Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2013, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    od pół roku - co drugi cylkl - razem ze śluzem płodnym pojawia mi się brunatne plamienie. USG i cytologia w normie. Macie jakiś pomysł? Wcześniej myślałam, ze to może ranka, ale 3 cykl z rzędu to już nie przypadek.

    a może to znak, że jest jakaś niedomoga hormonalna a czasem u części kobiet tak właśnie organizm sygnalizuje owulację

    inessa lubi tę wiadomość

  • Nati74 Autorytet
    Postów: 377 757

    Wysłany: 4 lutego 2013, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się nad hormonami zastanawiam. Wcześniej nigdy nie miałam takich plamień, ale faktycznie jest to zwiazane z owu

    bliska77 lubi tę wiadomość

    94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2013, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    też się nad hormonami zastanawiam. Wcześniej nigdy nie miałam takich plamień, ale faktycznie jest to zwiazane z owu

    Ale owulacja potwierdzona od początku do końca na usg czyli od pęcherzyka do ciałka zółtego włącznie?

  • inessa Autorytet
    Postów: 6581 18655

    Wysłany: 4 lutego 2013, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana będzie dobrze ...... wymyśl sobie coś do roboty :) lub obejrzyj dobry film jak lubisz...

    angela lubi tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • inessa Autorytet
    Postów: 6581 18655

    Wysłany: 4 lutego 2013, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem czy może być zbiorowe, bo czy jakiś meżczyzna temu podoła....ale ciekawe by było gdyby wszystkie naraz pozytywny test... :)

    Bursztyn, bliska77, samira lubią tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • grosza Autorytet
    Postów: 1985 6042

    Wysłany: 4 lutego 2013, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbiorowe zajście to by było coś pięknego :)

    inessa, MartaDidinio, Bursztyn, bliska77, angela, KaRa, Olena lubią tę wiadomość

    0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2013, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że gdyby coś takiego nam się w tym miesiacu przytrafiło, to nie ma bata, musiałybyśmy się z tą wrzeszczacą gromadką na ręku w realu spotkać :-)))

    Bursztyn, bliska77, angela, inessa, Olena, megan8, samira lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2013, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    no nie wiem czy może być zbiorowe, bo czy jakiś meżczyzna temu podoła....ale ciekawe by było gdyby wszystkie naraz pozytywny test... :)

    no właśnie, użyłam skrótu myślowego ale chodziło mi o takie zaciażenie na "trzycztery!", byłoby fajnie, wszystkie na bieżąco te same radości i wymiana spostrzeżeń, może coś w tym jest, że wszystkie czekamy jedna na drugą, podświadomie ;-)

    angela, Bursztyn, inessa, samira lubią tę wiadomość

  • angela Autorytet
    Postów: 978 3687

    Wysłany: 4 lutego 2013, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    angela wrote:
    i żadnej ciąży - oj kiepski ten styczeń!!!!!!!!!!!!

    może luty będzie lepszy, wiesz, budzimy się z zimowego letargu, niczym misie :-), a Ty się nie stresuj, zobaczysz będzie wszystko dobrze, napisz o której to usg, to będziemy Was, Ciebie i Twoje pęcherzyki wspierać telepatycznie

    estradiol o 9.00 a usg ok. 12.00

    bliska77, samira lubią tę wiadomość

    [img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet
    Postów: 978 3687

    Wysłany: 4 lutego 2013, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może intensywniejsza owulka, albo jakiś mały mięśniak moze powodować plamienie

    bliska77 lubi tę wiadomość

    [img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2013, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    angela wrote:
    i żadnej ciąży - oj kiepski ten styczeń!!!!!!!!!!!!

    może luty będzie lepszy, wiesz, budzimy się z zimowego letargu, niczym misie :-), a Ty się nie stresuj, zobaczysz będzie wszystko dobrze, napisz o której to usg, to będziemy Was, Ciebie i Twoje pęcherzyki wspierać telepatycznie

    estradiol o 9.00 a usg ok. 12.00

    w takim razie spinamy się , będzie dobrze ;-)

    angela, inessa lubią tę wiadomość

  • angela Autorytet
    Postów: 978 3687

    Wysłany: 4 lutego 2013, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porównałam sobie wymiary pęcherzyków z pierwszego ivf i były trochę gorsze w pierwszym dniu monitorowania, estradiol też był znacznie niższy - może to dobrze wróży - oby było dobrze

    inessa lubi tę wiadomość

    [img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2013, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Porównałam sobie wymiary pęcherzyków z pierwszego ivf i były trochę gorsze w pierwszym dniu monitorowania, estradiol też był znacznie niższy - może to dobrze wróży - oby było dobrze

    Bedzie dobrze!!! Nawet nie myśl inaczej!!! Głowa i pęcherzyki do góry:-))
    Trzymam kciuki!

    angela, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2013, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Kochane Dziewczyny. Angela Ty się zepnij, żeby można było zaczerpnąć z Ciebie te jajeczka garściami!!!

    angela, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

  • Nati74 Autorytet
    Postów: 377 757

    Wysłany: 4 lutego 2013, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    a może intensywniejsza owulka, albo jakiś mały mięśniak moze powodować plamienie

    Za pierwszym razem po tym plamieniu był pięny pęcherzyk na usg. Po proawej stronie. I tak to plamienie pojawia się co dwa miesiace jakby właśnie przy tym prawym jajniku. W usg nic niepokojacego nie wyszło.
    Moze faktycznie owulka, a że już nie te lata, to pewnie i hormony trochę inaczej działają.

    94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • inessa Autorytet
    Postów: 6581 18655

    Wysłany: 4 lutego 2013, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy!

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • grosza Autorytet
    Postów: 1985 6042

    Wysłany: 5 lutego 2013, 06:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć polarmiś
    jakie jest zdanie gina, nie dał ci jakiejś wskazówki?

    0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet
    Postów: 1985 6042

    Wysłany: 5 lutego 2013, 06:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam wczoraj dobry film na faktach "Rytuał " thriller był super ale nie mogłam po nim spać lecz mimo wszystko polecam bo wart jest oglądnięcia

    0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2013, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    W chwili obecnej jestem po badaniach hormonalnych ale trochę chaotycznie wykonanych. Nie są one zadawalające. Badania robione w 3dc
    LH 5,50 (norma w fazie I 1,7-8,6)
    FSH 10,34 (nomra w fazie I 3,5 - 12,5)
    Estradiol 25,16 ( norma fazy I 12,5-166)
    Prolaktyna 169,6 (norma 102-496)
    Progesteron 4,32 (norma fazy I 0-6) progesteron w 5 dpo 3,90 (kiepsko i nie zrobiony w 7 dpo)
    Testosteron 0,293 (norma 0,290-1,67)
    AMH -0,326


    Wszystkie badania będę powtarzać w tym tygodniu i zastanawiać się co dalej. Od trzech cylki chodzę na monitoring. Zawsze mam owulację, pęchęrzyk dominujący dojrzewa do 19,5 (ostanio) i pęka. Ale jak na razie rezultatu nie ma.

    witaj w naszym gronie,
    podpisuję się pod pytaniem groszy :-)

    samira lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2013, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Zmieniłam gina bo mi potrzebny gin-endokrynolog w jednej osobie a to był zwykły i miałam wrażenie, że nie bardzo ma pojęcie. Szperam na necie i np. fsh powinno być do 9 a ja mam 10,34 choć stosunek do LH (jeden do jednego) jest zachowany. Dała mi duphaston dla zwiększenia progesteronu w II fazie. Owulacje mam - ale może ze względu na wiek (Skandal bo czuje się jakbym miała 20) jajeczka nie są w pełni wartościowe? Sama nie wiem. Dlatego postanowiłam zacząc od nowa. Zrobię wszyskie badania w innej klinice (ta jest od leczenie niepłodności) i będę się dzieliła swoimi doświadczeniami.
    Do tej pory sama chodziłam i wymyślałam co bym chciała a lekarzem nie jestem i nie zawsze wiem o co jeszcze prosić i jak interpretować wyniki. Oczywiście wszystko robię prywatnie.

    niestety, ja błądziłam 3 lata między samymi "specjalistami i sławami", stracona kasa, nerwy, zdrowie, dopiero po poronieniu zupełnie przypadkiem trafiłam na cudowna lekarkę, w ciagu 6mcy zaszłam w ciąże, to było w 2007roku i do tej pory się jej trzymam.
    Twoje AMH nie jest chyba najlepsze, zobaczymy co powie Ci lekarz.
    ja właśnie oczekuje na ten wynik

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2013, 07:46

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego