X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Jolka :-) z Meksyku :-)
    grosza też się sporo udzielała
    Grosza, Olena, Mango i Aga. Ja dolaczylam jakos na przelomie grudnia i stycznia 2012- 2013. To byl
    moj 3 cykl staran ale pierwszy z obserwacja i monitoringiem i badaniami lekarskimi . Do maja dwie iui i w maju - to byl 9 cs zaskoczylam na naturalnym cyklu. Pod koniec 7 tygodnia poronilama. Ale teraz to ja juz na spokojnie. Czasami zastanawiam czy mi sie chce i czy dalabym rade pociagnac ten wozek. Jesli tak to mam nadzieje ze przy drugim dziecku maz by wykazal wiecej empatii . Ja przez rok bylam sama z psem a maz w pracy po wiele godzin . Jak wracal to byl wykonczony i mu sie nie chcialo a ja bylam wykonczona i chcialam miec godzine dla siebie. Raz poszlam do fryzjera , maly mial 4 miesiace, sciagnelam duzo mleka i zostawilam ich razem. Nie wiem moze ze dwadziescia minut bylam na fotelu jak w witrynie pojawil sie moj maz z ryczacym malym. Skonczylo sie obcinaniem wlosow z malym przy cycu- usmiechnietym i spokojnym. U mnie tez problemem bylo to ze z seksualnej kotki przed ciaza ( w ciazy zakaz seksu wiec czasami tylko w jedna strone) tak po urodzeniu nie wykazywalam gotowosci seksualnej przynajmniej przez rok. Nie znaczy ze nie bzykalam sie ale to nie byl radosny dla mnie seks i pewnie maz to widzial. Pewnie gdybym byla bardziej goraca to on by byl bardziej pokorny i pomagajacy. A tak dupa. Wszystko wokol dupy sie kreci. Niestety.

Mega, Mango, Bozia3, Aasiula, ComeToMeBaby, paszczakin, Bursztyn, ania.g, kkisia, gosia7122, mysza1975, Simba, Sabina, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ey a nie lepiej kupic gotowy odtluszczone siemie lniane???Kosztuje grosze a wystarczy wrzatkiem zalac.....Ja do poprawy smaku zalewałam proszek wrzatkiem i dolewalam troche soku pomaranczowego lub cytryny..Robil sie jak kisielek..A po jakims czasie juz tak zasmakowalo ze wpindalalam taka goraca papke...
    No właśnie nie lepiej ;)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No właśnie nie lepiej ;)
    Znaczy sie lubisz se zycie utrudniac? XD

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ey a nie lepiej kupic gotowy odtluszczone siemie lniane???Kosztuje grosze a wystarczy wrzatkiem zalac.....Ja do poprawy smaku zalewałam proszek wrzatkiem i dolewalam troche soku pomaranczowego lub cytryny..Robil sie jak kisielek..A po jakims czasie juz tak zasmakowalo ze wpindalalam taka goraca papke...
    to zupełnie nie to samo i kicha w sumie...
    -odtłuszczone siemie traci właściwości te, o które między innymi w nim chodzi- czyli wytraca się tłuszcze omega3...
    - zmielone siemie długo przetrzymywane ( a tak jest w przypadku kupionego zmielonego) powoduje utlenianie się właśnie tych tłuszczów
    - zalewanie i gotowanie całych ziaren ogranicza poprzez osłonki tych ziaren wydostanie się wszystkiego co wartościowe na zewnątrz

najlepszym i najzdrowszym sposobem jest kupić całe ziarna i na bieżąco je mielić - wtedy jest pewność, że nic się z nich nie utleni i że nie są odtłuszczone ze zdrowych tłuszczy...

mamatrojki80, Mega, Bursztyn, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ekspertki.
    Bede b.wdzieczna jesli rzucicie okiem na moje wyniki.
    Badanie robione w 25 dc-FSH-9.5 u/L(1.5-9.1), w 4 dc bylo 18.07 mIU/ml (4 - 13)
    LH -25 dc- 4.4 u/L (0.5-16.9), w 4 dc bylo 7,3 mIU/ml (2,39 mIU/ml - 6,60 mIU/ml)
    Estradiol-25 dc-306 pmol/L (205-786), w 4 dc bylo 17,7 pg/ml (12,5 – 166 )

Dzieki Bogu CA125-11 (bylo 50)

Z gory dziekuje.

Zofia8
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Znaczy sie lubisz se zycie utrudniac? XD
    Taki zmielony wcześniej traci swoje właściwości, trochę o tym poczytałam. Lepiej kupic w ziarenkach i zmielić tylko tyle ile chcesz zużyć :) nie wiem czy sie skuszę, nie mam młynka ;) chyba wrócę na olej lniany, super na mnie zadziałał choć paskudny w smaku ;) ale co zrobic...

Bozia3 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie chcę liczyć ile czasu tu jestem ...
    Na szczęście towarzystwo zawsze jest tu inspirujące :)

Aasiula, SolarPolar, Mega, ania.g, kkisia, gosia7122, BISCA, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega- co do siemienia. Zanim wiedziałam jak spędzilam chyba z pół dnia poszukując na forumie info- czy ma być cały, czy mielony, czy wrzątkiem zalewać, czy zimną wodą, czy gotować, ile tego..

Spójrz na mój wykres- tak naprawdę pierwszy, w którym zaczęłam stosować siemię. Stosować to za dużo powiedziane- spójrz na częstotliwość. I spójrz na śluz. Pierwszy raz miałam taki i tak długo.

Wiem, że mielone ziarenka i dosypywane np. do jogurtów, serków, musli- działają, owszem, ale bardziej przeczyszczająco na jelita niż odżywczo. Nie wiem jak się to ma do produkcji śluzu, ale wolałam wypróbować metodę, gdzie widzę śluz ziarenkowy- to bardziej do mnie przemówiło.

Zdaje się, że ziarenka zalane zimną wodą wytrącają jakiś szkodliwy związek. Żeby tego uniknąć należy całe ziarna zalewać gorącą wodą, pogotować przez 3-4 minuty (sama zobaczysz mieszając że już są takie kisielowate). Chodzi o to, ze pod wpływem wysokiej temperatury niszczy się powstawanie tego związku, więc jest bezpiecznie, a wspomaga to też produkcję śluzu przez ziarenka. Tylko pamiętaj pomieszać je co chwilę, bo się lubią przylepiać do denka, mają sobie pływać swobodnie jak zamieszasz. A, i ważne- gotujesz na małym ogniu, bo potrafią się nieźle spienić i wykipieć :P Pić jak trochę przestygnie.
    Proporcje: na oko ile tam dasz radę przyjąć na klatę. Ja sobie wypracowałam metodą prób i błędów 1 łyżeczkę siemienia, malutki garnuszek, trochę wody do tego- tak żeby miesciło się to wszystko w małej szklaneczce do napoju. Popijam sobie tak żeby mi weszło- nie za gęste. Jak zrobię więcej to dzielę sobie na porcje, dolewam trochę ciepłej wody i piję. Czasem dolewam miodu, czasem syropu owocowego, a najczesciej bez niczego. I kooocham rozgryzać ziarenka- wtedy już są bezpieczne, wydobywam z nich wartości odżywcze i traktuję właściwie jak przekąskę.

i powiem ci że jestem zaskoczona efektem.

Bozia3, Aasiula, Mega, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dziewczyny Ekspertki.
    LH -25 dc- 4.4 u/L (0.5-16.9), w 4 dc bylo 7,3 mIU/ml (2,39 mIU/ml - 6,60 mIU/ml)

Z gory dziekuje.
    Fsh w 4 dc bardzo wysokie, lh tez juz powyzej normy a estradiol bardzo niski - te robione w 25 dc to po co?

Powtorz sobie te badania w 2-4 dc a potem ok 2 dni przed owulka zrob estradiol i lh a ok 7 dni po owulacji progesteron . Dorzuc do tego cyklu przynajmniej 3 monitoringi.

kapturnica, Bozia3, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko nie na Zenka
    Zenek jest tylko jeden!
    paszczakin wrote:
    Ja wiem, ze Alojz nie jest Alozj. To moze go Iwcia przechrzci na jakiego Zenka, jak juz z syndromu Alojza wyjdzie.. Bo widze, ze syndrom sie zakorzenil (na forum, mam nadzieje, ze nie na stale u Iwci)..

Mega, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Taki zmielony wcześniej traci swoje właściwości, trochę o tym poczytałam. Lepiej kupic w ziarenkach i zmielić tylko tyle ile chcesz zużyć :) nie wiem czy sie skuszę, nie mam młynka ;) chyba wrócę na olej lniany, super na mnie zadziałał choć paskudny w smaku ;) ale co zrobic...

Ja pilam olej budwigowy..Bralam po 2lyzki dziennie i spokoj...Mi sie nie chcialo mielic i bawic z tym siemieniem a takie 200g kupionego zuzywalam w ciagu kilku dni ma5.Wiec tak znow szybko nie tracilo wlasciwosci..Nie wpadajmy w przesade..
    Na mnie działało bo nie mialam problemow ze sluzem zadnych..Jak ktos lubi to sie ebdzie bawil w mielenie..Inny pojdzie na skroty...

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Grosza, Olena, Mango i Aga.
    U mnie tez problemem bylo to ze z seksualnej kotki przed ciaza ( w ciazy zakaz seksu wiec czasami tylko w jedna strone) tak po urodzeniu nie wykazywalam gotowosci seksualnej przynajmniej przez rok. Nie znaczy ze nie bzykalam sie ale to nie byl radosny dla mnie seks i pewnie maz to widzial. Pewnie gdybym byla bardziej goraca to on by byl bardziej pokorny i pomagajacy. A tak dupa. Wszystko wokol dupy sie kreci. Niestety.
    factico - zapomniałam przecież o Adze i Olenie, grosza, lucky, anek42 no i mango...
    z sentymentem wspominam Izę - pamiętam jak opowiadała, że wzięli ją w pracy za wariatkę, bo była niecierpliwa i mierzyła se w kiblu tempkę....a pod kiblem ktoś stal i słyszał jak jej termometr pipcy...:)

Polar - ja teraz też mam jakiś przytępiony temperament, choć nigdy nie miałam jakiegoś oszałamiającego (jak słyszę opowieści Komety - to bym zwariowała po miesiącu.. :)) - no a teraz po urodzeniu to jakaś kicha...z czego to wynika cholercia? I czy aby minie? :)

Reni, Aasiula, Mega, ComeToMeBaby, SolarPolar, kkisia, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suty mnie bola ,bez cyckonosza sie nie da chodzic :(
    A to znaczy ze @ sie zbliza ;/

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz chcial sprawdzic CA125 a przy okazji wypisal skierowanie na te pozostale. Czy FSH robione w 25 dc jest niemiarodajne? Czy to ze spadlo nie napawa choc minimalna nadzieja, ze rezerwa jeszcze sie nie wyczerpala?

Zofia8
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega jak Ci nie pojdzie z sieminiem (?) to kup w aptece smaczny syrop na rozrzedzenie sluzu - tez dziala na poprawe tego pochwowego. Nie pamietam juz nazwy syropu ale poszukaj w necie.

Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dziewczyny Ekspertki.

Z gory dziekuje.
    Nie ma wg mnie do czego sie odnosic.Bo robienie hormonow koncem miesiaca mija sie kompletnie z celem..Sa niewiarygodne 8) Moze Polar ma inne zdanie ale ja uwazam ,ze bezsensowne bylo ich robienie bo nic nie wnosza do obserwacji cyklu....
    Moge sie odniesc tylko do estardiolu jest bardzo niski wiec raczej ciazy z tego cyklu nie ebdzie..Poniewaz po zaplodnieniu i progesteron i estardiol rosnie ...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja pilam olej budwigowy..Bralam po 2lyzki dziennie i spokoj...Mi sie nie chcialo mielic i bawic z tym siemieniem a takie 200g kupionego zuzywalam w ciagu kilku dni ma5.Wiec tak znow szybko nie tracilo wlasciwosci..Nie wpadajmy w przesade..
    Na mnie działało bo nie mialam problemow ze sluzem zadnych..Jak ktos lubi to sie ebdzie bawil w mielenie..Inny pojdzie na skroty...
    nie to, żebym się czepiała..ale naprawdę wyobrażasz sobie, że to zmielone kupione siemię było mielone dzień przed zakupem? :)

Mega, mamatrojki80, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Mega jak Ci nie pojdzie z sieminiem (?) to kup w aptece smaczny syrop na rozrzedzenie sluzu - tez dziala na poprawe tego pochwowego. Nie pamietam juz nazwy syropu ale poszukaj w necie.
    no i po nim Ty zaciążyłaś wtedy....jakiś tupisek czy coś takiego?

FZuMp1.png

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Lekarz chcial sprawdzic CA125 a przy okazji wypisal skierowanie na te pozostale. Czy FSH robione w 25 dc jest niemiarodajne? Czy to ze spadlo nie napawa choc minimalna nadzieja, ze rezerwa jeszcze sie nie wyczerpala?
    Tak te z 25 dc nic Ci nie daja. Fsh i lh i estradiol ( ten i pozniej tez sie bada ale poziom 300 bylby dobry tuz przed owulacja) bada sie na poczatku cyklu miedzy 2-4 dniem. Wtedy widac co w trwie piszczy. Powtorz koniecznie te badania.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie to, żebym się czepiała..ale naprawdę wyobrażasz sobie, że to zmielone kupione siemię było mielone dzień przed zakupem? :)
    Bozia ale jaki masz problem??Przeciez to nie ty kupowalas mielony , tylko ja 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 7114 7115 7116 7117 7118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ