35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie chcę was martwić ale ja kiedykolwiek bym nie zrobiła testu owulacyjnego zawsze wychodzą dwie kreski ale nie mają tej intensywności jak w czasie owulacji. Więc testami LH do sprawdzania ciąży proszę się nie sugerować.
Mango wrote:a wiesz, że w ciąży testy owulacyjne podobno wychodzą pozytywnie ? to może pierwsze gratulacje złożęanna maria, samira, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kochane,
u nas leje, 13 stopni i tak od poniedzialku, wczoraj juz myslalam ze wlaczymy ogrzewanie w domu, bo zrobilo sie jakos tak surowo....
Dziewczynki rzuccie okiem na moj wykres, cos to Ovu sciemnia. Wyznaczylo mi owu na wtorek, wydaje mi sie to niemozliwe, bo w poniedzialek mialam juz negatywny test owulacyjny i na zdrowy rozsadek wychodzi mi owulacja (wg mnie) niedziela/poniedzialek rano. Jak mogla byc we wtorek skoro LH spadlo juz w poniedzialek...Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Viola wrote:Witajcie Kochane,
u nas leje, 13 stopni i tak od poniedzialku, wczoraj juz myslalam ze wlaczymy ogrzewanie w domu, bo zrobilo sie jakos tak surowo....
Dziewczynki rzuccie okiem na moj wykres, cos to Ovu sciemnia. Wyznaczylo mi owu na wtorek, wydaje mi sie to niemozliwe, bo w poniedzialek mialam juz negatywny test owulacyjny i na zdrowy rozsadek wychodzi mi owulacja (wg mnie) niedziela/poniedzialek rano. Jak mogla byc we wtorek skoro LH spadlo juz w poniedzialek...Bursztyn, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
....ale te 24-48 godz to od piku, a pik byl w sobote, kiedy testowa byla mocniejsza od kontrolnej i byl to pierwszy dzien wyrzutu LH, w niedziele juz kreski byly takie same na tescie. Ja mysle ze OVU ma jakis schemat, zauwazylam to juz wczesniej, musza byc 3 wyzsze tempki i wtedy zaznacza owulacje w ostatni dzien nizszych temperatur, a to przeciez nie zawsze jest prawda. Poza tym skok moze byc do 3 dni po owu, wiec nie podoba mi sie klasyfikowanie wszystkich wykresow wg jednego wzoru..3 tempki wyzsze to owu w ost dzien przed skokiem...dziwne...
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVIOLU ALE JAKIE TO MA ZNACZENIE. Gdyby to był mój wykres byłabym pewna, że owulka nastąpiła dzień po ostatnim pozytywnym teście LH.
Jakby nie było - bzykanko było w odpowiednim czasie i teraz czekać na finał!!!
Viola wrote:ooo, to zaraz sprobuje poprzestawiac, bo jestem pewna ze owu nie mogla byc we wtorek...Bursztyn, Andzia33, angela, Mango lubią tę wiadomość
-
"Owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH.
Tak, czy tak, moment owulacji jest bardzo ograniczony w czasie, gdyż po spadku LH już nie może do niej dojść."
wiec skoro u mnie spadek byl w poniedzialek to jak we wtorek moglam miec owulacje!! OVU widzi tylko pierwszy pozytywny test a pozniej negatywnych juz nie analizuje..... -
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Dziewczyny nie chcę was martwić ale ja kiedykolwiek bym nie zrobiła testu owulacyjnego zawsze wychodzą dwie kreski ale nie mają tej intensywności jak w czasie owulacji. Więc testami LH do sprawdzania ciąży proszę się nie sugerować.
nawet G tak twierdzi
polarmiś, Viola, Bursztyn, anna maria, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Viola wrote:"Owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH.
Tak, czy tak, moment owulacji jest bardzo ograniczony w czasie, gdyż po spadku LH już nie może do niej dojść."
wiec skoro u mnie spadek byl w poniedzialek to jak we wtorek moglam miec owulacje!! OVU widzi tylko pierwszy pozytywny test a pozniej negatywnych juz nie analizuje.....
Ja z moich obserwacji stwierdzam, że rzeczywiście wyznacza owulację później, niż ona faktycznie jest.. Więc dobrze jest serduszkować się wcześniej...Viola, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość