X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Natka wezz sprobuj dostac sie do innego gina na nfz..Nie wiem skad ejstes ale w moim pipidowku jest na nfz kilku lekarzy..Idz z papierami moze ci cos poradzi..Bo zwiecha ejszcze pol roku wydaje mi sie gruba rpzesada...Jej to sie moze i nie spieszy ale wies zjak jest..Bezsensowne czekanie
    Tak zrobię. Jeszcze spróbuje poszukać czy nie ma jeszcze kogoś na NFZ, trzech lekarzy na Kędzierzyn to wydaje sie mało. Nie mam na co czekać, młodsza nie będę.

kapturnica, moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    No niby tak. Ma swoje pacjentki i na NFZ i prywatnie, sporo lasek prowadzi ciąże. Jest dobrze po 40tce, ale nie pracuje w szpitalu, nie jest przy porodach. Mnie ogólnie cieżko sie z nią zgrać, bo ona mówi tak jakby śniadania nie jadła, ciagle mamrocze pod nosem. A z tego co wiem to ta druga ginka jest starsza, teściowa mówi ze ma wiedzę o duzo jej znajomych do niej chodzi. Takze trzeba spróbować
    A ten ordynatorek może gdzieś przyjmuje?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A teraz pytanko ;-) ile z Was u wujka googla sprawdziło jak rzeczony J. Piechociński wygląda? :-)ha :-)

Ja! Na swoje usprawiedliwienie dodam, ze od 10 lat nie mieszkam w PL, a telewizorni nie ogladam. Czasami slucham wiadomosci, jak chuop oglada, ale nie pacze ;)

Nastepnym razem zinteresuje sie polityka przed wyborami prezydenckimi ;) Nie lubie..

mamatrojki80, inessa, kapturnica, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ten ordynatorek może gdzieś przyjmuje?

Na NFZ nie, prowadzi z synem prywatny gabinet i wszystko byłoby ok, tylko ze go przeremontowali i ceny podskoczyły o 50%. U niego niezależnie czy jest usg czy nie to bierze 150zl. U nas trochę sie sprawa skomplikowała z kasa i do wiosny lepiej uważać z wydatkami. Zaczynam sie łamać i myśle ze dobrze byłoby zrobic usg w okresie owu. Zobaczymy. Wiem jedno, na pomoc tej lek nie mam co liczyć

moremi, kapturnica, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilke
    wyszlam z pracy "na godzinke" bo mialam wizyte pooperacyjna w szpitalu (10 MIN drogi) Wizyta byla na 10H a weszlam o 11H40
    To troche Was poczytalam.
    Jezeli chodzi o skroty to u nas FYI i ASAP sa na porzadku dziennym. Wydawalo mi sie ze to takie miedzynarodowe i wszyscy tym operuja ale okazuje sie nie nie wszyscy ;)

Wizyta zaliczona, blizny ok itd i Pani doktor "napisala" dyktafonem list do lekarki, ktora ma mi prowadzic IVF,ze konwalescencja pooperacyjna szybsza i lepsza nie za pierwszy razem i ze aspekt "psychologiczny" na pewno gral w tym duzo role. I kurka, ma racje. Ta sama opercja a zupelnie inaczej "zdrowialam" po pierwsze bo szok byl brutalny. Tym razem znalam ryzyko, przyjelam na klate i bolalo mniej i krocej :)

Pozatym dla niej ok na IVF w kwietniu. Wizyte zakonczyla slowami : "nastepny razem widzimy sie na USG plodu ;)3 wybaczylam poltoragodzinne spoznienie

mamatrojki80, Aasiula, Natka_79, moremi, paszczakin, inessa, Parka, ComeToMeBaby, macduska, Bozia3, kapturnica, Sabina, Mega, Lucky, Viv78, iwcia77, MartaDidi, malgos741, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buaaaa.. Zassalam wlasnie prawie lytra mleka zsiadlego- znalazlam w sklepiej jedyna marke, ktora lubi i nie moglam sie oprzec..

http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/full-onion-head-emoticon.gif

moj pierwszy dzin bez bulki przebiega o dziwo dosc dobrze.. niestety, kolezanka poczestowala mnie ciastem makowym, no ale to byl taki tyci tyci kawalek.. to sie nie liczy, nie? ;)

moremi, Aasiula, Bozia3, macduska, kapturnica, Mega, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, rozumiem rozterki finansowe i trzymam kciuki za znalezienie "właściwego" lekarza.

Bisca, super wiadomości :-)

Paszcza, ten malutki kawałeczek ciasta to w rzęsy Ci pójdzie i cukier od tego na pewno nie podskoczy ;)

Natka_79, paszczakin, macduska, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Buaaaa.. Zassalam wlasnie prawie lytra mleka zsiadlego- znalazlam w sklepiej jedyna marke, ktora lubi i nie moglam sie oprzec..

http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/full-onion-head-emoticon.gif

moj pierwszy dzin bez bulki przebiega o dziwo dosc dobrze.. niestety, kolezanka poczestowala mnie ciastem makowym, no ale to byl taki tyci tyci kawalek.. to sie nie liczy, nie? ;)
    YYYY a co mowiłas o jakims ciescie ja nic takiego tu nie widze ;),moze to był sen ;D
    Wymazac gumką trzeba takie opowiesci o jakims niby ciescie hyhyhyhy

paszczakin, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 marca mam wizytę u drugiej ginki, pierwszy wolny termin

A teraz do garów bo głodna jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 14:09

moremi, ComeToMeBaby, kapturnica, Sabina, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    6 marca mam wizytę u drugiej ginki, pierwszy wolny termin

A teraz do garów bo głodna jestem ;)
    Oby szybko zleciało :-)

Natka_79, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Oby szybko zleciało :-)

No, powinnam być wtedy min 3 dni po teoretycznej owu.

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Weź już skończ ten temat :-)
    to ty tak go drążysz hahahahaa
    drążyłaś, mam nadzieję, że już ci szok poranny przeszedł

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i chcialam wam powiedziec, ze projekt poszerzania kurtki zaczelam.. Bo dzis rano bylo cholernie zimno. Kupilam zamek identyko jak moj w kurtce, troszke niestety krotszy, ale przezyje.. Jak skoncze projekt, to Wam pokaze..

ComeToMeBaby, macduska, kapturnica, Sabina, moremi, Aasiula, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny, te terminy na nfz mnie przerażają.
    tylko do pierwszego kontaktu jakoś sie dostać można bez większego problemu. chociaż u mnie często tak jest że w dniu kiedy chcesz i idziesz i tak musisz wejść się zapytać czy cię przyjmie bo ma full ludzi.

to jak potem to się chodzi na nfz w ciąży do gina? skoro takie kolejki są a co ciężarna- ma tyle czekać? ciężarne to chyba przyjmują bez kolejki? tak się łudzę. :)

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tylko do pierwszego kontaktu jakoś sie dostać można bez większego problemu. chociaż u mnie często tak jest że w dniu kiedy chcesz i idziesz i tak musisz wejść się zapytać czy cię przyjmie bo ma full ludzi.

to jak potem to się chodzi na nfz w ciąży do gina? skoro takie kolejki są a co ciężarna- ma tyle czekać? ciężarne to chyba przyjmują bez kolejki? tak się łudzę. :)
    moja kumpela ciężarna chodziła na NFZ i siedziała godzinami w kolejkach...bo wszystkie ciężarne .....ale to może jest różnie w innych miejscach

Reni, moremi, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Jak byłam w ciazy to juz mnie rejestrowali na co miesiąc, takze z tym nie ma problemu. Zreszta ja do tej to ostatnio wchodziłam z ulicy, miałam wyniki to nie robili problemu. Najtrudniej to chyba dostać sie pierwszy raz. Teraz to i tak tylko miesiąc czekania, do gina nr 3 mam 4 miesiące ;) spróbuje uruchomić teściowa, jej koleżanka przyjaźni sie z tym ginem i jego żona ( swoją droga szły byście do gina przy takiej znajomosci? Mnie byloby dziwnie pic wódkę z kimś kto mi tam grzebie i nie jest moim chłopem ;) )

Parka, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    moja kumpela ciężarna chodziła na NFZ i siedziała godzinami w kolejkach...bo wszystkie ciężarne .....ale to może jest różnie w innych miejscach
    To u mojego ordynatora tak jest. Przyjmuje tylko 2 razy w tyg a ciężarne to 75% pacjentek. Czasem sie trafia 2,3 osoby w kolejce a raz mi sie trafiło ze byłam 11. Gin nie zapisuje na godziny. Siedzi do oporu aż wszystkie załatwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 14:43

Bozia3, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    spróbuje uruchomić teściowa, jej koleżanka przyjaźni sie z tym ginem i jego żona ( swoją droga szły byście do gina przy takiej znajomosci? Mnie byloby dziwnie pic wódkę z kimś kto mi tam grzebie i nie jest moim chłopem ;) )
    może jej grzebie inny gin?

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zas u gina na nfz sa numerki..I jak jestes zapisany na 17,50 to jak przyjdziesz wczesniej to i tak dostanie sie numer odpowiedni do godziny..A lista na dany dzien robiona jest systematycznie..Wiec w miare sprawiedliwie jest ..A ze czasem gin za pozno przyjedzie..hmm ma kawalek drogi to mu czasem mozna wybaczyc

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie zas u gina na nfz sa numerki..I jak jestes zapisany na 17,50 to jak przyjdziesz wczesniej to i tak dostanie sie numer odpowiedni do godziny..A lista na dany dzien robiona jest systematycznie..Wiec w miare sprawiedliwie jest ..A ze czasem gin za pozno przyjedzie..hmm ma kawalek drogi to mu czasem mozna wybaczyc

ja ostatnio na nfz u gina byłam chyba ze 12 lat temu i dałam sobie spokój

można się zarejstrować tylko osobiscie stojąc w kilometrowej kolejce w ciągu 2 godzin ( 8-10) i to dopiero na jakis odległy termin....
    to jak sobie policzyłam kosztty dwukrotnego dojazdu (40 km) i dwukrotnego zwalniania się z pracy bo przyjmuje od 8 do 13 to stwierdziłam że mi się nie opłaca
    na jedno wychodziło prawie jak poszłam prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:06

Sabina, moremi, mamatrojki80, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 7324 7325 7326 7327 7328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ