Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale ja z zadnym Wroblem nie bzykałam się.
    No wlasnie

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi cieszę się, że u Was spokój :-)

Aasiula lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ale mnie w tym cyklu bola piersi ( ostatnio tak samo w grudniu). Bola, sa ciezkie i bardzo wrazliwe. Nie wiem, co jest przyczyna. Mam duzo torbieli.jesli one powodem, dlaczego w takim razie nie jest tak samo w kazdym cyklu? To nie wina estrogenu, bo mam go raczej niedobor. Macie jakis pomysl?

Nie mam pomysłu, ale w ciągu tych 7 cykli starań też tak miałam 2x. Teraz 3 cykl biorę duphaston i już 3 cykl nie bolą. Może to jakaś wskazówka?

Zofia8 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Przeczytałam wszystko na cela:)
    Dowiedziałam się dużo o myciu okien - ja mam takie coś, z jednej strony tkanina gąbczasta, z drugiej gumka. Szyby są po tym pozbawione brudu, ale z mazami. Z tym, ze w obecnej sytuacji mam gdzieś mazy :)
    Dużo Was ma pczłorkowe rodziny. U mnie też dwóch mężów :) Niełatwa to sprawa, szczególnie dla dzieci. Mój syn nie lubi mojego obecnego, ale moja obecna teściowa jest dla niego lepsza, niż jego prawdziwa babcia z tamtej strony.
    Z kotami zaczął mi się sezon na kleszcze. Mam 3 koty, z tego dwa sporadycznie coś złapią, a trzeci łapie za wszystkie osiedlowe koty (a masa ich tu). Wczoraj wyciągnęliśmy mu 7, a w pełni sezonu zdarza się po kilkanaście. I to już na kropelce. Może to przez futro - długie ma.
    Z fajowych rzeczy, to wczoraj wrócił mój syn marnotrawny. Całą chorobę był u ojca, bo tam ma komputer i internet. Chyba się stęsknił, bo najpierw bez większego oporu uczestniczył we wspólnym rozbieraniu choinki (jeee, udało się przed wiosennymi świętami!!! ), a potem pomógł mi z praniem i gruntowniejszym sprzątaniem w kuchni :)
    Poza tym czuję, że znów choroba się czai na nas. Ja się dzisiaj obudziłam z opuchniętym bolącym gardłem, syn nadal ma katar, a Małgoś pokasłuje, cieknie jej z nosa i dla odmiany cos ma z oczkami - spuchnięte, czerwone i trochę zaropiałe. Pewnie sobie zatarła tym katarem.
    Kupiłam klej i będę mogła robić spinki dla córci. Mam "gołe" spinki i dużo ozdóbek. Będzie miała oryginlane.
    No i udało mi się zrobić wykrój do płaszczyka kąpielowego. Spróbuję go dzisiaj dostosować rozmarowo i skroić.
    A pogoda, choć rano koszmar, teraz słoneczna.
    Małgośka śpi chwilowo, bo wstała o 4 rano i do 7 grała na tablecie... Albo chora, albo diabeł dodatkowy w nią wstąpił :)

mamatrojki80, Zofia8, peppapig, Parka, ComeToMeBaby, iwcia77, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może do siebie dzwonią jak Nas nie ma?! O.o

dzbry
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Reni, Twój pies musiał gadać z moimi kotami. Wszystkie trzy mi okłady robiły. Też się gotowałam :-D

moremi, Arwena, iwcia77, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry hym albo i nie ....

dziś sie dowiem czy nadal pracuję ,trzymajcie kciuki :)

babka za którą byłam na zastępstwo wróciła ale mam szanse też na zastępstwo za kogoś innego,a jak zostanę to z kolei mam kolejną szansę na stałą pracę bo jakoś w lipcu i wrześniu na emeryturę odchodzą ...

trzymam kciuki za ciążówki,staraczki,dzieciate :*

Parka, Aasiula, paszczakin, mamatrojki80, Reni, Dziobak, ComeToMeBaby, macduska, moremi, iwcia77, Zofia8, Sabina, Elfik, kkisia, Iwone, gosia7122, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, arwena to kciuki
    Ja dziś dobroduszna jestem mówię chłopu śpij,ja idę do pracy ;) to i obiad będzie i w piecu napalone. My że sobą 24 godziny na dobę i jakoś się dogadujemy.
    Czasem przydało by się za chlebem ale już to przerabialiśmy. Ja do pracy latałam nawet z brzuchami za dobrych amerykańskich czasów,pora na dupie usiąść.

Parka, ComeToMeBaby, Arwena, iwcia77, Zofia8, Sabina, Elfik, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, pogoda owszem do dupy
    Arwena, powodzenia w pracy
    No i ja do pracy

peppapig, Arwena, Sabina, Aasiula, Elfik, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Morka, leżysz plackiem, mam nadzieję? Dbaj o Was <3

peppapig, macduska, moremi, iwcia77, Zofia8, Sabina, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam, Arwena :)

Arwena, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena, powodzenia- oby sie udalo prace zatrzymac!

Krakonka, a nie mozecie kotow zakroplic? Moja zima wylazi doslownie na 5 sekund, ale latem jak ja nosi po ogrodach, paprociach i pod drzewami jest zawsze zakroplona Frontlinem i nigdy jeszcze niczego nie przytargala.. newet mrowki wtedy jej nie podgryzaja jak spi na bruku ;)

mamatrojki80, Dziobak, peppapig, Arwena, ComeToMeBaby, Zofia8, Sabina, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Cóż za chory i zły umysł wymyślił wiosenną zmian czasu? :-O
    Ja już wiem, że to będzie ciężki dzień. Boże jak mi się chcę spać :-(

hehe, ja dzis zamiast o 6 zaliczylam pobudke o 4.30.. Przesiedzialam 1.5h i padlam, przelaczylam budzik i przylazlam do pracy godzine pozniej.. Na szczescie mam ruchomy czas pracy..

Motto na dzis:

05e96b9bb2e03c36735bcc7fd80ff1bb.jpg

mamatrojki80, Reni, macduska, moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, Parka, Sabina, Heretyczka, Aasiula, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zawsze zakrapialiśmy wszystkie zwierzulce, bo nawet na butach można przytargać to badziewie do domu

a w tym roku jest tego od zaje.ania
    paszczakin wrote:

Krakonka, a nie mozecie kotow zakroplic? Moja zima wylazi doslownie na 5 sekund, ale latem jak ja nosi po ogrodach, paprociach i pod drzewami jest zawsze zakroplona Frontlinem i nigdy jeszcze niczego nie przytargala.. newet mrowki wtedy jej nie podgryzaja jak spi na bruku ;)

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj spóźniłam się prawie godzinę do pracy
    budzik mi się spsuł!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f38b196dfb3e.jpg

jak żyć!?

paszczakin wrote:
    hehe, ja dzis zamiast o 6 zaliczylam pobudke o 4.30.. Przesiedzialam 1.5h i padlam, przelaczylam budzik i przylazlam do pracy godzine pozniej.. Na szczescie mam ruchomy czas pracy..

Motto na dzis:

mamatrojki80, Dziobak, BISCA, moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, Parka, Sabina, Natka_79, kkisia, paszczakin, SolarPolar, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Krakonka, a nie mozecie kotow zakroplic?
    Przeczytalam zakopać... Bo za dużo kleszczy przynosza...
    Nie spanie mnie jednak kiedyś wykończyć. Adas wstał dziś o 3.30 gotowy do zabawy. Godzinę go ignorowała, potem się rozryczal i zasnął.
    Drogie Bravo, jakiś patent na nocne spanie dziecka? Budzi się co godzinę albo częściej, zasnie przy cycku. Ale nie mogę leżeć z cyckiem na wierzchu cala noc. Jakiś pomysł?

Reni, moremi, iwcia77, Parka, Sabina, Heretyczka, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Dwa niekleszczowe zakrapiamy raz, na wiosnę i prawie nie przynoszą (jeden z nich miał dwa w zeszłym roku, a drugi nic). A trzeciego zakrapiam co miesiąc, ale i tak przynosi. Po zakropieniu 2-3 zamiast kilkunastu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:20

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, byłam dzisiaj u gin pęcherzyk 19,3 endo 10,5. Już trzeci miesiąc z kolei mam owulację z prawego jajnika , myślałam ze to jest na zmianę a to się okazuje że nie . Chyba mam problem jednak z progesteronem, będę badać go w piątek-sobota, do gina przyjdzie wynik i powie mi przez telefon co dalej robic, najprawdopodobniej dostanę luteinę 200mg + duphaston. Chyba musze szykować się na bardzo niski wynik:(

Reni, moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, Parka, Sabina, Aasiula, kkisia, gosia7122, dorbie lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    zacznij go budzić jak już smacznie zaśnie i zapytaj "no i jak? Fajnie ci?"

2patyk.gif
    Dziobak wrote:
    Przeczytalam zakopać... Bo za dużo kleszczy przynosza...
    Nie spanie mnie jednak kiedyś wykończyć. Adas wstał dziś o 3.30 gotowy do zabawy. Godzinę go ignorowała, potem się rozryczal i zasnął.
    Drogie Bravo, jakiś patent na nocne spanie dziecka? Budzi się co godzinę albo częściej, zasnie przy cycku. Ale nie mogę leżeć z cyckiem na wierzchu cala noc. Jakiś pomysł?

Dziobak, moremi, Parka, Sabina, Elfik, kkisia, paszczakin, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdajesz sobie sprawę, że ten co przynosi zagraża reszcie?
    mój kot nigdy nie wychodził, a pies przynosił
    nie raz popierdalał po podłodze - mógł wejść na nas, na kota, na fretkę, nawet na listonosza
    ostatnio znalazłam jednego w kiblu? (może mu się siku chciało)
    i drugiego w łazience przy wannie (miał ponad cm wielkości, obrzydliwy najedzony fuuj) - pytanie kogo napoczął, skoro taki nażarty
    Krakonka wrote:
    Dwa niekleszczowe zakrapim raz, na wiosnę i prawie nie przynoszą (jeden z nih miał dwa w zeszłym roku, a drugi nic). A trzeciego zakrapiam co miesiąc, ale i tak przynosi. Po zakropieniu 2-3 zamiast kilkunastu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 10:19

Dziobak, moremi, peppapig, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skąd wiesz, że masz problem?
    ola_35 wrote:
    Witam z rana, byłam dzisiaj u gin pęcherzyk 19,3 endo 10,5. Już trzeci miesiąc z kolei mam owulację z prawego jajnika , myślałam ze to jest na zmianę a to się okazuje że nie . Chyba mam problem jednak z progesteronem, będę badać go w piątek-sobota, do gina przyjdzie wynik i powie mi przez telefon co dalej robic, najprawdopodobniej dostanę luteinę 200mg + duphaston. Chyba musze szykować się na bardzo niski wynik:(

‹‹ 8376 8377 8378 8379 8380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ