X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paszcza szla na żywioł ;) Hardcorowa jest XD

Tak mi się właśnie kojarzy, że nie spała...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    I tuczące.

Na to nie zwracałam w ogole uwagi :)

A od 5 sztuk dziennie chyba kg nie przybędzie w boczkach ;)

Bozia3 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza a ty juz wiesz czy będziesz rodziła sn czy cc? Bo nie pamiętam czy pisałas?

Sabina lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Na to nie zwracałam w ogole uwagi :)

A od 5 sztuk dziennie chyba kg nie przybędzie w boczkach ;)
    Ja je jadłam w większych ilościach, bo polecane na endometrium. Efekt żaden, natomiast boczki ciężko zrzucić. Przy 5 dziennie nie mają wpływu na zdrowie, chyba że wcina się je od kilku lat.

kapturnica, Aasiula, Pusurek, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mnie ginka nie pozwalała leczyć zębów w pierwszym trmestrze, chyba, że już jest mus. Chodzi o wszystko - o leki, rentgen, ale najbardziej o stres. Większosć ludzi boi się dentysty i takie wizyty stresują. To nie jest potrzebne na początku ciąży.
    Byłam u dentystki wtedy bo bolał mnie ząb -rozwierciła go i dała mi lekarstwo i nic więcej nie robiła (nie miała zdjęcia). I tak dochodziłam do porodu i dopiero wtedy go wyleczyłam. Podczas karmienia poszłam usunąć ósemkę - nic nie bolało i szybko się wygoiło. Zgłosiłam, że karmię, a lekarz na to - że jestem zabezpieczona przecież osłoną -a dawka promieniowania jest tak niewielka, że spacer po Krakowie w szczycie więcej przyniesie mi trucizny do organizmu, niż jego rentgen...:)
    Wiem, że szkoły są różne. Np. Mandragora jest stomatologiem i ona zalecała leczenie zębów w ciąży.
    Mandra wlasnie mowila, ze nie. To ja twierdzilam, ze tak, bo moja dentystka mowila, ze jak pilne, to trzeba, bo mniejsze zlo ze znieczulenia niz ze stanu zapalnego. Ale w koncu sama tez nie mialam nic robionego w ciazy, nie trzeba bylo.

moremi, Aasiula, kapturnica, Sabina, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaaaaalgoś! Inseminujesz się?

Aasiula, gretka, kapturnica, Sabina, kkisia, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja je jadłam w większych ilościach, bo polecane na endometrium. Efekt żaden, natomiast boczki ciężko zrzucić. Przy 5 dziennie nie mają wpływu na zdrowie, chyba że wcina się je od kilku lat.

No chyba ze tak - my w sumie jedlismy jakies pół roku. Mąż czesciej niz ja bo codziennie - ja to tak przy okazji z nim.

klz98u696p33kjce.png
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta kiedy ten prodesteron najlepiej zrobic?
    w przyszlym tygodniu we wtorek do gina jestem umowiona na usg ,to robic przed wizyta ten progesteron ?

kapturnica lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ząb mądrości miałam usuwany przez czarodzieja ;)
    już na wstępie w poczekalni od innych pacjentów dowiedziałam się, ze gość jest rewelacyjny. i potwierdziło się- rękawiczki, oględziny zdjęcia rtg, delikatne ukłucie znieczulenia, zadziałało, dosłownie minuta (?) roboty i załatwione. Sprawdzone, czy resztki/ odłamki nie pozostały i już. do tego zapisany płyn do płukania + gratis kompres chłodzący (taki woreczek, który wsadzasz do lodówki, mrozi się i robi za lód) + zalecenia. i, uwaga: po powrocie do domu po kilku godzinach odczułam lekko podwyższoną temperaturę, więc profilaktycznie wzięłam ze dwa apapy. bólu nie uświadczyłam ani tego dnia, ani następnego. kompres stosowałam. czy poszłabym wyrwać olejną ósemkę gdyby mi zaczęła dokuczać? bez zastanowienia, ale tylko do tego chirurga.

moremi, kapturnica, Aasiula, kkisia, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na spacer z mężem - do lasu ;)

moremi, Aasiula, kkisia, peppapig lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Maaaaaaalgoś! Inseminujesz się?
    własnie, jak decyzja?

Aasiula, kapturnica, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja ząb mądrości miałam usuwany przez czarodzieja ;)
    już na wstępie w poczekalni od innych pacjentów dowiedziałam się, ze gość jest rewelacyjny. i potwierdziło się- rękawiczki, oględziny zdjęcia rtg, delikatne ukłucie znieczulenia, zadziałało, dosłownie minuta (?) roboty i załatwione. Sprawdzone, czy resztki/ odłamki nie pozostały i już. do tego zapisany płyn do płukania + gratis kompres chłodzący (taki woreczek, który wsadzasz do lodówki, mrozi się i robi za lód) + zalecenia. i, uwaga: po powrocie do domu po kilku godzinach odczułam lekko podwyższoną temperaturę, więc profilaktycznie wzięłam ze dwa apapy. bólu nie uświadczyłam ani tego dnia, ani następnego. kompres stosowałam. czy poszłabym wyrwać olejną ósemkę gdyby mi zaczęła dokuczać? bez zastanowienia, ale tylko do tego chirurga.
    No wlaśnie mi też taki czarodziej usuwał :-)

Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Kapta kiedy ten prodesteron najlepiej zrobic?
    w przyszlym tygodniu we wtorek do gina jestem umowiona na usg ,to robic przed wizyta ten progesteron ?
    No najlepiej 7, 8dni po domniemanej owulacji..czyli po skoku..Jesli dzis bys miala owu to spokojnie bys zdazyla..wczesniej jak zrobisz moze byc falszywie niski...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 12:24

Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No najlepiej 7, 8dni po domniemanej owulacji..czyli po skoku..Jesli dzis bys miala owu to spokojnie bys zdazyla..wczesniej jak zrobisz moze byc falszywie niski...
    dzieki :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszal;y o dodatkowej 15% przecenie na buty w CCC dla karto -posiadaczy na towar juz przeceniony i nie przeceniony? ;) Chyba sie przejde czy jakis rozmiar kajak na mnie sie nie trafi za pare groszy :)

Aasiula, kkisia, Mala79, Arwena, moremi, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    slyszal;y o dodatkowej 15% przecenie na buty w CCC dla karto -posiadaczy na towar juz przeceniony i nie przeceniony? ;) Chyba sie przejde czy jakis rozmiar kajak na mnie sie nie trafi za pare groszy :)

tylko sprawdź czy masz z obu nóg :-)

miłego dnia dziouchy!

kapturnica, Aasiula, kkisia, gretka, moremi, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    tylko sprawdź czy masz z obu nóg :-)

miłego dnia dziouchy!
    XD no a wiesz ,ze mi to rpzeszlo przez mysl w kontekscie Twoich przejsc ;D

macduska, kkisia, Aasiula, moremi, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapta, ja nie słyszałam.
    to oni dają karty?! kurdę, ja nigdy nie dostałam ;/

Aasiula, Arwena, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Cześć wszystkim :) ja tylko na chwilkę i zupełnie przypadkiem, ale mam nadzieję, że się nie obrazicie :)

Mam pytanie do Paszczakin :) coś mi się kojarzy (ale nie wiem czy dobrze), że przy punkcji nie miałaś narkozy, nie spałaś... tak? Jakie miałaś znieczulenie w takim razie? Jeśli coś poplątałam to przepraszam :)

WRAZLIWE NIE CZYTAC!

Anatolka, u nas nikt nie ma narkozy, takze jakims tam wyjatkiem nie bylam ;) Leca wszytskie punkcje ze znieczuleniem tylko.
    Jakie to bylo znieczulenie to nie wiem dokladnie- najpierw mi dali jakas pigule, potem chyba zastrzyk w dupe, a potem (wrazliwe dalej juz na bank nie czytac) znieczulali jajniki 4 zastrzykami przez scianki pochwy. Tylko u mnie cos nie do konca dobrze poszlo i jeden nie caly sie znieczulil i mialam przy punkcji scene jak z egzorcysty- unioslo mnie nad stol przy odciaganiu jajka z jednej strony.. lekarz sie wycofal, ale na koniec punkcji zapytal, czy dam rade jak wroci w to samo miejsce. Zgodzilam sie, bolalo cholernie, ale moze wlasnie to jajko kopie mnie teraz w pecherz? ;)
    Po samej punkcji twierdzilam, ze nigdy wiecej, teraz, z perspektywy mysle, ze jeszczce raz bym o zrobila ;) I pewnie zrobie jak bedziemy chcieli drugie dziecko..

Niemniej jakbym miala narkoze do wyboru to bralabym na 100%..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 12:37

kapturnica, ComeToMeBaby, gretka, Aasiula, Arwena, kkisia, moremi, Bozia3, gosia7122, Sabina, peppapig, SolarPolar lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    kapta, ja nie słyszałam.
    to oni dają karty?! kurdę, ja nigdy nie dostałam ;/
    No daja daja...przy kasie sie dostaje.Nawet sami namawiaja..Czasem mzona zaoszczedzic troche grosza z ta karta

gretka, Aasiula, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 6910 6911 6912 6913 6914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ