X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bozia ale jaki masz problem??Przeciez to nie ty kupowalas mielony , tylko ja 8)
    ja nie mam problemu...ale nie opowiadaj dziewczynom bzdur...

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    factico - zapomniałam przecież o Adze i Olenie, grosza, lucky, anek42 no i mango...
    z sentymentem wspominam Izę - pamiętam jak opowiadała, że wzięli ją w pracy za wariatkę, bo była niecierpliwa i mierzyła se w kiblu tempkę....a pod kiblem ktoś stal i słyszał jak jej termometr pipcy...:)

Polar - ja teraz też mam jakiś przytępiony temperament, choć nigdy nie miałam jakiegoś oszałamiającego (jak słyszę opowieści Komety - to bym zwariowała po miesiącu.. :)) - no a teraz po urodzeniu to jakaś kicha...z czego to wynika cholercia? I czy aby minie? :)
    Mi minelo choc oczywiscie nie bzykam sie codziennie i bo i facet tez nie ma 20 lat. Ale jak juz to robimy to z pelnym zaangazowaniem i radoscia - byleby nie wieczorem bo warcze, gryze i jestem na nie ale od godzin porannych do popoludniowych wykazuje pelna gotowosc :-)

Mega, Bozia3, Aasiula, ComeToMeBaby, Mango, kkisia, gosia7122, BISCA, Arwena, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polar - ja teraz też mam jakiś przytępiony temperament, choć nigdy nie miałam jakiegoś oszałamiającego (jak słyszę opowieści Komety - to bym zwariowała po miesiącu.. :))

oooj tam, oooj tam.... 041.gif

Bozia3, mamatrojki80, Mega, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja nie mam problemu...ale nie opowiadaj dziewczynom bzdur...
    Bzdury moze i opowiadam..Tobie sie to tez niestety zdarza....Napisalam o sobie a nie o dzialaniu nakazdego..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie ma wg mnie do czego sie odnosic.Bo robienie hormonow koncem miesiaca mija sie kompletnie z celem..Sa niewiarygodne 8) Moze Polar ma inne zdanie ale ja uwazam ,ze bezsensowne bylo ich robienie bo nic nie wnosza do obserwacji cyklu....
    Moge sie odniesc tylko do estardiolu jest bardzo niski wiec raczej ciazy z tego cyklu nie ebdzie..Poniewaz po zaplodnieniu i progesteron i estardiol rosnie ...

Dzieki Kapto.

26 dc zrobilam progesteron -15.00 ng/mL (Luteal phase: 1.7 - 27.0), no i AMH-jeszcze czekam na wynik

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dzieki Kapto.

26 dc zrobilam progesteron -15.00 ng/mL (Luteal phase: 1.7 - 27.0), no i AMH-jeszcze czekam na wynik
    Progesteron masz niczego sobie po owulacji.Ładny..Wskazuje na to ,ze owulacja byla

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusipek
    pamiętam jak byłam dzieckiem piło się go chyba na kaszel O.o

Bozia3, mamatrojki80, Aasiula, SolarPolar, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Mega jak Ci nie pojdzie z sieminiem (?) to kup w aptece smaczny syrop na rozrzedzenie sluzu - tez dziala na poprawe tego pochwowego. Nie pamietam juz nazwy syropu ale poszukaj w necie.
    no no- to są takie na kaszel. one zawierają jakis tam składnik- poszukaj w necie.
    w założeniu mają rozrzedzać wydzielinę w płucach, ale działają też i na ten sluz, o który nam chodzi. tylko z tego co czytałam to trzeba wypić całą butelkę dziennie, żeby dało efekt. to ekonomiczne to to nie jest. siemię jest za grosze. i zdaje mi się ze zdrowsze niż te syropy z masą chemii dodatkowej.

Bozia3, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bzdury moze i opowiadam..Tobie sie to tez niestety zdarza....Napisalam o sobie a nie o dzialaniu nakazdego..
    nie pisałaś o sobie jakiejś opowieści od czapy, a odpowiadałaś na post megi - która prosiła o radę jak stosować siemię...
    wydaje CI się, że znasz się na wszystkim najlepiej na świecie - to przynajmniej sprawdź wcześniej co chcesz doradzać....

mamatrojki80, Reni, moremi, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no i po nim Ty zaciążyłaś wtedy....jakiś tupisek czy coś takiego?
    Tak tak . Dorwalam z kumpela syrop w aptece ( to w jakims dzikolandzie bylo), smak mial jak ukochany tusipek i okazalo sie ze i zawieral alkohol . Wiec wystarczylo dodac lodu i smakowal niczym likier ! I wypilam go w tym zaciazonym miesiacu kilka buteleczek - choc powodem jego kupna nie byl brak alkoholu tylko bol gardla ale jak sie okazal tak pyszny to ciagnelysmy go rowno:-)

Bozia3, Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, Mango, Bursztyn, ania.g, kkisia, caffe, Mega, gosia7122, BISCA, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie pisałaś o sobie jakiejś opowieści od czapy, a odpowiadałaś na post megi - która prosiła o radę jak stosować siemię...
    wydaje CI się, że znasz się na wszystkim najlepiej na świecie - to przynajmniej sprawdź wcześniej co chcesz doradzać....[/QUOT
    Sama jestes od czapy..
    A ona prosila nie o to jak stosowac tylko ja ulepszyc smak.Moze tez czytaj ze zrozumieniem.

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Suty mnie bola ,bez cyckonosza sie nie da chodzic :(
    A to znaczy ze @ sie zbliza ;/

pierdzielisz Asiula, na ciaze jest tak samo ;)

Bozia3, Aasiula, moremi, Mango, kkisia, gosia7122, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Tak tak . Dorwalam z kumpela syrop w aptece ( to w jakims dzikolandzie bylo), smak mial jak ukochany tusipek i okazalo sie ze i zawieral alkohol . Wiec wystarczylo dodac lodu i smakowal niczym likier ! I wypilam go w tym zaciazonym miesiacu kilka buteleczek - choc powodem jego kupna nie byl brak alkoholu tylko bol gardla ale jak sie okazal tak pyszny to ciagnelysmy go rowno:-)
    ciekawe, czy od takich syropów można się uzależnić....

Mega, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no i miałaś doktorat...i promotora..;) - gdzie tam o dziecku myśleć...:)
    to byla magisterrka, a na doktorat dopiero sie przygotowuje :)
    promotor.....ah.... :)

Aasiula, Bozia3, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pierdzielisz Asiula, na ciaze jest tak samo ;)
    Dokladnie.Moze moj sen sie sprawdzi 8)

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar Ty mówisz poważnie??? O.o

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c937aa8653a3.jpg
    SolarPolar wrote:

SolarPolar lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    wydaje CI się, że znasz się na wszystkim najlepiej na świecie - to przynajmniej sprawdź wcześniej co chcesz doradzać....
    Sama jestes od czapy..
    A ona prosila nie o to jak stosowac tylko ja ulepszyc smak.Moze tez czytaj ze zrozumieniem.
    oj kapta kapta....:) wolałabyś umrzeć wcześniej, niż czasami nie mieć racji...:)

czy to jest pytanie tylko o ulepszenie smaku??

"Mam jeszcze pytanie do ekspertek :)
    Od nowego cyklu chce zastosować siemię lniane (oj, bedzie cieżko, bo moje gardło nie toleruje ani glutow ani zawiesin). gotowac cały w ziarenkach czy przd ugotowaniem zmielić? Ile sypać do zagotowania (jakie proporcje), jak mozna poprawić walory smakowe tego specyfiku tak, aby nie zepsuć jego właściwości? Pomoże ktos??? "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:43

mamatrojki80, Reni, moremi, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie ma wg mnie do czego sie odnosic.Bo robienie hormonow koncem miesiaca mija sie kompletnie z celem..Sa niewiarygodne 8) Moze Polar ma inne zdanie ale ja uwazam ,ze bezsensowne bylo ich robienie bo nic nie wnosza do obserwacji cyklu....
    Moge sie odniesc tylko do estardiolu jest bardzo niski wiec raczej ciazy z tego cyklu nie ebdzie..Poniewaz po zaplodnieniu i progesteron i estardiol rosnie ...
    Przeciez tam pokazala oprocz tych z 25 dc rowniez badania z 4 dc - widac ewidentnie co i jak. Ale powinna je powtorzyc i to nie raz

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy z Leonem, jest lepiej ale nadal ma brac antybiotyk, jeszcze z 10 dni niestety, nie wzial kasy za wizyte, zaplacilismy tylko za leki :)
    kochany wet i chyba lubi Leona ;)

mamatrojki80, Reni, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, ania.g, kkisia, gosia7122, Mega, BISCA, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    oj kapta kapta....:) wolałabyś umrzeć wcześniej, niż czasami nie mieć racji...:)
    i vice versa 8)

malgos741 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 7115 7116 7117 7118 7119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ