35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam jeszcze pytanie do ekspertek
Od nowego cyklu chce zastosować siemię lniane (oj, bedzie cieżko, bo moje gardło nie toleruje ani glutow ani zawiesin). gotowac cały w ziarenkach czy przd ugotowaniem zmielić? Ile sypać do zagotowania (jakie proporcje), jak mozna poprawić walory smakowe tego specyfiku tak, aby nie zepsuć jego właściwości? Pomoże ktos??? -
Reni wrote:rasa nie linieje
dlatego trzeba ją trymować, żeby usunąć martwy włos ( u groomera koszt 150-180 zł. co 2-3 msce)
chujowi właściciele nie mając podstawowej wiedzy na temat tej rasy idą po taniości i na łatwiznę i golą te psy maszynką! co ma wpływ na wygląd i zdrowie
często mają alergie (jak większość białych psów)
poza tym rasa jest zajebista, wesoła, ma charakterek
no i często zadziorna
I super rodzinie tez sie podoba ,to juz wiem jakiego zakupieReni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:agp, o badaniach masz caly watek
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/badania,691.html
teraz przed koncem to juz nie, ale potem jakies sie robi na poczatku, w 3 dniu cyklu, Polar i Kapta jako nasze naczelne lekarze na bank powiedza jakie sa wazne. Ja bylam pod kontrola lekarza i mialam je zlecane, robilam co dawali, ale zawsze sie bede upierac, zeby badac progesteron po owulacji- u mnie to prawdopodobnie bylo przyczyna niepowodzen.
Tak na poczatek to warto zmierzeyc jego poziom 7 dni po owulacji, jak sie bardzo chce wczuc, to trzeba zmierzyc go kilka razy.
A test forumowy niewiele ma wspolnego ze staraniami
Na poczatek musisz nam powiedziec jakie masz cycki- czy zasilasz grupe tych, co maja czym odetchnac czy Teresek
A jest jakaś grupa pośrednia miedzy Tereskami, a mającymi czym oddychać?!
Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
Kurewka ... ale jaja
zeżarłam śledzie w oleju z cebulką własne robotyi nie mogę wywietrzyć pokoju
a szefowa ma gości hahaha i siedzą u mnie
chwilę wietrzyłam haha psikałam jakimś tam pachniurem ale nadal wali (nawet mnie oczy szczypią)
ciekawe czy mnie opieprzy
p.s wczoraj były szprotki w pomidorach, przedwczoraj makrela w pomidorach
[img]https://www.picgifs.com/reaction-gifs/reaction-gifs/lol-laughing/lol044 watermark.gif[/img]Aasiula, ania.g, Mega, Pusurek, kapturnica, Bozia3, ComeToMeBaby, moremi, SolarPolar, kkisia, gosia7122, BISCA, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:rasa nie linieje
dlatego trzeba ją trymować, żeby usunąć martwy włos ( u groomera koszt 150-180 zł. co 2-3 msce)
chujowi właściciele nie mając podstawowej wiedzy na temat tej rasy idą po taniości i na łatwiznę i golą te psy maszynką! co ma wpływ na wygląd i zdrowie
często mają alergie (jak większość białych psów)
poza tym rasa jest zajebista, wesoła, ma charakterek
no i często zadziornatylko z goleniem może inaczej...
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Straszycie bardzo tymi wizjami chuopa po porodzie.. Moj jest wszechstronnie przetestowany przez 12 lat razem- myslicie, ze tez mu moze odwalic po porodzie? Bo troche sie zaczelam obawiac..
Na razie statystyki mamy dobre- 7 miesiecy ciazy i tylko 1 awantura, za ktora koniec koncow przeprosil, mimo, ze sporo bylo w niej mojej winy. przeprosil, bo dopiero po fakcie przemyslal jak hormony bija na glowe w ciazy- nie wzial tego pod uwage..
Dzisiaj rano, a raczej w nocy jak ruszylam robic sniadanie znalazlam je gotowe w lodowce z mila wiadomoscia od niego, musial je w nocy zrobic, bo wiedzial, ze musze dzis wczesnie wstac..
A i postuluje o nienadawanie "Alojzowi" pejoratywnego znaczenia.. Albo niech iwcia zmieni mu nicka, chociaz to bedzie ciezko, bosmy przyzwyczajone.. Ja mam caly czas nadzieje, ze sobie poradza szybko z ta sytuacja, a imie juz zaczyna byc synonimem chuja nie meza/ojca... oglosmy lepiej konkurs na nowe..
Co do Alojza, to maz Iwki nie ma tak na imie, to nick na potrzeby forum. Mi sie syndrom Alojza podoba.Mega, Aasiula, Reni, paszczakin, moremi, SolarPolar, kkisia, gosia7122, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Mam jeszcze pytanie do ekspertek
Od nowego cyklu chce zastosować siemię lniane (oj, bedzie cieżko, bo moje gardło nie toleruje ani glutow ani zawiesin). gotowac cały w ziarenkach czy przd ugotowaniem zmielić? Ile sypać do zagotowania (jakie proporcje), jak mozna poprawić walory smakowe tego specyfiku tak, aby nie zepsuć jego właściwości? Pomoże ktos???
tylko ten zmielony trzeba szybko zjadać, bo potem traci wlasciwosci..
ja mam thermomix, to sobie często na bieżąco mieliłam....Mega, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Dzień dobry w ogóle
Mysza, to luz z Wojtusiem
Mój mąż był alojzowaty za pierwszym razem. Niewiele brakowało żebyśmy się rozstali na zawsze. Rozstaliśmy się na trzy miesiące. Ja się wyprowadziłam bo miałam dosyć. Wina oczywiście leżała po obydwu stronach a my nie mieliśmy ochoty ani nie potrafiliśmy ze sobą awiać. Na szczęście wszystko się ułożyło. Teraz jest zupełnie inaczej, widać że dopiero teraz dorósł do ojcostwa.Mega, Aasiula, paszczakin, ania.g, kkisia lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Mam jeszcze pytanie do ekspertek
Od nowego cyklu chce zastosować siemię lniane (oj, bedzie cieżko, bo moje gardło nie toleruje ani glutow ani zawiesin). gotowac cały w ziarenkach czy przd ugotowaniem zmielić? Ile sypać do zagotowania (jakie proporcje), jak mozna poprawić walory smakowe tego specyfiku tak, aby nie zepsuć jego właściwości? Pomoże ktos???
Ey a nie lepiej kupic gotowy odtluszczone siemie lniane???Kosztuje grosze a wystarczy wrzatkiem zalac.....Ja do poprawy smaku zalewałam proszek wrzatkiem i dolewalam troche soku pomaranczowego lub cytryny..Robil sie jak kisielek..A po jakims czasie juz tak zasmakowalo ze wpindalalam taka goraca papke...Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Kurcze, ja nie wiem, co z tymi facetami po porodzie. Ja mojego znalam krocej niz Ty, ale pare lat to jednak bylo i decyzji zyciowych podjetych tez. I bylo naprawde dobrze, a nawet bardzo dobrze. A tu nagle on chyba poczul presje bycia ojcem i to, ze musi byc samcem alfa w rodzinie. I zrobil sie z niego nagle macho...
Co do Alojza, to maz Iwki nie ma tak na imie, to nick na potrzeby forum. Mi sie syndrom Alojza podoba.
Ja wiem, ze Alojz nie jest Alozj. To moze go Iwcia przechrzci na jakiego Zenka, jak juz z syndromu Alojza wyjdzie.. Bo widze, ze syndrom sie zakorzenil (na forum, mam nadzieje, ze nie na stale u Iwci)..Aasiula, Bozia3, Mega, moremi, SolarPolar, kkisia, gosia7122, BISCA, Pusurek lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:
ej Reniek, to tak nie dziala! ja w dobre dni (przed okresem i przy owu) przed ciaza nie utrzymalabym olowka,a chyba nie powiesz mi, ze 70HH nie kwalifikuje sie na "majacych czym oddychac"?Bozia3, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ale wlasciwie to w czym problem?
poszłam do wanny z pianą i mi ulżyło.
a jak na serio pytasz to problemowe są wyniki badania nasienia mojego m. bardzo problemowe. kryzys psychiczny w domu. czekam aż się wypowie kiedy do lekarza idzie. taaakie tam historie.Aasiula lubi tę wiadomość
-
A w ogole, przypomnialo mi sie do czego mialam nawiazac
Do sportowych stanikow w wersjach wiekszych. Jak nie chcecie sobie robic krzywdy i wygladac w przyszlosci jak pani Choksondik z South Park (google), to darujcie sobie te sportowe rozprasowywacze w rozmiarach okolorozmiarowych.
Lepiej zainwestowac w jakosc- Shock Absorber (tu dodatkowa funkcja nabrania gibkosci przy probach zapiecia tegoz) czy Panache Sport lub Freya Active..ComeToMeBaby, mamatrojki80, Bozia3, Aasiula, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość