35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Zofia8 wrote:Tsh??? Przeciez miesci sie w normach
Dziewczyny napisały juz sporo, ja życzę powodzenia. Cuda sie zdarzają ale lepiej zrobić wszystko zeby nigdy sobie nie pluć w brodę że coś się zaniedbalomoremi, Arwena, dorbie, Sabina, Aasiula, kapturnica, kkisia, gretka, macduska, peppapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam dziś na usg ale to usg kiepskiej jakości, mam iśc w poniedziałek do prywatnego gabinetu doktor. Ale widać było pęcherzyk ciązowy z ciałkiem żółtym, nie wiem jaka wielkość, bo usg nie mogło wyliczyć, był tylko zarys. Także niezbyt jestem uspokojona
Znowu czekanie
moremi, kapturnica, Natka_79, gretka, Iwone, macduska, Sabina, Bozia3, Mega, peppapig, Arwena, Simba, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Dziewczyny, ja juz pluje sobie w brode. Ale nie moge myslec w ten sposob, bo wpadne w depresje.
I nie wierzę w to co piszesz "jeżeli nie będzie nam dane". Dziewczyno, jeżeli Ci nie dają, to sama bierz.kapturnica, Natka_79, kkisia, gretka, MartaDidi, Sabina, macduska, Aasiula, Mega, Arwena, paszczakin, malgos741, Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Masz przynajmniej szansę. I poważnie - wizyta w klinice nie boli. Czasami wystarczy drobna regulacja, stymulacja, żeby zaskoczyć.
I nie wierzę w to co piszesz "jeżeli nie będzie nam dane". Dziewczyno, jeżeli Ci nie dają, to sama bierz.
kkisia, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór, dwa pytania mam: czy tornado już przeszło? i czy ktoś za mną tęsknił
Musiałam zrobić przerwę, nie wiem co u Was bo nie podglądałam, mam nadzieję że wszystko dobrze. U mnie się dzieje. Wyprowadzamy się od teściów, hura!kkisia, kapturnica, malgos741, Mango, Iwone, moremi, MartaDidi, gretka, dorbie, Sabina, macduska, caffe, Aasiula, Bozia3, Mega, Arwena, paszczakin, BISCA, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnykapturnica wrote:tsh dla kobiety starajacej sie o dziecko powinna byc max do 2 Ja majac takie tsh jak ty bylam juz leczona na niedoczynnosc tarczycy..Morka ci dobrze zwrocila uwage,..
POżadane wartości TSH generalnie 0,7-2,0Iwone, moremi, macduska, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Powodzenia Kicia !
tez nie chce straszyc. Ja milam dwa dolne madrosci do usuniecia. Tyle , ze one rosly w poprzek. Trafilam na rzeznika a nie stomatologa. Wyszlam z gabinety z placzem i cierpialam przez 3 tygodnie. À le on mi kompletnie nic nie przepisal. Ani playnu do plukania ani tabletek przeciwbolowych a o antybiotykach to nie wspomne. Drugi zab mam do tej pory i chyba nigdy nie odwaze sie go usunac.
À le na pocieszenie, w miom otoczeniu, wszysc, ktorzy usuwali zeby madrosci twierdza, ze bylo OK
ogólnie to mam 5 dni zwolnienia i przeżyłam jakiś koszmar wolałabym poród z córką bo był dłużysz i boleśniejszy niż to co nie dziś spotkało
ból niesamowity a chirurg powiedział ze takiej ósemki nie widział w swojej 22 letniej karierze (może kuźwa mało widział) ale mój ząb zatrzymany w dziąśle nie miał jakiejś torebki i zespolił się z kością także dwie godziny popłakałam się na końcu
dostałam dwa antybiotyki ketonal i zwolnienie i mam dzwonić jakby nie było lepiejMartaDidi, kapturnica, Iwone, kkisia, macduska, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:A tak wygladaly moje wczesniejsze wyniki:
TSH FT4
marzec 2013 1.98 13.45
lipiec 2014 2.56 11
wrzesien 2014 2.94 9.89
A robiłaś aTPO i aTG? Nie masz Hashimoto? Wyraźnie robi ci się niedoczynność.moremi, Sabina, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykicia 123 wrote:Wróciłam dopiero teraz bo byłam jeszcze u mamy
ogólnie to mam 5 dni zwolnienia i przeżyłam jakiś koszmar wolałabym poród z córką bo był dłużysz i boleśniejszy niż to co nie dziś spotkało
ból niesamowity a chirurg powiedział ze takiej ósemki nie widział w swojej 22 letniej karierze (może kuźwa mało widział) ale mój ząb zatrzymany w dziąśle nie miał jakiejś torebki i zespolił się z kością także dwie godziny popłakałam się na końcu
dostałam dwa antybiotyki ketonal i zwolnienie i mam dzwonić jakby nie było lepiejSabina, kicia 123, paszczakin, Arwena, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Dobry wieczór, dwa pytania mam: czy tornado już przeszło? i czy ktoś za mną tęsknił
Musiałam zrobić przerwę, nie wiem co u Was bo nie podglądałam, mam nadzieję że wszystko dobrze. U mnie się dzieje. Wyprowadzamy się od teściów, hura!
Przeszlo, nie przeszło. Na razie skutki są odczuwalne.
Bardzo dobra wiadomość z tą wyprowadzką. Powiedz, czy to nie Twój mąż robił remont tuż przed porodem?kapturnica, ania.g, kkisia, macduska, Sabina, Aasiula, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
dorbie wrote:TSH do 2 to gdy kobieta nie ma niedoczynności, jak jest niedoczynnośc przed ciąża albo samo Hashimoto, to dązy się do 1 nawet, bo dziecko rośnie i cały czas się zwiększa zapotrzebowanie na tyroksynę
POżadane wartości TSH generalnie 0,7-2,0
Jesli sie ma samo hashimoto bez stweordzonej niedoczynnosci a tsh jest w normie do 2 to sie z nim nicy wted nie robitylko obserwuje..
W ciazy tsh bardzo czesto spada samo w dol z tego powodu ,ze na tsh oddzialywuje gonadotropina.(falszywie zaniza).Dlatego samo tsh w ciazy nie jest wyznacznikiem ,ze wszystko jest ok..Bo moze okazac sie ze tsh jest w granicach a ft4 w bardzo duzej niedoczynnosci..DLatego zleca sie w ciazy powtarzanie calej trojcy tarczycowej a zwlaszcza ft4moremi, dorbie, Sabina, Aasiula, Arwena, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykicia 123 wrote:Wróciłam dopiero teraz bo byłam jeszcze u mamy
dostałam dwa antybiotyki ketonal i zwolnienie i mam dzwonić jakby nie było lepiej
Współczuje, ale najważniejsze, że masz to za sobą.Aasiula lubi tę wiadomość
-
Kicia, wedlug naszej koleżanki Elfika (pozdrawiam serdecznie
) branie ketonalu sprzyja zajściu w ciąże
Zofia, przestań pluć sobie w brodę, zajrzyj do wątku "porodówka" i w drugim poście masz dziewczyny, które urodziły. One nie czekaly na cud, tylko same go sobie zrobiły
kapturnica, gretka, MartaDidi, kkisia, ania.g, macduska, Aasiula, Sabina, Bozia3, kicia 123, Mega, Pusurek, Arwena, BISCA, malgos741, ComeToMeBaby, Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ania.g wrote:Tak, to mój robił remont tuż przed a co?
kapturnica, ania.g, Aasiula, Sabina, Mega, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Nic. Tak sobie skojarzyłam, że przed wyprowadzką zrobiliście remont teściom
Co do mieszkania tak czy siak, to ta część i tak należy do męża bo dobudował ją za własne pieniądze. Chcemy żeby kiedyś mieszkanie należało do naszej drugiej córki.
Sabina, Mega, moremi, caffe, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby, Iwone, Simba lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4