X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do ekspertek :)
    Od nowego cyklu chce zastosować siemię lniane (oj, bedzie cieżko, bo moje gardło nie toleruje ani glutow ani zawiesin). gotowac cały w ziarenkach czy przd ugotowaniem zmielić? Ile sypać do zagotowania (jakie proporcje), jak mozna poprawić walory smakowe tego specyfiku tak, aby nie zepsuć jego właściwości? Pomoże ktos???

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    rasa nie linieje
    dlatego trzeba ją trymować, żeby usunąć martwy włos ( u groomera koszt 150-180 zł. co 2-3 msce)
    chujowi właściciele nie mając podstawowej wiedzy na temat tej rasy idą po taniości i na łatwiznę i golą te psy maszynką! co ma wpływ na wygląd i zdrowie
    często mają alergie (jak większość białych psów)
    poza tym rasa jest zajebista, wesoła, ma charakterek
    no i często zadziorna ;-)
    Dzieki Renek,uwielbiam takie psiaki z charakterkiem:)
    I super rodzinie tez sie podoba ,to juz wiem jakiego zakupie :)

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    agp, o badaniach masz caly watek
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/badania,691.html
    teraz przed koncem to juz nie, ale potem jakies sie robi na poczatku, w 3 dniu cyklu, Polar i Kapta jako nasze naczelne lekarze na bank powiedza jakie sa wazne. Ja bylam pod kontrola lekarza i mialam je zlecane, robilam co dawali, ale zawsze sie bede upierac, zeby badac progesteron po owulacji- u mnie to prawdopodobnie bylo przyczyna niepowodzen.
    Tak na poczatek to warto zmierzeyc jego poziom 7 dni po owulacji, jak sie bardzo chce wczuc, to trzeba zmierzyc go kilka razy.

A test forumowy niewiele ma wspolnego ze staraniami ;)
    Na poczatek musisz nam powiedziec jakie masz cycki- czy zasilasz grupe tych, co maja czym odetchnac czy Teresek ;)

A jest jakaś grupa pośrednia miedzy Tereskami, a mającymi czym oddychać?! ;-)

Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurewka ... ale jaja
    zeżarłam śledzie w oleju z cebulką własne roboty :-/ i nie mogę wywietrzyć pokoju ;-) a szefowa ma gości hahaha i siedzą u mnie
    chwilę wietrzyłam haha psikałam jakimś tam pachniurem ale nadal wali (nawet mnie oczy szczypią)
    ciekawe czy mnie opieprzy ;-)
    p.s wczoraj były szprotki w pomidorach, przedwczoraj makrela w pomidorach ;-)

[img]https://www.picgifs.com/reaction-gifs/reaction-gifs/lol-laughing/lol044 watermark.gif[/img]

Aasiula, ania.g, Mega, Pusurek, kapturnica, Bozia3, ComeToMeBaby, moremi, SolarPolar, kkisia, gosia7122, BISCA, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    rasa nie linieje
    dlatego trzeba ją trymować, żeby usunąć martwy włos ( u groomera koszt 150-180 zł. co 2-3 msce)
    chujowi właściciele nie mając podstawowej wiedzy na temat tej rasy idą po taniości i na łatwiznę i golą te psy maszynką! co ma wpływ na wygląd i zdrowie
    często mają alergie (jak większość białych psów)
    poza tym rasa jest zajebista, wesoła, ma charakterek
    no i często zadziorna ;-)
    zupełnie jak Pańcia...:) tylko z goleniem może inaczej...;)

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma
    włozysz ołówek pod cycka i nie spadnie? witaj w tej fajnej grupie ;-)
    a jak nie to do Teresek 07icon_smile4.gif
    agp wrote:
    A jest jakaś grupa pośrednia miedzy Tereskami, a mającymi czym oddychać?! ;-)

Aasiula, Mega, paszczakin, ania.g, ComeToMeBaby, Mango, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah ja dla odmiany jadę siebie maszynką ;-)
    Bozia3 wrote:
    zupełnie jak Pańcia...:) tylko z goleniem może inaczej...;)

Bozia3, Aasiula lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie ma
    tym to się badało jędrność wariatuncio - a nie rozmiar....:)

Reni, Aasiula, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale może być duży a obwisły i też ołówek wejdzie - przygnieciony nie wylata ;-)

Aasiula, Bozia3, moremi, Mango, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Straszycie bardzo tymi wizjami chuopa po porodzie.. Moj jest wszechstronnie przetestowany przez 12 lat razem- myslicie, ze tez mu moze odwalic po porodzie? Bo troche sie zaczelam obawiac..

Na razie statystyki mamy dobre- 7 miesiecy ciazy i tylko 1 awantura, za ktora koniec koncow przeprosil, mimo, ze sporo bylo w niej mojej winy. przeprosil, bo dopiero po fakcie przemyslal jak hormony bija na glowe w ciazy- nie wzial tego pod uwage..
    Dzisiaj rano, a raczej w nocy jak ruszylam robic sniadanie znalazlam je gotowe w lodowce z mila wiadomoscia od niego, musial je w nocy zrobic, bo wiedzial, ze musze dzis wczesnie wstac..

A i postuluje o nienadawanie "Alojzowi" pejoratywnego znaczenia.. Albo niech iwcia zmieni mu nicka, chociaz to bedzie ciezko, bosmy przyzwyczajone.. Ja mam caly czas nadzieje, ze sobie poradza szybko z ta sytuacja, a imie juz zaczyna byc synonimem chuja nie meza/ojca... oglosmy lepiej konkurs na nowe..
    Kurcze, ja nie wiem, co z tymi facetami po porodzie. Ja mojego znalam krocej niz Ty, ale pare lat to jednak bylo i decyzji zyciowych podjetych tez. I bylo naprawde dobrze, a nawet bardzo dobrze. A tu nagle on chyba poczul presje bycia ojcem i to, ze musi byc samcem alfa w rodzinie. I zrobil sie z niego nagle macho...
    Co do Alojza, to maz Iwki nie ma tak na imie, to nick na potrzeby forum. Mi sie syndrom Alojza podoba. ;)

Mega, Aasiula, Reni, paszczakin, moremi, SolarPolar, kkisia, gosia7122, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Od nowego cyklu chce zastosować siemię lniane (oj, bedzie cieżko, bo moje gardło nie toleruje ani glutow ani zawiesin). gotowac cały w ziarenkach czy przd ugotowaniem zmielić? Ile sypać do zagotowania (jakie proporcje), jak mozna poprawić walory smakowe tego specyfiku tak, aby nie zepsuć jego właściwości? Pomoże ktos???
    mnie smakowało siemie lniane...i ja miałam lepszy śluz po nim..kupowałam cały i mieliłam lub mielony i posypywałam sobie tym proszkiem jogurty itp...albo robiłąm sobie kisiel i słodziłam troszkę i dodawałam jogurtu..też dobrze...
    tylko ten zmielony trzeba szybko zjadać, bo potem traci wlasciwosci..
    ja mam thermomix, to sobie często na bieżąco mieliłam....

Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry w ogóle
    Mysza, to luz z Wojtusiem :)
    Mój mąż był alojzowaty za pierwszym razem. Niewiele brakowało żebyśmy się rozstali na zawsze. Rozstaliśmy się na trzy miesiące. Ja się wyprowadziłam bo miałam dosyć. Wina oczywiście leżała po obydwu stronach a my nie mieliśmy ochoty ani nie potrafiliśmy ze sobą awiać. Na szczęście wszystko się ułożyło. Teraz jest zupełnie inaczej, widać że dopiero teraz dorósł do ojcostwa.
    Znaczy jest nadzieja!

Mega, Aasiula, paszczakin, ania.g, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A Elfik już była na podglądaniu? Znowu mi coś umknęło?
    Elfi idzie juterro...

Aasiula, paszczakin, Mega, kkisia, peppapig lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:

Ey a nie lepiej kupic gotowy odtluszczone siemie lniane???Kosztuje grosze a wystarczy wrzatkiem zalac.....Ja do poprawy smaku zalewałam proszek wrzatkiem i dolewalam troche soku pomaranczowego lub cytryny..Robil sie jak kisielek..A po jakims czasie juz tak zasmakowalo ze wpindalalam taka goraca papke...

Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kurcze, ja nie wiem, co z tymi facetami po porodzie. Ja mojego znalam krocej niz Ty, ale pare lat to jednak bylo i decyzji zyciowych podjetych tez. I bylo naprawde dobrze, a nawet bardzo dobrze. A tu nagle on chyba poczul presje bycia ojcem i to, ze musi byc samcem alfa w rodzinie. I zrobil sie z niego nagle macho...
    Co do Alojza, to maz Iwki nie ma tak na imie, to nick na potrzeby forum. Mi sie syndrom Alojza podoba. ;)

Ja wiem, ze Alojz nie jest Alozj. To moze go Iwcia przechrzci na jakiego Zenka, jak juz z syndromu Alojza wyjdzie.. Bo widze, ze syndrom sie zakorzenil (na forum, mam nadzieje, ze nie na stale u Iwci)..

Aasiula, Bozia3, Mega, moremi, SolarPolar, kkisia, gosia7122, BISCA, Pusurek lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie ma

ej Reniek, to tak nie dziala! ja w dobre dni (przed okresem i przy owu) przed ciaza nie utrzymalabym olowka,a chyba nie powiesz mi, ze 70HH nie kwalifikuje sie na "majacych czym oddychac"?

Bozia3, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi okragły wylata a kanciasty sie trzyma hyhyhyh ;D

Bozia3, ComeToMeBaby, Mango, Reni, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale wlasciwie to w czym problem? :)
    aaa, poniosło mnie tak. poprostu ;)
    poszłam do wanny z pianą i mi ulżyło.

a jak na serio pytasz to problemowe są wyniki badania nasienia mojego m. bardzo problemowe. kryzys psychiczny w domu. czekam aż się wypowie kiedy do lekarza idzie. taaakie tam historie.

Aasiula lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole, przypomnialo mi sie do czego mialam nawiazac ;)
    Do sportowych stanikow w wersjach wiekszych. Jak nie chcecie sobie robic krzywdy i wygladac w przyszlosci jak pani Choksondik z South Park (google), to darujcie sobie te sportowe rozprasowywacze w rozmiarach okolorozmiarowych.
    Lepiej zainwestowac w jakosc- Shock Absorber (tu dodatkowa funkcja nabrania gibkosci przy probach zapiecia tegoz) czy Panache Sport lub Freya Active..

ComeToMeBaby, mamatrojki80, Bozia3, Aasiula, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    a mi okragły wylata a kanciasty sie trzyma hyhyhyh ;D
    gupia hahahaha a ja nie sprawdzałam :P

Aasiula lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 7113 7114 7115 7116 7117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ