X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Już jest w Polsce - wczoraj miał egzamin w szkole i pani egzaminowała go z czytania po polsku (on nie umie czytać po polsku i pisać też nie ale biegle mówi) i stwierdziła, że nie może iść do 3 klasy tylko do drugiej. Ja mówie, że Ci nasi nauczyciele to debile. A jakby wrócił do Polski mając lat 15 i też by nie umiała czytać i pisać po polsku to też by poszedł do drugiej klasy czy ciut wyżej. Mój syn do 2 klasy poszedł dwa lata temu (system brytyjski) i teraz gdyby kontynuował byłby w czwartej. Ale pani mów że musi w czasie wakacji nadrobić czytanie- co nadrobić, proces czytania w innych językach ma opanowany - jej zadaniem jest go nauczyć w czasie trwania szkoły i już - tym bardziej że idzie do prywatnej i za coś płacę - za poziom i pracę nauczycieli! Szkoda że idzie do drugiej bo szpetnie będzie się nudził ale cóż. W każdym razie powiedział, że więcej mam go nigdzie z Polski nie zabierać oprócz do Legoladnu! A w Polsce tylko na Hel i do babci - opolskie.
    Kumpela wyjechała do WB z córką 13 letnią - ona nem tudu po angielsku - nic. I co- i udało się - przyjęli ją do normalnej angielskiej szkoły. Pierwsze 2 miechy przysłuchiwała się i próbowała rozmawiać - teraz po kilku latach będzie zdawać na uniwersytet angielski...Dzieci przecież bardzo szybko łapią wszystko..

samira, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko czyta po polsku to znaczy zna litery i je składa ale nie można tego nazwać płynnym czytaniem - jak go poprosiłam o napisanie słowa "ładny" to napisał "wadny".
    Słuchaj on w szkole brytyjskiej uczył się po angielsku a w kraju w którym jesteśmy (ja jeszcze jestem) są dwa języki urzędowe których również się musiał uczyć (plus w wcześniej w przedszkolu) - dziecko 8 letnie zna 3 języki obce (w mowie i piśmie) i polski (w mowie) - nie mogłam go męczyć na tym etapie jeszcze lekacjami języka polskiego gdy codziennie wychodził o 7.30 (szkoła zaczynała się o 8.00) i kończył codziennie o 17.00, ale nie jest tak że w ogóle nie czyta - tylko kwestia jakości tego czytania. WPolsce w tym roku skończył by dopiero pierwszą klasę.
    Reni wrote:
    Plarmisiu może to zbyt intymne pytanie ale jak to możliwe, że nie umie czytać po polsku?
    Ty robisz to idealnie ;-) a mąż? czy to cudzoziemiec?
    przepraszam jeśli Cię uraziłam
    ale start ma w życie super.. znajomość języków przyda się
    super

Reni, Andzia33, megan8, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kumpela wyjechała do WB z córką 13 letnią - ona nem tudu po angielsku - nic. I co- i udało się - przyjęli ją do normalnej angielskiej szkoły. Pierwsze 2 miechy przysłuchiwała się i próbowała rozmawiać - teraz po kilku latach będzie zdawać na uniwersytet angielski...Dzieci przecież bardzo szybko łapią wszystko..
    tak i mówią bardzo dobrze i wyraźnie w obcych językach :)

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to luzik
    a nasze szkolnictwo pozostawię bez komentarza
    cudują co rusz nowe reformy a za chwilę wrócimy do starego modelu nauczania
    polarmiś wrote:
    Moje dziecko czyta po polsku to znaczy zna litery i je składa ale nie można tego nazwać płynnym czytaniem - jak go poprosiłam o napisanie słowa "ładny" to napisał "wadny".
    Słuchaj on w szkole brytyjskiej uczył się po angielsku a w kraju w którym jesteśmy (ja jeszcze jestem) są dwa języki urzędowe których również się musiał uczyć (plus w wcześniej w przedszkolu) - dziecko 8 letnie zna 3 języki obce (w mowie i piśmie) i polski (w mowie) - nie mogłam go męczyć na tym etapie jeszcze lekacjami języka polskiego gdy codziennie wychodził o 7.30 (szkoła zaczynała się o 8.00) i kończył codziennie o 17.00, ale nie jest tak że w ogóle nie czyta - tylko kwestia jakości tego czytania. WPolsce w tym roku skończył by dopiero pierwszą klasę.

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w Polsce są betony. Tutaj też tak było. Moje dziecko zostało przyjęte bez umiejętności czytanie i pisania po angielsku (w mowie znał) do drugiej klasy i się szybko nauczył pisać i czytać po angielsku a w Polsce nie da się!!!

Tłumaczyć że sam proces czytania i pisania ma już opanowany więc nauczenie się tej umiejętności w innym języku nie sprawi mu problemu. Ale BETON.
    Bozia3 wrote:

Reni, Andzia33, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mąż Polak w 100% choć chytry jak ....

Bursztyn, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miejscowość Pokój.
    Viola wrote:
    Polarmisiu, a gdzie jest wasza babcia w opolskim, bo ja pochodze z opolskiego z Kluczborka:-)

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niedaleko Kluczborka, wlasciwie to rzut beretem, jakies 20 km....czyli jestesmy krajanki:-)

Andzia33 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tam siostrę cioteczną - do której podstawówki chodziłaś?

Viola wrote:
    To niedaleko Kluczborka, wlasciwie to rzut beretem, jakies 20 km....czyli jestesmy krajanki:-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - ja się urodziłam we Lwowie w polskiej rodzinie, ale tutaj udało się nam dotrzeć dopiero w 1981 roku (wcześniej nie wypuszczali rodziców stamtąd przez 16 lat starań). W domu rozmawiałam tylko po polsku, w sklepie i urzędach po rosyjsku, z koleżankami na podwórku po ukraińsku...przychodziło mi to płynnie i bez jakichkolwiek kłopotów...dzieci potrafią...:)

Reni, Bursztyn, Andzia33, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama więc widzisz - moje dziecko też płynnie przechodzi z języków choć zdarza mu się że ma w jakimś temacie bogadsze słownictwo np. po anielsku bo nie przerabiałam z nim po polsku tematu figur geometrycznych , czy z biologi o pszczołach.

Bozia3 wrote:
    Polarmisiu - ja się urodziłam we Lwowie w polskiej rodzinie, ale tutaj udało się nam dotrzeć dopiero w 1981 roku (wcześniej nie wypuszczali rodziców stamtąd przez 16 lat starań). W domu rozmawiałam tylko po polsku, w sklepie i urzędach po rosyjsku, z koleżankami na podwórku po ukraińsku...przychodziło mi to płynnie i bez jakichkolwiek kłopotów...dzieci potrafią...:)

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam do 4 ktorej juz nie ma...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostały mi jeszcze 3 godziny do wyników badań bety hcg. Strasznie się boję ale jakoś to przeżyję.

Matylda36, Bursztyn, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu, trzymamy wszystkie kciuki, zycze Ci aby ten ostatni wynik byl WIEEELKA pomylka !

polarmiś, Bursztyn, Andzia33, angela lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Polarmisiu bardzo mocno - nie bój się - los i tak zrobi po swojemu..:) Mam nadzieję, że przyrosła pięknie..:)

Bursztyn, Andzia33, angela, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    zostały mi jeszcze 3 godziny do wyników badań bety hcg. Strasznie się boję ale jakoś to przeżyję.

trzymam kciuki !!!!

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)
    polarmiś wrote:

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki - najchętniej to bym tego skręta urodzinowego od Bursztyna zajarała.

Reni, Kasik303, Bursztyn, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

popcorn.gif
    czekam razem z Tobą czekam.gif
    polarmiś wrote:

polarmiś, Andzia33, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kciuki trzymam &&& :*

polarmiś lubi tę wiadomość

‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ