X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    WRAZLIWE NIE CZYTAC!

Anatolka, u nas nikt nie ma narkozy, takze jakims tam wyjatkiem nie bylam ;) Leca wszytskie punkcje ze znieczuleniem tylko.
    Jakie to bylo znieczulenie to nie wiem dokladnie- najpierw mi dali jakas pigule, potem chyba zastrzyk w dupe, a potem (wrazliwe dalej juz na bank nie czytac) znieczulali jajniki 4 zastrzykami przez scianki pochwy. Tylko u mnie cos nie do konca dobrze poszlo i jeden nie caly sie znieczulil i mialam przy punkcji scene jak z egzorcysty- unioslo mnie nad stol przy odciaganiu jajka z jednej strony.. lekarz sie wycofal, ale na koniec punkcji zapytal, czy dam rade jak wroci w to samo miejsce. Zgodzilam sie, bolalo cholernie, ale moze wlasnie to jajko kopie mnie teraz w pecherz? ;)
    Po samej punkcji twierdzilam, ze nigdy wiecej, teraz, z perspektywy mysle, ze jeszczce raz bym o zrobila ;) I pewnie zrobie jak bedziemy chcieli drugie dziecko..

Niemniej jakbym miala narkoze do wyboru to bralabym na 100%..

Dzięki za odp. :) 3majcie się cieplutko :)

Sabina, kapturnica lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak nawiazujac do stomatolaoga i rwaniu zeba hyhyhyhy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b816d1d5ffd8.jpg

caffe, MartaDidi, Bozia3, moremi, paszczakin, gosia7122, Mala79, Sabina, gretka, kapturnica, Pusurek, kkisia, kicia 123, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mandra wlasnie mowila, ze nie. To ja twierdzilam, ze tak, bo moja dentystka mowila, ze jak pilne, to trzeba, bo mniejsze zlo ze znieczulenia niz ze stanu zapalnego. Ale w koncu sama tez nie mialam nic robionego w ciazy, nie trzeba bylo.
    A to chyba coś mi się pomerdało - albo Tobie...:) Ja pamiętam, że mandra mnie namawiała na leczenie w ciąży - podawała nazwy jakichś nowoczesnych leków, które nie mają przeciwskazań do stosowania w ciaży i pisała, żebym nie dopuszczała do stanu zapalnego bo to gorsze. Ja takie coś od niej pamiętam - ale to było dawno - może mi się pokręciło....

FZuMp1.png

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na chwilke...Aasiula prv :-)

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Morek- snilas dzis mi sie pol nocy! Kontekstu nie podam, bo ja mam powalone mocno sny i szkoda gadac. Ogolnie szukalysmy wyjscia z trudnej sytuacji, w ktorej obie zesmy sie znalazly. Ktos nas chcial przekonac do zrobienia czegos zlego i mimo, ze w gruncie rzeczy wiedzialysmy, ze to jest dobre rozwiazanie, to dla nas konczylo sie ono bardzo niedobrze..
    I w koncu nam sie udalo z tego wyjsc- jak, nie pamietam, ale pamietam radoche i ulge..
    Ja jako pirat? ;)
    Już wiem. Będziesz mi wysyłała niedozwolone w Polsce środki dopingujące, które zostaną zatrzymane na granicy ;)

Aasiula, Sabina, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A to chyba coś mi się pomerdało - albo Tobie...:) Ja pamiętam, że mandra mnie namawiała na leczenie w ciąży - podawała nazwy jakichś nowoczesnych leków, które nie mają przeciwskazań do stosowania w ciaży i pisała, żebym nie dopuszczała do stanu zapalnego bo to gorsze. Ja takie coś od niej pamiętam - ale to było dawno - może mi się pokręciło....
    Trzeba... Jezeli jest pilna sprawa to nie wolno zwlekac, zeby sie stan zapalny nie rozwinal. I od drugiege trymestru spokojnie mozna znieczulac.

Aasiula lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Trzeba... Jezeli jest pilna sprawa to nie wolno zwlekac, zeby sie stan zapalny nie rozwinal. I od drugiege trymestru spokojnie mozna znieczulac.
    ooo juz mam odpowiedz :)

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie zapisałam ten post w pamiętniku
    udostępniam :-)

mandragora napisała:
    ..amoksycylina jeśli jesteś obrzęknięta. Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu.

Bozia3 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 15:21

moremi, MartaDidi, Aasiula, mamatrojki80, Sabina, Mega, malgos741, kkisia, Simba, Arwena, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Quote:
    ..amoksycylina jeśli jesteś obrzęknięta. Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu.
    Teraz generalnie nie podaje sie juz lignokainy... Tylko arty ze srodkiem obkurczajcym lub bez. W trakcie karmienia podobnie... faktycznie kontrole rtg mozna przeprowadzic po rozwiazaniu.

Aasiula lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja jako pirat? ;)
    Już wiem. Będziesz mi wysyłała niedozwolone w Polsce środki dopingujące, które zostaną zatrzymane na granicy ;)

nie no, bardziej dramat to byl niz kryminal/fanstastyka.. ale zesmy sobie poradzily ;)

a wlasnie, w kwestii srodkow dopingujacych- to jak sytuacja sie zapowiada? jakies postepy? ;)

moremi, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Quote:
    o właśnie - dzięki Renisława - coś właśnie pamiętałam, ale nazwy za trudne...;)

Reni lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na SMS od ginka o której jutro ;)

gretka, kapturnica, Bozia3, mamatrojki80, moremi, Sabina, Aasiula, Iwone, kkisia, gosia7122, peppapig, Simba, Mango, Arwena, Mega, caffe, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    A to one dzisiaj nie pękną? U mnie już przy 20 czasami jest po ptokach.

Aasiula, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    A jednak :-)
    <3

Aasiula, Iwone, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzam co słychać

Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Znalazłam post Mandragory. Pisała wtedy tak w odpowiedzi na Twój post:
    Bozia3 wrote:
    .........
    Lekarstwo w zębie przestało działać i tak mnie wczoraj rwał, że myślałam, że rozwalę pół domu. Wygrzebałam fleczer i teraz muszę podjąć decyzję - albo go usuwam i narażam się na krwotok i ewentualne przeniknięcie znieczulenia do łożyska, albo penicylina przez kilka dni i liczenie na cud...
    mandragora wrote:
    Bozia no nie mogę tego czytać! Powinnaś dostać amoksycylinę jeśli jesteś obrzęknięta. Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu. Bozia szukaj innego dentysty!!!
    A tak w ogóle to witam wszystkich ;)

Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies smieszne wydarzenia? Zabawne opowiesci? Dola mam...

Lucky lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ale mam coś na poprawę nastroju

http://funzoo.pl/psy/zona-przylapala-meza-z-psem-tego-sie-nie-spodziewacie/

nie wiem dlaczego ale widzę tam Bursztyna czytającego ovu z Leonem :-)

Sabina, Pusurek, kkisia, Aasiula, kapturnica, Lucky, Bursztyn, moremi, Mega, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona przecież już go wcześniej wstawiłam :-)

mamatrojki80, Sabina, kkisia, Aasiula, kapturnica, Lucky lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Iwona przecież już go wcześniej wstawiłam :-)
    przepraszam nie zauważyłam, bo szukałam i zamiast poczytać czy ktoś już wstawił coś podobnego, to zadowolona że znalazłam, wstawiłam :D

mamatrojki80, Reni, peppapig, Lucky, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 6912 6913 6914 6915 6916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ