X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    to prawda ja bardzo szybko mialam w drugiej ciazy
    Miód na moje uszy :)

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    oooo siostro to tak jak ja kocham szale ,chusty i ta cała reszte :)

daj znac jak tam klops rosnie :)

Asiula, jak klops rosnie to ja juz pisalam w poniedzialek- bo mnie w szpitalu mierzyli, teraz moj gin juz na swoim atari nie bedzie.. 2700, cytuje "zdrowe DUUUZE" dziecko ;) Dodam, ze gin siegal mi lekko nad ramie, jego praktykantka do cyckow..
    jak zadzwonilam sie podzielic tymi nowinami z rodzina, to jakos nie zrobilo na nich wrazenia- ja urodzona 2 tygodnie przed terminem mialam 3600, luby "wczesniak", 5 tygodni przed terminem tyle samo..
    no to czego sie tu spodziewac..

kapturnica, Aasiula, Simba, moremi, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Asiula, jak klops rosnie to ja juz pisalam w poniedzialek- bo mnie w szpitalu mierzyli, teraz moj gin juz na swoim atari nie bedzie.. 2700, cytuje "zdrowe DUUUZE" dziecko ;) Dodam, ze gin siegal mi lekko nad ramie, jego praktykantka do cyckow..
    jak zadzwonilam sie podzielic tymi nowinami z rodzina, to jakos nie zrobilo na nich wrazenia- ja urodzona 2 tygodnie przed terminem mialam 3600, luby "wczesniak", 5 tygodni przed terminem tyle samo..
    no to czego sie tu spodziewac..
    no budyn wiosenny mam ,faktycznie pamietam ze pisałas :)

paszczakin lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paszcza ja tez z synemw sumie zimowa ciaze mialam bo urodzil sie 11maja.Teraz juz inna brocha bo najpozniejsze meisiace w najgorszy upal trzeba bedzie wytrzymac.I jakw 1szej malo kto mnie widzial bo czlowiek pod zwalami ubran tak teraz juz sie nie ukryje wieloryba ;)

no dobra, ale taka krata jest bezlitosna bez ciazy, juz widze jak sie te kwadraty naciagaja w startegoicznych miejscach..
    ja latem tez bym smigala w sukienkach, wlasnie takich odcinanych pod cyckami i najlepiej koperta..
    teraz nie chodze w zadnych kieckach/spodnicach, bo ja tez mam uczulenie na rajty, a pas do ponczoch jak nic by mi z dupy zjezdzal.. tych silikonowych ponczoch tez nie trawie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:44

kapturnica, Reni, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza moze jakies nowe zdjecie brzuszka nam zapodasz,napewno sie powiekszył :)

paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no dobra, ale taka krata jest bezlitosna bez ciazy, juz widze jak sie te kwardary naciagaja w startegoicznych miejscach..
    ja latem tez bym smigala w sukienkach, wlasnie takich odcinanych pod cyckami i najlepiej koperta..
    teraz nie chodze w zadnych kieckach/spodnicach, bo ja tez mam uczulenie na rajty, a pas do ponczoch jak nic by mi z dupy zjezdzal.. tych silikonowych ponczoch tez nie trawie..
    Mnie za przeproszeniem dupa , wrecz wszystko swedzi w rajtuzach okropnie

Aasiula, paszczakin lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Laski, a wy chodzicie (Paszcza?), albo planujecie chodzić do szkoły rodzenia? bo to też modne teraz :-)

nope, ja sie nie nadaje.. jak czytalam, co Iwcia w tej szkole rodzenia przerabia, to by mnie stamtad wyniesli na piewszej lekcji.
    Medytacje, oddechy to nie dla mnie rowniez, a jesli chodzi o sprawy praktyczne/obsluge dziecia, to co oni mi moga mi powiedziec, czego Wy mi nie powiecie?

Pojde raz czy dwa do "fizjoterapeutki porodowej" (nie wiem jak to sie poprawnie po PL nazywa), do takiej do Ci mowi jak wypchnac efektywnie kartofla i potem ona (lub klon) przychodzi tez do szpitala w czasie porodu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:46

Aasiula, kapturnica, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mnie za przeproszeniem dupa , wrecz wszystko swedzi w rajtuzach okropnie
    hahahah mam to samo , hyhyhyhy
    nienawidze rajstop ,precz z rajtkami :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    oooo siostro to tak jak ja kocham szale ,chusty i ta cała reszte :)

daj znac jak tam klops rosnie :)
    Jo tyz

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Paszcza moze jakies nowe zdjecie brzuszka nam zapodasz,napewno sie powiekszył :)

powiekszyl, w weekend cykne.. moze zaloze cos bardziej spektakularnego odcietego pod cyckiem..

Aasiula, Simba, ComeToMeBaby, kapturnica, mamatrojki80, kkisia, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    powiekszyl, w weekend cykne.. moze zaloze cos bardziej spektakularnego odcietego pod cyckiem..
    divers2341.gif

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja też :P
    mnie to mój m pytał zaraz jak zdecydowaliśmy się na dziecko. hmm... to było jedno z pierwszych pytań, które mi zadał. bo kolegi żona.... i że nie drogo wcale i że dają próbki kremów, czegoś tam.. :) eh... mówię: ale do szkoły to pójdziemy razem :)
    Szkola rodzenia jest za darmo..A przynajmneij u mnie przy szpitalu...

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Moja matka jest psychologiem klinicznym, to nie jest żadna depresja... czasowo obniżony nastrój i tyle. Jest jakaś "moda" na nadużywanie tego słowa :-) depresja to ciężka choroba, niekiedy całkowicie odbierajaca chęć życia, człowiek z depresją nie myśli o staraniach o dziecko, a tym bardziej nie ma ochoty na szukanie plecaczków, wielorybów do kąpieli i bidonów z biedronką :-) depresja prawdziwa jest jak pożar.

W depresji jestes w jakims ciemnym miejscu, nie widzisz swiatla w tunelu. Bylam w takim stanie raz ale dzieki Bogu trafilam do lekarza. Leki wtedy pomogly. Teraz to stany depresyjne. Ale odbieraja mi chec do zycia. Nic nie sprawia mi radosci. Nie odzywam sie do przyjaciol, przed Mama udaje, ze jest ok ale i tak Ona wie. Zmuszam sie do wyjscia z domu, do make up'u. Zadne spa, kosmetyczki itd nie poprawiaja mi nastroju. Jak jestem w takim stanie, nawet drobiazgi urastaja do rangi problemu. Moglabym tak dalej pisac, ale po co. Kazdy ma swoje problemy. Po co ludzi dolowac.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    W depresji jestes w jakims ciemnym miejscu, nie widzisz swiatla w tunelu. Bylam w takim stanie raz ale dzieki Bogu trafilam do lekarza. Leki wtedy pomogly. Teraz to stany depresyjne. Ale odbieraja mi chec do zycia. Nic nie sprawia mi radosci. Nie odzywam sie do przyjaciol, przed Mama udaje, ze jest ok ale i tak Ona wie. Zmuszam sie do wyjscia z domu, do make up'u. Zadne spa, kosmetyczki itd nie poprawiaja mi nastroju. Jak jestem w takim stanie, nawet drobiazgi urastaja do rangi problemu. Moglabym tak dalej pisac, ale po co. Kazdy ma swoje problemy. Po co ludzi dolowac.

Zosia, a byłaś ostatnio u psychologa? to pomaga bardzo, jeśli jest Ci bardzo źle, dostaniesz leki. Z tymi lekami jest tak, że zaczynają działać po 1-2 miesiącach brania, a niemal zawsze na początku jest gorzej niż lepiej.

I jakie dołowanie ludzi... wsparcia potrzebujesz Kochana i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:02

moremi, ComeToMeBaby, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Iwona36 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, najważniejsze , ze to dostrzegasz sama, widzisz , ze coś dzieje się z Tobą, wiec szybko po pomoc zanim powiesz, ze bliscy wmawiają Ci depresję i przestaniesz zauważać, że się zmieniłaś. Z moja teściową to przerobiłam, później ciężko było namówić ja na poradę specjalisty. A taka rozmowa często pomaga. Pomyśl o sobie, bo to najważniejsze.

moremi lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby macie jakis pomysl jaka surówke do zapiekanki ziemniaczanej z miesem mielonym zrobic ?? Bo normalnie pustka w mózgu :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Baby macie jakis pomysl jaka surówke do zapiekanki ziemniaczanej z miesem mielonym zrobic ?? Bo normalnie pustka w mózgu :(

kapuche kiszona po zabugajsku ;) lekko podduszona z cebula i czosnkiem ;)
    jakos mi tak pasuja do tego ciezsze klimaty, a kapuch dobra jest taka doooobra ;)

kapturnica, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psycholog przepisuje leki? Nie psychiatra czasem? Co to stan depresyjny niestety dobrze wiem, zeszła jesień była trudna.
    Zosia, szukaj pomocy. Przed tobą trudna walka i musisz być na nią gotowa i silna.

U mnie szkoła rodzenia tez chyba za darmo. Teraz podobno odnowili, nawet wczoraj był artykuł z lokalnej gazety, na gocie mój gin ordynator w wianuszku położnych. Pisali ze porodówka ma nowe atrakcje: muzykoterapię o masaż olejkami w czasie porodu ;)

Kapta, ogólnie to nie ma mi najgorzej, czasem mi żołdek podskakuje, chyba bardziej wieczorem no i ewidetnie siadł mi apetyt. Tylko brokułowa za mną chodzi ;) o dziwo jestem nawet spokojna, tylko myśle kiedy do ordynatora iść co by serducho zobaczyć. Chciałabym przed świetami ale szanse małe są że już bedzie, wg OM to byłby 6t6d ale ze mam długie cykle to tak raczej 6t1d

moremi, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Rzepa lodowa z marchewka

kapturnica, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, długo Cię w tym szpitalu będą trzymać? jak się czujesz? :-)

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 8091 8092 8093 8094 8095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ