35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
paszczakin wrote:WRAZLIWE NIE CZYTAC!
Anatolka, u nas nikt nie ma narkozy, takze jakims tam wyjatkiem nie bylamLeca wszytskie punkcje ze znieczuleniem tylko.
Jakie to bylo znieczulenie to nie wiem dokladnie- najpierw mi dali jakas pigule, potem chyba zastrzyk w dupe, a potem (wrazliwe dalej juz na bank nie czytac) znieczulali jajniki 4 zastrzykami przez scianki pochwy. Tylko u mnie cos nie do konca dobrze poszlo i jeden nie caly sie znieczulil i mialam przy punkcji scene jak z egzorcysty- unioslo mnie nad stol przy odciaganiu jajka z jednej strony.. lekarz sie wycofal, ale na koniec punkcji zapytal, czy dam rade jak wroci w to samo miejsce. Zgodzilam sie, bolalo cholernie, ale moze wlasnie to jajko kopie mnie teraz w pecherz?
Po samej punkcji twierdzilam, ze nigdy wiecej, teraz, z perspektywy mysle, ze jeszczce raz bym o zrobilaI pewnie zrobie jak bedziemy chcieli drugie dziecko..
Niemniej jakbym miala narkoze do wyboru to bralabym na 100%..
Dzięki za odp.3majcie się cieplutko
Sabina, kapturnica lubią tę wiadomość
-
to tak nawiazujac do stomatolaoga i rwaniu zeba hyhyhyhy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b816d1d5ffd8.jpgcaffe, MartaDidi, Bozia3, moremi, paszczakin, gosia7122, Mala79, Sabina, gretka, kapturnica, Pusurek, kkisia, kicia 123, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Mandra wlasnie mowila, ze nie. To ja twierdzilam, ze tak, bo moja dentystka mowila, ze jak pilne, to trzeba, bo mniejsze zlo ze znieczulenia niz ze stanu zapalnego. Ale w koncu sama tez nie mialam nic robionego w ciazy, nie trzeba bylo.
Ja pamiętam, że mandra mnie namawiała na leczenie w ciąży - podawała nazwy jakichś nowoczesnych leków, które nie mają przeciwskazań do stosowania w ciaży i pisała, żebym nie dopuszczała do stanu zapalnego bo to gorsze. Ja takie coś od niej pamiętam - ale to było dawno - może mi się pokręciło....
-
paszczakin wrote:Morek- snilas dzis mi sie pol nocy! Kontekstu nie podam, bo ja mam powalone mocno sny i szkoda gadac. Ogolnie szukalysmy wyjscia z trudnej sytuacji, w ktorej obie zesmy sie znalazly. Ktos nas chcial przekonac do zrobienia czegos zlego i mimo, ze w gruncie rzeczy wiedzialysmy, ze to jest dobre rozwiazanie, to dla nas konczylo sie ono bardzo niedobrze..
I w koncu nam sie udalo z tego wyjsc- jak, nie pamietam, ale pamietam radoche i ulge..
Już wiem. Będziesz mi wysyłała niedozwolone w Polsce środki dopingujące, które zostaną zatrzymane na granicyAasiula, Sabina, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bozia3 wrote:A to chyba coś mi się pomerdało - albo Tobie...
Ja pamiętam, że mandra mnie namawiała na leczenie w ciąży - podawała nazwy jakichś nowoczesnych leków, które nie mają przeciwskazań do stosowania w ciaży i pisała, żebym nie dopuszczała do stanu zapalnego bo to gorsze. Ja takie coś od niej pamiętam - ale to było dawno - może mi się pokręciło....
Aasiula lubi tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
ja sobie zapisałam ten post w pamiętniku
udostępniam
mandragora napisała:
..amoksycylina jeśli jesteś obrzęknięta. Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu.
Bozia3 wrote:A to chyba coś mi się pomerdało - albo Tobie...Ja pamiętam, że mandra mnie namawiała na leczenie w ciąży - podawała nazwy jakichś nowoczesnych leków, które nie mają przeciwskazań do stosowania w ciaży i pisała, żebym nie dopuszczała do stanu zapalnego bo to gorsze. Ja takie coś od niej pamiętam - ale to było dawno - może mi się pokręciło....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 15:21
moremi, MartaDidi, Aasiula, mamatrojki80, Sabina, Mega, malgos741, kkisia, Simba, Arwena, BISCA lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja sobie zapisałam ten post w pamiętniku
udostępniam
Quote:
..amoksycylina jeśli jesteś obrzęknięta. Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu.Aasiula lubi tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
moremi wrote:Ja jako pirat?
Już wiem. Będziesz mi wysyłała niedozwolone w Polsce środki dopingujące, które zostaną zatrzymane na granicy
nie no, bardziej dramat to byl niz kryminal/fanstastyka.. ale zesmy sobie poradzily
a wlasnie, w kwestii srodkow dopingujacych- to jak sytuacja sie zapowiada? jakies postepy?moremi, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja sobie zapisałam ten post w pamiętniku
udostępniam
Quote:
..amoksycylina jeśli jesteś obrzęknięta. Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu.Reni lubi tę wiadomość
-
czekam na SMS od ginka o której jutro
gretka, kapturnica, Bozia3, mamatrojki80, moremi, Sabina, Aasiula, Iwone, kkisia, gosia7122, peppapig, Simba, Mango, Arwena, Mega, caffe, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
malgos741 wrote:czekam na SMS od ginka o której jutro
Aasiula, malgos741 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:A to chyba coś mi się pomerdało - albo Tobie...
Znalazłam post Mandragory. Pisała wtedy tak w odpowiedzi na Twój post:
Bozia3 wrote:.........
Lekarstwo w zębie przestało działać i tak mnie wczoraj rwał, że myślałam, że rozwalę pół domu. Wygrzebałam fleczer i teraz muszę podjąć decyzję - albo go usuwam i narażam się na krwotok i ewentualne przeniknięcie znieczulenia do łożyska, albo penicylina przez kilka dni i liczenie na cud...mandragora wrote:Bozia no nie mogę tego czytać! Powinnaś dostać amoksycylinę jeśli jesteś obrzęknięta. Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu. Bozia szukaj innego dentysty!!!
A tak w ogóle to witam wszystkichSabina, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja też ale mam coś na poprawę nastroju
http://funzoo.pl/psy/zona-przylapala-meza-z-psem-tego-sie-nie-spodziewacie/
nie wiem dlaczego ale widzę tam Bursztyna czytającego ovu z LeonemSabina, Pusurek, kkisia, Aasiula, kapturnica, Lucky, Bursztyn, moremi, Mega, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Iwona przecież już go wcześniej wstawiłam
mamatrojki80, Reni, peppapig, Lucky, Arwena, Mega lubią tę wiadomość