35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Krakonka wrote:No, doczytałam wszystko
Byłam u ginki na radach. Nic nie pękło (jeszcze się łudziłam w poniedziałek, że może), więc znów szansa na torbiel. Biorę duphaston.
Oświadczyłam gince, że nie idę od niej nigdzie (w poniedziałek też mówiłam, ale dzisiaj ostatecznie). A ona zdązyła skonsultować mój "przypadek" z kolegami i jest plan.
Badań robić nie muszę, bo te robiłam są ok. Biorę bromergon, jajka są (dzisiaj sprawdziłą w lewym, największy ma 9mm, więc pewnie na przyszły cykl będzie), rosną prawidłowo (przez 3 cykle robiła pomiary), więc problem w niepękaniu jest. I zaproponowała ovitrellę. (Tylko cena przeraża) W przyszłym cyklu idę na to. Powiedziała, że 3 cykle pod rząd mogę. A potem się zobaczy.
No i wydębiłam od niej to na "M". Co prawda wspominała, ze to na policyst., ale ja się uparłam, że widziałam też, że zapisują na pekanie - rzeczywiście czytałam, że to osłabia otoczkę i wspomaga. Mam brać 2x dziennie.
Teraz już jestem ofiacjalnie jak chodząca apteka:
Euthyrox, potem duphaston (od 15dc) to na M, w południe kwasy, coś na mózg, magnez też, bo mam skurcze i jeszcze ten prasteron, a wieczorem bromek i to na M. Plus glut.
Ale generalnie jestem na krótką chwilę zadowolona, bo przynajmniej jest plan, można działaćNo i ginka była jakas taka ludzka nawet
Krakonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:to samo sie dzieje po szczepionkach niestety
ale o wiele rzadziej jednakowoż
przeczytałaś JEDNA książczynę i narażasz zdrowie dziecka???Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 21:36
kapturnica, paszczakin, Elfik lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:dlaczego nie?
dlatego ze nie idę za głosem ogułu?
dlatego ze odwazyłam się samodzielnie mysleć?
Bardzo podobalo mi się pytanie z jednego spotu. Chorujesz na polio? Nie? Bo cię rodzice zaszczepili.
macduska, iwcia77, paszczakin, Simba, kkisia, Bozia3, Sabina, Elfik lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Magda* wrote:dlaczego nie?
dlatego ze nie idę za głosem ogułu?
dlatego ze odwazyłam się samodzielnie mysleć?macduska, Magda*, paszczakin, Simba, kkisia, Bozia3, Sabina, Elfik lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:To na M to masz na mysli metformine chyba..A zamaist drogiej ovitrelli kaz se przepisac pregnyl kosztuuje 11zeta na znizke tylko trza se samemu wymieszac .Bo ovitka jest gotowa w penie ale za te cene warto
Matformax
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Ale jestem ZA tym co chca w Pl wprowadzic juz w kilku miastach.Mianowicie nie szczepione dzieci nie beda mogly uczeszczac do publicznych przedszkoli .
macduska, moremi, paszczakin, Reni, Simba, kkisia, Bozia3, SolarPolar, Sabina, Elfik lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:ale mi sie zdaje, ze wszyscy bylismy szczepieni ...
kapturnica, macduska, iwcia77, paszczakin, kkisia, Sabina, Elfik lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyco do szczepień to jest temat rzeka,
nie zamierzam wywolywać ani wchodzić w dyskusje,bo szkoda na to czasu
ale jak ktoś jest zbulwersowany moją decyzją to naprawdę polecam zgłebic temat
a nie zadawalać się tylko telewizyjną papką.
i jeszcze jedno,to co robie ,robie całkowicie świadomie
z troski o własne dziecko
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:No wlaśnie. Chorowałaś na szkarlatynę? A wiesz, ze teraz ta choroba wraca? Największe smiertelne żniwo zbiera wśród małych dzieci. A jaka była przeżywalność dzieci do 4 r.ż. przed wynalezieniem szczepionek? Mam straszyć?
Strasz, strasz.
Zresztą to nie straszenie tylko żywa prawda.kapturnica, paszczakin, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:co do szczepień to jest temat rzeka,
W niemczech przypadki juz sa..Pojdzie dalej....Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 21:44
macduska, Simba, Bozia3, Sabina, Elfik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:co do szczepień to jest temat rzeka,
to gratuluję samozadowolenia
Akurat tak sie składa, że jestem z wykształcenia mikrobiologiem i WIEM co potrafią zrobić bakterie i wirusy. Uczyłam się tego 5 lat.iwcia77, kapturnica, moremi, paszczakin, Simba, kkisia, Arwena, Bozia3, Sabina, Elfik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:co do szczepień to jest temat rzeka,
Zastanawia mnie tez jak bardzo szczepionki zaszkodzily Tobie, ze tak z nimi walczysz.macduska, kapturnica, paszczakin, dorbie, Simba, kkisia, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!