X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Asiula, to jednak mówisz, że Preis u twojej siostry postawił błędną diagnozę?
    czytałam na forum kiedyś, ale posty na forum nieznajomych nie są dla mnie wiarygodne (hehe, co innego tu, heheh)

Jestem bardzo ciekawa, bo pomocniczo (na przepływy) chcę do niego chodzić...
    Po amnio pewnie też pójdę na konsultację do niego..
    mówisz, że nieomylny nie jest?...
    Wiesz moja siostra na poczatu ciazy przeszła wirusa cytomegali niestety :(
    Jak poszłysmy do niego to powiedzial ze nie ma szans zeby dziecko przezyło.
    Po kilku tygodniach znow wizyta i znow wyrok uposledzenie i w ogole bez szans.
    Nawet padło musi pani podjac decyzje ...
    Po urodzeniu mlody mial duze problemy tylko z watroba ,dzisiaj ma 4 lata i ma sie dobrze ,z tytulu ze jest wczesniakiem rozwija sie toszke wolniej :)
    Ale widze ze nadrabia te braki bardzo szybko :)

ania.g, Sabina, dorbie, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Byłam w swojej pracy na jajeczku. Miło było zobaczyć te wszystkie gęby ;)

Elfik, Sabina, Dziobak, Aasiula, dorbie, moremi, kkisia, BISCA, Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Hm, siostro ;-) mnie lubią schizofrenicy ;-) powinnam z nimi pracować, mam jakiś dar, Ci mówię ;-)

ja też cię lubię :)
    mam się zbadać?
    ;P

kapturnica, Sabina, Aasiula, dorbie, moremi, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, to dobrze, że się udało siostrze, kciuki dla wcześniaków!

ale jednocześnie martwi mnie to co napisałaś, a on o terminacji ciąży mówił po obrazie usg czy tylko po wynikach zakażenia?

Aasiula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    ja też cię lubię :)
    mam się zbadać?
    ;P
    Jak już urodzisz, to sobie przy flaszce pogadamy ;-) na pewno coś znajdZiemy i u Ciebie i u mnie ;-)

Aasiula, Elfik, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfol, kolejny raz ja pytam siem. Stanik do karmienia z Przymorza odbierzesz??

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Asiula, to dobrze, że się udało siostrze, kciuki dla wcześniaków!

ale jednocześnie martwi mnie to co napisałaś, a on o terminacji ciąży mówił po obrazie usg czy tylko po wynikach zakażenia?
    po USG :(

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    mnie babka rehabilitantka na moją prosbę pokazała vojtę na mnie..chciałam wiedzieć..
    Też bym ryczała..
    Poważnie
    :(
    Jak ja sie ciesze, ze rehabilitacje i Vojte mamy juz za soba... I ze mlody nie ma szans tego pamietac.

Aasiula, dorbie, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie si pomylił :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Asiula, to jednak mówisz, że Preis u twojej siostry postawił błędną diagnozę?
    czytałam na forum kiedyś, ale posty na forum nieznajomych nie są dla mnie wiarygodne (hehe, co innego tu, heheh)

Jestem bardzo ciekawa, bo pomocniczo (na przepływy) chcę do niego chodzić...
    Po amnio pewnie też pójdę na konsultację do niego..
    mówisz, że nieomylny nie jest?...
    Jak każdy a im więcej pacjentek, to tym większe jest takie ryzyko, statystycznie.Jak tłumy do niego walą, to warto do niego chodzić

Aasiula, Elfik, moremi lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Nadrobiłam co nieco z dzisiaj, ale robota goni.
    Wkurw dalej mną rządzi... Najchętniej to bym komuś przywaliła, jakby się chętny znalazł do bicia ;-)
    Musze lecieć na zakupy, bo ludzi w piguły - jakby jutro miała być wojna - wszystko wykupują:-/

Jak ja nienawidzę świąt!

moremi lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Elfi lekarze to tez ludzie moga sie mylic ,jak kazdy tylko mnie wkurwilo to ze on wlasnie taki nawet bym powiedziala chamowaty ,wszystko wie i nie ma prawa sie nikt sprzeciwic zapytac bo zaraz z grubej rury napierdala.Mimo wszysto ma bardzo dobra opinie wsrod kobiet.

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jedna dziewczyna na czerwcówkach (jest tam moja koleżanka) urodziła synka o wadze 870 gr, trzymajcie za maluszka kciuki.

Sabina, Luna76, Aasiula, dorbie, ania.g, Zofia8, Elfik, ComeToMeBaby, kkisia, peppapig, macduska, moremi, mysza1975, Bozia3, iwcia77, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem czy do niego pojde bo ja to mam gebe i mu powiedzialam toche ,no co tu duzo mowic.Przychodzi mloda dziewczyna w pierwszej ciazy przerazona a ten w taki chamski sposob ja informowal o wszystkim ze mnie az zatkalo ,gdzie ja stara rura.Dlatego powiedzialam co mysle ,oczywiscie trzeba mowic o takich sprawach ale taktu i szacunku w niektorych sytuacjach to by mogl sie troche podszkolic,bo nieomylny nie jest jak widac . A wtedy to by mi oczy wydłubal za zadawane pytania. ;/

dorbie, Sabina, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 prawie a ja cały czas pije kawe hyhyhyhyhy ,a robota lezy ;D

dorbie, Sabina, Dziobak, Elfik, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Dorbie, mnie też jego sposób bycia odpowiada, poza tym dzięki niemu żyjemy z Idą.
    Za jedno, za co nie jestem wdzięczna, to za to, że nieproszony udzielił mi wyjaśnienia tuż przed cięciem, co też moje problemy mogą oznaczać dla dziecka...:)
    Aż tyle wiedzieć nie musiałam w tamtej chwili...

A co Olszewskiego, myślisz, że kto mnie doprowadził do stanu w którym wylądowałam na patologii.
    A co do jego tekstów - namawiał mnie na poród w Swissmedzie, ja mówię ok, ale tam nie ma oddziału ratunkowego dla noworodków
    On - to się karetką dojedzie
    Ja - ale jednak, jak będą korki..
    On - no to najwyżej dziecko umrze. Zresztą jak takie dziecko leży po porodzie z innymi chorymi dziećmi i ma wady, to i tak będzie słabe i upośledzone, bo złapie wszystkie choróbska od innych..Lepiej żeby od razu umarło..

ja jestem twarda, ale jestem ciekawa co by zrobiła fasolkowa mama słysząc od swojego ginekologa - to najwyżej dziecko umrze..

Hehe, zresztą jego druga żona, to chyba jego studentka? :)
    Nieźle! Szok, aż tyle sie nie spodziewałam
    jego pierwsza żona - super kobieta i świetny ginekolog onkolog.

A mnie spotkały tez nieprzyjemności z jego strony. W pierwszej ciązy lezalam na patologii jako studentka, gdzie na zajeciach z gineksów zakrwawiłam w 29tc, wiadomo było, że nie odrobie tego bloku bo był ostatni przed sesją, miałam kilka dni nieobecnosci i nie chciał mi zaliczyc, a lezalam u niego na oddziale. Musiałam iśc od jakiejs starej docent na zaliczenie, itd
    W drugiej ciązy chyba mnie porąbało by iśc do niego na usg genetyczne, w 2004r koszt 100zł to było duzo, miał mi nagrac na CD,było w cenie, a nie włozył płyty i sie nie nagrało i nie chciał jeszcze raz robić, by mi nagrać. A na korytarzu nie było żadnej pacjentki. Świnia. Fakt, ze w 13tyg powiedział, że będzie chlopak, a wtedy się tak wcześnie nie mówiło jeszcze, sprzet nie był zbyt dobry.
    Na szczęscie tylko same nieprzyjemne zdarzenia a nie bład w diagnozie

Sabina, Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Elfik, aż mnie w żołądku scisnęło, a nie jestem fasolkową mamą.
    Teraz w szpitalu leżała ze mną dziewczyna w 22 tygodniu z krwawieniami. To były spore krwawienia. Uspokoiło się trochę, pozwolili jej wstawać do toalety i którejś nocy znowu zaczęła krwawić. Przybiegła pielęgniarka, pomagała jej zmienic podpaskę, zakładała nowy podkład, a dziewczyna cichutko chlipała. Ta bźdźiągwa pielęgniara w pewnym momencie rzuciła "najwyżej poronisz. Nie ty pierwsza". Szczęka mi opadła. Na drugi dzień poszła skarga.

Przy pierwszym poronieniu w szpitalu na tym samym pietrze miescila sie patalogia ciazy i oddzial noworodkow.
    Ronilysmy slyszac ich placz.

dorbie lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Elfol, kolejny raz ja pytam siem. Stanik do karmienia z Przymorza odbierzesz??

kochana, już odbieram, sorki ale musiałam dociągnąć do amnio i dnia bez wizyt lekarskich.
    na priv poproszę o adres mamy :)

Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    po USG :(

to mnie zasmuciłaś, czyli jak mi powie, że nie halo, to może nie mieć racji,,,
    eh..
    to komu ufać..
    :(

Sabina lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No się zebrałam i umówiłam do gina. Państwowo i to już na jutro :) Trzeba zrobić przegląd i cytologię. A i wziąć receptę na antyki w końcu...

Elfik, Dziobak, Sabina, kkisia, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 8425 8426 8427 8428 8429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ