X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jesli sie ma samo hashimoto bez stweordzonej niedoczynnosci a tsh jest w normie do 2 to sie z nim nicy wted nie robi 8) tylko obserwuje..
    W ciazy tsh bardzo czesto spada samo w dol z tego powodu ,ze na tsh oddzialywuje gonadotropina.(falszywie zaniza).Dlatego samo tsh w ciazy nie jest wyznacznikiem ,ze wszystko jest ok..Bo moze okazac sie ze tsh jest w granicach a ft4 w bardzo duzej niedoczynnosci..DLatego zleca sie w ciazy powtarzanie calej trojcy tarczycowej a zwlaszcza ft4
    Jak najbardziej. Samo TSH nie jest wyznacznikiem w ogóle, bo gdy w Hishimoto TSH jest ok 2,0 a niskie fT4 to się już włącza małe dawki, fT3 też ma znaczenie

Generalnie Zofia8 powinnas zasięgnąc opini endokrynologa, tylko przed wizytą zrób jeszcze usg tarczycy i aTPO i aTG oraz za jednym pobraniem TSH fT3 fT4

Sabina, macduska, moremi, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jak najbardziej. Samo TSH nie jest wyznacznikiem w ogóle, bo gdy w Hishimoto TSH jest ok 2,0 a niskie fT4 to się już włącza małe dawki, fT3 też ma znaczenie

Generalnie Zofia8 powinnas zasięgnąc opini endokrynologa, tylko przed wizytą zrób jeszcze usg tarczycy i aTPO i aTG oraz za jednym pobraniem TSH fT3 fT4

dobry endo w gabinecie ma usg i robi je na miejscu warto sie tego dowiedziec..U mnie mlody ma hashimoto tsh 1,7 a ft4 w duzej nadczynnosci... Tak dziala hashi 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:00

Aasiula, dorbie, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    tez jak przy rutynowych zabiegach Znieczulenie jest normalne ogolne...Klada cie na lozku z szeroko rozdziawionymi udami ,dostajesz maske i w zyłe leki..Budzisz sie po wszystkim 8)
    Czysta przyjemność ;)

kapturnica, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak tam corka? Poszla do kina z klasa?
    I jak ja Ci zazdroszcze wyprowadzki!!! Super :-)

Ps. Brakowalo Cie ;-)

ania.g, Aasiula, Mega, moremi, peppapig, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Aasiula, Sabina, kapturnica, gretka, Mega, moremi, peppapig, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia wspolczoje , kuruj sie dziewczyno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:02

Sabina, kicia 123, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu g, myślałam ostatnio czy może pożegnałaś sie na zawsze?
    Na szczęscie nie. :-)

kicia - wyrazy współczucia <3

Dorbie - kciuki za dalsze USG

Zofia - cuda się zdażają jeśli im na to pozwolimy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:03

Sabina, kapturnica, Aasiula, ania.g, kicia 123, Mega, kkisia, slash lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Czysta przyjemność ;)
    Najlepszy moment jest jak lezysz na lozku a oni ustawiaja je..Lepetyna schodzi na dol a nogi kreca ci na wszystkie strony tak ,ze masz wrazenie ,ze rozedra cie na czesci XD Ja wtedy juz zamroczona glupim jasiem gadalam do anestezjolozki zeby mnie juz usypiala bo chujowo sie czuje z brocha na wierzchu =D

Sabina, Aasiula, kicia 123, Mega, moremi, paszczakin, Arwena, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam.
    Macdul jak tam dzis cisnienie??

Sabina, Aasiula, gretka, Mega, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Bidulka, współczuję. Okładaj policzek lodem - najważniejsze!
    wyglądam jakbym w twarz dostała i to z piąch masakra i takie okłady żelowe które mam chłodzić

Aasiula lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ania jak tam corka? Poszla do kina z klasa?
    I jak ja Ci zazdroszcze wyprowadzki!!! Super :-)

Ps. Brakowalo Cie ;-)
    :)
    Nie poszła (dzięki za pamięć), stwierdziła że woli iść ze swoim tatą. Chodzi na terapię i stworzyła z psychologiem plan że najdalej w marcu chce spróbować wrócić do szkoły i mieć normalne zajęcia. Dopinguje ją jej marzenie czyli technikum weterynaryjne. Dziś sama poszła do kolejki wkd ( to jest warszawska kolej dojazdowa, coś w stylu pociągu tylko jeździ po zadupiach)i w tłumie ludzi przejechała dwie stacje do babci :)

Sabina, kapturnica, mamatrojki80, gretka, Mango, Mega, moremi, Pusurek, Aasiula, caffe, peppapig, Arwena, kkisia, BISCA, malgos741, Iwone, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginexa,
    co by nie mówić facet umie człowieka podnieść na duchu- od razu mam lepszy humor :-)
    poza tym nie byłam umówiona i nastawiałam sie na czekanie aż cała kolejka minie - wchodzę godzinę przed końcem przyjęć, bab cała poczekalnia...:-/

zapytałam recepcjonistki - poleciała gdzieś i za chwilę prosi do gabinetu ...

okazało się ze doktorek przyszedł wcześniej i siedział już obrobiony ;-)

takie miałam szczęscie :-)

a z newsów to w piątek mam znowu HSG bo facet mówi że trzeba sprawdzić czy się znowu zrosty nie zrobiły
    od tego zależy dalsze postępowanie

ania.g, Sabina, Aasiula, kapturnica, gretka, Mega, moremi, caffe, peppapig, Arwena, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Macdul jak tam dzis cisnienie??

jeszcze nie mierzyłam ale serce się tłucze :-/

najlepsze , że kardiolog prywatnie dopiero na 4 kwietnia...

szukam innego

Sabina, kapturnica, Aasiula, Mega, Arwena, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    :)
    Nie poszła (dzięki za pamięć), stwierdziła że woli iść ze swoim tatą. Chodzi na terapię i stworzyła z psychologiem plan że najdalej w marcu chce spróbować wrócić do szkoły i mieć normalne zajęcia. Dopinguje ją jej marzenie czyli technikum weterynaryjne. Dziś sama poszła do kolejki wkd ( to jest warszawska kolej dojazdowa, coś w stylu pociągu tylko jeździ po zadupiach)i w tłumie ludzi przejechała dwie stacje do babci :)

zuch dziewczyna!

ania.g, Aasiula, gretka, Mega, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowka <3 kicia mam nadzieje ze noc bedzie znosna :-) kkisia zdriwiej :-)

Dorbie przynajmniej wiesz ze pecherzyk jest w jamie macicy, a to juz dobrze :-)

ania.g, macduska, Aasiula, kapturnica, kicia 123, Mega, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę laski się kłaść pod koc i leżeć bo oprócz tego że mnie boli to głodna jestem
    i mam problemy z połykaniem śliny
    głód to dobrze bo schudnę trochę (marzenia)
    Jutro rano na kawce się spotkamy
    dzięki za współczucie od razu mi lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:12

Sabina, gretka, moremi, Mega, caffe, Arwena, kkisia, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u ginki pierwszy raz po porodzie... A ona w ciązy :) Ma 37 lat i już troje dzieci - chciała mieć jeszcze jedno i długo jej nie wychodziło, aż się udało - a jak się udało - to miała schizy, czy wszystko będzie ok - więc to człowiek - lekarz- kobieta - jak każdy z nas..:)
    Mnie powiedziała, że jestem właśnie po owulacji, że mam zdrowe jajniki i jajca jak młódka - wszystko działa, wróćiło do pracy pomimo karmienia....w ciąży nie jestem....:) Rozmawiałyśmy o antykoncepcji - tabletek nie chciała mi dawać, bo tak długo pracowałyśmy nad poprawą pracy jajników, ciążą, że teraz szkoda jej rozwalać mnie hormonalnie...wkładka jest na 5 lat, więc mam się dobrze zastanowić, czy mi jeszcze nie odbije...na razie zaproponowała zabezpieczać się mechanicznie i zastanawiać się co dalej - a może zdać się na "co ma być to będzie" i bez spinki sobie po prostu żyć...
    Wróćiłam do domu i mam kocioł w głowie...
    Aha - poród mocno obciążył i obniżył mi piczkinsa....powiedziała, że jest jakaś kuracja hormonalna, która go obkurcza, ale to dopiero po karmieniu i jeśli nie pomoże - to wtedy plastyka. A na razie przez 3 miesiące mam ćwiczyć mięsnie kegla...ale żeby miało to sens - to trzeba robić conajmniej 150 razy dziennie seriami 10 po 6 sekund...no to zajebioza....

kapturnica, Sabina, ania.g, mamatrojki80, Aasiula, macduska, inessa, dorbie, gretka, moremi, Mega, gosia7122, caffe, Arwena, peppapig, kkisia, BISCA, malgos741, Iwone, ComeToMeBaby, Bursztyn, Simba, kicia 123, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super, po prostu super! Zaczyna sie Wam wszytko ukladac :-D
    Czy maz przezyl przekazanie wiesci? ;-)

ania.g, Aasiula, Mega, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    oj nie jestem wstanie Was przeczytac tyle piszecie ale to dobrze :D

Jutro dzwonimy do oao z decyzją na TAK :) i chcemy sie umówic na pierwsze spotkanie mam nadzieje,ze z naszym Synkiem :) tak jest przyjete,ze jeszcze potem mozna zrezygnowac ale mam nadzieje,ze nas tylko umocni w przekonaniu to spotkanie :)
    Chłopiec ma na imie Macius :)
    Pamietam o Was z całego serca <3
    i moze jutro uda mi sie nadrobic Was z czytaniem :D

Sabina, macduska, Aasiula, ania.g, dorbie, Bozia3, gretka, moremi, Mega, gosia7122, Mango, caffe, paszczakin, peppapig, Arwena, kiniaczek84, kkisia, BISCA, malgos741, Iwone, Simba, Niuta, Lucky, slash lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    jeszcze nie mierzyłam ale serce się tłucze :-/

najlepsze , że kardiolog prywatnie dopiero na 4 kwietnia...

szukam innego
    Martwi mnie to Twoje serducho I cisnienie :(
    Szukaj szukaj to trzeba koniecznie sprawdzic .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:14

kapturnica, macduska, Sabina, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 6917 6918 6919 6920 6921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ