X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia - a czego CI żal i za czym Twoja dusza płacze?

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Iwcia - a czego CI żal i za czym Twoja dusza płacze?
    nie mam czasu ugotowac sobie obiadu, isc do wc, uczesac wlosow..ogolnie zadbac o siebie..duzo by wymieniac i nie wiem czy jestem az tak zle zorganizowana czy po prostu nie umiem " zarzadzic" Alojzem zeby zrobil cos o co go prosze...maly chce ciagle byc noszony, albo jest przy ccycku...na chwilke go odloze a on w ryk..do tego ma kolki i strasznie mi go zal :(..mam espumisan ale alojz zabronil mi go podawac bez uzgodnienia z pediatra..a wizyte mamy dopiero na 24 lutego :-O..do tego mam wrazenie ze ciagle jest glodny...:( Alojz obojetnie co zrobi- ZLE!, zasieje smoczek -juz rycze ze smoczek wsiakl :( no schiza totalna...do tego cipkins mnie boli, szwy szczypia, dotknac sie nie moge...cisnienie jakies wysokie , brodawki zmasakrowane...no wszystko nie tak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 00:07

Iwone, Sabina, Mega, gretka, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    fakt - i tylko to do mnie przemawia :) tylko zebym potrafila nad tym zapanowac to byloby idealnie..to sie dzieje troszke "poza mna" dlatego musze poprosic o pomoc psychologa :)
    Iwcia idź do lekarza, bo to może być depresja poporodowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie mam czasu ugotowac sobie obiadu, isc do wc, uczesac wlosow..ogolnie zadbac o siebie..duzo by wymieniac i nie wiem czy jestem az tak zle zorganizowana czy po prostu nie umiem " zarzadzic" Alojzem zeby zrobil cos o co go prosze...maly chce ciagle byc noszony, albo jest przy ccycku...na chwilke go odloze a on w ryk..do tego ma kolki i strasznie mi go zal :(..mam espumisan ale alojz zabronil mi go podawac bez uzgodnienia z pediatra..a wizyte mamy dopiero na 24 lutego :-O..do tego mam wrazenie ze ciagle jest glodny...:( Alojz obojetnie co zrobi- ZLE!, zasieje smoczek - ja w ryk :( no schiza totalna...

Iwcia, a u was nie ma instytucji lekarza prywatnego,
    dlaczego musicie czekać aż miesiac na wizytę????

a położna jakoś przychodzi?
    a ty musisz mówić Alojzowi ze dajesz ten espumisan???
    wiesz, czego oczy nie widzą...

Iwcia, żela dziecka ale Ciebie też, nic mu się nie stanie jak chwile popłacze a Ty pójdziesz włosy uczesać..
    ale fakt jest faktem, ze przestawić sie cieżko...

iwcia77, Bozia3, moremi, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie mam czasu ugotowac sobie obiadu, isc do wc, uczesac wlosow..ogolnie zadbac o siebie..duzo by wymieniac i nie wiem czy jestem az tak zle zorganizowana czy po prostu nie umiem " zarzadzic" Alojzem zeby zrobil cos o co go prosze...maly chce ciagle byc noszony, albo jest przy ccycku...na chwilke go odloze a on w ryk..do tego ma kolki i strasznie mi go zal :(..mam espumisan ale alojz zabronil mi go podawac bez uzgodnienia z pediatra..a wizyte mamy dopiero na 24 lutego :-O..do tego mam wrazenie ze ciagle jest glodny...:( Alojz obojetnie co zrobi- ZLE!, zasieje smoczek - ja w ryk :( no schiza totalna...
    No bo to zupełnie nowa sytuacja przecież - dodatkowo jeszcze wszystko boli. To minie za chwilę - na początku zawsze jest takie wariactwo....Szkoda tylko, że Alojz trochę jest przewrażliwiony - przecież espumisan na pewno nie zaszkodzi małemu - a mógłby być trochę spokojniejszy (pocieszę CIę jednak, że żadne krople nie działają - pomaga tylko przeczekanie magicznych 3 miesięcy). Trzymaj się Iwcia :) Nie wiem, czy aż terapia konieczna - no chyba, że już nie dajesz rady....ale to wszystko na pewno się wyciszy za kilka tygodni i mały też będzie spokojniejszy....

Iwone, iwcia77, Sabina, moremi, Mega, kkisia, Aasiula, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki.

Szwendam się po Ovufriendzie i zastanawiam dlaczego tak jest, że na tych innych forach- ogólnym, monitoringu itp. jest tyle osobnych tematów-wątków nazaczynane a u nas tylko jeden w sumie-35+ a reszta taka bardziej organizacyjna ?

U nas jakoś zupełnie inaczej niż tam.

iwcia77, Dorka1979, Mega, gretka, ComeToMeBaby, kkisia, malgos741, Aasiula lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia tak długo kazali Ci z szewkami chodzić? W pl ściągają po 7 dniach, bo później wrastają.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Iwcia, a u was nie ma instytucji lekarza prywatnego,
    dlaczego musicie czekać aż miesiac na wizytę????

a położna jakoś przychodzi?
    a ty musisz mówić Alojzowi ze dajesz ten espumisan???
    wiesz, czego oczy nie widzą...

Iwcia, żela dziecka ale Ciebie też, nic mu się nie stanie jak chwile popłacze a Ty pójdziesz włosy uczesać..
    ale fakt jest faktem, ze przestawić sie cieżko...
    sa prywatni lekarze..ale jestem tak osowiala i sparalizowana ze nie umiem podejmowac teraz jakis konkretnych decyzji..sama musze isc do lekarza z tym cisnieniem i nie mam czasu zadzwonic :( ..nawet nie mam czasu zmierzyc tego cisnienia...:( no mowie ze cos nie halo ze mna :(

polozna nie przychodzi..sama musze chodzic do osrodka ( wlasnie w srode idziemy)

Alojz do 30 marca siedzi ze mna w domu ...i patrzy mi na rece

Sabina, gretka, Bozia3, Arwena lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Iwcia tak długo kazali Ci z szewkami chodzić? W pl ściągają po 7 dniach, bo później wrastają.
    mi nic na temat sciagania szwow nie mowili, wiec mysle ze to sa te rozpuszczalne..kazali tylko zeby w suchym byly ..co jest nielogiczne ..bo tam to super wilgoc teraz panuje

Iwone, kapturnica, Mega, kkisia, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym sorki że to piszę ale Alojz widzę że bardziej przeszkadza jak pomaga.
    Mój m przez pierwsze 3 tyg.gotował, robił zakupy i zajmował się małym żebym ja mogła odpocząć. Może ktoś powinien mu to wytłumaczyć.
    U mnie na szczęście to ja decyduję kiedy i jakie leki podać. Iwcia może po wizycie u lekarza się zmieni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 00:21

iwcia77, Mega, gretka, ComeToMeBaby, Aasiula, Bozia3, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Poza tym sorki że to piszę ale Alojz widzę że bardziej przeszkadza jak pomaga.
    Mój m przez pierwsze 3 tyg.gotował, robił zakupy i zajmował się małym żebym ja mogła odpocząć. Może ktoś powinien mu to wytłumaczyć.
    U mnie na szczęście to ja decyduję kiedy i jakie leki podać. Iwcia może po wizycie u lekarza się zmieni?
    mam taka nadziej , chociaz on z tych najmadrzejszych jest :( nikt mu wiedza nie dorowna :(

Iwone lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    mi nic na temat sciagania szwow nie mowili, wiec mysle ze to sa te rozpuszczalne..kazali tylko zeby w suchym byly ..co jest nielogiczne ..bo tam to super wilgoc teraz panuje
    Chodziło im chyba o częste zmiany wkładek. Jak masz możliwość to poleż z nią na wierzchu, szybciej się goi.
    Pisałaś że szwy Ci przeszkadzają i myślałam że masz do ściągnięcia.
    18 lat temu założyli mi rozpuszczalne i za szybko się rozpuściły. 6 lat temu jak rodziłam to dali mi takie, które się ściąga. Podobno innych w tym szpitalu nie zakładali.

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    mam taka nadziej , chociaz on z tych najmadrzejszych jest :( nikt mu wiedza nie dorowna :(
    Mój też taki niestety jest i wiem o czym mówisz, ale akurat w tym konkretnym przypadku to ja mam decydujące zdanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nie wiem jak teraz ale po porodzie tamtej dwójki ja miałam szwy rozpuszczalne i nie musiałam chodzić na zdjęcie.

Iwone, kapturnica, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia jeszcze coś do ok miesiąca życia dziecka, nie podaje się żadnych leków, po za tymi które są niezbędne. Espumisan podaje się nie wcześniej jak po ukończeniu 3 tygodnia.
    Już Ci pisałam jak byłaś w szpitalu że dziwne te kolki od urodzenia. Ja bym zrobiła badanie ogólne moczu. Badanie nieinwazyjne a może wiele wyjaśnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 00:39

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Nie wiem jak teraz ale po porodzie tamtej dwójki ja miałam szwy rozpuszczalne i nie musiałam chodzić na zdjęcie.
    Mi położna ściągła w domu. Dorka ja nie pisałam że tak jest wszędzie, bo rodziłam w dwóch różnych szpitalach.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    sa prywatni lekarze..ale jestem tak osowiala i sparalizowana ze nie umiem podejmowac teraz jakis konkretnych decyzji..sama musze isc do lekarza z tym cisnieniem i nie mam czasu zadzwonic :( ..nawet nie mam czasu zmierzyc tego cisnienia...:( no mowie ze cos nie halo ze mna :(

polozna nie przychodzi..sama musze chodzic do osrodka ( wlasnie w srode idziemy)

Alojz do 30 marca siedzi ze mna w domu ...i patrzy mi na rece

Iwcia , serce mi się kraje jak ciebie czytam ...

cholera,że też mieszkasz tak daleka...
    a tam nie ma kogoś kto by temu Alojzowi przemówił do rozumu???
    jakiejś siosry, koleżanki...kogokolwiek

jak siedzi w domu to chyba po to żeby Cię wspierac a nie wkurwiac???

tulę jeszcze raz <3

iwcia77, moremi, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, ale on tak cały czas płacze?

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia pisałaś że masz fajną teściową, może ona mu wytłumaczy co i jak?

iwcia77, gretka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Iwcia pisałaś że masz fajną teściową, może ona mu wytłumaczy co i jak?
    ona sie go boi...:( nie ma odwagi

‹‹ 7057 7058 7059 7060 7061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ