35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
no wlasnie ja widze po sobie...nigdy w zyciu nie leciala mi krew z nosa, ani razu! a od kilku miesiecy za kazdym razem jak sie zdenerwuje, wiec moj organizm musi byc masakrycznie obciazony moim stresem, i jak to zajsc w ciaze? jajo jest, owulacja jest, plemniki sa, jestesmy zdrowi i stres wszystko niszczy....chyab sobie zrobie tez te prolaktyne...
Bursztyn, inessa, Andzia33, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez tak slyszalam, mam wizyte u gina za tydzien to pewnie cos da na to
Moj M i moja corka powiedzieli ze nakrecilam sie do tego stopnia ze niedlugo wyladuje w wariatkowie...i chyba maja racja bo malo mi brakuje....
Kurde macie jakis sposob zeby sie odkrecic
Reni wrote:Kasik ale ta po obciążeniu jest do szybkiego zbicia
zobacz mi wystarczył miesiącMango, inessa, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZrob Viola, lepiej teraz niz zasatanawiac sie co jest...
Viola wrote:no wlasnie ja widze po sobie...nigdy w zyciu nie leciala mi krew z nosa, ani razu! a od kilku miesiecy za kazdym razem jak sie zdenerwuje, wiec moj organizm musi byc masakrycznie obciazony moim stresem, i jak to zajsc w ciaze? jajo jest, owulacja jest, plemniki sa, jestesmy zdrowi i stres wszystko niszczy....chyab sobie zrobie tez te prolaktyne...inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni moj wykres moze i jest ladny, ale do owulacji prawdopodobnie nie dochodzi...mam jajko, ono rosnie ladnie i potem nie peka jak trzeba,
To sie nazywa LUF syndrom (lutenizacja niepeknietego pecherzyka) czyli dla zmylki tempka sobie rosnie i Ovufriend zaznaczyl owulacje
Reni wrote:a i wykres ładnyBursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tak zrobie Kasiu, tylko nie moge znalezc postu Polarmisia o badaniach, tak pieknie rozpisala wszystko jakie badanie w ktorym dniu, pomozecie dziewczynki? a moze Polarmis tu jest i wkleij by tego posta? nie otwieraja mi sie strony z postami Polarmisia...
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
kurcze na stare lata robię się obrzydliwa
fuuuu
Bozia3 wrote:zobaczcie- nasza szyjka wygląda jak małe peniski kogucie..., a na marginesie to dobre zdjęcia tam są...
http://apt.republika.pl/Tajemnica1.htmlKasik303, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola prolaktyne mozna robic w dowolnym dniu cyklu, reszta badan jest w okreslonych dniach, ale co lekarz to moze byc inna teoria
Viola wrote:tak zrobie Kasiu, tylko nie moge znalezc postu Polarmisia o badaniach, tak pieknie rozpisala wszystko jakie badanie w ktorym dniu, pomozecie dziewczynki? a moze Polarmis tu jest i wkleij by tego posta? nie otwieraja mi sie strony z postami Polarmisia...inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOddechy napewno
a co do leku to nie mieszkam w Polsce i moge miec trudnosci tutaj, zobacze za tydzien
Lucky wrote:witam
Kasiu może ćwiczenia oddechowe?
odstresowują, relaksują przeponę
poza tym na prolaktynę jest bromergon albo coś podobnego i wtedy człowiek już nie jest taki podatny na ten stres z zewnątrzinessa lubi tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Nie wiem czy Ci już ktoś odpowiedział na zadane pytanie bo muszę przebrnąć przez 2 godzinne posty. Najważniejsze jest 3 dc zrobić FHS, LH i Estradiol (można LH nie robić). Chodzi o to że gin na podstawie tych wyników (a w każdym cyklu wartości mogą być inne) ocenia jakość Twojego pęcherzyka. Czy będzie dobry jakościowo i czy ewentualnie nie wspomóc jakimiś hormonami jego wzrostu. Dobrze przeprowadzony monitoring to:
1. pierwsza wizyta w 3 dc wraz z badaniami hormonalnymi (rano robisz badania, po południu odbierasz i po południu wizyta), lekarz ocenia ilość i wielkość pęcherzyków (ja zazwyczaj miałam dwa, trzy 0d 7 do 9 mm i dużo małych)
2. Wizyta około 10 dc i ocena przyrostu pęcherzyków
3. Wizyta około 13 dc i ocena przyrostu
4. Wizyta około 15-16 dc - po jajeczkowaniu
Wszystko to przyjmując że owulację masz np. 14-15 dc.
To jest dobrze zrobiony monitoring! Jeszcze lepszy jak dwa dni przed owulacją badanie estradiolu i 7 dni po owulacji progesteron. Wtedy naprawdę wiadomo co i jak przyrasta i czy faza lutealna jest prawidłowa, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo wydzielając odpowiednią ilość progesteronu. Uff
Tu jest ten post Polarmisia...Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
ale to już jest stwierdzone przez gina?
Kasik303 wrote:Reni moj wykres moze i jest ladny, ale do owulacji prawdopodobnie nie dochodzi...mam jajko, ono rosnie ladnie i potem nie peka jak trzeba,
To sie nazywa LUF syndrom (lutenizacja niepeknietego pecherzyka) czyli dla zmylki tempka sobie rosnie i Ovufriend zaznaczyl owulacjeinessa lubi tę wiadomość
-
a ostatnie foty wyglądają jak pines w akcjiBozia3 wrote:zobaczcie- nasza szyjka wygląda jak małe peniski kogucie...
, a na marginesie to dobre zdjęcia tam są...
http://apt.republika.pl/Tajemnica1.htmlinessa lubi tę wiadomość