X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    kapuche kiszona po zabugajsku ;) lekko podduszona z cebula i czosnkiem ;)
    jakos mi tak pasuja do tego ciezsze klimaty, a kapuch dobra jest taka doooobra ;)
    Jak to robisz po zabugajsku???

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:

Kapta, ogólnie to nie ma mi najgorzej, czasem mi żołdek podskakuje, chyba bardziej wieczorem no i ewidetnie siadł mi apetyt. Tylko brokułowa za mną chodzi ;) o dziwo jestem nawet spokojna, tylko myśle kiedy do ordynatora iść co by serducho zobaczyć. Chciałabym przed świetami ale szanse małe są że już bedzie, wg OM to byłby 6t6d ale ze mam długie cykle to tak raczej 6t1d
    Ja majac owulacje 14,15dzien cyklu ,w rowne 7tyg ciazy na usg zarodek mial juz 11mm
    natomiast 5tyg 4dni byl tylko pecherzyk z cialkiem zółtkowym.Myśle ,ze jesli wyczekasz sobie na rowne 7tyg wtedy serducho powinno bic juz bardzo ladnie ;)
    A mdłości sie rozkereca..Jeszcze trochu XD

Aasiula, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Rzepa lodowa z marchewka
    Uwielbiam ale mlody nie tknie rzepy :-/

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Psycholog przepisuje leki? Nie psychiatra czasem? Co to stan depresyjny niestety dobrze wiem, zeszła jesień była trudna.
    Zosia, szukaj pomocy. Przed tobą trudna walka i musisz być na nią gotowa i silna.

U mnie szkoła rodzenia tez chyba za darmo. Teraz podobno odnowili, nawet wczoraj był artykuł z lokalnej gazety, na gocie mój gin ordynator w wianuszku położnych. Pisali ze porodówka ma nowe atrakcje: muzykoterapię o masaż olejkami w czasie porodu ;)

Kapta, ogólnie to nie ma mi najgorzej, czasem mi żołdek podskakuje, chyba bardziej wieczorem no i ewidetnie siadł mi apetyt. Tylko brokułowa za mną chodzi ;) o dziwo jestem nawet spokojna, tylko myśle kiedy do ordynatora iść co by serducho zobaczyć. Chciałabym przed świetami ale szanse małe są że już bedzie, wg OM to byłby 6t6d ale ze mam długie cykle to tak raczej 6t1d

Psycholog nie, ale jeśli uzna za stosowne skieruje do osoby która leki wypisze, czasem sama psychoterapia wystarczy, a czasem potrzebne jest wsparcie farmakologiczne i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka... nie idziesz na betę? 0winked.gif forum się kończy.... ;-)

ComeToMeBaby, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pieknej pogody cd.13stp.slonce :-)milego

mamatrojki80, ComeToMeBaby, kkisia, Simba, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo sobie chwaliłam szkołę rodzenie, jest u nas przy szpitalu za darmo. Ćwiczenie oddechu bardzo mi się przydało, drugi raz też bym poszła.

A do takiej zapiekanki ja bym do środka wrzuciła warzywa różne np. mrożonkę gotową i zapiekła wszystko razem, albo kapusta czerwona, marchewka z groszkiem na ciepło.

kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, odpisałam.

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Natka... nie idziesz na betę? 0winked.gif forum się kończy.... ;-)
    Chyba nie :) udało mi sie dodzwonić i za tydz mam gina na NFZ, pytalam czy powinnam zrobic to babka stwierdziła ze nie trzeba. Usg prawdę mi powie, co ma być to bedzie

Kapta, no to powinnam wytrzymać i iść po świętach. U mnie owu ok 20 dnia, wiec ciaza młodsza niz pokazuje kalendarz

kapturnica, mamatrojki80, paszczakin, ComeToMeBaby, Aasiula, Parka, moremi, kkisia, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Chyba nie :) udało mi sie dodzwonić i za tydz mam gina na NFZ, pytalam czy powinnam zrobic to babka stwierdziła ze nie trzeba. Usg prawdę mi powie, co ma być to bedzie

Kapta, no to powinnam wytrzymać i iść po świętach. U mnie owu ok 20 dnia, wiec ciaza młodsza niz pokazuje kalendarz
    Ić na nfz zobaczysz pecheolek to tez troche uspokoi a 2tyg pozniej ci pewnie akze przyjsc.No chyba ze owu mialas wczesniej..Nie masz suwaka wiec nie orientuje sie jak teraz zes jest.Dawaj suwaka!!!

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:

To ok, będzie ok :-)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja bym na spokojnie po swietach poszła, zeby byl czas, ze juz powinno byc serce

mamatrojki80, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jak to robisz po zabugajsku???

obawiam sie, ze to "zabugajskie" to moze byc nazewnictwo mojej rodziny tylko ;)
    kapuche kiszona mocno kwasna podsmazam na oliwie, dorzucam posiekana i posolona cebule i 1-2 zabki posiekanego drobno czosnku (w zaleznosci od stopnia przyswajalnosci).
    Wszystko podsmazam do lekkiego przyzlocenie. Ewentualnie posolic i poostroparykowac, ale niekoniecznie..

No i teraz ja tez musze miec to na obiad ;) Uwielbiam..

kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Rzepa lodowa z marchewka

o, to tez musze.. mam taki rzut na warzywa, ze tylko bym mogla sie nimi zywic..

ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ić na nfz zobaczysz pecheolek to tez troche uspokoi a 2tyg pozniej ci pewnie akze przyjsc.No chyba ze owu mialas wczesniej..Nie masz suwaka wiec nie orientuje sie jak teraz zes jest.Dawaj suwaka!!!
    Suwaka to po usg zrobie ;) jak będę wiedziała ile korygować wiek ciazy. W pierwszej miedzy OM a usg było 6 dni, tyle była młodsza. Ja zakładam teraz 5 dni. I tak wg OM to mam dzis 4t6d a po skorygowaniu 4t1d.

Dorbie, no tak... Trochę sie niecierpliwie no ale po co mi nerwy na święta ;) zobaczymy co tam bedzie u gin na NFZ. Szkoda ze ordynator tylko w pon o środy przyjmuje :)

kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, kkisia, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    obawiam sie, ze to "zabugajskie" to moze byc nazewnictwo mojej rodziny tylko ;)
    kapuche kiszona mocno kwasna podsmazam na oliwie, dorzucam posiekana i posolona cebule i 1-2 zabki posiekanego drobno czosnku (w zaleznosci od stopnia przyswajalnosci).
    Wszystko podsmazam do lekkiego przyzlocenie. Ewentualnie posolic i poostroparykowac, ale niekoniecznie..

No i teraz ja tez musze miec to na obiad ;) Uwielbiam..

Robie podobnie ale u mnie dodaje sie trochu zasmazki na koniecv..Pycha..Juz sie kapucha gotuje XD

Aasiula, paszczakin lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Suwaka to po usg zrobie ;) jak będę wiedziała ile korygować wiek ciazy. W pierwszej miedzy OM a usg było 6 dni, tyle była młodsza. Ja zakładam teraz 5 dni. I tak wg OM to mam dzis 4t6d a po skorygowaniu 4t1d.

Dorbie, no tak... Trochę sie niecierpliwie no ale po co mi nerwy na święta ;) zobaczymy co tam bedzie u gin na NFZ. Szkoda ze ordynator tylko w pon o środy przyjmuje :)
    I tak najlepiej ustawiac wg OM a dziecie i tak wyjdzie kiedy zechce ;)

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, trzymam kciuki za wyniki

Łee, tez bym zjadła takiej kapuchy ;)

ComeToMeBaby, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    jestem :)
    Zośka wspieram Cię chociaż duchowo i na odległość, ale niech Ci się lepiej na duszy zrobi <3
    ja wróciłam rozbawiona od księgowego- to taki sympatyczny człowiek, nadajemy na tych samych falach i dużo się śmiejemy ;) jak to mu powiedziałam "to teraz powoli buduję to swoje imperium" :P hehehhe
    u księgowego zastał mnie telefon od kuriera, ze niedługo będzie, więc się zebrałam do domu, po drodze wstępując jeszcze do sklepu po parę drobiazgów i PIWO MIODOWE mmmmniam :) na swiętowanie: wczorajszego zakończenia papierologii i dzisiejszego startu w pracę właściwą :) no a poza tym pogoda wiosenna, słonko świeci, jakoś mnie tak nastroiło wszystko pięknie. kurier przybył, ława dostarczona, pisałam chłopu, ze może już do domu wracać bo jest przesyłka do skręcania ;) hehehe
    a poza tym- dziś m jedzie odebrać wyniki badania. no jestem ciekawa czy chłopaki zdały test na 5 czy 6 ;) chciałabym, żeby było dobrze.
    Bedzie dobrze trzymam kciuki :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Kometa, trzymam kciuki za wyniki

Łee, tez bym zjadła takiej kapuchy ;)
    Ja zaraz ide do sklepu po kapuche :) i tez zrobie podobna :)

kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość

‹‹ 8092 8093 8094 8095 8096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ