X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    O rany, ale przemile przyjecie. Choc z drugiej strony, to dobrze, bo jestescie szczere.
    Mysle, ze niejedna z nas liczy na cud.
    Bardzo chce miec dziecko ale nie na sile. Jakbym byla powiedzmy, 5 lub nawet 4 lata mlodsza, to probowalabym wszystkiego.
    A propos wysokiego Fsh: wyczytalam, ze moze zmieniac sie w cyklach i na forum o wysokim fsh kobieta napisala, ze zaszla w ciaze przy fsh 21 i zna inne takie przypadki.
    Czyli jak bys byla mlodsza to sprobowalabys tez in vitro?
    Nie rozumiem za bardzo. Wlasnie mnie sie wydaje ze im czlowiek starszy, tym bardziej probuje wszystkiego :-/
    Teraz jestes mlodsza o 5 lat od siebie za 5 lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:49

kapturnica, Aasiula, Sabina, Bursztyn, moremi, kkisia, peppapig, Mega, macduska, kicia 123, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    witajcie :)
    ja w przelocie ale podglądam z ciekawością i życzliwością

Simbo wierzę w zadymę, co do intensyfikacji szaleństwa z karmieniem i wydalaniem, to rzepę można podejrzewać jak najbardziej
    BTW śliczne chłopaki

Zofio, jeśli tu jeszcze zajrzysz....niech sobie będzie naturalnie, ale z takim wysokim FSH to wartało by choć skonsultować się z kimś
    to byłby cud nad cudy, żeby w 4 cykle, czy raczej teraz juz 2 jesli do marca walczycie, się udało. To brzmi kosmicznie :( ale życzę powodzenia

dziewczynom po pierwszych usg gratuluję z całego serca!

Boziu załapałam się na zdjęcia - przystojniak i elegant ten Twój synek. Opis mnie trochę zmartwił, nieźle się umęczyłaś całością, dobrze że już po

pozdrawiam i kciuczę za nas wszystkie
    Dzieki Lucky - wlasnie sobie uswiadomilam, ze zdjecie w Twoim avatarze cos mi bardzo przypomina ;)

Aasiula, Sabina, moremi, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    O rany, ale przemile przyjecie. Choc z drugiej strony, to dobrze, bo jestescie szczere.
    Mysle, ze niejedna z nas liczy na cud.
    Bardzo chce miec dziecko ale nie na sile. Jakbym byla powiedzmy, 5 lub nawet 4 lata mlodsza, to probowalabym wszystkiego.
    A propos wysokiego Fsh: wyczytalam, ze moze zmieniac sie w cyklach i na forum o wysokim fsh kobieta napisala, ze zaszla w ciaze przy fsh 21 i zna inne takie przypadki.
    Fsh moze skakac ale napewno skoro jest tak wysokie to raczej swiadczy o malych szansach na naturalne zajście i w kolejnym nie spadnie do 10 czy 8miu.Nadal będzie bardzo wysokie...Nie oszukujmy sie ale wiek ma swoje prawa..Twoja rezerwa jajnikowa jest napewno bardzo obnizona i to ,ze owulacje miewasz nie zmienia faktu ,ze komórki jajowe raczej sa marnej jakości przy takim wyniku...Badanie AMH powiedziałoby Ci praktycznie wszystko,,,
    Tak jestesmy szczere jak widzisz.To ,ze ktos coś napisal ...i Ty w to wierzysz?..
    Dziwi mnie Twoje stwierdzenie , ze gdybys była młodsza bys próbowała wszystkiego..No własnie sądze ,że wiele kobiet stara sie zmaksymalizowac swoje szanse i korzystac z medycyny zwłaszcza będac w Twoim wieku.Ale skoro nic na siłe.To możesz tak próbowac do menopauzy , która zbliża sie niestety nieubłagalnie 8)

Simba, Aasiula, gretka, Arwena, Sabina, moremi, kkisia, Natka_79, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Kapturnico a tak z ciekawosci, dlaczego polubilas moje pytanie do eksperta???
    Bo poprosiłas o polubienie???Spełniłam Twoja prosbe 8)

Simba, Aasiula, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bo poprosiłas o polubienie???Spełniłam Twoja prosbe 8)
    Ciekawe czy kolezanka zna cennik za lajki? ;)

kapturnica, Aasiula, Sabina, Bursztyn, moremi, kkisia, Mega, macduska, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kapturnico. Chyba sie nie wyplace:-)

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dzieki Kapturnico. Chyba sie nie wyplace:-)
    Nie ma za co, 5tysiaków sie nalezy

sarcastic14.gif

Sabina, Simba, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja też ale mam coś na poprawę nastroju

http://funzoo.pl/psy/zona-przylapala-meza-z-psem-tego-sie-nie-spodziewacie/

nie wiem dlaczego ale widzę tam Bursztyna czytającego ovu z Leonem :-)
    Boskosc :) <3
    a ten chlop podobny jest bardzo do mojego meza, tylko moj jest starszy i grubszy :)
    A Leon ze mna czasem czyta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 17:19

kapturnica, Sabina, Reni, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry prawiewieczor

Wpadam na chwile tylko
    Zdazylam tylko doczytac ze Malgos bedzie sobie spermiki wstrzykiwac, wiec powodzenia, niech sie uda :)
    Simba, ja za Ciebie zjem dzis rzepe ;)
    Moja klientka z poradni oznajmila mi wczoraj ze jest w 7 tyg. ciazy, ma pcos i koszmarnie nieregularne cykle, ale mlodsza jest duuuuuzo ... :)
    No, ale awsze to jakis optymistyczny akcent, jak nie magnes to ciaza ;)

Sabina, kapturnica, Arwena, Simba, moremi, kkisia, gretka, Pusurek, peppapig, Aasiula, Mega, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sprobowalabym i invitro.
    Uwazam, ze jest roznica miedzy kobieta 40-letnia, ktora ma jakies zaburzenia i potrzebuje leczenia a kobieta, ktora w moim wieku na sile probuje oszukac nature. Jesli nie jest mi pisane, to bede musiala sie z tym pogodzic.Jesli inne kobiety tak robia, to ich sprawa.
    Wiem, ze sie ze mna nie zgadzacie ale taka jest moja opinia.

Mega lubi tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Moze sprobowalabym i invitro.
    Uwazam, ze jest roznica miedzy kobieta 40-letnia, ktora ma jakies zaburzenia i potrzebuje leczenia a kobieta, ktora w moim wieku na sile probuje oszukac nature. Jesli nie jest mi pisane, to bede musiala sie z tym pogodzic.Jesli inne kobiety tak robia, to ich sprawa.
    Wiem, ze sie ze mna nie zgadzacie ale taka jest moja opinia.
    I masz do niej jak najbardziej prawo.W końcu to Twoje życie jest i tylko Twoje...
    Tylko musisz pamietać o tym ,żeby kiedys bujając sie w fotelu na biegunach nie miec uczucia ,ze mogaś zrobić znacznie więcej wtedy kiedy jeszcze mogłaś ...
    Życze mimo wszystko powodzenia 8)

Arwena, Heretyczka, Simba, moremi, kkisia, Margolcia88, gretka, Sabina, mamatrojki80, Natka_79, Aasiula, macduska, kicia 123 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I masz do niej jak najbardziej prawo.W końcu to Twoje życie jest i tylko Twoje...
    Tylko musisz pamietać o tym ,żeby kiedys bujając sie w fotelu na biegunach nie miec uczucia ,ze mogaś zrobić znacznie więcej wtedy kiedy jeszcze mogłaś ...
    Życze mimo wszystko powodzenia 8)
    Ja się raz wypowiedziałam w podobnym przypadku i dorobiłam się tytułu "wroga numer 1”.
    Od tej pory nic nikomu nie próbuje uświadamiać. Ja na swoje cudy pracuję, a jak ktoś liczy, że się "same zrobią", to jego sprawa.

kapturnica, Arwena, Sabina, kkisia, mamatrojki80, Margolcia88, Pusurek, Simba, Aasiula, macduska, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia, spojrzałam na Twój post i oprócz fsh masz tsh do regulacji.

kapturnica, Sabina, gretka, mamatrojki80, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. Słuchajcie, czy może się orientujecie, czy laparoskopia przeprowadzona w celu sprawdzenia drożności jajowodów jest bezpieczna? Tzn. czy nie wpłynie z jakichś powodów na obniżenie płodności?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dobry wieczór. Słuchajcie, czy może się orientujecie, czy laparoskopia przeprowadzona w celu sprawdzenia drożności jajowodów jest bezpieczna? Tzn. czy nie wpłynie z jakichś powodów na obniżenie płodności?

Sama laparo nie wplywa na obnizenie plodnosci ale kauteryzacja jajnikow juz wplywa jesli takowa ma byc planowana...
    A wplywa przez to ,ze podczas kauteryzacji nakluwane sa jajniki(czytaj wypalane mikro dziurki)co tym samym niszczy w jakims stopniu troche rezerwe...
    Wszystko zalezy od tego ma byc robione

Margolcia88, moremi, Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Moj wspanialomyslny maz pozwolil mi dzisiaj spac od polnocy do 6ej rano. Czuje, ze gdybym miala ten dzien przezyc na niewyspaniu, to jechalabym juz do Tworek. DO tasmy produkcyjnej cycek-kupa-butelka doszedl placz i ulewanie. Najlepiej jednoczesnie u obu. Oczywiscie zero spania, tylko jeden przekrzykuje drugiego. Chwilowo - nie wiem jakim cudem udalo mi sie ich spacyfikowac. Jezusiemaryjo....Nie tak sie umawialismy!

PS Myslicie ze moze miec w tym udzial surowka z rzepy ktora zjadlam wczoraj na kolacje? O.o
    Czy mi sie wydaje, czy mialam kiedys ta wizje? ;)
    Dzejms ciagle ze spluwa pod pduszka czy nie pamieta gdzie ja ma, z tego przemeczenia? ;)

Simba, moremi, Sabina, macduska, Mega, Bozia3, paszczakin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia ja bede miec lapar 19 lutego , bo po hsg wyszlo ze mam niedrozne i z tego co mi wiadomo moze pomoc

Margolcia88, Arwena, malgos741, moremi, peppapig, Sabina, dorbie, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sama laparo nie wplywa na obnizenie plodnosci ale kauteryzacja jajnikow juz wplywa jesli takowa ma byc planowana...
    A wplywa przez to ,ze podczas kauteryzacji nakluwane sa jajniki(czytaj wypalane mikro dziurki)co tym samym niszczy w jakims stopniu troche rezerwe...
    Wszystko zalezy od tego ma byc robione

Nie znam znaczenia słowa ,,kauteryzacja", zaraz sobie poszukam.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    co u was słychać?
    Ja mam dola, corka nie, Adas zadowolony jak zawsze, dostanie dzis swoja pierwsza kaszke Sinlac. Probowala ktoras dawac swoim maluchom?

malgos741, Sabina, MartaDidi, dorbie, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Nie znam znaczenia słowa ,,kauteryzacja", zaraz sobie poszukam.
    inaczej nakluwanie jajnikow metoda laserowa..Robione bardzo czesto przy pcos po to by wspomoc jajeczkowanie i pobuzic jajnik do pracy ..Ja mialam robiony ten zabieg bo pogrubiona oslonka jajnika sprawiala ,ze pecherzyki mialy bardzo utrudnione pekanie...

Margolcia88 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 6914 6915 6916 6917 6918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ