X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Kurde na razie tylko na motorcykl mam ;D
    Szkoda go obklejac ;)
    Ale Tak sobie mysle moze lepiej jakies poroze jelonka albo losia jebne i wtedy trzymac łeb prosto to bedzie wyzwanie hyhy
    Tylko bez skojarzen prosze ;) z tymi rogami Hyhyhy
    noooo..... będzie ci łatwiej zalożyć rogi. tak naturalnie...
    przez te uszy kask ci nie wejdzie. musiałabyś wywiercać otwory na uszy.
    hehehehehee ;)

Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka jak się miewasz???

Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia a jak Ty?

macduska, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Oj pospalo sie Krakonce:-) A teraz do roboty:-) Jak sie zmobilizujesz, to dasz rade.

Dzięki:)Jak szybko skończę tę część, nad którą się zawiesiłam i wyślę, to się lepiej poczuję i pewnie reszta mi szybciej pójdzie.
    Już sobie marzę, co zrobię, jak bedę to miała z glowy:) Pojadę na wieś, zaplanuję co gdzie posadzić, zrobię chrust na tłusty czwartek, poukładam ciuszki Małgosi, zrobię sobie tipsy:) Może zajdę...:)))
    Kurcze, ależ to głupie, że można zaciązyć tylko co miesiąc... Tyyyyle czekania. A ja potwornie niecierpliwa jestem, jak już sobie coś postanowię:)

Mega lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Gretka jak się miewasz???

Czytałam o Twoich przejściach medycznych i o tym, ze czujesz się lepiej. Bardzo się cieszę:) Życzę Ci, żeby teraz już poszło wszystko jak po maśle:)

macduska, Aasiula, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Czytałam o Twoich przejściach medycznych i o tym, ze czujesz się lepiej. Bardzo się cieszę:) Życzę Ci, żeby teraz już poszło wszystko jak po maśle:)

Dziękuję. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wacia a jak Ty?

A dziękuję, w miarę dobrze, o niebo lepiej niz wczoraj. Trochę mnie boli brzuch ale wzięłam ketonal i jakoś idzie. Chęci do pracy mnóstwo, gorzej z siłami.

SolarPolar, kkisia, kapturnica, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Dzięki:)Jak szybko skończę tę część, nad którą się zawiesiłam i wyślę, to się lepiej poczuję i pewnie reszta mi szybciej pójdzie.
    Już sobie marzę, co zrobię, jak bedę to miała z glowy:) Pojadę na wieś, zaplanuję co gdzie posadzić, zrobię chrust na tłusty czwartek, poukładam ciuszki Małgosi, zrobię sobie tipsy:) Może zajdę...:)))
    Kurcze, ależ to głupie, że można zaciązyć tylko co miesiąc... Tyyyyle czekania. A ja potwornie niecierpliwa jestem, jak już sobie coś postanowię:)

Krakonka tłusty czwartek już był ;-)

Owocnej pracy życzę.

Aasiula, Zofia8, Krakonka, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Sluchajcie ,jak u mnie zacznie sie nowy cykl ,to chce to wszystko monitorowac tym razem.I mam pytania
    1. kiedy pierwszy raz do gina na sprawdzenie czy sa pecherzyki?
    2. kiedy i jakie badania hormonow ?
    3.i nie wiem co jeszcze sprawdzic
    4.Chlop tez idzie na badania znow.
    Ja robilama tak- 3 dc badania z krwi ( rano by po poludniu byly juz wyniki - estradiol, fsh, lh) i po poludniu wizyta w klinice z wynikami i badaniem usg. Potem 10 dc, potem 12-13 a potem ( w zaleznosci od przyrostu pecherzyka i jego wielkosci) 15-16 czy juz ekslplodowal. Taki monitoring mialam 6 razy, a dwa razy ze wspomagaczami - polaczone to bylo z inseminacja). Dziewczyny pisaly ze pozniej zaczynalay pogladanie jaj - tak ok. 10 dc.

Aasiula, macduska, kkisia, moremi, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    hellol :)

Polar- ja w nocy strozuje na forum z Ivo , ktory ryczy badz marudzi , bo boli go brzuch :( a ze jeczy strasznie to nie moge spac :( i gonie was :D

annamaria- mialam permanentny brwi zrobiony 2,5 lata temu..teraz mi zaczyna schodzic ( bo nie bylam na poprawce) i kredka manewruje ;), ale powinnam sobie zafundowac znowu :) szkoda, ze to tyle kosztuje :( we wloszech 200 euro w polsce chyba z 600 zl ) a ja robilam Bbangkoku na wakacjach za 35 euro- zajebiscie mi zrobila tylko, ze juz na poprawke nie poszlam , bo w Bangkoku juz pozniej nie bylismy :( ..no ale 2,5 roku to i tak sie nawet niezle trzyma :)
    U mnie ryczal jak go odstawialam od siebie. Jak mial mnie blisko - w nocy tez to ladnie spal , budzil sie raz - dwa na cyca i dalej w kime - ale ze mna oczYwiscie. W dzien spal dlugo i smacznie jak spalam obok . Na szczescie jak skonczyl rok mialam nianie i pania do sprzatania wiec od tego momentu delektowalam sie macierzynstwem:-) i spalam ze spokojnym sercem a nie nerwowo - bo chata brudna i obiadu nie ma!

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    to, że Ty tak masz codziennie nie oznacza, że u kogoś to nie mógł być pierwszy symptom ciąży. Sorry, nie uogólniaj wszystkich wg swojej miary.

Nie mam tak codziennie, nie można też każdego odstępstwa od normy w zachowaniu swojego organizmu traktować jako symptomu ciąży... bo wtedy faktycznie można być w ciąży co miesiąc. Zdrowy rozsądek jeszcze nikomu nie zaszkodził.

Edit. wzdęcie jest jednym z charakterystycznych objawów raka jajnika... to co idąc tym tropem to też by można podejrzewać.... no raczej nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 12:40

moremi lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotę :-)

Ja dziś pospałam do 11:00. Jestem po chorobie, więc sobie pozwalam na długie spanie, ale w poniedziałek do pracy - zastanawiam się jak wstanę o 6:30.

Krakonka, nad czym pracujesz tak w domu?

moremi lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Nie mam tak codziennie, nie można też każdego odstępstwa od normy w zachowaniu swojego organizmu traktować jako symptomu ciąży... bo wtedy faktycznie można być w ciąży co miesiąc. Zdrowy rozsądek jeszcze nikomu nie zaszkodził.

Edit. wzdęcie jest jednym z charakterystycznych objawów raka jajnika... to co idąc tym tropem to też by można podejrzewać.... no raczej nie.
    a gdzie ja napisałam, żeby to traktować jako objaw ciąży????????

weź doczytaj moją wypowiedź i dopiero komentuj ze swoimi wywodami. Napisałam tylko i wyłącznie o sobie, a nie że objawem jednoznacznym ciąży mogą być zaparcia.

Może jednak się przebadaj skoro masz te wzdęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 12:43

Simba, Arwena lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w południe.

Wyprawiłam moich facetów na spacer i powinnam brać się za sprzątanie, ale mi się nie chce.

Iwcia macierzyństwo Ci służy!

Wojtek trochę lepiej. Zakrapiamy mu nos roztworem soli morskiej, a za jakieś 10 minut mój M działa fridą. Nawet nie wiecie co może się w takim małym nosku pomieścić.
    A ja to chuj nie matka jestem. Jak nie miałam odwagi pielęgnować pepka, tak teraz nie mam odwagi ściągać małemu kataru. Muszę przyzanac, że przynajmniej w tych dwóch zadaniach mój M sprawdza się idealnie.

peppapig, macduska, kkisia, moremi, gosia7122, Mega, Sabina, malgos741, iwcia77, anna maria, Simba lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu pracuję w domu, biorę zlecenia i zasuwam przy kompie.
    Dlatego żyję według innego kalendarza i jeszcze nie miałam tłustego czwartku:)
    Na pewno nie chciałabym pracować na etat, bo dojazdy by mnie denerwowały i nie tylko, ale czasami sobie myślę, że to fajnie wychodzić z domu, mieć jakiś rytm, stabilizację, kontakt z żywymi, dorosłymi ludźmi i szacunek, że się "normalnie i ciężko" pracuje.
    Każdy medal ma dwie strony:)
    Co najmniej;)

Aasiula, macduska, kkisia, moremi, Mega, Sabina, Zofia8, ComeToMeBaby, megan8, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a gdzie ja napisałam, żeby to traktować jako objaw ciąży????????

weź doczytaj moją wypowiedź i dopiero komentuj ze swoimi wywodami. Napisałam tylko i wyłącznie o sobie, a nie że objawem ciąży mogą być zaparcia.

Może jednak się przebadaj skoro masz te wzdęcia.

Dzięki za rady... nie skorzystam. A ten tekst ze wzdęciem to był taki żart... to tak dla wyjaśnienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,ja pierwszy dzień w pracy od dawna. Wstałam,wzięłam lokomotiw do ssania,pojechałam na zakupy,odwiozłam zakupy do domu,co by mi obiadek zrobili. Więc ja na stanowisku,czuje się nieźle,musiałam dołożyć ten cudowny wynalazek- torecan ;)bo sam imbir nie daje rady.
    Wracam do domu o 15,będę miała posprzatane, ciepło i obiadek( na zamówienie udziec z indyka z ziemniakami i marchewką z jabłkiem).
    Wszystkim dziewczynom miłego łikendu :-)

Aasiula, macduska, kkisia, moremi, kapturnica, gosia7122, Mega, Sabina, malgos741, Zofia8, iwcia77, anna maria, ComeToMeBaby, Arwena lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Wojtek trochę lepiej. Zakrapiamy mu nos roztworem soli morskiej, a za jakieś 10 minut mój M działa fridą. Nawet nie wiecie co może się w takim małym nosku pomieścić.
    A ja to chuj nie matka jestem. Jak nie miałam odwagi pielęgnować pepka, tak teraz nie mam odwagi ściągać małemu kataru. Muszę przyzanac, że przynajmniej w tych dwóch zadaniach mój M sprawdza się idealnie.

Ja miałam też stresa na początku z odciąganiem napletka. Też zostawiałam to mężowi:)

malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Dzięki za rady... nie skorzystam. A ten tekst ze wzdęciem to był taki żart... to tak dla wyjaśnienia.
    mamatrojki80 wrote:

baaaardzo czytelny żart, tak jak i ten powyżej, pewnie się wszystkie uśmiały

Sabina, Simba, Arwena lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, tak jak mówisz - są plusy i minusy pracy w domu. Ja nie pracuję w domu, ale niestety czasami muszę przynieść pracę do domu, bo tu mogę się skupić i coś mądrzejszego wymyśleć :-)

A kim jesteś z zawodu?

‹‹ 7778 7779 7780 7781 7782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ