X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam sie z kubkiem kawy ,komu zrobic swieża :)

kapturnica, Mala79, kkisia, dorbie, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i dzisdiaj o 10 znow robilam test i znow pozytyw, wczoraj o 19 krecha byla juz slabsza a dzisiaj bardzo mocna mocniejsza od testowej .
    Boze znow bzykac sie trzeba bedzie ,ja juz nie mogeeee ...:/

Mala79, malgos741, kkisia, gretka, dorbie, moremi, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, peppapig, Mango, Margolcia88, kicia 123, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    AAA i dzisdiaj o 10 znow robilam test i znow pozytyw, wczoraj o 19 krecha byla juz slabsza a dzisiaj bardzo mocna mocniejsza od testowej .
    A mi sie wydaje ze deczko za wczesnie robisz te testy ...Jak robisz kolo 10tej..Moze byc jeszcze wysokie stezenie z nocy...

Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:

A bzykaj sie ile wlezie :-) grunt to sie nie poddawac :-)

Aasiula, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra uciekam na rehabilitacje ,bo kregoslop dal znac o sobie,
    kuzwa czy to starosc yyyyyyyyyyyy ;0

kapturnica, Mala79, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    I witam sie z kubkiem kawy ,komu zrobic swieża :)

Poprosze kawusie ale tylko ta najbardziej zdrowa w druga strone czyli puszczalska :-)

Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A mi sie wydaje ze deczko za wczesnie robisz te testy ...Jak robisz kolo 10tej..Moze byc jeszcze wysokie stezenie z nocy...
    No niby tak ale wczesniej robilam tez i byly negatywne,
    Wstaje ok 7-8 to wydawalo mi sie ze 10 jest git :)
    wczoraj poilam litry wody wieczorem bo cwiczyla se trochu . ech...
    a jajniki tak mnie napier... ze pewnie jakies jajo urodze hyhyhyhy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:12

kapturnica, Mala79, gretka, dorbie, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No dobra uciekam na rehabilitacje ,bo kregoslop dal znac o sobie,
    kuzwa czy to starosc yyyyyyyyyyyy ;0

Powodzenia oby Cie za mocno nie wzieli w obroty,bo ja po pierwszej sesji nie moglam zejsc ze stolu :-)

Aasiula lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Kicia !

tez nie chce straszyc. Ja milam dwa dolne madrosci do usuniecia. Tyle , ze one rosly w poprzek. Trafilam na rzeznika a nie stomatologa. Wyszlam z gabinety z placzem i cierpialam przez 3 tygodnie. À le on mi kompletnie nic nie przepisal. Ani playnu do plukania ani tabletek przeciwbolowych a o antybiotykach to nie wspomne. Drugi zab mam do tej pory i chyba nigdy nie odwaze sie go usunac.
    À le na pocieszenie, w miom otoczeniu, wszysc, ktorzy usuwali zeby madrosci twierdza, ze bylo OK :)

Sabina lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Powodzenia oby Cie za mocno nie wzieli w obroty,bo ja po pierwszej sesji nie moglam zejsc ze stolu :-)
    Ja już od 7 lat chodze , po wypadku niestety kregoslup w kiepskim stanie szczegolnie kregi szyjne :/

Sabina, Mala79, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Ja już od 7 lat chodze , po wypadku niestety kregoslup w kiepskim stanie szczegolnie kregi szyjne :/

Moj wola o pomste do nieba, chca mi go operowac - neurochirurg sie dopytuje wciaz kiedy, kiedy a ja milcze jak glaz bo mam CYKORA - u mnie dolna czesc zmasakrowana a gorna sie wyprostowala....

Taki urok tez po wypadku ktorego nie chce pamietac ble,afe,tfu,tfu.... a kysz

Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja, dzisiaj o tej porze , bo cos sie ogarnac nie moge.Jakbym miala za malo atrakcji, to zbiera mnie chorobsko- noc stracona, gardlo zawalone,katar, kaszel- a przy kaszlu bol nieszczesnych plecow- no takich akcji jeszcze nie mialam....
    Widze po szybkiej lekturze watku ze spora czesc oddaje sie do lekarskiego przegladu i nie zwczajowo tylko w sprawie podwozia- nie wiem przeoczylam-Iwone wybrala sie na wizyte z tymi swoimi wynikami?

Sabina, Mala79, kkisia, Iwone lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moj endo mi doradzil..Zebym je brala plus wit D...
    Zobaczymy co doradzi mi moja gin, bo czytając skład róznych preparatów mam mętlik w głowie. Też się bardzo zastanawiam nad wit D3, u Ciebie z niedoczynnością tarczycy i Hashimoto (dobrze pamiętam?) to ci się nalezy. Wszyscy mamy niedobory w Polsce. Ale wolałabym sobie zbadać, może się skusze w końcu przy nast badaniach, bo to 80zł jest. Moja mama miała osteoporozę w młodym wieku, poza tym ryzyko u mnie to też niski wzrost i szczupła sylwetka (powiedzmy :-))))
    W tym Vitaminer Prenatal jest 10mcg VitD3, czyli ok 400jm, generalnie nie jest to dużo, kazdy może tyle brac bez konsultacji lekarza. Teraz zaleca się nawet 2000j w suplementacji jako profilaktyce, ale ja do tych wartości mam jeszcze dystans. Ale to u osób bez ciąży :-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą witaminą D to teraz jakiś taki trendy nurt się rozwinął. Wszyscy mają zażywać - a mojemu Kajtkowi pediatra (ale na zastępstwie mojej) zaleciła co drugi dzień podwójną dawkę - bo on duży jest..I też nie wiem, czy mu tak podawać...

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezzzu, dzis nawet nie mozna iroczniecznie powiedziec "ale tu ruch byl".. nadrabiacie!
    ja nadrabiam odpoczynek, lekarka mnie usadzila w domu na trzy dni, powiedziala, ze mi sie jeszczce nic zlego nie rozwinelo z tego przeziebienia, tylko jakis wirus daje popalic gornym drogom oddechowym..

a ze prace mam pieknie popchnieta z radoscia przyjelam zwolnienie.. do tego chlop w Kraku, wiec mam wolnosc i swobode ;)

Dorbie, ja na poczatku pawiowalam tylko wieczorami ;) I tak jak Kapta pisala, to na chłopaka bylo, wiec to zadna wyrocznia.. Do tego od razu Ci mowie, ze wszelkie witaminy i suplementy nasilaja mdlosci.. lekarz od razu mi powiedzial, ja nie chcialam w 1 trymestrze nic odstawiac, wiec bralam wszytko przed samym zasnieciem, zenby nie polecialo..

macduska, jak tam zdrowie dzis?

Bozia, na zdjecia z chrztu nawetsie zalapalam ;) Kajtek rewela! Tez bym przespala msze na jego miejscu, potem jakby co moze powiedziec, ze nie byl swiadomy, co robili.. ;)

gretka, kapturnica, kkisia, Bozia3, gosia7122, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Z tą witaminą D to teraz jakiś taki trendy nurt się rozwinął. Wszyscy mają zażywać - a mojemu Kajtkowi pediatra (ale na zastępstwie mojej) zaleciła co drugi dzień podwójną dawkę - bo on duży jest..I też nie wiem, czy mu tak podawać...

jak robilam IVF to moja klinika akurat testy kliniczne miala o wplywie wit D na plodnosc.. przy kazdym badaniu pobierali krew na poziom..
    ja juz wczesniej wiedzialam, ze mam niski, wiec mialalm suplementacje- a moze dlatego wlasnie za pierwszym razem sie udalo? ;) W cos tam trzeba wierzyc..

gretka, kapturnica, Anatolka, moremi, Bozia3, kkisia, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) ja tylko na chwilkę i zupełnie przypadkiem, ale mam nadzieję, że się nie obrazicie :)

Mam pytanie do Paszczakin :) coś mi się kojarzy (ale nie wiem czy dobrze), że przy punkcji nie miałaś narkozy, nie spałaś... tak? Jakie miałaś znieczulenie w takim razie? Jeśli coś poplątałam to przepraszam :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza szla na żywioł ;) Hardcorowa jest XD

Sabina, paszczakin, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    My czujemy się dobrze,troche mnie dzis brzuch pobolewa, poza tym wszystko ok. mała kopie solidnie. :)

Co do zębów - ja miałam zakładane 2 plomby ale bez znieczulenia i bez zatrucia bo był małe dziurki. Natomiast nic więcej nie miałam robione bo tez mi dentystka mowiła ze to nie jest wskazane.

Bozia zdjęc nie zdazyłam obejrzec ale wierze ze wszystko wyglądało super.

Margolcia - bo chyba Ty chcesz dac spokoj ze staraniami. Nie ty jedna - tak jak pisały dziewczyny. Chyba kazda z nas to przechodziła. Ja to sie tak nakrecałam mierzeneiem tempki - ze muslałam iz zwariuje. Potem odpusciłam, zniknełam z forum bo za bardzo sie nakrecałam. Meza karmiłam tabletkami, potem sie zbuntował ze nie bedzie sie truł. Zajadał tylko orzechy brazylijskie a ja razem z nim. Potem mielismy poronienie, potem 2 operacje u meza i potem się udało - ni z gruszki ni z pietruszki, nie planowalismy a poszło jak trzeba - 1 cykl po poronieniu. Jesli potrzebujesz odpoczynku to odpocznij byle nie za długo.

Zatem polecam orzechy brazylijskie - moze pomoga, a jesli nie to nie zaszkodza - bo są bardz o smaczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 12:26

moremi, Arwena, malgos741, kkisia, Sabina, paszczakin, Bozia3, gosia7122, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Zatem polecam orzechy brazylijskie - moze pomoga, a jesli nie to nie zaszkodza - bo są bardz o smaczne.
    I tuczące.

mamatrojki80, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 6909 6910 6911 6912 6913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ