35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a ja nadal mam problem
nie dopytałam dokładnie lekarza 
po jakim czasie powstaje ciałko żółte?
chcę ten wykres za ten miesiąc zostawić sobie do celów badawczych
(bo z monitoringiem) i chciałabym ustawić owulację tak jak potrzeba
skoro w piątek lekarz stwierdził, że jest już ciałko żółte
to przestawić na czwartek ręcznie czy zostawić tak jak jest?
bo jeśli byłaby w czwartek owu to w piątek temp powinna iść w górę a jest na tym samym poziome co w czwartek
czyli może owulacja była w nocy i lepiej zostawić wykres jak chciało ovufr.
Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,4206,1,0-0-1
pewnie już wiecie jakie są objawy ciąży
ale tu jest fajnie opisane jak można łatwo pomylić z @
Viola, Matylda36, Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieje Boziu ze bzykanko bylo w odpowiednim czasie, a jesli nie to mam nadzieje ze zolnierzyki daly rade przetrwac;-)
Reni, ja bardzo intensywnie analizowalam Twoj wykres, bo mnie zaintrygowal Twoj gin, ktory kazal Ci tak dlugo czekac mimo ze zolnierzyki sie juz po 3 dniach starzeja i zastanwoilo mnie Twoje cialko zolte. Z mojej wiedzy googlowej;-) wychodzi ze cialko zolte tworzy sie dopiero kilka dni po owulacji, albo przynajmniej mozna je zaobserwowac na USG po tym czasie...pierwsze widac plyn w zatoce Douglasa ktory pojawia sie po peknieciu pecherzyka. To jest tylko wiedza z internetu, ale w jakims tam procecie powinna miec cos wspolnego z prawda:-)
Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Tak Reni zgadzam się z Violą, z doświadczenia wiem, że zaraz po pęknięciu pęcherzyka widać tylko płyn w zatoce a ciałko kilka dni później.
Ja to zrobiłam sobie taki zeszycik do którego wklejam wydrukowane wykresy i poprawiam sobie na tych wykresach owulację, wklejam testy owulacyjne i testy ciążowe. Na ginekologach robi to wrażenie !!!!!! Ale powiem szczerze, że odniosłam kilka razy wrażenie, że gówno się na tym znają!
Viola wrote:Mam nadzieje Boziu ze bzykanko bylo w odpowiednim czasie, a jesli nie to mam nadzieje ze zolnierzyki daly rade przetrwac;-)
Reni, ja bardzo intensywnie analizowalam Twoj wykres, bo mnie zaintrygowal Twoj gin, ktory kazal Ci tak dlugo czekac mimo ze zolnierzyki sie juz po 3 dniach starzeja i zastanwoilo mnie Twoje cialko zolte. Z mojej wiedzy googlowej;-) wychodzi ze cialko zolte tworzy sie dopiero kilka dni po owulacji, albo przynajmniej mozna je zaobserwowac na USG po tym czasie...pierwsze widac plyn w zatoce Douglasa ktory pojawia sie po peknieciu pecherzyka. To jest tylko wiedza z internetu, ale w jakims tam procecie powinna miec cos wspolnego z prawda:-)
Viola, Reni, Matylda36, Bursztyn, Lucky, Andzia33, megan8, grosza lubią tę wiadomość
-
wow

nieźle
ja mam teczkę z koszulkami gdzie mam powkładane wykresy badania
ale Ty bijesz mnie na głowę hahaha
polarmiś wrote:Tak Reni zgadzam się z Violą, z doświadczenia wiem, że zaraz po pęknięciu pęcherzyka widać tylko płyn w zatoce a ciałko kilka dni później.
Ja to zrobiłam sobie taki zeszycik do którego wklejam wydrukowane wykresy i poprawiam sobie na tych wykresach owulację, wklejam testy owulacyjne i testy ciążowe. Na ginekologach robi to wrażenie !!!!!! Ale powiem szczerze, że odniosłam kilka razy wrażenie, że gówno się na tym znają!
Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
klikasz na wykresie na dany dzień gdzie ma być ustawiona owulacja
i na dole w ramce jest
Zaawansowane wykrywanie owulacji jest włączone zmień
Viola wrote:Reni powiedz blondzi prosze gdzie sie recznie zmienia ustawienia owulki.
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni moim zdaniem owulację miałaś w dniu wizyty u swojego wibrującego ginka czyli w 12 dniu cyklu bo na kolejnej wizycie widział już ciałko żółte - a do jego utworzenia potrzebne są te dwa - trzy dni. Więc prawdopodobie jajko minęło się z armią ale teraz już wiesz. Powinnaś tak od 11 dnia cyklu co drugi dzień albo i codzień szaleńczo kochać się z mężem .
Reni, Bursztyn, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeczkę z koszulkami a w nich wyniki badań, usg - wszystko tam mam a zeszycik z wykresami i testami i swoimi przemyśleniami odzielny (ale kredek nie używam)!!!
Reni wrote:wow
nieźle
ja mam teczkę z koszulkami gdzie mam powkładane wykresy badania
ale Ty bijesz mnie na głowę hahaha
Reni, Matylda36, Bursztyn, Andzia33, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość
-
ale ból jajnika takie kłucie miałam w czwartek ok godz
17 pamiętam bo miałam jechać do kina i każdy krok powodował, że bolało
taki był tkliwy
już ja w tym cyklu dopiluje jajusa armia najeźdźców go dopadnie
polarmiś wrote:Reni moim zdaniem owulację miałaś w dniu wizyty u swojego wibrującego ginka czyli w 12 dniu cyklu bo na kolejnej wizycie widział już ciałko żółte - a do jego utworzenia potrzebne są te dwa - trzy dni. Więc prawdopodobie jajko minęło się z armią ale teraz już wiesz. Powinnaś tak od 11 dnia cyklu co drugi dzień albo i codzień szaleńczo kochać się z mężem .
Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
a nie byłoby to odzwierciedlone w tempkach?
poza tym pęcherzyk miał wtedy 1,59 więc jeszcze mały
polarmiś wrote:Reni moim zdaniem owulację miałaś w dniu wizyty u swojego wibrującego ginka czyli w 12 dniu cyklu bo na kolejnej wizycie widział już ciałko żółte - a do jego utworzenia potrzebne są te dwa - trzy dni. Więc prawdopodobie jajko minęło się z armią ale teraz już wiesz. Powinnaś tak od 11 dnia cyklu co drugi dzień albo i codzień szaleńczo kochać się z mężem .
Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuż jest w Polsce - wczoraj miał egzamin w szkole i pani egzaminowała go z czytania po polsku (on nie umie czytać po polsku i pisać też nie ale biegle mówi) i stwierdziła, że nie może iść do 3 klasy tylko do drugiej. Ja mówie, że Ci nasi nauczyciele to debile. A jakby wrócił do Polski mając lat 15 i też by nie umiała czytać i pisać po polsku to też by poszedł do drugiej klasy czy ciut wyżej. Mój syn do 2 klasy poszedł dwa lata temu (system brytyjski) i teraz gdyby kontynuował byłby w czwartej. Ale pani mów że musi w czasie wakacji nadrobić czytanie- co nadrobić, proces czytania w innych językach ma opanowany - jej zadaniem jest go nauczyć w czasie trwania szkoły i już - tym bardziej że idzie do prywatnej i za coś płacę - za poziom i pracę nauczycieli! Szkoda że idzie do drugiej bo szpetnie będzie się nudził ale cóż. W każdym razie powiedział, że więcej mam go nigdzie z Polski nie zabierać oprócz do Legoladnu! A w Polsce tylko na Hel i do babci - opolskie.
Bozia3 wrote:też mam teczkę z koszulkami....no ale wklejać...Polarmisiu to wszystko przez tą dzicz po której się włóczysz, a syn nie ma możliwości stać się patriotą we własnej Ojczyźnie..
Reni, samira, Matylda36, Lucky, Andzia33, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyale taki ból nie zawsze oznacza owulację pamiętaj. Ja teraz będąc (jeszcze) w ciąży już parę razy doświadczyłam bólu owulacujnego i miesiączkowego (odróżniam je) .
Reni wrote:ale ból jajnika takie kłucie miałam w czwartek ok godz
taki był tkliwy
Reni, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Plarmisiu może to zbyt intymne pytanie ale jak to możliwe, że nie umie czytać po polsku?
Ty robisz to idealnie
a mąż? czy to cudzoziemiec?
przepraszam jeśli Cię uraziłam
ale start ma w życie super.. znajomość języków przyda się
superpolarmiś wrote:Już jest w Polsce - wczoraj miał egzamin w szkole i pani egzaminowała go z czytania po polsku (on nie umie czytać po polsku i pisać też nie ale biegle mówi) i stwierdziła, że nie może iść do 3 klasy tylko do drugiej. Ja mówie, że Ci nasi nauczyciele to debile. A jakby wrócił do Polski mając lat 15 i też by nie umiała czytać i pisać po polsku to też by poszedł do drugiej klasy czy ciut wyżej. Mój syn do 2 klasy poszedł dwa lata temu (system brytyjski) i teraz gdyby kontynuował byłby w czwartej. Ale pani mów że musi w czasie wakacji nadrobić czytanie- co nadrobić, proces czytania w innych językach ma opanowany - jej zadaniem jest go nauczyć w czasie trwania szkoły i już - tym bardziej że idzie do prywatnej i za coś płacę - za poziom i pracę nauczycieli! Szkoda że idzie do drugiej bo szpetnie będzie się nudził ale cóż. W każdym razie powiedział, że więcej mam go nigdzie z Polski nie zabierać oprócz do Legoladnu! A w Polsce tylko na Hel i do babci - opolskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 09:46
Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto następnego dnia - mógł Ci urosnąc do 18 mm. Mniej więcej rosną od 1 do 3 mm na dobę. Tak więc 1,59 mm plus 2mm = 18 mm
Reni wrote:a nie byłoby to odzwierciedlone w tempkach?
poza tym pęcherzyk miał wtedy 1,59 więc jeszcze mały
Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni, bol owulacyjny gdziekowliek przeczytasz nie oznacza momentu owulacji, a wrecz przeciwnie wystepuje po owulce, kiedy jajnik jest zmeczony uwalnianiem jaja i kiedy tworzy sie cialko zolte...
Reni wrote:ale ból jajnika takie kłucie miałam w czwartek ok godz
taki był tkliwy
Reni, Sylwia78, Andzia33, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość