X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wygladaly moje wczesniejsze wyniki:
    TSH FT4
    marzec 2013 1.98 13.45
    lipiec 2014 2.56 11
    wrzesien 2014 2.94 9.89

Zofia8
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Tsh??? Przeciez miesci sie w normach
    Gdzieś czytałam ze tsh powinno być poniżej 2 a najlepiej jest gdy jest bliżej 1.
    Dziewczyny napisały juz sporo, ja życzę powodzenia. Cuda sie zdarzają ale lepiej zrobić wszystko zeby nigdy sobie nie pluć w brodę że coś się zaniedbalo

moremi, Arwena, dorbie, Sabina, Aasiula, kapturnica, kkisia, gretka, macduska, peppapig lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja juz pluje sobie w brode. Ale nie moge myslec w ten sposob, bo wpadne w depresje.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na usg ale to usg kiepskiej jakości, mam iśc w poniedziałek do prywatnego gabinetu doktor. Ale widać było pęcherzyk ciązowy z ciałkiem żółtym, nie wiem jaka wielkość, bo usg nie mogło wyliczyć, był tylko zarys. Także niezbyt jestem uspokojona :-/ Znowu czekanie

moremi, kapturnica, Natka_79, gretka, Iwone, macduska, Sabina, Bozia3, Mega, peppapig, Arwena, Simba, paszczakin lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PUSUR PRV

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dziewczyny, ja juz pluje sobie w brode. Ale nie moge myslec w ten sposob, bo wpadne w depresje.
    Masz przynajmniej szansę. I poważnie - wizyta w klinice nie boli. Czasami wystarczy drobna regulacja, stymulacja, żeby zaskoczyć.
    I nie wierzę w to co piszesz "jeżeli nie będzie nam dane". Dziewczyno, jeżeli Ci nie dają, to sama bierz.

kapturnica, Natka_79, kkisia, gretka, MartaDidi, Sabina, macduska, Aasiula, Mega, Arwena, paszczakin, malgos741, Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Masz przynajmniej szansę. I poważnie - wizyta w klinice nie boli. Czasami wystarczy drobna regulacja, stymulacja, żeby zaskoczyć.
    I nie wierzę w to co piszesz "jeżeli nie będzie nam dane". Dziewczyno, jeżeli Ci nie dają, to sama bierz.
    Dokładnie! Podpisuje sie pod tym obiema rekami

kkisia, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, dwa pytania mam: czy tornado już przeszło? i czy ktoś za mną tęsknił ;)
    Musiałam zrobić przerwę, nie wiem co u Was bo nie podglądałam, mam nadzieję że wszystko dobrze. U mnie się dzieje. Wyprowadzamy się od teściów, hura!

kkisia, kapturnica, malgos741, Mango, Iwone, moremi, MartaDidi, gretka, dorbie, Sabina, macduska, caffe, Aasiula, Bozia3, Mega, Arwena, paszczakin, BISCA, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    tsh dla kobiety starajacej sie o dziecko powinna byc max do 2 Ja majac takie tsh jak ty bylam juz leczona na niedoczynnosc tarczycy..Morka ci dobrze zwrocila uwage,..
    TSH do 2 to gdy kobieta nie ma niedoczynności, jak jest niedoczynnośc przed ciąża albo samo Hashimoto, to dązy się do 1 nawet, bo dziecko rośnie i cały czas się zwiększa zapotrzebowanie na tyroksynę
    POżadane wartości TSH generalnie 0,7-2,0

Iwone, moremi, macduska, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Powodzenia Kicia !

tez nie chce straszyc. Ja milam dwa dolne madrosci do usuniecia. Tyle , ze one rosly w poprzek. Trafilam na rzeznika a nie stomatologa. Wyszlam z gabinety z placzem i cierpialam przez 3 tygodnie. À le on mi kompletnie nic nie przepisal. Ani playnu do plukania ani tabletek przeciwbolowych a o antybiotykach to nie wspomne. Drugi zab mam do tej pory i chyba nigdy nie odwaze sie go usunac.
    À le na pocieszenie, w miom otoczeniu, wszysc, ktorzy usuwali zeby madrosci twierdza, ze bylo OK :)
    Wróciłam dopiero teraz bo byłam jeszcze u mamy
    ogólnie to mam 5 dni zwolnienia i przeżyłam jakiś koszmar wolałabym poród z córką bo był dłużysz i boleśniejszy niż to co nie dziś spotkało
    ból niesamowity a chirurg powiedział ze takiej ósemki nie widział w swojej 22 letniej karierze (może kuźwa mało widział) ale mój ząb zatrzymany w dziąśle nie miał jakiejś torebki i zespolił się z kością także dwie godziny popłakałam się na końcu
    dostałam dwa antybiotyki ketonal i zwolnienie i mam dzwonić jakby nie było lepiej

MartaDidi, kapturnica, Iwone, kkisia, macduska, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A tak wygladaly moje wczesniejsze wyniki:
    TSH FT4
    marzec 2013 1.98 13.45
    lipiec 2014 2.56 11
    wrzesien 2014 2.94 9.89
    Generalnie patrząc na fT4 to niziutko, TSH rośnie
    A robiłaś aTPO i aTG? Nie masz Hashimoto? Wyraźnie robi ci się niedoczynność.

moremi, Sabina, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3e54de23606.jpg

Iwone, MartaDidi, kapturnica, ania.g, kkisia, macduska, Aasiula, Bozia3, Mega, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    ogólnie to mam 5 dni zwolnienia i przeżyłam jakiś koszmar wolałabym poród z córką bo był dłużysz i boleśniejszy niż to co nie dziś spotkało
    ból niesamowity a chirurg powiedział ze takiej ósemki nie widział w swojej 22 letniej karierze (może kuźwa mało widział) ale mój ząb zatrzymany w dziąśle nie miał jakiejś torebki i zespolił się z kością także dwie godziny popłakałam się na końcu
    dostałam dwa antybiotyki ketonal i zwolnienie i mam dzwonić jakby nie było lepiej
    Bidulka, współczuję. Okładaj policzek lodem - najważniejsze!

Sabina, kicia 123, paszczakin, Arwena, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dobry wieczór, dwa pytania mam: czy tornado już przeszło? i czy ktoś za mną tęsknił ;)
    Musiałam zrobić przerwę, nie wiem co u Was bo nie podglądałam, mam nadzieję że wszystko dobrze. U mnie się dzieje. Wyprowadzamy się od teściów, hura!
    Ania :-)
    Przeszlo, nie przeszło. Na razie skutki są odczuwalne.
    Bardzo dobra wiadomość z tą wyprowadzką. Powiedz, czy to nie Twój mąż robił remont tuż przed porodem? ;)

kapturnica, ania.g, kkisia, macduska, Sabina, Aasiula, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    TSH do 2 to gdy kobieta nie ma niedoczynności, jak jest niedoczynnośc przed ciąża albo samo Hashimoto, to dązy się do 1 nawet, bo dziecko rośnie i cały czas się zwiększa zapotrzebowanie na tyroksynę
    POżadane wartości TSH generalnie 0,7-2,0

Jesli sie ma samo hashimoto bez stweordzonej niedoczynnosci a tsh jest w normie do 2 to sie z nim nicy wted nie robi 8) tylko obserwuje..
    W ciazy tsh bardzo czesto spada samo w dol z tego powodu ,ze na tsh oddzialywuje gonadotropina.(falszywie zaniza).Dlatego samo tsh w ciazy nie jest wyznacznikiem ,ze wszystko jest ok..Bo moze okazac sie ze tsh jest w granicach a ft4 w bardzo duzej niedoczynnosci..DLatego zleca sie w ciazy powtarzanie calej trojcy tarczycowej a zwlaszcza ft4

moremi, dorbie, Sabina, Aasiula, Arwena, Bursztyn lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:

Współczuje, ale najważniejsze, że masz to za sobą.

Aasiula lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ania :-)
    Przeszlo, nie przeszło. Na razie skutki są odczuwalne.
    Bardzo dobra wiadomość z tą wyprowadzką. Powiedz, czy to nie Twój mąż robił remont tuż przed porodem? ;)
    Tak, to mój robił remont tuż przed a co?

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia, wedlug naszej koleżanki Elfika (pozdrawiam serdecznie ;)) branie ketonalu sprzyja zajściu w ciąże ;)

Zofia, przestań pluć sobie w brodę, zajrzyj do wątku "porodówka" i w drugim poście masz dziewczyny, które urodziły. One nie czekaly na cud, tylko same go sobie zrobiły ;)

kapturnica, gretka, MartaDidi, kkisia, ania.g, macduska, Aasiula, Sabina, Bozia3, kicia 123, Mega, Pusurek, Arwena, BISCA, malgos741, ComeToMeBaby, Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Tak, to mój robił remont tuż przed a co?
    Nic. Tak sobie skojarzyłam, że przed wyprowadzką zrobiliście remont teściom ;)

kapturnica, ania.g, Aasiula, Sabina, Mega, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nic. Tak sobie skojarzyłam, że przed wyprowadzką zrobiliście remont teściom ;)
    Jeszcze im nie powiedzieliśmy, zaraz mąż w tym celu idzie piętro niżej. Na razie znieczula się wiśniówką i zabiera ze sobą Marcela w celu odpowiedniego złagodzenia szoku ;) Co do mieszkania tak czy siak, to ta część i tak należy do męża bo dobudował ją za własne pieniądze. Chcemy żeby kiedyś mieszkanie należało do naszej drugiej córki.

Sabina, Mega, moremi, caffe, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby, Iwone, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 6916 6917 6918 6919 6920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ