35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
slash wrote:Na to nie zwracałam w ogole uwagi
A od 5 sztuk dziennie chyba kg nie przybędzie w boczkachkapturnica, Aasiula, Pusurek, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Mnie ginka nie pozwalała leczyć zębów w pierwszym trmestrze, chyba, że już jest mus. Chodzi o wszystko - o leki, rentgen, ale najbardziej o stres. Większosć ludzi boi się dentysty i takie wizyty stresują. To nie jest potrzebne na początku ciąży.
Byłam u dentystki wtedy bo bolał mnie ząb -rozwierciła go i dała mi lekarstwo i nic więcej nie robiła (nie miała zdjęcia). I tak dochodziłam do porodu i dopiero wtedy go wyleczyłam. Podczas karmienia poszłam usunąć ósemkę - nic nie bolało i szybko się wygoiło. Zgłosiłam, że karmię, a lekarz na to - że jestem zabezpieczona przecież osłoną -a dawka promieniowania jest tak niewielka, że spacer po Krakowie w szczycie więcej przyniesie mi trucizny do organizmu, niż jego rentgen...
Wiem, że szkoły są różne. Np. Mandragora jest stomatologiem i ona zalecała leczenie zębów w ciąży.moremi, Aasiula, kapturnica, Sabina, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Ja je jadłam w większych ilościach, bo polecane na endometrium. Efekt żaden, natomiast boczki ciężko zrzucić. Przy 5 dziennie nie mają wpływu na zdrowie, chyba że wcina się je od kilku lat.
No chyba ze tak - my w sumie jedlismy jakies pół roku. Mąż czesciej niz ja bo codziennie - ja to tak przy okazji z nim. -
a ja ząb mądrości miałam usuwany przez czarodzieja
już na wstępie w poczekalni od innych pacjentów dowiedziałam się, ze gość jest rewelacyjny. i potwierdziło się- rękawiczki, oględziny zdjęcia rtg, delikatne ukłucie znieczulenia, zadziałało, dosłownie minuta (?) roboty i załatwione. Sprawdzone, czy resztki/ odłamki nie pozostały i już. do tego zapisany płyn do płukania + gratis kompres chłodzący (taki woreczek, który wsadzasz do lodówki, mrozi się i robi za lód) + zalecenia. i, uwaga: po powrocie do domu po kilku godzinach odczułam lekko podwyższoną temperaturę, więc profilaktycznie wzięłam ze dwa apapy. bólu nie uświadczyłam ani tego dnia, ani następnego. kompres stosowałam. czy poszłabym wyrwać olejną ósemkę gdyby mi zaczęła dokuczać? bez zastanowienia, ale tylko do tego chirurga.moremi, kapturnica, Aasiula, kkisia, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:a ja ząb mądrości miałam usuwany przez czarodzieja
już na wstępie w poczekalni od innych pacjentów dowiedziałam się, ze gość jest rewelacyjny. i potwierdziło się- rękawiczki, oględziny zdjęcia rtg, delikatne ukłucie znieczulenia, zadziałało, dosłownie minuta (?) roboty i załatwione. Sprawdzone, czy resztki/ odłamki nie pozostały i już. do tego zapisany płyn do płukania + gratis kompres chłodzący (taki woreczek, który wsadzasz do lodówki, mrozi się i robi za lód) + zalecenia. i, uwaga: po powrocie do domu po kilku godzinach odczułam lekko podwyższoną temperaturę, więc profilaktycznie wzięłam ze dwa apapy. bólu nie uświadczyłam ani tego dnia, ani następnego. kompres stosowałam. czy poszłabym wyrwać olejną ósemkę gdyby mi zaczęła dokuczać? bez zastanowienia, ale tylko do tego chirurga.Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Aasiula wrote:Kapta kiedy ten prodesteron najlepiej zrobic?
w przyszlym tygodniu we wtorek do gina jestem umowiona na usg ,to robic przed wizyta ten progesteron ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 12:24
Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
slyszal;y o dodatkowej 15% przecenie na buty w CCC dla karto -posiadaczy na towar juz przeceniony i nie przeceniony?
Chyba sie przejde czy jakis rozmiar kajak na mnie sie nie trafi za pare groszy
Aasiula, kkisia, Mala79, Arwena, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:slyszal;y o dodatkowej 15% przecenie na buty w CCC dla karto -posiadaczy na towar juz przeceniony i nie przeceniony?
Chyba sie przejde czy jakis rozmiar kajak na mnie sie nie trafi za pare groszy
tylko sprawdź czy masz z obu nóg
miłego dnia dziouchy!kapturnica, Aasiula, kkisia, gretka, moremi, Mega, peppapig lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Cześć wszystkim
ja tylko na chwilkę i zupełnie przypadkiem, ale mam nadzieję, że się nie obrazicie
Mam pytanie do Paszczakincoś mi się kojarzy (ale nie wiem czy dobrze), że przy punkcji nie miałaś narkozy, nie spałaś... tak? Jakie miałaś znieczulenie w takim razie? Jeśli coś poplątałam to przepraszam
WRAZLIWE NIE CZYTAC!
Anatolka, u nas nikt nie ma narkozy, takze jakims tam wyjatkiem nie bylamLeca wszytskie punkcje ze znieczuleniem tylko.
Jakie to bylo znieczulenie to nie wiem dokladnie- najpierw mi dali jakas pigule, potem chyba zastrzyk w dupe, a potem (wrazliwe dalej juz na bank nie czytac) znieczulali jajniki 4 zastrzykami przez scianki pochwy. Tylko u mnie cos nie do konca dobrze poszlo i jeden nie caly sie znieczulil i mialam przy punkcji scene jak z egzorcysty- unioslo mnie nad stol przy odciaganiu jajka z jednej strony.. lekarz sie wycofal, ale na koniec punkcji zapytal, czy dam rade jak wroci w to samo miejsce. Zgodzilam sie, bolalo cholernie, ale moze wlasnie to jajko kopie mnie teraz w pecherz?
Po samej punkcji twierdzilam, ze nigdy wiecej, teraz, z perspektywy mysle, ze jeszczce raz bym o zrobilaI pewnie zrobie jak bedziemy chcieli drugie dziecko..
Niemniej jakbym miala narkoze do wyboru to bralabym na 100%..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 12:37
kapturnica, ComeToMeBaby, gretka, Aasiula, Arwena, kkisia, moremi, Bozia3, gosia7122, Sabina, peppapig, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:kapta, ja nie słyszałam.
to oni dają karty?! kurdę, ja nigdy nie dostałam ;/gretka, Aasiula, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość