X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik ale ta po obciążeniu jest do szybkiego zbicia
    zobacz mi wystarczył miesiąc

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i wykres ładny

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja widze po sobie...nigdy w zyciu nie leciala mi krew z nosa, ani razu! a od kilku miesiecy za kazdym razem jak sie zdenerwuje, wiec moj organizm musi byc masakrycznie obciazony moim stresem, i jak to zajsc w ciaze? jajo jest, owulacja jest, plemniki sa, jestesmy zdrowi i stres wszystko niszczy....chyab sobie zrobie tez te prolaktyne...

Bursztyn, inessa, Andzia33, samira lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak slyszalam, mam wizyte u gina za tydzien to pewnie cos da na to

Moj M i moja corka powiedzieli ze nakrecilam sie do tego stopnia ze niedlugo wyladuje w wariatkowie...i chyba maja racja bo malo mi brakuje....

Kurde macie jakis sposob zeby sie odkrecic :)

Reni wrote:
    Kasik ale ta po obciążeniu jest do szybkiego zbicia
    zobacz mi wystarczył miesiąc

Mango, inessa, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie- nasza szyjka wygląda jak małe peniski kogucie...;), a na marginesie to dobre zdjęcia tam są...

http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html

inessa, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob Viola, lepiej teraz niz zasatanawiac sie co jest...

Viola wrote:
    no wlasnie ja widze po sobie...nigdy w zyciu nie leciala mi krew z nosa, ani razu! a od kilku miesiecy za kazdym razem jak sie zdenerwuje, wiec moj organizm musi byc masakrycznie obciazony moim stresem, i jak to zajsc w ciaze? jajo jest, owulacja jest, plemniki sa, jestesmy zdrowi i stres wszystko niszczy....chyab sobie zrobie tez te prolaktyne...

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni moj wykres moze i jest ladny, ale do owulacji prawdopodobnie nie dochodzi...mam jajko, ono rosnie ladnie i potem nie peka jak trzeba,

To sie nazywa LUF syndrom (lutenizacja niepeknietego pecherzyka) czyli dla zmylki tempka sobie rosnie i Ovufriend zaznaczyl owulacje
    Reni wrote:
    a i wykres ładny

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

Kasiu może ćwiczenia oddechowe?
    odstresowują, relaksują przeponę
    poza tym na prolaktynę jest bromergon albo coś podobnego i wtedy człowiek już nie jest taki podatny na ten stres z zewnątrz

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te szyjki :)

Bozia3 wrote:
    zobaczcie- nasza szyjka wygląda jak małe peniski kogucie...;), a na marginesie to dobre zdjęcia tam są...

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobie Kasiu, tylko nie moge znalezc postu Polarmisia o badaniach, tak pieknie rozpisala wszystko jakie badanie w ktorym dniu, pomozecie dziewczynki? a moze Polarmis tu jest i wkleij by tego posta? nie otwieraja mi sie strony z postami Polarmisia...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze na stare lata robię się obrzydliwa

fuuuu

Bozia3 wrote:

Kasik303, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola prolaktyne mozna robic w dowolnym dniu cyklu, reszta badan jest w okreslonych dniach, ale co lekarz to moze byc inna teoria
    Viola wrote:
    tak zrobie Kasiu, tylko nie moge znalezc postu Polarmisia o badaniach, tak pieknie rozpisala wszystko jakie badanie w ktorym dniu, pomozecie dziewczynki? a moze Polarmis tu jest i wkleij by tego posta? nie otwieraja mi sie strony z postami Polarmisia...

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a kiedys trafilam na zdjecie szyjki i powiem Ci mam traume do dzisiaj, wiec nawet nie wchodze ;-)

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddechy napewno :) a co do leku to nie mieszkam w Polsce i moge miec trudnosci tutaj, zobacze za tydzien :)
    Lucky wrote:
    witam

Kasiu może ćwiczenia oddechowe?
    odstresowują, relaksują przeponę
    poza tym na prolaktynę jest bromergon albo coś podobnego i wtedy człowiek już nie jest taki podatny na ten stres z zewnątrz

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tu jest jeszcze lepiej....jak to nasze jajo wygląda....fuj .....a z tego takie piękne dzieci się rodzą!!!! :)

http://www.myfertiledays.com/pl/content/wszystko-o-owulacji

Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie mialo byc "wkleiłby"...Boze jaki wstyd...

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie wiem czy Ci już ktoś odpowiedział na zadane pytanie bo muszę przebrnąć przez 2 godzinne posty. Najważniejsze jest 3 dc zrobić FHS, LH i Estradiol (można LH nie robić). Chodzi o to że gin na podstawie tych wyników (a w każdym cyklu wartości mogą być inne) ocenia jakość Twojego pęcherzyka. Czy będzie dobry jakościowo i czy ewentualnie nie wspomóc jakimiś hormonami jego wzrostu. Dobrze przeprowadzony monitoring to:
    1. pierwsza wizyta w 3 dc wraz z badaniami hormonalnymi (rano robisz badania, po południu odbierasz i po południu wizyta), lekarz ocenia ilość i wielkość pęcherzyków (ja zazwyczaj miałam dwa, trzy 0d 7 do 9 mm i dużo małych)
    2. Wizyta około 10 dc i ocena przyrostu pęcherzyków
    3. Wizyta około 13 dc i ocena przyrostu
    4. Wizyta około 15-16 dc - po jajeczkowaniu
    Wszystko to przyjmując że owulację masz np. 14-15 dc.

To jest dobrze zrobiony monitoring! Jeszcze lepszy jak dwa dni przed owulacją badanie estradiolu i 7 dni po owulacji progesteron. Wtedy naprawdę wiadomo co i jak przyrasta i czy faza lutealna jest prawidłowa, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo wydzielając odpowiednią ilość progesteronu. Uff

Tu jest ten post Polarmisia...:)

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to już jest stwierdzone przez gina?
    Kasik303 wrote:
    Reni moj wykres moze i jest ladny, ale do owulacji prawdopodobnie nie dochodzi...mam jajko, ono rosnie ladnie i potem nie peka jak trzeba,

To sie nazywa LUF syndrom (lutenizacja niepeknietego pecherzyka) czyli dla zmylki tempka sobie rosnie i Ovufriend zaznaczyl owulacje

inessa lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Mango widze ze tobie chociaz dobrze idzie.....:-)
    Chyba jedzenie śniadania ;), bo z Mają ;) to trochę gorzej ;)

inessa lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ostatnie foty wyglądają jak pines w akcji ;-)
    Bozia3 wrote:

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ