X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek a czemu schowałaś wykres?
    Temperatura nadal zwyżkuje? ;) i nie chcesz nam pokazać?????

Aasiula, macduska, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Morek a czemu schowałaś wykres?
    Temperatura nadal zwyżkuje? ;) i nie chcesz nam pokazać?????
    no tez sie jej ptalam .:)

Sabina lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie ,jak u mnie zacznie sie nowy cykl ,to chce to wszystko monitorowac tym razem.I mam pytania
    1. kiedy pierwszy raz do gina na sprawdzenie czy sa pecherzyki?
    2. kiedy i jakie badania hormonow ?
    3.i nie wiem co jeszcze sprawdzic
    4.Chlop tez idzie na badania znow.

iwcia77, macduska, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Sluchajcie ,jak u mnie zacznie sie nowy cykl ,to chce to wszystko monitorowac tym razem.I mam pytania
    1. kiedy pierwszy raz do gina na sprawdzenie czy sa pecherzyki?
    2. kiedy i jakie badania hormonow ?
    3.i nie wiem co jeszcze sprawdzic
    4.Chlop tez idzie na badania znow.

Ad.1 Asia ja jak miałam stymualcje (czyli clo), to do gina musiałam iśc 2 dc. Jeśli tylko monitoring, to zaczynał się u mnie ok 10dc, ale ja mam wczesną owulację.
    Ad.2 Kiedy jakie badania to masz rozpisane (jak otworzysz 35+ to zobaczysz, że jest taki wątek). Ale z tego co pamiętam, badania robi się od 3 do 5 dnia cyklu.
    Ad.3 Ja też nie wiem. :( Myślę, że ja to jestem taki przypadek, operacja się udała, pacjent zmarł :(

Aasiula, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Młody jednak sie rozłożył, takze dluugi dzien przede mną.
    Cos mi ten inofem dziwnie namieszał i ten cykl to raczej spisuje na straty, pierdole i nie mierze juz temp, testy owu tez se podaruje. Wyglada mi to na bezowulacyjny.
    Dorbie, mam nadzieje ze dzis sie ruszy, kurczę długo to trwa, zeby tylko jakieś dziadostwo ci sie nie przyplątało

Miłej soboty

Sabina, Aasiula, macduska, kkisia, gretka, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja jak zaszłam w ciążę to miałam zaparcia hehehehe może może ;)

Niestety nie:-( Spojrz na moj wykres:-(

Zofia8
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula widzialm ze test zrobilas,wykres ladny ,moze za wczesnie?szykujemy sie na basen,dzisiaj polozna bedzie robic dziecia zdjecia pod woda:-)

Aasiula, Sabina, kkisia, iwcia77, moremi, kapturnica, gosia7122, malgos741, megan8, Simba lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ad.1 Asia ja jak miałam stymualcje (czyli clo), to do gina musiałam iśc 2 dc. Jeśli tylko monitoring, to zaczynał się u mnie ok 10dc, ale ja mam wczesną owulację.
    Ad.2 Kiedy jakie badania to masz rozpisane (jak otworzysz 35+ to zobaczysz, że jest taki wątek). Ale z tego co pamiętam, badania robi się od 3 do 5 dnia cyklu.
    Ad.3 Ja też nie wiem. :( Myślę, że ja to jestem taki przypadek, operacja się udała, pacjent zmarł :(
    Juz znalazłam wlasnie ,tak myslałam ze cos bylo :)

Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Niestety nie:-( Spojrz na moj wykres:-(
    Wiesz, ja Ci tylko powiedziałam jaki był u mnie pierwszy objaw, bo nigdy wcześniej ani potem takiego problemu nie miałam. I można się z tego śmiać, ale tak było.

Ale był też raz taki wykres, ze tempka spadła poniżej poziomu, a potem odbiła i okazało się, ze była ciąża.

Ja Cię oczywiście nie nakręcam. Ale wykresy są różne i do momentu @ lub "+" żaden nie jest wyznacznikiem ciąży lub jej braku. Taka jest prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 11:26

Sabina, Zofia8, Aasiula, kkisia, iwcia77, kapturnica, gosia7122, Simba, Arwena lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Też mam dziś wzdęcie to znaczy, ze w ciąży jestem? dziewczyny bez jaj ;-)
    to, że Ty tak masz codziennie nie oznacza, że u kogoś to nie mógł być pierwszy symptom ciąży. Sorry, nie uogólniaj wszystkich wg swojej miary.

Aasiula, anna maria, kapturnica, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Asiula widzialm ze test zrobilas,wykres ladny ,moze za wczesnie?szykujemy sie na basen,dzisiaj polozna bedzie robic dziecia zdjecia pod woda:-)
    Wykres ładny ale ja tak zawsze mam ,a pozniej z predkoscia światła temperatura jeb w dol i pozamiatane :)

Sabina, caffe, kkisia, anna maria, moremi, gosia7122, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tvp2 jest wywiad z Hanną Krall, kocham jej książki. <3

gretka, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wiesz, ja Ci tylko powiedziałam jaki był u mnie pierwszy objaw, bo nigdy wcześniej ani potem takiego problemu nie miałam. I można się z tego śmiać, ale tak było.

Ale był też raz taki wykres, ze tempka spadła poniżej poziomu, a potem odbiła i okazało się, ze była ciąża.

Ja Cię oczywiście nie nakręcam. Ale wykresy są różne i do momentu @ lub "+" żaden nie jest wyznacznikiem ciąży lub jej braku. Taka jest prawda.

Wiem, wiem. Znalazlam szalone wykresy dziewczyn w ciazy ale to naprawde wyjatki. MUSZE JEDNAK ZMIENIC SWOJE PODEJSCIE i nie nakrecac sie, bo przez to moj nastroj wariuje.

Wrocilam od lekarza. Oczywiscie nie skierowala mnie do kliniki, czekala az ja sie odezwe. Wysle prosbe i zobaczymy kiedy sie odezwa.

moremi lubi tę wiadomość

Zofia8
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellol :)

Polar- ja w nocy strozuje na forum z Ivo , ktory ryczy badz marudzi , bo boli go brzuch :( a ze jeczy strasznie to nie moge spac :( i gonie was :D

annamaria- mialam permanentny brwi zrobiony 2,5 lata temu..teraz mi zaczyna schodzic ( bo nie bylam na poprawce) i kredka manewruje ;), ale powinnam sobie zafundowac znowu :) szkoda, ze to tyle kosztuje :( we wloszech 200 euro w polsce chyba z 600 zl ) a ja robilam Bbangkoku na wakacjach za 35 euro- zajebiscie mi zrobila tylko, ze juz na poprawke nie poszlam , bo w Bangkoku juz pozniej nie bylismy :( ..no ale 2,5 roku to i tak sie nawet niezle trzyma :)

Sabina, Aasiula, macduska, kkisia, anna maria, moremi, gosia7122, Mega, megan8, Arwena lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Wstałam o 11, w nerwach, bo od 5 godzin powinnam pracować. I nie ma w domu obiadu. Bez sensu ten łikend. Wygląda na to, że zawalę tę robotę.
    Ale syn przynajmniej gary zmywa, to już sukces wychowaczy:)
    Ech, wypiję kawę, mam zapas energetyków, może jednak coś zdziałam.

Sabina, kkisia, iwcia77, SolarPolar, moremi, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Witam:)
    Wstałam o 11, w nerwach, bo od 5 godzin powinnam pracować. I nie ma w domu obiadu. Bez sensu ten łikend. Wygląda na to, że zawalę tę robotę.
    Ale syn przynajmniej gary zmywa, to już sukces wychowaczy:)
    Ech, wypiję kawę, mam zapas energetyków, może jednak coś zdziałam.

Oj pospalo sie Krakonce:-) A teraz do roboty:-) Jak sie zmobilizujesz, to dasz rade.

Krakonka lubi tę wiadomość

Zofia8
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, Dorbie, Magda - zamelduje sie jak przyjade :)

KKisia ale chyba Sosnowiec bede musiala sobie podarowac :( z Ivo ciezka podroz pkp..no chyba ze pierdolino jezdzi ? :)

Aasiula, kkisia, moremi, Magda*, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pojade nad nasze morze :)
    Dawno nie bylam

iwcia77, Aasiula, moremi, gosia7122, Mega, malgos741, Arwena lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    To ja pojade nad nasze morze :)
    Dawno nie bylam
    o no i dobrze godosz ! zabierz po drodze Mege, Arwene i Iwone :) ( pominelam jakas slunzaczke ? ;D)

Aasiula, kkisia, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    to my dzisiaj na spacerku :)
    ooo, Padwa :)
    byłaś zapisywać już młodego na uniwerek? :P

moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 7777 7778 7779 7780 7781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ