35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa słyszałam że koło 12 tc przechodzi wszystko, tylko że u mnie trwało to dłużejkapturnica wrote:I jak tam?? Nic kometa nie pisala widze..A ja standardzik od kilku dni haft , mdłosci nie dooskromienia a żeby było weselej doszła zajebista nadwrazliwość na zapachy...Czyzby spóźniony zapłon?
Kurde juz powinno przechodzic a nie rozkrecac sie..Obawiam sie tylko ,że wizyta u endokrynologa bedzie ciekawa.Z workiem w kieszeni 
wytrwałości
kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo nie wiem czy pamiętasz ale zagnieżdżenie może nastąpić między 6 a 12 dpo a Ty zasikałaś w 12 dpoComeToMeBaby wrote:no nie, nie mam. masz rację.
poczekam jeszcze weekend.
i tak jakbym dzisiaj poszła to wyniki dopiero w poniedziałek.
a jeden ch..j.
żeby był chociaż cień cienia. nic. jedna zajebiaszczo piękna kreska i.. nic więcej. jutro pewnie tempka jebnie mnie swym poziomem w twarz.
moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
A ja sie zapisałam do gina na 18/02

Jajniki mnie tak napieprzaja ze masakra, dzisiaj rano nawet twarożek z olejem lnianym mi smakował, dziwne
nie dodałam pomidorów wiec może to te czerwone smak psuły
moremi, macduska, Arwena, Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyProszę i interpretację wyników:
TSH - 1,450 uIU/ml
fT3 - 4,47 pmol/l
fT4 - 14,71 pmol/l
FSH 7,550U/l
LH - 4,99 U/l
Estradiol - 56,99 pg/ml
Prolaktyna 210,90 mlU/l
Wyniki przeciwciał tarczycowych w środę.
Z góry dziękuję za pomoc, bo ja tylko TSH kumam, że ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 16:26
iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle żeby wypisać Ci receptę na metforninę to najpierw musi Ci dać skierowanie na krzywą cukrową z insuliną.Natka_79 wrote:Kometa, no wierzyć mi sie nie chce ale nic, czekamy dalej.
Ach, nie wiem po co poszłam do tej mojej ginki, teraz siedzę wkur€&
dała mi "receptę" na inofem i mam brać tylko 1 raz dziennie. Za pół roku planuje wprowadzenie czegoś na stymulację
badań nie da, bo chce zobaczyć czy ten inofem coś pomoże. Wspomniałam o tych moich pomiarach na glukometrze to stwierdziła ze za wysoko wychodzi cukier rano i, mam miec dietę ale zlecenia na glukozę nie chce dać
wspomniała od metforminie ale tez za wcześnie na receptę
ja nie wiem na co ona chce czekać
mam wrażenie ze nie chce mi pomoc, nie chce żebym zaszła w ciąże bo co jej kur&& szkodzi wypisać receptę ;( teraz myśle ze robi wszystko żebym przeczekała z ciąza aż minie rok od poronienia...a i w karcie mam wpisane pcos, nie wiem na jakiej podstawie bo przecież usg pokazało tylko pco 
Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:Jak byłam w ciazy to juz mnie rejestrowali na co miesiąc, takze z tym nie ma problemu. Zreszta ja do tej to ostatnio wchodziłam z ulicy, miałam wyniki to nie robili problemu. Najtrudniej to chyba dostać sie pierwszy raz. Teraz to i tak tylko miesiąc czekania, do gina nr 3 mam 4 miesiące
spróbuje uruchomić teściowa, jej koleżanka przyjaźni sie z tym ginem i jego żona ( swoją droga szły byście do gina przy takiej znajomosci? Mnie byloby dziwnie pic wódkę z kimś kto mi tam grzebie i nie jest moim chłopem
)
Jeśli jest dobrym lekarzem to będzie potrafił się zachować profesjonalnie... no chyba, że ma małomiasteczkową mentalność i będzie węszył sensację, ale do tego mężczyźni raczej moim zdaniem nie mają skłonności, ja też mam ginekologa co mi tam grzebie, a nie jest moim chłopem
i co mam zrobić? nic, bo "łączy" nas jedynie relacja lekarz- pacjent.
moremi, Bliska 77, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMango wrote:A powinnam coś brać?????
no raczej tak, ja przy nie przekraczającym 2 TSH biorę leki
tam Ci dziewczyny napisały dalej, że do zachodzenia to tak około 1 powinnien być poziom TSH
moremi, Bliska 77, Mango, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
Sabbcia wszystko wszystkim ale normy pasuje zebys dopisala ..Sabina wrote:Proszę i interpretację wyników:
TSH - 1,450 uIU/ml
fT3 - 4,47 pmol/l
fT4 - 14,71 pmol/l
FSH 7,550U/l
LH - 4,99 U/l
Estradiol - 56,99 pg/ml
Prolaktyna 210,90 mlU/l
Wyniki przeciwciał tarczycowych w środę.
Z góry dziękuję za pomoc, bo ja tylko TSH kumam, że ok
moremi, iwcia77, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

-
niekoniecznie .Jesli stwierdzony jest pcos metformina wypisywana jest dla uwrazliwienia jajnikow by przywrocic owulacjeDorka1979 wrote:Ale żeby wypisać Ci receptę na metforninę to najpierw musi Ci dać skierowanie na krzywą cukrową z insuliną.
Fajnie tu jest wsio opisane http://www.kolmed.com/g1227111906pol-Zespol-policystycznych-jajnikow.html
dorbie, Bliska 77, Dorka1979, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyHej!
od rana walcze z bólem zatok i głowy
Mango no raczej powinnas isc do endokrynologa a le takiego co ma USG i raczej leki powinnas dostac na zbicie podczas staran sie o dziecko.
A ja jakos nie pamietalam,że Ty jestes spod Poznania jakbys chciała jakiegos lekarza to pisz na priv
Niestety na ten weekend nie jedziemy do Maciusia rodzinie zastepczej wypadła bardzo wazna sprawa rodzinna. Zatem bedziemy dopiero u Niego za tydzien od piatku na cale szczescie dzwonimy codziennie i rozmawiamy na skype z Maciusiem.
Spokojnego weekendu Wam życze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 18:48
mamatrojki80, macduska, Bliska 77, moremi, Arwena, iwcia77, peppapig, Mango, MartaDidi, Mega, malgos741, Bozia3, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dzis duzo lepiej..Tylko do poludnia byly akcje..Popoludniu cisza.Moze dlatego ,ze zauwazylam ,ze jak łaze po meiscie to mdlosci nie mam..Moze to ze odwraca cos uwage .Albo powietrze..kij wie..macduska wrote:tez się zastanawiam
Kapciuch, jak twoje rzyganie?
macduska, Bliska 77, dorbie, inessa, Mega, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

i jej marzenie