35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Jesli sie ma samo hashimoto bez stweordzonej niedoczynnosci a tsh jest w normie do 2 to sie z nim nicy wted nie robi
tylko obserwuje..
W ciazy tsh bardzo czesto spada samo w dol z tego powodu ,ze na tsh oddzialywuje gonadotropina.(falszywie zaniza).Dlatego samo tsh w ciazy nie jest wyznacznikiem ,ze wszystko jest ok..Bo moze okazac sie ze tsh jest w granicach a ft4 w bardzo duzej niedoczynnosci..DLatego zleca sie w ciazy powtarzanie calej trojcy tarczycowej a zwlaszcza ft4
Generalnie Zofia8 powinnas zasięgnąc opini endokrynologa, tylko przed wizytą zrób jeszcze usg tarczycy i aTPO i aTG oraz za jednym pobraniem TSH fT3 fT4Sabina, macduska, moremi, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Jak najbardziej. Samo TSH nie jest wyznacznikiem w ogóle, bo gdy w Hishimoto TSH jest ok 2,0 a niskie fT4 to się już włącza małe dawki, fT3 też ma znaczenie
Generalnie Zofia8 powinnas zasięgnąc opini endokrynologa, tylko przed wizytą zrób jeszcze usg tarczycy i aTPO i aTG oraz za jednym pobraniem TSH fT3 fT4
dobry endo w gabinecie ma usg i robi je na miejscu warto sie tego dowiedziec..U mnie mlody ma hashimoto tsh 1,7 a ft4 w duzej nadczynnosci... Tak dziala hashiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:00
Aasiula, dorbie, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:tez jak przy rutynowych zabiegach Znieczulenie jest normalne ogolne...Klada cie na lozku z szeroko rozdziawionymi udami ,dostajesz maske i w zyłe leki..Budzisz sie po wszystkim
kapturnica, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniu g, myślałam ostatnio czy może pożegnałaś sie na zawsze?
Na szczęscie nie.
kicia - wyrazy współczucia
Dorbie - kciuki za dalsze USG
Zofia - cuda się zdażają jeśli im na to pozwolimy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:03
Sabina, kapturnica, Aasiula, ania.g, kicia 123, Mega, kkisia, slash lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Czysta przyjemność
Ja wtedy juz zamroczona glupim jasiem gadalam do anestezjolozki zeby mnie juz usypiala bo chujowo sie czuje z brocha na wierzchu
Sabina, Aasiula, kicia 123, Mega, moremi, paszczakin, Arwena, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Ania jak tam corka? Poszla do kina z klasa?
I jak ja Ci zazdroszcze wyprowadzki!!! Super
Ps. Brakowalo Cie
Nie poszła (dzięki za pamięć), stwierdziła że woli iść ze swoim tatą. Chodzi na terapię i stworzyła z psychologiem plan że najdalej w marcu chce spróbować wrócić do szkoły i mieć normalne zajęcia. Dopinguje ją jej marzenie czyli technikum weterynaryjne. Dziś sama poszła do kolejki wkd ( to jest warszawska kolej dojazdowa, coś w stylu pociągu tylko jeździ po zadupiach)i w tłumie ludzi przejechała dwie stacje do babciSabina, kapturnica, mamatrojki80, gretka, Mango, Mega, moremi, Pusurek, Aasiula, caffe, peppapig, Arwena, kkisia, BISCA, malgos741, Iwone, Simba lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyByłam u ginexa,
co by nie mówić facet umie człowieka podnieść na duchu- od razu mam lepszy humor
poza tym nie byłam umówiona i nastawiałam sie na czekanie aż cała kolejka minie - wchodzę godzinę przed końcem przyjęć, bab cała poczekalnia...
zapytałam recepcjonistki - poleciała gdzieś i za chwilę prosi do gabinetu ...
okazało się ze doktorek przyszedł wcześniej i siedział już obrobiony
takie miałam szczęscie
a z newsów to w piątek mam znowu HSG bo facet mówi że trzeba sprawdzić czy się znowu zrosty nie zrobiły
od tego zależy dalsze postępowanie
ania.g, Sabina, Aasiula, kapturnica, gretka, Mega, moremi, caffe, peppapig, Arwena, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Macdul jak tam dzis cisnienie??
jeszcze nie mierzyłam ale serce się tłucze
najlepsze , że kardiolog prywatnie dopiero na 4 kwietnia...
szukam innegoSabina, kapturnica, Aasiula, Mega, Arwena, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:
Nie poszła (dzięki za pamięć), stwierdziła że woli iść ze swoim tatą. Chodzi na terapię i stworzyła z psychologiem plan że najdalej w marcu chce spróbować wrócić do szkoły i mieć normalne zajęcia. Dopinguje ją jej marzenie czyli technikum weterynaryjne. Dziś sama poszła do kolejki wkd ( to jest warszawska kolej dojazdowa, coś w stylu pociągu tylko jeździ po zadupiach)i w tłumie ludzi przejechała dwie stacje do babci
zuch dziewczyna!ania.g, Aasiula, gretka, Mega, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
idę laski się kłaść pod koc i leżeć bo oprócz tego że mnie boli to głodna jestem
i mam problemy z połykaniem śliny
głód to dobrze bo schudnę trochę (marzenia)
Jutro rano na kawce się spotkamy
dzięki za współczucie od razu mi lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:12
Sabina, gretka, moremi, Mega, caffe, Arwena, kkisia, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś u ginki pierwszy raz po porodzie... A ona w ciązy
Ma 37 lat i już troje dzieci - chciała mieć jeszcze jedno i długo jej nie wychodziło, aż się udało - a jak się udało - to miała schizy, czy wszystko będzie ok - więc to człowiek - lekarz- kobieta - jak każdy z nas..
Mnie powiedziała, że jestem właśnie po owulacji, że mam zdrowe jajniki i jajca jak młódka - wszystko działa, wróćiło do pracy pomimo karmienia....w ciąży nie jestem....Rozmawiałyśmy o antykoncepcji - tabletek nie chciała mi dawać, bo tak długo pracowałyśmy nad poprawą pracy jajników, ciążą, że teraz szkoda jej rozwalać mnie hormonalnie...wkładka jest na 5 lat, więc mam się dobrze zastanowić, czy mi jeszcze nie odbije...na razie zaproponowała zabezpieczać się mechanicznie i zastanawiać się co dalej - a może zdać się na "co ma być to będzie" i bez spinki sobie po prostu żyć...
Wróćiłam do domu i mam kocioł w głowie...
Aha - poród mocno obciążył i obniżył mi piczkinsa....powiedziała, że jest jakaś kuracja hormonalna, która go obkurcza, ale to dopiero po karmieniu i jeśli nie pomoże - to wtedy plastyka. A na razie przez 3 miesiące mam ćwiczyć mięsnie kegla...ale żeby miało to sens - to trzeba robić conajmniej 150 razy dziennie seriami 10 po 6 sekund...no to zajebioza....kapturnica, Sabina, ania.g, mamatrojki80, Aasiula, macduska, inessa, dorbie, gretka, moremi, Mega, gosia7122, caffe, Arwena, peppapig, kkisia, BISCA, malgos741, Iwone, ComeToMeBaby, Bursztyn, Simba, kicia 123, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej!
oj nie jestem wstanie Was przeczytac tyle piszecie ale to dobrze
Jutro dzwonimy do oao z decyzją na TAKi chcemy sie umówic na pierwsze spotkanie mam nadzieje,ze z naszym Synkiem
tak jest przyjete,ze jeszcze potem mozna zrezygnowac ale mam nadzieje,ze nas tylko umocni w przekonaniu to spotkanie
Chłopiec ma na imie Macius
Pamietam o Was z całego serca
i moze jutro uda mi sie nadrobic Was z czytaniemSabina, macduska, Aasiula, ania.g, dorbie, Bozia3, gretka, moremi, Mega, gosia7122, Mango, caffe, paszczakin, peppapig, Arwena, kiniaczek84, kkisia, BISCA, malgos741, Iwone, Simba, Niuta, Lucky, slash lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:jeszcze nie mierzyłam ale serce się tłucze
najlepsze , że kardiolog prywatnie dopiero na 4 kwietnia...
szukam innego
Szukaj szukaj to trzeba koniecznie sprawdzic .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:14
kapturnica, macduska, Sabina, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość