Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie- gratuluje <3

Kapcia- juz trzymam kciuki <3

Pepcia- mysle o tobie <3

Wacia- kiedy dokladnie masz ta laparo? przepraszam ale mam dziury w pamieci, pewnie pisalas ale nie zapamietalam..:(

...a ja nadal w przygnebiajacym nastroju...Alojz mi zaostrza objawy baby blues...w srode idziemy do przychodni aby zwazyc Ivo ..przy okazji zapytam o psychologa, bo cienko to widze..:(..nawet kolezanki jak dzwonia do mnie to sie martwia , bo slysza ,ze cos jest nieteges...musze naprawde byc smutna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 22:46

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kapturnica, gretka, gosia7122, Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Sabinka, niby nic, ale ktoś mnie pogłaskał, przytulił i dał wsparcie choćby na odległość..
    trochę mi lepiej <3

ze stolcem małż przesadził, goraczki nie ma, znajomy lekarz małza przed chwilą przez telefon powiedział, że trwający tyle czasu katar i obłożone gardło mogło spowodować "nieżyt" żołądka, czy jakoś tak..
    Nie wiem, którą noc nie śpię, za 8 mcy druga czterolatka niewyspania...
    Pogięło mnie?

siedze z otwartymi ustami i ogladam niebieskiego słonia...
    za 4 lata teletubisie mnie przerosną intelektualnie..

iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, moremi, nick nieaktualny, gretka, Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

A ja rok temu zachodziłam w ciążę. Z tej okazji wypiliśmy z M po kielichu wina. Moje dni płodne tuż tuż, ale powtórki nie będzie bo M padł jak śnięta ryba.

iwcia77, nick nieaktualny, Elfik, nick nieaktualny, Mega, Bozia3, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, BISCA, gretka, gosia7122, Parka, ania.g, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Dorbie gratuluję dobrych wieści.
    Kapta, Pepa, Elfik zaciskam mięśnie Kegla za Was.

iwcia77, Elfik, nick nieaktualny, Mega, moremi, nick nieaktualny, kapturnica, gretka, gosia7122, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Dorbie- gratuluje <3

Kapcia- juz trzymam kciuki <3

Pepcia- mysle o tobie <3

Wacia- kiedy dokladnie masz ta laparo? przepraszam ale mam dziury w pamieci, pewnie pisalas ale nie zapamietalam..:(

...a ja nadal w przygnebiajacym nastroju...Alojz mi zaostrza objawy baby blues...w srode idziemy do przychodni aby zwazyc Ivo ..przy okazji zapytam o psychologa, bo cienko to widze..:(..nawet kolezanki jak dzwonia do mnie to sie martwia , bo slysza ,ze cos jest nieteges...musze naprawde byc smutna :(

Laparo 18 lutego, do szpitala idę 17.

Kurcze Iwcia, idź do tego psychologa,
    coś jest nie tak, po Twoich postach widać.

a ten Alojz to chyba na głowę upadł ze Cię jeszcze dołuje...

Przytulam mocno <3

iwcia77, Elfik, nick nieaktualny, Mega, moremi, nick nieaktualny, gosia7122, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, spadek progesteronu po porodzie nam to robi...
    ale idz koniecznie- samo to, że zauważasz potrzebę i chcesz coś zrobić to juz jesteś o 100 poziomów wyżej niż przeciętna Polka, która "przecież ze wszystkim sobie sama poradzę..."

Trzymam kciuki, a syn - boski :)

nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, Mega, moremi, nick nieaktualny, kapturnica, gretka, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    ale idz koniecznie- samo to, że zauważasz potrzebę i chcesz coś zrobić to juz jesteś o 100 poziomów wyżej niż przeciętna Polka, która "przecież ze wszystkim sobie sama poradzę..."

Dobrze mówi, dać jej mleka! Wódki ciężarnym nie wolno.

Elfik, iwcia77, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, Aasiula lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, trzymaj się!

Elfik, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska, bo jakoś nie skumałam, jaki oni dają ten zastrzyk w szpitalu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Macduska, bo jakoś nie skumałam, jaki oni dają ten zastrzyk w szpitalu?

trójkę rozkurczową

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Dziękuje Sabinka, niby nic, ale ktoś mnie pogłaskał, przytulił i dał wsparcie choćby na odległość..
    trochę mi lepiej <3

ze stolcem małż przesadził, goraczki nie ma, znajomy lekarz małza przed chwilą przez telefon powiedział, że trwający tyle czasu katar i obłożone gardło mogło spowodować "nieżyt" żołądka, czy jakoś tak..
    Nie wiem, którą noc nie śpię, za 8 mcy druga czterolatka niewyspania...
    Pogięło mnie?

siedze z otwartymi ustami i ogladam niebieskiego słonia...
    za 4 lata teletubisie mnie przerosną intelektualnie..
    Wiesz ja nie jestem fachowcem, ale piguły (jakby rzekła Kapta) mówiły mi w szpitalu, że u dzieci jeśli łapią rota schemat jest taki - gorączka, potem wymioty i potem stolec bezwiednie przy wymiotach. Na początku to jest kupka, potem to woda z dziecka idzie. Na dwie strony.
    Rzekłaś, że córka ma katar. A może to nie rota, tylko ona wymiotuje od kataru, bo go łyka? Moja wymiotuje jak ma kaszel, bo nie potrafi pozbyć się wydzieliny.
    Więc może? Trzymie kciuki <3

moremi lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e7e68738c73.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Elfik, Bozia3, Mega, moremi, nick nieaktualny, BISCA, gretka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivo jest cudny <3 milosc mojego zycia <3 zacalowalabym na smierc :)...ale ten wisielczy nastroj nie pozwala mi sie cieszyc macierzynstwem :( bardzo bym chciala zeby mi szybko przeszlo, bo nie chce byc smutna, nieszczesliwa matka- biedny Ivo ..na pewno czuje moj nastroj :(

nick nieaktualny, Elfik, Mega, moremi, nick nieaktualny, Iwone, gretka, gosia7122, Parka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Ivo jest cudny <3 milosc mojego zycia <3 zacalowalabym na smierc :)...ale ten wisielczy nastroj nie pozwala mi sie cieszyc macierzynstwem :( bardzo bym chciala zeby mi szybko przeszlo, bo nie chce byc smutna, nieszczesliwa matka- biedny Ivo ..na pewno czuje moj nastroj :(

powtórzę za Elfikiem, że twoja świadomosć problemu jest połową sukcesu,

wytrzymaj parę dni, na pewno dostaniesz tam pomoc, a jeśli nie to moze zbiorowa terapia na forum?

nie Ty pierwsza masz Baby blus :-)

tulę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 23:06

iwcia77, Mega, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia przesyłam tulasy i uśmiechy :)
    Dorbie super ze widziałaś serduszko, zazdroszczę ale w takim pozytywnym sensie <3

iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia wez przestań.....masz zdrowe dziecko...czegoś wiecej ci trzeba?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki <3

....do tego zmarl Demis Russos :(

Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    Iwcia wez przestań.....masz zdrowe dziecko...czegoś wiecej ci trzeba?
    fakt - i tylko to do mnie przemawia :) tylko zebym potrafila nad tym zapanowac to byloby idealnie..to sie dzieje troszke "poza mna" dlatego musze poprosic o pomoc psychologa :)

Mega, gretka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ello, co sie dzialo przez dzien caly? Ja kupilam dzis Adasiowi troche zabawek ( uzywek Fisher Price ), strasznie jest nimi zajarany. Teraz cale dnie krecimy, naciskamy, przesuwamy. I kolejna nowa faza: banki mydlane i rozwalanie wiezy z drewnianych klockow ( pozdrawiam Bozie ;) ) Dziecie sie rozwija. :)
    Ale że co? bo nie kumam...ja pisałam kiedyś, że dla mnie przygłupiaste są zestawy lego gotowe, które według instrukcji składa się w coś...np. straż pożarna, czy betoniara....mój miał tego dużo - raz złożył i po zabawie. Natomiast wiadro z klockami uniwersalnymi jest jak najbardziej ok. Ale nie dla oseska...według mnie :). Jakos mnie nie przekonuje, że kilkumiesięczne dziecko rozwija się szczególnie, rozwalając wieżę wybudowaną przez mamę, czy patrząc na bańki mydlane....:)

moremi, megan8, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e7e68738c73.jpg
    ja tam nie jestem przekonana czy lepiej....taki wesoły wariat - to ma swój świat i chyba mu dobrze w nim...:)

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 7056 7057 7058 7059 7060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ