X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Margolcia ja bede miec lapar 19 lutego , bo po hsg wyszlo ze mam niedrozne i z tego co mi wiadomo moze pomoc

Mi lekarze mówią, żeby lepiej zrobić od razu laparoskopię, bo podobno hsg nie zawsze jest wiarygodne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    inaczej nakluwanie jajnikow metoda laserowa..Robione bardzo czesto przy pcos po to by wspomoc jajeczkowanie i pobuzic jajnik do pracy ..Ja mialam robiony ten zabieg bo pogrubiona oslonka jajnika sprawiala ,ze pecherzyki mialy bardzo utrudnione pekanie...
    Aha, dzięki za wyjaśnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A laparoskopię robi się pod narkozą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Mi lekarze mówią, żeby lepiej zrobić od razu laparoskopię, bo podobno hsg nie zawsze jest wiarygodne.

jak masz mozliwosc to idz
    ja niestety po hsg mam tylko chudszy portfel i dola ;)

Margolcia88, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    jak masz mozliwosc to idz
    ja niestety po hsg mam tylko chudszy portfel i dola ;)

w znieczuleniu ogolnym

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    A laparoskopię robi się pod narkozą?
    no oczywiscie....

mamatrojki80, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    w znieczuleniu ogolnym
    Pytam o to znieczulenie, bo raz chyba się przesłyszałam, że lekarz któryś powiedział mi ,że jakoś inaczej się znieczula, tlyko nie zapamiętałam jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i się przeraziłam

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ni i wiem ze nic nie wiem...
    musze czekać do rana na SMS :(
    i weź się tu zdecyduj ;)

moremi, peppapig, Sabina, kkisia, Mango, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Pytam o to znieczulenie, bo raz chyba się przesłyszałam, że lekarz któryś powiedział mi ,że jakoś inaczej się znieczula, tlyko nie zapamiętałam jak
    tez jak przy rutynowych zabiegach Znieczulenie jest normalne ogolne...Klada cie na lozku z szeroko rozdziawionymi udami ,dostajesz maske i w zyłe leki..Budzisz sie po wszystkim 8)

Margolcia88, Sabina, Aasiula, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    i się przeraziłam
    A czego??Nie jets tak zle..Najgorsze dla mnie bylo dzien wczesniej wypic poltoralitra wstretnego napoju na przeluftowanie jelit..A po zabiegu nie bylo mi nic .Mam 3dziurki Jedna w pepku i dwie w okolicach jajnikow..To co dokuczalo mi to bol w ramionach okolo 2dni po laparo Bol dosc silny ale do zniesienia...

Margolcia88, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    tez jak przy rutynowych zabiegach Znieczulenie jest normalne ogolne...Klada cie na lozku z szeroko rozdziawionymi udami ,dostajesz maske i w zyłe leki..Budzisz sie po wszystkim 8)

Miałam już takie przeżycie, 5 lat temu torbiel mi usuwali, tylko że mi ciachnęli pół brzucha zamiast zrobić laparoskopię! Już od kilku lekrzy słyszałam, że przesadzili, i niepotrzebnie zrobili operację, a trzeba było tylko laparoskopię

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Czy mi sie wydaje, czy mialam kiedys ta wizje? ;)
    Dzejms ciagle ze spluwa pod pduszka czy nie pamieta gdzie ja ma, z tego przemeczenia? ;)
    Zartowalam. Jest cudownie!!! :-P

kapturnica, moremi, kkisia, Sabina, Aasiula, macduska, Bozia3, Pusurek, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A czego??Nie jets tak zle..Najgorsze dla mnie bylo dzien wczesniej wypic poltoralitra wstretnego napoju na przeluftowanie jelit..A po zabiegu nie bylo mi nic .Mam 3dziurki Jedna w pepku i dwie w okolicach jajnikow..To co dokuczalo mi to bol w ramionach okolo 2dni po laparo Bol dosc silny ale do zniesienia...
    Przeraziłam się, że ten lekarz wspomniał, że nie będzie ogólnego znieczulenia

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Miałam już takie przeżycie, 5 lat temu torbiel mi usuwali, tylko że mi ciachnęli pół brzucha zamiast zrobić laparoskopię! Już od kilku lekrzy słyszałam, że przesadzili, i niepotrzebnie zrobili operację, a trzeba było tylko laparoskopię

No ja mialam to samo , torbiel na jajniku ponad 7cm w 2000r mialam wtedy laparotomie podczas ktorej usuneli bardzo duza pogrubiala torbiel i zrobili resekcje klinowa jajnikow(wycieli po 3/4jajnika)dzieki temu objawy pcos mocno sie zmniejszyly wtedy a kilka miesicy po operacji zaszlam naturalnie w ciaze bez zadnych staran.., swoje cykle wrocily jak i owulacja..Niestety po laparotomii isteniej bardzo duze ryzyko zrostow Ja po to poddalam sie laparo w marcu by spr co sie tam dzieje i mialam mase zrostow w otrzewnej oraz nie do uratowania jajowod lewy , ktory pozrastal sie z jajnikiem..I przez to jednostronna tylko droznosc jest u mnie......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:45

Sabina, Aasiula, Margolcia88 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zofia, spojrzałam na Twój post i oprócz fsh masz tsh do regulacji.

Tsh??? Przeciez miesci sie w normach

Zofia8
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja mam dola, corka nie, Adas zadowolony jak zawsze, dostanie dzis swoja pierwsza kaszke Sinlac. Probowala ktoras dawac swoim maluchom?
    Ja dawalam Sinlac. Bez problemu...

Pusurek lubi tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    tsh dla kobiety starajacej sie o dziecko powinna byc max do 2 Ja majac takie tsh jak ty bylam juz leczona na niedoczynnosc tarczycy..Morka ci dobrze zwrocila uwage,..

mamatrojki80, moremi, kkisia, Sabina, Arwena, Aasiula, MartaDidi, macduska, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja miałam takie tsh przy pierwszej ciązy biochemicznej i później przy poronieniu. Tak jak Kapta napisała - im mniej, tym lepiej. Ale gdybyś poszła do specjalisty od niepłodności, to pewnie by Ci powiedział. Ja chodzę do ginekologa-endokrynologa.

kapturnica, kkisia, peppapig, Natka_79, Sabina, Arwena, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Nie wiedzialam.

Zofia8
‹‹ 6915 6916 6917 6918 6919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ