35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a ja nadal mam problem
nie dopytałam dokładnie lekarza
po jakim czasie powstaje ciałko żółte?
chcę ten wykres za ten miesiąc zostawić sobie do celów badawczych(bo z monitoringiem) i chciałabym ustawić owulację tak jak potrzeba
skoro w piątek lekarz stwierdził, że jest już ciałko żółte
to przestawić na czwartek ręcznie czy zostawić tak jak jest?
bo jeśli byłaby w czwartek owu to w piątek temp powinna iść w górę a jest na tym samym poziome co w czwartek
czyli może owulacja była w nocy i lepiej zostawić wykres jak chciało ovufr.Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,4206,1,0-0-1
pewnie już wiecie jakie są objawy ciążyale tu jest fajnie opisane jak można łatwo pomylić z @
Viola, Matylda36, Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieje Boziu ze bzykanko bylo w odpowiednim czasie, a jesli nie to mam nadzieje ze zolnierzyki daly rade przetrwac;-)
Reni, ja bardzo intensywnie analizowalam Twoj wykres, bo mnie zaintrygowal Twoj gin, ktory kazal Ci tak dlugo czekac mimo ze zolnierzyki sie juz po 3 dniach starzeja i zastanwoilo mnie Twoje cialko zolte. Z mojej wiedzy googlowej;-) wychodzi ze cialko zolte tworzy sie dopiero kilka dni po owulacji, albo przynajmniej mozna je zaobserwowac na USG po tym czasie...pierwsze widac plyn w zatoce Douglasa ktory pojawia sie po peknieciu pecherzyka. To jest tylko wiedza z internetu, ale w jakims tam procecie powinna miec cos wspolnego z prawda:-)Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Tak Reni zgadzam się z Violą, z doświadczenia wiem, że zaraz po pęknięciu pęcherzyka widać tylko płyn w zatoce a ciałko kilka dni później.
Ja to zrobiłam sobie taki zeszycik do którego wklejam wydrukowane wykresy i poprawiam sobie na tych wykresach owulację, wklejam testy owulacyjne i testy ciążowe. Na ginekologach robi to wrażenie !!!!!! Ale powiem szczerze, że odniosłam kilka razy wrażenie, że gówno się na tym znają!
Viola wrote:Mam nadzieje Boziu ze bzykanko bylo w odpowiednim czasie, a jesli nie to mam nadzieje ze zolnierzyki daly rade przetrwac;-)
Reni, ja bardzo intensywnie analizowalam Twoj wykres, bo mnie zaintrygowal Twoj gin, ktory kazal Ci tak dlugo czekac mimo ze zolnierzyki sie juz po 3 dniach starzeja i zastanwoilo mnie Twoje cialko zolte. Z mojej wiedzy googlowej;-) wychodzi ze cialko zolte tworzy sie dopiero kilka dni po owulacji, albo przynajmniej mozna je zaobserwowac na USG po tym czasie...pierwsze widac plyn w zatoce Douglasa ktory pojawia sie po peknieciu pecherzyka. To jest tylko wiedza z internetu, ale w jakims tam procecie powinna miec cos wspolnego z prawda:-)Viola, Reni, Matylda36, Bursztyn, Lucky, Andzia33, megan8, grosza lubią tę wiadomość
-
wow
nieźle
ja mam teczkę z koszulkami gdzie mam powkładane wykresy badania
ale Ty bijesz mnie na głowę hahaha
polarmiś wrote:Tak Reni zgadzam się z Violą, z doświadczenia wiem, że zaraz po pęknięciu pęcherzyka widać tylko płyn w zatoce a ciałko kilka dni później.
Ja to zrobiłam sobie taki zeszycik do którego wklejam wydrukowane wykresy i poprawiam sobie na tych wykresach owulację, wklejam testy owulacyjne i testy ciążowe. Na ginekologach robi to wrażenie !!!!!! Ale powiem szczerze, że odniosłam kilka razy wrażenie, że gówno się na tym znają!Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
klikasz na wykresie na dany dzień gdzie ma być ustawiona owulacja
i na dole w ramce jest
Zaawansowane wykrywanie owulacji jest włączone zmień
Viola wrote:Reni powiedz blondzi prosze gdzie sie recznie zmienia ustawienia owulki.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni moim zdaniem owulację miałaś w dniu wizyty u swojego wibrującego ginka czyli w 12 dniu cyklu bo na kolejnej wizycie widział już ciałko żółte - a do jego utworzenia potrzebne są te dwa - trzy dni. Więc prawdopodobie jajko minęło się z armią ale teraz już wiesz. Powinnaś tak od 11 dnia cyklu co drugi dzień albo i codzień szaleńczo kochać się z mężem .
Reni, Bursztyn, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeczkę z koszulkami a w nich wyniki badań, usg - wszystko tam mam a zeszycik z wykresami i testami i swoimi przemyśleniami odzielny (ale kredek nie używam)!!!
Reni wrote:wow
nieźle
ja mam teczkę z koszulkami gdzie mam powkładane wykresy badania
ale Ty bijesz mnie na głowę hahahaReni, Matylda36, Bursztyn, Andzia33, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość
-
ale ból jajnika takie kłucie miałam w czwartek ok godz
17 pamiętam bo miałam jechać do kina i każdy krok powodował, że bolało
taki był tkliwy
już ja w tym cyklu dopiluje jajusa armia najeźdźców go dopadnie
polarmiś wrote:Reni moim zdaniem owulację miałaś w dniu wizyty u swojego wibrującego ginka czyli w 12 dniu cyklu bo na kolejnej wizycie widział już ciałko żółte - a do jego utworzenia potrzebne są te dwa - trzy dni. Więc prawdopodobie jajko minęło się z armią ale teraz już wiesz. Powinnaś tak od 11 dnia cyklu co drugi dzień albo i codzień szaleńczo kochać się z mężem .Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
a nie byłoby to odzwierciedlone w tempkach?
poza tym pęcherzyk miał wtedy 1,59 więc jeszcze mały
polarmiś wrote:Reni moim zdaniem owulację miałaś w dniu wizyty u swojego wibrującego ginka czyli w 12 dniu cyklu bo na kolejnej wizycie widział już ciałko żółte - a do jego utworzenia potrzebne są te dwa - trzy dni. Więc prawdopodobie jajko minęło się z armią ale teraz już wiesz. Powinnaś tak od 11 dnia cyklu co drugi dzień albo i codzień szaleńczo kochać się z mężem .Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuż jest w Polsce - wczoraj miał egzamin w szkole i pani egzaminowała go z czytania po polsku (on nie umie czytać po polsku i pisać też nie ale biegle mówi) i stwierdziła, że nie może iść do 3 klasy tylko do drugiej. Ja mówie, że Ci nasi nauczyciele to debile. A jakby wrócił do Polski mając lat 15 i też by nie umiała czytać i pisać po polsku to też by poszedł do drugiej klasy czy ciut wyżej. Mój syn do 2 klasy poszedł dwa lata temu (system brytyjski) i teraz gdyby kontynuował byłby w czwartej. Ale pani mów że musi w czasie wakacji nadrobić czytanie- co nadrobić, proces czytania w innych językach ma opanowany - jej zadaniem jest go nauczyć w czasie trwania szkoły i już - tym bardziej że idzie do prywatnej i za coś płacę - za poziom i pracę nauczycieli! Szkoda że idzie do drugiej bo szpetnie będzie się nudził ale cóż. W każdym razie powiedział, że więcej mam go nigdzie z Polski nie zabierać oprócz do Legoladnu! A w Polsce tylko na Hel i do babci - opolskie.
Bozia3 wrote:też mam teczkę z koszulkami....no ale wklejać...Polarmisiu to wszystko przez tą dzicz po której się włóczysz, a syn nie ma możliwości stać się patriotą we własnej Ojczyźnie..Reni, samira, Matylda36, Lucky, Andzia33, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyale taki ból nie zawsze oznacza owulację pamiętaj. Ja teraz będąc (jeszcze) w ciąży już parę razy doświadczyłam bólu owulacujnego i miesiączkowego (odróżniam je) .
Reni wrote:ale ból jajnika takie kłucie miałam w czwartek ok godz17 pamiętam bo miałam jechać do kina i każdy krok powodował, że bolało
taki był tkliwy
już ja w tym cyklu dopiluje jajusa armia najeźdźców go dopadnieReni, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Plarmisiu może to zbyt intymne pytanie ale jak to możliwe, że nie umie czytać po polsku?
Ty robisz to idealniea mąż? czy to cudzoziemiec?
przepraszam jeśli Cię uraziłam
ale start ma w życie super.. znajomość języków przyda się
superpolarmiś wrote:Już jest w Polsce - wczoraj miał egzamin w szkole i pani egzaminowała go z czytania po polsku (on nie umie czytać po polsku i pisać też nie ale biegle mówi) i stwierdziła, że nie może iść do 3 klasy tylko do drugiej. Ja mówie, że Ci nasi nauczyciele to debile. A jakby wrócił do Polski mając lat 15 i też by nie umiała czytać i pisać po polsku to też by poszedł do drugiej klasy czy ciut wyżej. Mój syn do 2 klasy poszedł dwa lata temu (system brytyjski) i teraz gdyby kontynuował byłby w czwartej. Ale pani mów że musi w czasie wakacji nadrobić czytanie- co nadrobić, proces czytania w innych językach ma opanowany - jej zadaniem jest go nauczyć w czasie trwania szkoły i już - tym bardziej że idzie do prywatnej i za coś płacę - za poziom i pracę nauczycieli! Szkoda że idzie do drugiej bo szpetnie będzie się nudził ale cóż. W każdym razie powiedział, że więcej mam go nigdzie z Polski nie zabierać oprócz do Legoladnu! A w Polsce tylko na Hel i do babci - opolskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 09:46
Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto następnego dnia - mógł Ci urosnąc do 18 mm. Mniej więcej rosną od 1 do 3 mm na dobę. Tak więc 1,59 mm plus 2mm = 18 mm
Reni wrote:a nie byłoby to odzwierciedlone w tempkach?
poza tym pęcherzyk miał wtedy 1,59 więc jeszcze małyReni, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni, bol owulacyjny gdziekowliek przeczytasz nie oznacza momentu owulacji, a wrecz przeciwnie wystepuje po owulce, kiedy jajnik jest zmeczony uwalnianiem jaja i kiedy tworzy sie cialko zolte...
Reni wrote:ale ból jajnika takie kłucie miałam w czwartek ok godz17 pamiętam bo miałam jechać do kina i każdy krok powodował, że bolało
taki był tkliwy
już ja w tym cyklu dopiluje jajusa armia najeźdźców go dopadnieReni, Sylwia78, Andzia33, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość