X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja miałam bóle krzyżowe takie jak zawsze na okres,powtarzały się regularnie i coraz częściej to wiedziałam że coś się zaczyna dziać

Gosia, a ile przed porodem to sie zaczelo?

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ale czekaj, czekaj- czy ten Twoj ostatni zabieg + wkladka nie maja temu zaradzic? przeciez pisalas, ze ladnie tam sie wszytsko rozlozylo, czy znowu cos mieszam?
    ja to zapowiadam totalne uwolnienie Waci, a ty takie negatywne nastawienie?

Paszcza to wszystko palcem na wodzie pisane, niby ma zaradzić ale zabieg nie został doprowadzony do końca. Tam jest tyle zrostów, że lekarz sam się przyznał, że zgłupiałmbo się nie spodziewał aż takiego natężenia.
    Przerwali zabieg w momencie przebicia ściany macicy, na szczeście malutko.

Mam iść na powtórkę 28 kwietnia i wtedy się zobaczy co dalej. Wkładka jest i wyciągną ją dopiero na stole operacyjnym tak więc do tego czsu nic nie urośnie nowego... chyba. Bo moze po prostu wkładka wrosnąć i wtedy już tylko histerektomia.
    Łykam jeszcze estradiol na odbudowę endometrium ale widziałam zdjęcia swojej macicy w środku i zdjęcia prawidłowej. :-/ Nie napawały optymizmem.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dzieki Kaptu.. Ale to one chyba rzeczywiscie dopiero na porod sie pojawia, to czego on sie mnie 5 tygodni przed pyta, czy czuje skurcze? Czy taki skurcz moze sie pojawic od czasu do czasu duzo wczesniej?

http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/confused-onion-head-emoticon.gif
    Tak moze sa to tzw skurcze przepowiadajace..ze sie beda pojawiac ale roznica bedzie taka ze nie beda sie nasilac i nie beda regularne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 20:55

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzie Burszta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Reni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    dzie Burszta?
    Gruz ja przywalił. ;-)

kapturnica, Aasiula, anna maria, gosia7122, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Helka skorczy nie doznalam :-)ale z Michalem to co pol godz.w nocy sie budzilam bo mnie krzyz napierdalal,rano juz mialam 4 cm rozwarcia.

gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, my ci juz nie wystarczamy??

ComeToMeBaby, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak moze sa to tzw skurcze przepowiadajace..ze sie beda pojawiac ale roznica bedzie taka ze nie beda sie nasilac i nie beda regularne...

u mnie sie pojawiły dosyć nagle i od razu mocne i długie. wcześniej tylko plecy właśnie w częsci krzyżowej m,nie bolały.

Paszcza nie ma szansy tego przegapić ale pamiętam, ze też dzwoniłam po koleżankach weterankach pytać o to co Ty.

paszczakin, gosia7122 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    wanienki czy wiaderka jednak bym nie kupowala uzywanego W koncu to do higieny i przynajmniej ja akurat takie rzeczy tylko nie uzywki biore pod uwage

a ja tam kupiłam używaną ,mała jakoś liszai nie dostała ,zresztą wyparzyłam ,dawałam pieluszkę na dno ale tylko na początek ,teraz śmigamy bez,dziewczyny zwróćcie też uwagę na długość żeby tylko na początek nie była.
    Witam wieczornie.
    Mała trzymaj się.

anna maria, Aasiula, Sabina, Mala79 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znow mi zjadło posta

anna maria lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Paszczak, ja tez mysle,ze nie da sie przegapic skurczow porodowych. Przede wszystkim bede coraz czestsze, coraz bardziej bolesne i coraz bardziej regularne. I pewnie zalezy osobniczo jakie to uczucie, ale cos pomiedzy miesiaczka a obrecza, o ktorej pisze Kapta.

Co to za jakas Amelia larum podnosi na Nowej Porodowce? Ze niby byla wczesniej, a teraz jej nie ma? Nie mogla tak sobie zniknac jesli byla, to raczej niemozliwe przy copy and paste. ;) Zna ja kto? ;)

ja nie wiem, kto zacz ;) pewnie nie wie, ze bez udzielania sie tutaj, jej tam nikt nie wpisze.. jakas amelcia 11 marca dopisala sie do starej porodowki.. moze to ta sama..

kapturnica lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj malolat jest na etapie rzucania rzeczy na podloge i sprawdzania gdzie sa. Znaczy Newton i te klimaty. Geniusz znaczy. ;)
    Dzis z rana odkryl dziure pomiedzy sciana a lozkiem. Natychmiast wrzucil tam 3 smoczki i wkladke laktacyjna, ktorej nie zdazylam zalozyc po karmieniu. Wieczorem na podlodze pod dziura znalazly sie jeszcze: grzechotka, moj zegarek i klamerka do wlosow. Mamusia jest dumna z synusia. ;)

kapturnica, macduska, paszczakin, gosia7122, Mega, ComeToMeBaby, Heretyczka, Sabina, Parka, ania.g, caffe, kkisia, Mala79 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waciulka <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55f308de4cbd.jpg

macduska, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu- przerobiłaś się w fotoszopie? :-)

Aasiula, anna maria, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym bardzo posprzatac kuchnie ,ale wino stoi mi na przeszkodzie

macduska, paszczakin, gosia7122, Aasiula, Mega, ComeToMeBaby, Bozia3, Sabina, SolarPolar, kkisia, Mala79 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo sie dzieje
    Aasiula wrote:
    i znow mi zjadło posta

Aasiula lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    ładnie ? ;D

mamatrojki80, macduska, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    speszyl for ju ;D

macduska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    ładnie ? ;D

Nie za dużo botoksu? ;-)

Aasiula lubi tę wiadomość

‹‹ 8168 8169 8170 8171 8172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ