35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
paszczakin wrote:nie wiem co to- moze jakies rozne nazwy sa.. ja do stymulacji mialam Gonal-F (codziennie), potem antagonista, zeby jajka nie pekaly Cetrotide (codziennie), a potem Pregnyl na pekanie (raz).
Nic z tego nie bolalo, Cetrotide robil mi tylko siniaki..
z tego co wiem to jest na wyciczenie. W 1-szy dc, zastrzyk domiesniowy wykonany przez pielegniarke;kupilam juz ten zastrzyk i jak patrze na igle to mi ciary przechodza. Pozniej dopiero GONAL F i ovitrelle, to juz sama bede sie kula PENEM ale male igly i pojdzie. Hm, dziwne, ze mnie wyciszaja a Ciebie nie.....
Simba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kupilam Helci fajne cos (nie wiem jak nazwac)na plastikowej raczce jest siateczka do ktorej wkada sie Jakis owoc i mala to ssie ,fajne to jest i widze ze Heli pasuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 14:59
Aasiula, moremi, mamatrojki80, kkisia, iwcia77, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość
-
A ja juz po "sportach". Kuwa, nawet tam sie nie nadaje- znowu byly techniki relaksacyjne. Ale przynajmniej wiem, ze moje dziecko jest moje,bo jak pani monotonnym glosem na koniec zajec mowila zeby sie wyciszac i relaksowac, i ze wszystko takie zen, to moje dziecko w brzuchu robilo tak:
Dopiero jak zapuscilam sobie muze w aucie w drodze do domu to zrelaksowalismy sie oboje
no i oczywiscie- na zajeciach 3 babki wygladajace na nastolatki, poczulam sie jak jakies stare pudlo normalnie. Na szcescie przyszla jedna mniej wiecej w moim wieku, ale po prostu taka durna, ze zal opowiadac.. Babka prowadzaca w pewnym momencie pokazywala na manekinie, jak "pracuja" kosci miednicy, wkladajac lalke w pozycji prawidlowo ulozonego dziecka. A ta sie pyta, czy dziecko dolem pomiedzy tymi koscmi wychodzi
no nie kurwa, uszami..
nie pokochalam tych zajec, dla mnie bylo moze 25% tego przydatne, motoryka i tym podobne, ale pani pokazala jak trzeba bedzie wypychac kartofla i bedzie ze mna przy porodzie. A ze ja mauza nie zabieram to sie przyda..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 15:04
ComeToMeBaby, Reni, Aasiula, anna maria, Arwena, moremi, Dziobak, peppapig, kkisia, Zofia8, iwcia77, Sabina, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:z tego co wiem to jest na wyciczenie. W 1-szy dc, zastrzyk domiesniowy wykonany przez pielegniarke;kupilam juz ten zastrzyk i jak patrze na igle to mi ciary przechodza. Pozniej dopiero GONAL F i ovitrelle, to juz sama bede sie kula PENEM ale male igly i pojdzie. Hm, dziwne, ze mnie wyciszaja a Ciebie nie.....
aaa, oki, ja mialam krotki protokol.. to pewnie dlatego..
ja taka wyciszona zawsze jestem, to juz dodatkowo nie trzebamoremi, BISCA, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Kupilam Helci fajne cos (nie wiem jak nazwac)na plastikowej raczce jest siateczka do ktorej wkada sie Jakis owoc i mala to ssie ,fajne to jest i widze ze Heli pasuje
odkrylam to w poszukiwaniu ciekawych gadzetow w prezncie dla przyjaciol.. tez mi sie to podoba...
w PL tez sa:
http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/471-siateczka-do-podawania-pokarmowanna maria, Dziobak, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:odkrylam to w poszukiwaniu ciekawych gadzetow w prezncie dla przyjaciol.. tez mi sie to podoba...
w PL tez sa:
http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/471-siateczka-do-podawania-pokarmowJa tez w tym raz jadlam. Rewelka!
Heretyczka, moremi, paszczakin, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:mi się wydaje to jakieś takie niehigieniczne
ta siatka
no nie wiem
Dzięki temu dziecko "pracuje" dziąsłami znacznie lepiej niż przy zabawkach gryzakach.kapturnica, Dziobak, anna maria, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ale i tak mi nie leży
rozmemłane żarcie plus ślina i wszystko w tych oczkach
moremi wrote:Przecież to się myje, wyparza.
Dzięki temu dziecko "pracuje" dziąsłami znacznie lepiej niż przy zabawkach gryzakach.SolarPolar, megan8 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ale i tak mi nie leży
rozmemłane żarcie plus ślina i wszystko w tych oczkachkapturnica, Dziobak, anna maria, BISCA, kkisia, Sabina, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Przecież to się myje, wyparza.
Dzięki temu dziecko "pracuje" dziąsłami znacznie lepiej niż przy zabawkach gryzakach.
a fiuta sie tylko myje bez wyparzania i nikt nie ma dylematówmoremi, Dziobak, anna maria, BISCA, kkisia, Krakonka, SolarPolar, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Moremi, czy mogę kota wykąpać? poważnie pytam
Jezeli chcesz to zrobic, żeby się liniejacej siersci pozbyc, to lepszy jest jednak furminator.mamatrojki80, dorbie, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:Moremi, czy mogę kota wykąpać? poważnie pytam
mamatrojki80 lubi tę wiadomość
-
podajesz fiuta małemu dziecku???Heretyczka wrote:no własnie
a fiuta sie tylko myje bez wyparzania i nikt nie ma dylematówmamatrojki80, BISCA, moremi, iwcia77, Sabina, megan8, Simba lubią tę wiadomość