X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Tez sie zaczęłam zastanawiać. Dobrze ze w domu jestem to plama jest niewielka

A jeszcze sie pytałam ginki jak to jest ze mam regularne cykle i objawy jak przy owu to mi powiedziała ze tak czasem bywa i podobno gdy są takie regularne cykle to trudniej o ciąże. To juz zupełnie mi witki opadły :/ myśle ze ona mnie przetrzymuje zeby minął rok od poronienia. Jest jeszcze jedna ginka na NFZ w mieście i spróbuje sie do niej dostać. Co mi szkodzi
    ale nikt przeca nei zaleca az rok sie wstrzymywac ze staraniami chyba??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Jest jeszcze jedna ginka na NFZ w mieście i spróbuje sie do niej dostać. Co mi szkodzi
    picgifs-clapping-9299425.gif

kapturnica, moremi, macduska, Aasiula, Sabina, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia- słonce ty moje :) nie martwiaj się.
    w domu sobie poradzą, przecież to jakbyś sobie do spa pojechała- odnowią cię, odremontują i wrócisz gotowa do zapładniania :)

kapturnica, macduska, Aasiula, Mega, Sabina, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Rok to tylko po zaśniadzie groniastym powinno się wstrzymać podobno. I to po jakiejś szczególnej jego formie, która może być rakotwórcza.

moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Rok to tylko po zaśniadzie groniastym powinno się wstrzymać podobno. I to po jakiejś szczególnej jego formie, która może być rakotwórcza.
    Jest tu na forum dziewczyna, która była w ciąży razem ze mna i zdiagnozowali jej zaśniad. Chyba tylko trzy miesiące czekali od spadku bety - tego musiała pilnować. Rok nie jest niczym uzasadniony.

macduska, kapturnica, Aasiula, Sabina, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wacia- słonce ty moje :) nie martwiaj się.
    w domu sobie poradzą, przecież to jakbyś sobie do spa pojechała- odnowią cię, odremontują i wrócisz gotowa do zapładniania :)

tak będzie ;-)

wiem, ze dadzą rade ale jak będzie wszystko na zicher to ja będe spokojniejsza

Bliska 77, moremi, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    tak będzie ;-)

wiem, ze dadzą rade ale jak będzie wszystko na zicher to ja będe spokojniejsza
    To zrozumiale :)

macduska, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jest tu na forum dziewczyna, która była w ciąży razem ze mna i zdiagnozowali jej zaśniad. Chyba tylko trzy miesiące czekali od spadku bety - tego musiała pilnować. Rok nie jest niczym uzasadniony.

Tak, ale czytałam, że jest jakaś szczególna postać po której jest wręcz zakaz przez rok, ta forma zaśniadu może być "cancerogenna".

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja go widzę prawie codziennie
    mało tego podaje mi rekę na powitanie
    dobrze, że cię nie całuje ;)

Reni, Bliska 77, moremi, inessa, Aasiula, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja go widzę prawie codziennie
    mało tego podaje mi rekę na powitanie

No to mam nadzieję, że mu nic nie powiesz.

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No to mam nadzieję, że mu nic nie powiesz.
    Ha, o tym samym pomyslalam ;)

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, a poza tym wiem, że Wy wiecie jak on wygląda.... :-)

Parka, Reni, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    To kciuki trzymam, niech Ci te cykle wrócą do normy, zawsze tak miałaś? czy to jakaś nowa anomalia? ;-)

ja mam pco i dawniej takie dłuższe cykle się zdarzały, ale od czasu jak biorę inofem to pierwszy raz. ten jest zapewne bezowulacyjny i dlatego taki długi. nie ma na co czekac, trzeba wywołać @

mamatrojki80, moremi, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Kuźwa, a poza tym wiem, że Wy wiecie jak on wygląda.... :-)
    ale co to ma do rzeczy?
    o gustach się (ponoć) nie dyskutuje.
    :P

mamatrojki80, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    A jeszcze sie pytałam ginki jak to jest ze mam regularne cykle i objawy jak przy owu to mi powiedziała ze tak czasem bywa i podobno gdy są takie regularne cykle to trudniej o ciąże. To juz zupełnie mi witki opadły :/

Pierwsze słyszę. A to ginka z doświadczeniem?

Natka_79, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale co to ma do rzeczy?
    o gustach się (ponoć) nie dyskutuje.
    :P

Weź już skończ ten temat :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Jak z nią gadałam po poronieniu i spytałam kiedy zacząć starania to mi powiedziała ze min pół roku, najlepiej rok zeby sie macica zagoiła czyli stara szkoła. Mój gin ordynator powiedział 2 miesiące styknie a potem zależy ode mną. Tak myśle ze ginka decyduje za mnie bo tak to wyglada, tylko ze za 2 tyg bedzie pół roku od straty to co jej zajezy. Jako lekarz jest u mnie juz spalona, takze pozostaje mi dzwonić do przychodni nr 2. A starać sie zamierzam dalej, inofem mam i będę brała 2x1. Szkoda ze tylko tyle moge zrobic

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Jak z nią gadałam po poronieniu i spytałam kiedy zacząć starania to mi powiedziała ze min pół roku, najlepiej rok zeby sie macica zagoiła czyli stara szkoła. Mój gin ordynator powiedział 2 miesiące styknie a potem zależy ode mną. Tak myśle ze ginka decyduje za mnie bo tak to wyglada, tylko ze za 2 tyg bedzie pół roku od straty to co jej zajezy. Jako lekarz jest u mnie juz spalona, takze pozostaje mi dzwonić do przychodni nr 2. A starać sie zamierzam dalej, inofem mam i będę brała 2x1. Szkoda ze tylko tyle moge zrobic
    Natka wezz sprobuj dostac sie do innego gina na nfz..Nie wiem skad ejstes ale w moim pipidowku jest na nfz kilku lekarzy..Idz z papierami moze ci cos poradzi..Bo zwiecha ejszcze pol roku wydaje mi sie gruba rpzesada...Jej to sie moze i nie spieszy ale wies zjak jest..Bezsensowne czekanie

Natka_79, moremi, Aasiula, macduska, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:

Natka, a może idź prywatnie, na NFZ to po pierwsze terminy są pewnie jakieś dziwne, receptę czasem trudno wydębić, a co dopiero inne badania, to pewnie nie jest reguła, ale ja mam wrazenie, że lekarze traktują te pacjentki na NFZ "po macoszemu", jak taki dodatek, przerywnik między prywatnymi praktykami. Oczywiście podkreślam, ze nie zawsze tak jest :-)

Natka_79, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Pierwsze słyszę. A to ginka z doświadczeniem?
    No niby tak. Ma swoje pacjentki i na NFZ i prywatnie, sporo lasek prowadzi ciąże. Jest dobrze po 40tce, ale nie pracuje w szpitalu, nie jest przy porodach. Mnie ogólnie cieżko sie z nią zgrać, bo ona mówi tak jakby śniadania nie jadła, ciagle mamrocze pod nosem. A z tego co wiem to ta druga ginka jest starsza, teściowa mówi ze ma wiedzę o duzo jej znajomych do niej chodzi. Takze trzeba spróbować

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
‹‹ 7323 7324 7325 7326 7327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ