X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • grosza Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewajoanna przytulam kochana :)

inessa, caffe lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskra jakaś no ale to piątek :( a może wyjdzie już zwykły test :) do tego czasu

caffe lubi tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie popatrz na mój szalony wykres:) Może kupie bardziej czuły i zrobię w niedzielę np? Tylko jak zwykle boje się rozczarowania echhhh
    inessa wrote:
    Maskra jakaś no ale to piątek :( a może wyjdzie już zwykły test :) do tego czasu

Reni, inessa, caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to dobrze wiedzieć, że jesteście.
    Fizycznie czuję sie dobrze, psychicznie coraz lepiej.
    Wróciłam szybko do pracy, byłam tylko jeden tydzień na zwolnieniu, nie zgodziłam sie na urlop macierzyński jaki mi przysługiwał 2 miesiące anie na dłuższe zwolnieni. Wiedziałam że to mnie dobije i depresja dopadnie. Musiałam odreagować, a w pracy to dobry sposób bo nikt o ciąży nie wiedział (miałam właśnie ich informować jak pojawiły sie pierwsze problemy)więc nie było tematu. Mąż dojechał jak najszybciej mu na to pozwoliłam (on pracuje za granicą) to znaczy po dwóch tygodniach, może to wydawać się dziwne ale dobrze wiedziałam że przy nim się rozkleje a nie tego potrzebowałam. Sama w domu z kupą innych obowiązków (dwoje dzieci) miałam się czym zająć nie mając wielu możliwości na rozczulanie sie nad sobą. Najgorsze były nocki no ale cóż zmęczona płaczem zasypiałam.

Obecnie jest dużo lepiej, są momenty trudne ale coraz rzadziej się zdarzają. Po kontroli u gina wszystko ok, jajniki już zaczęły pracę i przestrzegał mnie lekarz bym jeszcze chwilkę poczekała i była ostrożna ze względu na owulację w poprzednim tygodniu w którym również mąż przyjechał hihihi... Serduszkowanie było na całego choć trochę uważaliśmy, czułam się jak przed laty gdy liczyłam jeszcze każdy dzień z obawy by nie zajść w ciążę. No cóż trochę uważaliśmy ale i nie za bardzo tak czy siak nie sądzę bym tak szybko zafasolkowała. Mąż pełen nadziei, ja również i wiem że ból po utracie maleństwa ukoiło by oczekiwanie na następny cud.

iza37, Reni, inessa, grosza, angela, samira, gosia7122, caffe, megan8, Bursztyn, polarmiś, Panda, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Andzia
    Jest to badanie macicy. Musisz być pod narkozą. Ja właśnie w trakcie histeroskopii miałam usuniętego polipa - więc jeśli go masz to na pewno się go pozbędziesz. Do szpitala przyszłam rano, a po południu już byłam w domku. Nie strachaj się - nic nie boli - możesz tylko delikatnie krwawić lub plamić
    Andzia33 wrote:
    Dzisiaj po wizycie u gin usłyszałam,po raz kolejny,,hyba pani ma polipa,,i tak już od 4miesięcy,raz widzi,że jest a na kolejnej wizycie stwierdza,że nie.Dostałam skierowanie na histerioskopię,bo mam już dośc niepewności.Czy możecie mi powiedziec coś o tym zabiegu?Może któraś miała?

grosza, inessa, caffe, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ale to bardzo Ci współczuje i podziwiam Twoja postawę.Jesteś silna kobietą. Uda się jak kazdej z nas w końcu. Przepraszam że zapytam ale który to był tydzień?przepraszam jesli uraziłam Cie tym pytaniem:(
    ewajoanna wrote:
    Dzięki dziewczyny, to dobrze wiedzieć, że jesteście.
    Fizycznie czuję sie dobrze, psychicznie coraz lepiej.
    Wróciłam szybko do pracy, byłam tylko jeden tydzień na zwolnieniu, nie zgodziłam sie na urlop macierzyński jaki mi przysługiwał 2 miesiące anie na dłuższe zwolnieni. Wiedziałam że to mnie dobije i depresja dopadnie. Musiałam odreagować, a w pracy to dobry sposób bo nikt o ciąży nie wiedział (miałam właśnie ich informować jak pojawiły sie pierwsze problemy)więc nie było tematu. Mąż dojechał jak najszybciej mu na to pozwoliłam (on pracuje za granicą) to znaczy po dwóch tygodniach, może to wydawać się dziwne ale dobrze wiedziałam że przy nim się rozkleje a nie tego potrzebowałam. Sama w domu z kupą innych obowiązków (dwoje dzieci) miałam się czym zająć nie mając wielu możliwości na rozczulanie sie nad sobą. Najgorsze były nocki no ale cóż zmęczona płaczem zasypiałam.

Obecnie jest dużo lepiej, są momenty trudne ale coraz rzadziej się zdarzają. Po kontroli u gina wszystko ok, jajniki już zaczęły pracę i przestrzegał mnie lekarz bym jeszcze chwilkę poczekała i była ostrożna ze względu na owulację w poprzednim tygodniu w którym również mąż przyjechał hihihi... Serduszkowanie było na całego choć trochę uważaliśmy, czułam się jak przed laty gdy liczyłam jeszcze każdy dzień z obawy by nie zajść w ciążę. No cóż trochę uważaliśmy ale i nie za bardzo tak czy siak nie sądzę bym tak szybko zafasolkowała. Mąż pełen nadziei, ja również i wiem że ból po utracie maleństwa ukoiło by oczekiwanie na następny cud.

ewajoanna, grosza, inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana - gratuluję i bardzo się cieszę
    szczęśliwa 2 wrote:
    Hej
    dziewczyny
    dawno nie pisałam :-) ale skoro caffe pisze, że u niej prądu brak mimo osprzętu energetycznego to myślę dam jakąs iskrę ;-) ;-)

Witam wszystkie nowe laski i stałe bywalczynie i życze powodzenia :-)

tak przebrnęłam trochę przez Wasze wpisy , ale nie wszystko przeczytałam
    więc
    Blondynka tak mi przykro i ściskam mocno
    ewajoanna też przytulam
    Inessa trzymam kciuki

polarmis gratulacje Wielkie :-) :-)
    Angela super córcia :-)
    Wszystkie zafasolkowane życze zdrowia i odpoczynku a starające - powodzenia

ja swego czasu usunęłam konto -( nick szczęśliwa) teraz jestem szczęśliwa 2 :-) bo samej szczęśliwa już nie mogłam mieć ponownie ;-)

u mnie całkowite odsunięcie ovu ,mierzenia , zajmowania się ,analizowania itd raczej poskutkowało i to jeden cykl :-) może to sposób :-)

czego Wam wszystkim życzę

Aga o ile pamiętam miałaś odpuścić ??? :-)

grosza, inessa, szczęśliwa 2, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa joanna - jesteś z tego co opisujesz dzielną dziewczynką, tak trzymaj, choć wiadomo że nie jest Ci łatwo ale musisz być silna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 18:44

ewajoanna, inessa, caffe lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 to był 17 tc :-(

grosza, inessa, caffe, bliska77, Andzia33, promyk lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewajoanna dzielna jesteś i bardzo dobrze!!

ewajoanna, caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny testy owulacyjne jakiej czułości kupujecie?

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    Nawet nie wiem co napisać bo mnie zatkało:( Co za niesprawiedliwość. pocieszeniem jest to ze możesz zajść w ciąże i ważne jest że masz zająć czym myśli. Przytulam Cie mocno <3

inessa, ewajoanna, grosza, caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... bo czytam i są różne 20mlU/ml ale tez 40 .. - nie wiem które są właściwe a chciałam zamówic w aptece DOZ

inessa, caffe lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    ... bo czytam i są różne 20mlU/ml ale tez 40 .. - nie wiem które są właściwe a chciałam zamówic w aptece DOZ
    są różne ostatnio mam 10mlu te są najlepsze

inessa, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    ja straciłam ciąże w 15 tygodniu doskonale Cię rozumie ,trzymaj się .

inessa, grosza, caffe, ewajoanna, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    są różne ostatnio mam 10mlu te są najlepsze
    czyli im mniejsze to mlu tym lepiej?

inessa, grosza, caffe lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem za wcześnie zrobiłam suwaczek ale chciałam zobaczyć jak to jest nawet jeżeli tym razem miałoby to trwać tylko do poniedziałku lub wtorku :D ale wiecie daje mi to nadzieje,ze jednak zdarzył się cud i jeżeli by się teraz nie udało to wiem,że nastepny któryś z cykli jest nasz mój i męża :)
    zresztą to jest troche śmiesznie bo mi zapisuje,ze to jest koniec 4 tydzień a na innych,ze to już zaczął się 5 tydz. no i ovu wspanialomyślnie wg. ostatniej miesiączki na 25 lutego 2014 roku. Mąż się smieje ,ze jak się uda to bedziemy wszystko robić aby maleństwo urodziło się 29 lutego bo wtedy urodzinki bedziemy obchodzić co 4 lata :P :P :P to żarty oczywiście ale...
    U nas burzowo ale duszno strasznie jest cały czas około 30 stopni

iza37, samira, grosza, grosza, caffe, ewajoanna, megan8, Bursztyn, Mango, polarmiś, Panda, bliska77, angela, Andzia33, KaRa lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które straciłyście swoje dzieciąteczka - tak wam współczuję, to smutne, ale nie poddawajcie się. Trzeba iść dalej.

szczęśliwa 2, inessa, caffe, Bursztyn, polarmiś, angela, Andzia33, ewajoanna lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:33

inessa, grosza, caffe lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza Ty kupujesz na allegro?

inessa, grosza lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ