35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka_79 wrote:
Kapta, ogólnie to nie ma mi najgorzej, czasem mi żołdek podskakuje, chyba bardziej wieczorem no i ewidetnie siadł mi apetyt. Tylko brokułowa za mną chodzio dziwo jestem nawet spokojna, tylko myśle kiedy do ordynatora iść co by serducho zobaczyć. Chciałabym przed świetami ale szanse małe są że już bedzie, wg OM to byłby 6t6d ale ze mam długie cykle to tak raczej 6t1d
natomiast 5tyg 4dni byl tylko pecherzyk z cialkiem zółtkowym.Myśle ,ze jesli wyczekasz sobie na rowne 7tyg wtedy serducho powinno bic juz bardzo ladnie
A mdłości sie rozkereca..Jeszcze trochu
Aasiula, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:Psycholog przepisuje leki? Nie psychiatra czasem? Co to stan depresyjny niestety dobrze wiem, zeszła jesień była trudna.
Zosia, szukaj pomocy. Przed tobą trudna walka i musisz być na nią gotowa i silna.
U mnie szkoła rodzenia tez chyba za darmo. Teraz podobno odnowili, nawet wczoraj był artykuł z lokalnej gazety, na gocie mój gin ordynator w wianuszku położnych. Pisali ze porodówka ma nowe atrakcje: muzykoterapię o masaż olejkami w czasie porodu
Kapta, ogólnie to nie ma mi najgorzej, czasem mi żołdek podskakuje, chyba bardziej wieczorem no i ewidetnie siadł mi apetyt. Tylko brokułowa za mną chodzio dziwo jestem nawet spokojna, tylko myśle kiedy do ordynatora iść co by serducho zobaczyć. Chciałabym przed świetami ale szanse małe są że już bedzie, wg OM to byłby 6t6d ale ze mam długie cykle to tak raczej 6t1d
Psycholog nie, ale jeśli uzna za stosowne skieruje do osoby która leki wypisze, czasem sama psychoterapia wystarczy, a czasem potrzebne jest wsparcie farmakologiczne i tyle. -
nick nieaktualny
-
Ja bardzo sobie chwaliłam szkołę rodzenie, jest u nas przy szpitalu za darmo. Ćwiczenie oddechu bardzo mi się przydało, drugi raz też bym poszła.
A do takiej zapiekanki ja bym do środka wrzuciła warzywa różne np. mrożonkę gotową i zapiekła wszystko razem, albo kapusta czerwona, marchewka z groszkiem na ciepło.kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chyba nie
udało mi sie dodzwonić i za tydz mam gina na NFZ, pytalam czy powinnam zrobic to babka stwierdziła ze nie trzeba. Usg prawdę mi powie, co ma być to bedzie
Kapta, no to powinnam wytrzymać i iść po świętach. U mnie owu ok 20 dnia, wiec ciaza młodsza niz pokazuje kalendarzkapturnica, mamatrojki80, paszczakin, ComeToMeBaby, Aasiula, Parka, moremi, kkisia, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Chyba nie
udało mi sie dodzwonić i za tydz mam gina na NFZ, pytalam czy powinnam zrobic to babka stwierdziła ze nie trzeba. Usg prawdę mi powie, co ma być to bedzie
Kapta, no to powinnam wytrzymać i iść po świętach. U mnie owu ok 20 dnia, wiec ciaza młodsza niz pokazuje kalendarzAasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:Chyba nie
Kapta, no to powinnam wytrzymać i iść po świętach. U mnie owu ok 20 dnia, wiec ciaza młodsza niz pokazuje kalendarz
To ok, będzie okmoremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Jak to robisz po zabugajsku???
obawiam sie, ze to "zabugajskie" to moze byc nazewnictwo mojej rodziny tylko
kapuche kiszona mocno kwasna podsmazam na oliwie, dorzucam posiekana i posolona cebule i 1-2 zabki posiekanego drobno czosnku (w zaleznosci od stopnia przyswajalnosci).
Wszystko podsmazam do lekkiego przyzlocenie. Ewentualnie posolic i poostroparykowac, ale niekoniecznie..
No i teraz ja tez musze miec to na obiadUwielbiam..
kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ić na nfz zobaczysz pecheolek to tez troche uspokoi a 2tyg pozniej ci pewnie akze przyjsc.No chyba ze owu mialas wczesniej..Nie masz suwaka wiec nie orientuje sie jak teraz zes jest.Dawaj suwaka!!!
jak będę wiedziała ile korygować wiek ciazy. W pierwszej miedzy OM a usg było 6 dni, tyle była młodsza. Ja zakładam teraz 5 dni. I tak wg OM to mam dzis 4t6d a po skorygowaniu 4t1d.
Dorbie, no tak... Trochę sie niecierpliwie no ale po co mi nerwy na świętazobaczymy co tam bedzie u gin na NFZ. Szkoda ze ordynator tylko w pon o środy przyjmuje
kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, kkisia, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:obawiam sie, ze to "zabugajskie" to moze byc nazewnictwo mojej rodziny tylko
kapuche kiszona mocno kwasna podsmazam na oliwie, dorzucam posiekana i posolona cebule i 1-2 zabki posiekanego drobno czosnku (w zaleznosci od stopnia przyswajalnosci).
Wszystko podsmazam do lekkiego przyzlocenie. Ewentualnie posolic i poostroparykowac, ale niekoniecznie..
No i teraz ja tez musze miec to na obiadUwielbiam..
Robie podobnie ale u mnie dodaje sie trochu zasmazki na koniecv..Pycha..Juz sie kapucha gotujeAasiula, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Suwaka to po usg zrobie
jak będę wiedziała ile korygować wiek ciazy. W pierwszej miedzy OM a usg było 6 dni, tyle była młodsza. Ja zakładam teraz 5 dni. I tak wg OM to mam dzis 4t6d a po skorygowaniu 4t1d.
Dorbie, no tak... Trochę sie niecierpliwie no ale po co mi nerwy na świętazobaczymy co tam bedzie u gin na NFZ. Szkoda ze ordynator tylko w pon o środy przyjmuje
moremi lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:jestem
Zośka wspieram Cię chociaż duchowo i na odległość, ale niech Ci się lepiej na duszy zrobi
ja wróciłam rozbawiona od księgowego- to taki sympatyczny człowiek, nadajemy na tych samych falach i dużo się śmiejemyjak to mu powiedziałam "to teraz powoli buduję to swoje imperium"
hehehhe
u księgowego zastał mnie telefon od kuriera, ze niedługo będzie, więc się zebrałam do domu, po drodze wstępując jeszcze do sklepu po parę drobiazgów i PIWO MIODOWE mmmmniamna swiętowanie: wczorajszego zakończenia papierologii i dzisiejszego startu w pracę właściwą
no a poza tym pogoda wiosenna, słonko świeci, jakoś mnie tak nastroiło wszystko pięknie. kurier przybył, ława dostarczona, pisałam chłopu, ze może już do domu wracać bo jest przesyłka do skręcania
hehehe
a poza tym- dziś m jedzie odebrać wyniki badania. no jestem ciekawa czy chłopaki zdały test na 5 czy 6chciałabym, żeby było dobrze.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość