X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia - a czego CI żal i za czym Twoja dusza płacze?

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Iwcia - a czego CI żal i za czym Twoja dusza płacze?
    nie mam czasu ugotowac sobie obiadu, isc do wc, uczesac wlosow..ogolnie zadbac o siebie..duzo by wymieniac i nie wiem czy jestem az tak zle zorganizowana czy po prostu nie umiem " zarzadzic" Alojzem zeby zrobil cos o co go prosze...maly chce ciagle byc noszony, albo jest przy ccycku...na chwilke go odloze a on w ryk..do tego ma kolki i strasznie mi go zal :(..mam espumisan ale alojz zabronil mi go podawac bez uzgodnienia z pediatra..a wizyte mamy dopiero na 24 lutego :-O..do tego mam wrazenie ze ciagle jest glodny...:( Alojz obojetnie co zrobi- ZLE!, zasieje smoczek -juz rycze ze smoczek wsiakl :( no schiza totalna...do tego cipkins mnie boli, szwy szczypia, dotknac sie nie moge...cisnienie jakies wysokie , brodawki zmasakrowane...no wszystko nie tak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 00:07

Iwone, Sabina, Mega, gretka, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    fakt - i tylko to do mnie przemawia :) tylko zebym potrafila nad tym zapanowac to byloby idealnie..to sie dzieje troszke "poza mna" dlatego musze poprosic o pomoc psychologa :)
    Iwcia idź do lekarza, bo to może być depresja poporodowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie mam czasu ugotowac sobie obiadu, isc do wc, uczesac wlosow..ogolnie zadbac o siebie..duzo by wymieniac i nie wiem czy jestem az tak zle zorganizowana czy po prostu nie umiem " zarzadzic" Alojzem zeby zrobil cos o co go prosze...maly chce ciagle byc noszony, albo jest przy ccycku...na chwilke go odloze a on w ryk..do tego ma kolki i strasznie mi go zal :(..mam espumisan ale alojz zabronil mi go podawac bez uzgodnienia z pediatra..a wizyte mamy dopiero na 24 lutego :-O..do tego mam wrazenie ze ciagle jest glodny...:( Alojz obojetnie co zrobi- ZLE!, zasieje smoczek - ja w ryk :( no schiza totalna...

Iwcia, a u was nie ma instytucji lekarza prywatnego,
    dlaczego musicie czekać aż miesiac na wizytę????

a położna jakoś przychodzi?
    a ty musisz mówić Alojzowi ze dajesz ten espumisan???
    wiesz, czego oczy nie widzą...

Iwcia, żela dziecka ale Ciebie też, nic mu się nie stanie jak chwile popłacze a Ty pójdziesz włosy uczesać..
    ale fakt jest faktem, ze przestawić sie cieżko...

iwcia77, Bozia3, moremi, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie mam czasu ugotowac sobie obiadu, isc do wc, uczesac wlosow..ogolnie zadbac o siebie..duzo by wymieniac i nie wiem czy jestem az tak zle zorganizowana czy po prostu nie umiem " zarzadzic" Alojzem zeby zrobil cos o co go prosze...maly chce ciagle byc noszony, albo jest przy ccycku...na chwilke go odloze a on w ryk..do tego ma kolki i strasznie mi go zal :(..mam espumisan ale alojz zabronil mi go podawac bez uzgodnienia z pediatra..a wizyte mamy dopiero na 24 lutego :-O..do tego mam wrazenie ze ciagle jest glodny...:( Alojz obojetnie co zrobi- ZLE!, zasieje smoczek - ja w ryk :( no schiza totalna...
    No bo to zupełnie nowa sytuacja przecież - dodatkowo jeszcze wszystko boli. To minie za chwilę - na początku zawsze jest takie wariactwo....Szkoda tylko, że Alojz trochę jest przewrażliwiony - przecież espumisan na pewno nie zaszkodzi małemu - a mógłby być trochę spokojniejszy (pocieszę CIę jednak, że żadne krople nie działają - pomaga tylko przeczekanie magicznych 3 miesięcy). Trzymaj się Iwcia :) Nie wiem, czy aż terapia konieczna - no chyba, że już nie dajesz rady....ale to wszystko na pewno się wyciszy za kilka tygodni i mały też będzie spokojniejszy....

Iwone, iwcia77, Sabina, moremi, Mega, kkisia, Aasiula, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki.

Szwendam się po Ovufriendzie i zastanawiam dlaczego tak jest, że na tych innych forach- ogólnym, monitoringu itp. jest tyle osobnych tematów-wątków nazaczynane a u nas tylko jeden w sumie-35+ a reszta taka bardziej organizacyjna ?

U nas jakoś zupełnie inaczej niż tam.

iwcia77, Dorka1979, Mega, gretka, ComeToMeBaby, kkisia, malgos741, Aasiula lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia tak długo kazali Ci z szewkami chodzić? W pl ściągają po 7 dniach, bo później wrastają.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Iwcia, a u was nie ma instytucji lekarza prywatnego,
    dlaczego musicie czekać aż miesiac na wizytę????

a położna jakoś przychodzi?
    a ty musisz mówić Alojzowi ze dajesz ten espumisan???
    wiesz, czego oczy nie widzą...

Iwcia, żela dziecka ale Ciebie też, nic mu się nie stanie jak chwile popłacze a Ty pójdziesz włosy uczesać..
    ale fakt jest faktem, ze przestawić sie cieżko...
    sa prywatni lekarze..ale jestem tak osowiala i sparalizowana ze nie umiem podejmowac teraz jakis konkretnych decyzji..sama musze isc do lekarza z tym cisnieniem i nie mam czasu zadzwonic :( ..nawet nie mam czasu zmierzyc tego cisnienia...:( no mowie ze cos nie halo ze mna :(

polozna nie przychodzi..sama musze chodzic do osrodka ( wlasnie w srode idziemy)

Alojz do 30 marca siedzi ze mna w domu ...i patrzy mi na rece

Sabina, gretka, Bozia3, Arwena lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Iwcia tak długo kazali Ci z szewkami chodzić? W pl ściągają po 7 dniach, bo później wrastają.
    mi nic na temat sciagania szwow nie mowili, wiec mysle ze to sa te rozpuszczalne..kazali tylko zeby w suchym byly ..co jest nielogiczne ..bo tam to super wilgoc teraz panuje

Iwone, kapturnica, Mega, kkisia, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym sorki że to piszę ale Alojz widzę że bardziej przeszkadza jak pomaga.
    Mój m przez pierwsze 3 tyg.gotował, robił zakupy i zajmował się małym żebym ja mogła odpocząć. Może ktoś powinien mu to wytłumaczyć.
    U mnie na szczęście to ja decyduję kiedy i jakie leki podać. Iwcia może po wizycie u lekarza się zmieni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 00:21

iwcia77, Mega, gretka, ComeToMeBaby, Aasiula, Bozia3, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Poza tym sorki że to piszę ale Alojz widzę że bardziej przeszkadza jak pomaga.
    Mój m przez pierwsze 3 tyg.gotował, robił zakupy i zajmował się małym żebym ja mogła odpocząć. Może ktoś powinien mu to wytłumaczyć.
    U mnie na szczęście to ja decyduję kiedy i jakie leki podać. Iwcia może po wizycie u lekarza się zmieni?
    mam taka nadziej , chociaz on z tych najmadrzejszych jest :( nikt mu wiedza nie dorowna :(

Iwone lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    mi nic na temat sciagania szwow nie mowili, wiec mysle ze to sa te rozpuszczalne..kazali tylko zeby w suchym byly ..co jest nielogiczne ..bo tam to super wilgoc teraz panuje
    Chodziło im chyba o częste zmiany wkładek. Jak masz możliwość to poleż z nią na wierzchu, szybciej się goi.
    Pisałaś że szwy Ci przeszkadzają i myślałam że masz do ściągnięcia.
    18 lat temu założyli mi rozpuszczalne i za szybko się rozpuściły. 6 lat temu jak rodziłam to dali mi takie, które się ściąga. Podobno innych w tym szpitalu nie zakładali.

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    mam taka nadziej , chociaz on z tych najmadrzejszych jest :( nikt mu wiedza nie dorowna :(
    Mój też taki niestety jest i wiem o czym mówisz, ale akurat w tym konkretnym przypadku to ja mam decydujące zdanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nie wiem jak teraz ale po porodzie tamtej dwójki ja miałam szwy rozpuszczalne i nie musiałam chodzić na zdjęcie.

Iwone, kapturnica, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia jeszcze coś do ok miesiąca życia dziecka, nie podaje się żadnych leków, po za tymi które są niezbędne. Espumisan podaje się nie wcześniej jak po ukończeniu 3 tygodnia.
    Już Ci pisałam jak byłaś w szpitalu że dziwne te kolki od urodzenia. Ja bym zrobiła badanie ogólne moczu. Badanie nieinwazyjne a może wiele wyjaśnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 00:39

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Nie wiem jak teraz ale po porodzie tamtej dwójki ja miałam szwy rozpuszczalne i nie musiałam chodzić na zdjęcie.
    Mi położna ściągła w domu. Dorka ja nie pisałam że tak jest wszędzie, bo rodziłam w dwóch różnych szpitalach.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    sa prywatni lekarze..ale jestem tak osowiala i sparalizowana ze nie umiem podejmowac teraz jakis konkretnych decyzji..sama musze isc do lekarza z tym cisnieniem i nie mam czasu zadzwonic :( ..nawet nie mam czasu zmierzyc tego cisnienia...:( no mowie ze cos nie halo ze mna :(

polozna nie przychodzi..sama musze chodzic do osrodka ( wlasnie w srode idziemy)

Alojz do 30 marca siedzi ze mna w domu ...i patrzy mi na rece

Iwcia , serce mi się kraje jak ciebie czytam ...

cholera,że też mieszkasz tak daleka...
    a tam nie ma kogoś kto by temu Alojzowi przemówił do rozumu???
    jakiejś siosry, koleżanki...kogokolwiek

jak siedzi w domu to chyba po to żeby Cię wspierac a nie wkurwiac???

tulę jeszcze raz <3

iwcia77, moremi, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, ale on tak cały czas płacze?

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia pisałaś że masz fajną teściową, może ona mu wytłumaczy co i jak?

iwcia77, gretka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Iwcia pisałaś że masz fajną teściową, może ona mu wytłumaczy co i jak?
    ona sie go boi...:( nie ma odwagi

‹‹ 7057 7058 7059 7060 7061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ