X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja nadal mam problem ;-) nie dopytałam dokładnie lekarza :-/
    po jakim czasie powstaje ciałko żółte?
    chcę ten wykres za ten miesiąc zostawić sobie do celów badawczych ;-) (bo z monitoringiem) i chciałabym ustawić owulację tak jak potrzeba
    skoro w piątek lekarz stwierdził, że jest już ciałko żółte
    to przestawić na czwartek ręcznie czy zostawić tak jak jest?
    bo jeśli byłaby w czwartek owu to w piątek temp powinna iść w górę a jest na tym samym poziome co w czwartek
    czyli może owulacja była w nocy i lepiej zostawić wykres jak chciało ovufr.

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie mysle Polarmisiu, ze owulacje byla w niedziele lub jeszcze mogla byc w poniedzialek rano ale nie pozniej...

Andzia33 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,4206,1,0-0-1

pewnie już wiecie jakie są objawy ciąży ;-) ale tu jest fajnie opisane jak można łatwo pomylić z @

Viola, Matylda36, Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje Boziu ze bzykanko bylo w odpowiednim czasie, a jesli nie to mam nadzieje ze zolnierzyki daly rade przetrwac;-)
    Reni, ja bardzo intensywnie analizowalam Twoj wykres, bo mnie zaintrygowal Twoj gin, ktory kazal Ci tak dlugo czekac mimo ze zolnierzyki sie juz po 3 dniach starzeja i zastanwoilo mnie Twoje cialko zolte. Z mojej wiedzy googlowej;-) wychodzi ze cialko zolte tworzy sie dopiero kilka dni po owulacji, albo przynajmniej mozna je zaobserwowac na USG po tym czasie...pierwsze widac plyn w zatoce Douglasa ktory pojawia sie po peknieciu pecherzyka. To jest tylko wiedza z internetu, ale w jakims tam procecie powinna miec cos wspolnego z prawda:-)

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni powiedz blondzi prosze gdzie sie recznie zmienia ustawienia owulki.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak Reni zgadzam się z Violą, z doświadczenia wiem, że zaraz po pęknięciu pęcherzyka widać tylko płyn w zatoce a ciałko kilka dni później.

Ja to zrobiłam sobie taki zeszycik do którego wklejam wydrukowane wykresy i poprawiam sobie na tych wykresach owulację, wklejam testy owulacyjne i testy ciążowe. Na ginekologach robi to wrażenie !!!!!! Ale powiem szczerze, że odniosłam kilka razy wrażenie, że gówno się na tym znają!
    Viola wrote:
    Mam nadzieje Boziu ze bzykanko bylo w odpowiednim czasie, a jesli nie to mam nadzieje ze zolnierzyki daly rade przetrwac;-)
    Reni, ja bardzo intensywnie analizowalam Twoj wykres, bo mnie zaintrygowal Twoj gin, ktory kazal Ci tak dlugo czekac mimo ze zolnierzyki sie juz po 3 dniach starzeja i zastanwoilo mnie Twoje cialko zolte. Z mojej wiedzy googlowej;-) wychodzi ze cialko zolte tworzy sie dopiero kilka dni po owulacji, albo przynajmniej mozna je zaobserwowac na USG po tym czasie...pierwsze widac plyn w zatoce Douglasa ktory pojawia sie po peknieciu pecherzyka. To jest tylko wiedza z internetu, ale w jakims tam procecie powinna miec cos wspolnego z prawda:-)

Viola, Reni, Matylda36, Bursztyn, Lucky, Andzia33, megan8, grosza lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz znalazlam te reczne ustawienia owulki.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ;-)
    nieźle
    ja mam teczkę z koszulkami gdzie mam powkładane wykresy badania
    ale Ty bijesz mnie na głowę hahaha
    polarmiś wrote:
    Tak Reni zgadzam się z Violą, z doświadczenia wiem, że zaraz po pęknięciu pęcherzyka widać tylko płyn w zatoce a ciałko kilka dni później.

Ja to zrobiłam sobie taki zeszycik do którego wklejam wydrukowane wykresy i poprawiam sobie na tych wykresach owulację, wklejam testy owulacyjne i testy ciążowe. Na ginekologach robi to wrażenie !!!!!! Ale powiem szczerze, że odniosłam kilka razy wrażenie, że gówno się na tym znają!

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klikasz na wykresie na dany dzień gdzie ma być ustawiona owulacja
    i na dole w ramce jest
    Zaawansowane wykrywanie owulacji jest włączone zmień

Viola wrote:
    Reni powiedz blondzi prosze gdzie sie recznie zmienia ustawienia owulki.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni moim zdaniem owulację miałaś w dniu wizyty u swojego wibrującego ginka czyli w 12 dniu cyklu bo na kolejnej wizycie widział już ciałko żółte - a do jego utworzenia potrzebne są te dwa - trzy dni. Więc prawdopodobie jajko minęło się z armią ale teraz już wiesz. Powinnaś tak od 11 dnia cyklu co drugi dzień albo i codzień szaleńczo kochać się z mężem .

Reni, Bursztyn, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam teczkę z koszulkami....no ale wklejać...Polarmisiu to wszystko przez tą dzicz po której się włóczysz, a syn nie ma możliwości stać się patriotą we własnej Ojczyźnie..;)

Reni, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczkę z koszulkami a w nich wyniki badań, usg - wszystko tam mam a zeszycik z wykresami i testami i swoimi przemyśleniami odzielny (ale kredek nie używam)!!!
    Reni wrote:
    wow ;-)
    nieźle
    ja mam teczkę z koszulkami gdzie mam powkładane wykresy badania
    ale Ty bijesz mnie na głowę hahaha

Reni, Matylda36, Bursztyn, Andzia33, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ból jajnika takie kłucie miałam w czwartek ok godz ;-) 17 pamiętam bo miałam jechać do kina i każdy krok powodował, że bolało
    taki był tkliwy

już ja w tym cyklu dopiluje jajusa armia najeźdźców go dopadnie ;-)
    polarmiś wrote:
    Reni moim zdaniem owulację miałaś w dniu wizyty u swojego wibrującego ginka czyli w 12 dniu cyklu bo na kolejnej wizycie widział już ciałko żółte - a do jego utworzenia potrzebne są te dwa - trzy dni. Więc prawdopodobie jajko minęło się z armią ale teraz już wiesz. Powinnaś tak od 11 dnia cyklu co drugi dzień albo i codzień szaleńczo kochać się z mężem .

Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie byłoby to odzwierciedlone w tempkach?
    poza tym pęcherzyk miał wtedy 1,59 więc jeszcze mały
    polarmiś wrote:

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jest w Polsce - wczoraj miał egzamin w szkole i pani egzaminowała go z czytania po polsku (on nie umie czytać po polsku i pisać też nie ale biegle mówi) i stwierdziła, że nie może iść do 3 klasy tylko do drugiej. Ja mówie, że Ci nasi nauczyciele to debile. A jakby wrócił do Polski mając lat 15 i też by nie umiała czytać i pisać po polsku to też by poszedł do drugiej klasy czy ciut wyżej. Mój syn do 2 klasy poszedł dwa lata temu (system brytyjski) i teraz gdyby kontynuował byłby w czwartej. Ale pani mów że musi w czasie wakacji nadrobić czytanie- co nadrobić, proces czytania w innych językach ma opanowany - jej zadaniem jest go nauczyć w czasie trwania szkoły i już - tym bardziej że idzie do prywatnej i za coś płacę - za poziom i pracę nauczycieli! Szkoda że idzie do drugiej bo szpetnie będzie się nudził ale cóż. W każdym razie powiedział, że więcej mam go nigdzie z Polski nie zabierać oprócz do Legoladnu! A w Polsce tylko na Hel i do babci - opolskie.

Bozia3 wrote:
    też mam teczkę z koszulkami....no ale wklejać...Polarmisiu to wszystko przez tą dzicz po której się włóczysz, a syn nie ma możliwości stać się patriotą we własnej Ojczyźnie..;)

Reni, samira, Matylda36, Lucky, Andzia33, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale taki ból nie zawsze oznacza owulację pamiętaj. Ja teraz będąc (jeszcze) w ciąży już parę razy doświadczyłam bólu owulacujnego i miesiączkowego (odróżniam je) .
    Reni wrote:
    ale ból jajnika takie kłucie miałam w czwartek ok godz ;-) 17 pamiętam bo miałam jechać do kina i każdy krok powodował, że bolało
    taki był tkliwy

Reni, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu, a gdzie jest wasza babcia w opolskim, bo ja pochodze z opolskiego z Kluczborka:-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plarmisiu może to zbyt intymne pytanie ale jak to możliwe, że nie umie czytać po polsku?
    Ty robisz to idealnie ;-) a mąż? czy to cudzoziemiec?
    przepraszam jeśli Cię uraziłam
    ale start ma w życie super.. znajomość języków przyda się
    super
    polarmiś wrote:
    Już jest w Polsce - wczoraj miał egzamin w szkole i pani egzaminowała go z czytania po polsku (on nie umie czytać po polsku i pisać też nie ale biegle mówi) i stwierdziła, że nie może iść do 3 klasy tylko do drugiej. Ja mówie, że Ci nasi nauczyciele to debile. A jakby wrócił do Polski mając lat 15 i też by nie umiała czytać i pisać po polsku to też by poszedł do drugiej klasy czy ciut wyżej. Mój syn do 2 klasy poszedł dwa lata temu (system brytyjski) i teraz gdyby kontynuował byłby w czwartej. Ale pani mów że musi w czasie wakacji nadrobić czytanie- co nadrobić, proces czytania w innych językach ma opanowany - jej zadaniem jest go nauczyć w czasie trwania szkoły i już - tym bardziej że idzie do prywatnej i za coś płacę - za poziom i pracę nauczycieli! Szkoda że idzie do drugiej bo szpetnie będzie się nudził ale cóż. W każdym razie powiedział, że więcej mam go nigdzie z Polski nie zabierać oprócz do Legoladnu! A w Polsce tylko na Hel i do babci - opolskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 09:46

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to następnego dnia - mógł Ci urosnąc do 18 mm. Mniej więcej rosną od 1 do 3 mm na dobę. Tak więc 1,59 mm plus 2mm = 18 mm
    Reni wrote:
    a nie byłoby to odzwierciedlone w tempkach?
    poza tym pęcherzyk miał wtedy 1,59 więc jeszcze mały

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, bol owulacyjny gdziekowliek przeczytasz nie oznacza momentu owulacji, a wrecz przeciwnie wystepuje po owulce, kiedy jajnik jest zmeczony uwalnianiem jaja i kiedy tworzy sie cialko zolte...
    Reni wrote:
    taki był tkliwy

Reni, Sylwia78, Andzia33, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ