X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik ale ta po obciążeniu jest do szybkiego zbicia
    zobacz mi wystarczył miesiąc

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i wykres ładny

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja widze po sobie...nigdy w zyciu nie leciala mi krew z nosa, ani razu! a od kilku miesiecy za kazdym razem jak sie zdenerwuje, wiec moj organizm musi byc masakrycznie obciazony moim stresem, i jak to zajsc w ciaze? jajo jest, owulacja jest, plemniki sa, jestesmy zdrowi i stres wszystko niszczy....chyab sobie zrobie tez te prolaktyne...

Bursztyn, inessa, Andzia33, samira lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak slyszalam, mam wizyte u gina za tydzien to pewnie cos da na to

Moj M i moja corka powiedzieli ze nakrecilam sie do tego stopnia ze niedlugo wyladuje w wariatkowie...i chyba maja racja bo malo mi brakuje....

Kurde macie jakis sposob zeby sie odkrecic :)

Reni wrote:
    Kasik ale ta po obciążeniu jest do szybkiego zbicia
    zobacz mi wystarczył miesiąc

Mango, inessa, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie- nasza szyjka wygląda jak małe peniski kogucie...;), a na marginesie to dobre zdjęcia tam są...

http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html

inessa, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob Viola, lepiej teraz niz zasatanawiac sie co jest...

Viola wrote:
    no wlasnie ja widze po sobie...nigdy w zyciu nie leciala mi krew z nosa, ani razu! a od kilku miesiecy za kazdym razem jak sie zdenerwuje, wiec moj organizm musi byc masakrycznie obciazony moim stresem, i jak to zajsc w ciaze? jajo jest, owulacja jest, plemniki sa, jestesmy zdrowi i stres wszystko niszczy....chyab sobie zrobie tez te prolaktyne...

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni moj wykres moze i jest ladny, ale do owulacji prawdopodobnie nie dochodzi...mam jajko, ono rosnie ladnie i potem nie peka jak trzeba,

To sie nazywa LUF syndrom (lutenizacja niepeknietego pecherzyka) czyli dla zmylki tempka sobie rosnie i Ovufriend zaznaczyl owulacje
    Reni wrote:
    a i wykres ładny

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

Kasiu może ćwiczenia oddechowe?
    odstresowują, relaksują przeponę
    poza tym na prolaktynę jest bromergon albo coś podobnego i wtedy człowiek już nie jest taki podatny na ten stres z zewnątrz

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te szyjki :)

Bozia3 wrote:
    zobaczcie- nasza szyjka wygląda jak małe peniski kogucie...;), a na marginesie to dobre zdjęcia tam są...

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobie Kasiu, tylko nie moge znalezc postu Polarmisia o badaniach, tak pieknie rozpisala wszystko jakie badanie w ktorym dniu, pomozecie dziewczynki? a moze Polarmis tu jest i wkleij by tego posta? nie otwieraja mi sie strony z postami Polarmisia...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze na stare lata robię się obrzydliwa

fuuuu

Bozia3 wrote:

Kasik303, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola prolaktyne mozna robic w dowolnym dniu cyklu, reszta badan jest w okreslonych dniach, ale co lekarz to moze byc inna teoria
    Viola wrote:
    tak zrobie Kasiu, tylko nie moge znalezc postu Polarmisia o badaniach, tak pieknie rozpisala wszystko jakie badanie w ktorym dniu, pomozecie dziewczynki? a moze Polarmis tu jest i wkleij by tego posta? nie otwieraja mi sie strony z postami Polarmisia...

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a kiedys trafilam na zdjecie szyjki i powiem Ci mam traume do dzisiaj, wiec nawet nie wchodze ;-)

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddechy napewno :) a co do leku to nie mieszkam w Polsce i moge miec trudnosci tutaj, zobacze za tydzien :)
    Lucky wrote:
    witam

Kasiu może ćwiczenia oddechowe?
    odstresowują, relaksują przeponę
    poza tym na prolaktynę jest bromergon albo coś podobnego i wtedy człowiek już nie jest taki podatny na ten stres z zewnątrz

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tu jest jeszcze lepiej....jak to nasze jajo wygląda....fuj .....a z tego takie piękne dzieci się rodzą!!!! :)

http://www.myfertiledays.com/pl/content/wszystko-o-owulacji

Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie mialo byc "wkleiłby"...Boze jaki wstyd...

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie wiem czy Ci już ktoś odpowiedział na zadane pytanie bo muszę przebrnąć przez 2 godzinne posty. Najważniejsze jest 3 dc zrobić FHS, LH i Estradiol (można LH nie robić). Chodzi o to że gin na podstawie tych wyników (a w każdym cyklu wartości mogą być inne) ocenia jakość Twojego pęcherzyka. Czy będzie dobry jakościowo i czy ewentualnie nie wspomóc jakimiś hormonami jego wzrostu. Dobrze przeprowadzony monitoring to:
    1. pierwsza wizyta w 3 dc wraz z badaniami hormonalnymi (rano robisz badania, po południu odbierasz i po południu wizyta), lekarz ocenia ilość i wielkość pęcherzyków (ja zazwyczaj miałam dwa, trzy 0d 7 do 9 mm i dużo małych)
    2. Wizyta około 10 dc i ocena przyrostu pęcherzyków
    3. Wizyta około 13 dc i ocena przyrostu
    4. Wizyta około 15-16 dc - po jajeczkowaniu
    Wszystko to przyjmując że owulację masz np. 14-15 dc.

To jest dobrze zrobiony monitoring! Jeszcze lepszy jak dwa dni przed owulacją badanie estradiolu i 7 dni po owulacji progesteron. Wtedy naprawdę wiadomo co i jak przyrasta i czy faza lutealna jest prawidłowa, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo wydzielając odpowiednią ilość progesteronu. Uff

Tu jest ten post Polarmisia...:)

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to już jest stwierdzone przez gina?
    Kasik303 wrote:
    Reni moj wykres moze i jest ladny, ale do owulacji prawdopodobnie nie dochodzi...mam jajko, ono rosnie ladnie i potem nie peka jak trzeba,

To sie nazywa LUF syndrom (lutenizacja niepeknietego pecherzyka) czyli dla zmylki tempka sobie rosnie i Ovufriend zaznaczyl owulacje

inessa lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Mango widze ze tobie chociaz dobrze idzie.....:-)
    Chyba jedzenie śniadania ;), bo z Mają ;) to trochę gorzej ;)

inessa lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ostatnie foty wyglądają jak pines w akcji ;-)
    Bozia3 wrote:

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ