnocy do 6ej rano. Czuje, ze gdybym miala ten dzien przezyc na niewyspaniu, to jechalabym juz do Tworek. DO tasmy produkcyjnej cycek-kupa-butelka doszedl placz i ulewanie. Najlepiej jednoczesnie u obu. Oczywiscie zero spania, tylko jeden przekrzykuje drugiego. Chwilowo - nie wiem jakim cudem udalo mi sie ich spacyfikowac. Jezusiemaryjo....Nie tak sie umawialismy!

PS Myslicie ze moze miec w tym udzial surowka z rzepy ktora zjadlam wczoraj na kolacje? O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:10

Heretyczka, Lucky, Sabina, kkisia, Aasiula, Arwena, gosia7122, Bursztyn, moremi, Pusurek, Natka_79, SolarPolar, Mega, macduska, caffe, Bozia3, BISCA, ComeToMeBaby, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Moj wspanialomyslny maz pozwolil mi dzisiaj spac od polnocy do 6ej rano. Czuje, ze gdybym miala ten dzien przezyc na niewyspaniu, to jechalabym juz do Tworek. DO tasmy produkcyjnej cycek-kupa-butelka doszedl placz i ulewanie. Najlepiej jednoczesnie u obu. Oczywiscie zero spania, tylko jeden przekrzykuje drugiego. Chwilowo - nie wiem jakim cudem udalo mi sie ich spacyfikowac. Jezusiemaryjo....Nie tak sie umawialismy!

PS Myslicie ze moze miec w tym udzial surowka z rzepy ktora zjadlam wczoraj na kolacje? O.o
    a karmisz cycem? to definitywnie tak

Lucky, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    a karmisz cycem? to definitywnie tak
    Karmie to za duzo powiedziane - no ale jakies 20-30 ml kazdy przed butelka wyciaga.

Lucky, Sabina, Aasiula, Arwena, moremi, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Karmie to za duzo powiedziane - no ale jakies 20-30 ml kazdy przed butelka wyciaga.
    i rzepe wciagasz??

Lucky, Simba lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos dobra decyzja!

I ciesze sie ze Morek z Pania wrocily :)

Reni, Lucky, Sabina, kapturnica, kkisia, Aasiula, moremi, Mega, macduska lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    ja w przelocie ale podglądam z ciekawością i życzliwością

Simbo wierzę w zadymę, co do intensyfikacji szaleństwa z karmieniem i wydalaniem, to rzepę można podejrzewać jak najbardziej
    BTW śliczne chłopaki

Zofio, jeśli tu jeszcze zajrzysz....niech sobie będzie naturalnie, ale z takim wysokim FSH to wartało by choć skonsultować się z kimś
    to byłby cud nad cudy, żeby w 4 cykle, czy raczej teraz juz 2 jesli do marca walczycie, się udało. To brzmi kosmicznie :( ale życzę powodzenia

dziewczynom po pierwszych usg gratuluję z całego serca!

Boziu załapałam się na zdjęcia - przystojniak i elegant ten Twój synek. Opis mnie trochę zmartwił, nieźle się umęczyłaś całością, dobrze że już po

pozdrawiam i kciuczę za nas wszystkie

Sabina, Iwone, kapturnica, kkisia, Simba, Aasiula, gosia7122, moremi, malgos741, peppapig, macduska, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    i rzepe wciagasz??
    juz nie

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale przemile przyjecie. Choc z drugiej strony, to dobrze, bo jestescie szczere.
    Mysle, ze niejedna z nas liczy na cud.
    Bardzo chce miec dziecko ale nie na sile. Jakbym byla powiedzmy, 5 lub nawet 4 lata mlodsza, to probowalabym wszystkiego.
    A propos wysokiego Fsh: wyczytalam, ze moze zmieniac sie w cyklach i na forum o wysokim fsh kobieta napisala, ze zaszla w ciaze przy fsh 21 i zna inne takie przypadki.

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnico a tak z ciekawosci, dlaczego polubilas moje pytanie do eksperta???

Zofia8
‹‹ 6913 6914 6915 6916 6917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ