35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda* wrote:Odkąd meszkam tu gdzie mieszkam
jestem gotowa szczerze pokochać naszych polskich ekstremistow w postaci moherów ,pisów,czy rydzyków bo to oni nas chronią przed innymi o wiele grozniejszymi ekstrmistami z ich bogiem allahem
to nie jest tak ze kultury sie mieszają,to extremisci pilnuja SWOJEJ SILNEJ WIARY I TRADYCJI a my o swoich tradycjach i wierze zapominamy.
OBSERWUJĘ CODZIENNIE JAK POPRAWNOSC POLITYCZNA DZIALA NA SZKODE NASZYCH TRADYCJI a na kozysc tych którzy rozpychaja sie lokciami.
Jak powiesz cos kontrowersyjnego ,zaraz cie nazwą rasistą.
Naprawdę odkąd zobaczyłam tesz kulturalny misz masz stałam się nacjonaliską i uwazam ze nacjonalizm jest jak nabardziej pozytywnym i pozadanym zjawiskiem
Zgadzam sie.
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Magda* lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Margolcia88 wrote:No widzicie, a mi i polityka, jakieś tam racje nieracje narodowe i inne są obojętne, mnie obchodzę tylko ja moja rodzina, przyjaciele i WSZELCY znajomi. Życie jest jedno i za krótkie, by się przejmować czy zajmować czymkolwiek innym. Bo czasem ciach i nie ma, a jak jest, to w końcu ciach i za 100 lat nie ma, a za 400 to już i tak nikt o nikim nie pamięta

Ale to, co sie dzieje, ma niewatpliwie wplyw na jakosc Twojego i Twoich bliskich zycia. Jak nie bedziemy reagowac to mozemy obudzic sie z reka w nocniku. Nie mowie, ze kazdy MUSI wtykac patyk w mrowisko, ale tak naprawde kazdego to dotyczy.
Ide kopac.
Magda*, kapturnica, Sabina, kkisia, mamatrojki80, Elfik, Zofia8, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Magdala wrote:To co wykopujesz?
Jakie rosliny?
Ja mam ok 30 do wkopania, ale to malutkie.
Wywlekam funkie, żeby je posadzić na wsi pod drzewami. Mam w ogródku całą kolekcję różnych, a na wsi, pod lasem, będą ładniej wygądały.
dorbie lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyPewnie masz rację, ale ja tego wpływu nie czuję, zamykam się w swojej norce i staram się w niczym nie uczestniczyć, zawsze miałam takie wewnętrzne przekonanie, bardzo głębokie, taki egotyzmMagdala wrote:Ale to, co sie dzieje, ma niewatpliwie wplyw na jakosc Twojego i Twoich bliskich zycia. Jak nie bedziemy reagowac to mozemy obudzic sie z reka w nocniku. Nie mowie, ze kazdy MUSI wtykac patyk w mrowisko, ale tak naprawde kazdego to dotyczy.
Ide kopac.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystaram sięZofia8 wrote:Magdo, mam do Ciebie pytanie: czy uzywasz tylko kosmetykow naturalnych?
unikam parabenów i pochodnych ropy naftowej
ale nie zawsze kupuje te najwyzszej klasy,kwestia kasy a u mnie np kremy szybko idą
teraz mam kilka produktów Lavery-kosmetyk bio bez wyzej wymienionych ''szkodników''
ale czesto tez kupuje jak jestem w polsce kosmetyki Alterra rosmana one nie są w 100% bio ,ale nie posiadają SLS-ów i pochodnych ropy naftowej,a cena bardzo przyjazna kieszeni.
Magdala, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Zgadzam sie.
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
A ja myślę, że to kwestia słownikowa
Wcześniej padło słowo "rasizm". Rasizm, czyli uznawanie, że ludzie rasy białej, czarnej, żółtej są lepsi i gorsi pod względem genów, intelektu, zdolności odczuwania, jest dla mnie nie do zaakceptowania. Jest obrzydliwy. Hitler tak myślał. Różni mordercy tak myślą.
Nacjonalizmowi jestem dość przychylna, dopóki dobro jednego narodu nie jest budowane kosztem krzywdy innego. Bo naród to ludzie, obojętne, Niemcy, Polacy, Włosi. Żadna grupa społeczna nie powinna dążyć krzywdy innej grupy społecznej. Tak się dzieje w słabo ucywilizowanych społeczeństwach i tak było w pierwotnych. I często w przypadku skrajnego nacjonalizmu wchodzi w grę podwójna moralność.
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Wywlekam funkie, żeby je posadzić na wsi pod drzewami. Mam w ogródku całą kolekcję różnych, a na wsi, pod lasem, będą ładniej wygądały.
Ciezka praca, robilam to zeszlego lata.
Kop kop, odwdziecza Ci sie pod lasem.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magda* wrote:OBSERWUJĘ CODZIENNIE JAK POPRAWNOSC POLITYCZNA DZIALA NA SZKODE NASZYCH TRADYCJI a na kozysc tych którzy rozpychaja sie lokciami.
Mnie też drażni nadmierna poprawność polityczna. Nawet ostatnio prchyałam czytając artykuł specjalistki od równości, która krytykowała polskie reklamy za brak różnorodności. Że nie ma w nich żółtych i czarnych, gejów i lezbijek itp. Jest taka teoria marketingowa o identyfikowaniu się z aktorami, czy modelami na reklamach. Myślę, że w kraju, gdzie większośc jest biała i heteroseksualna, sama bym reklamowała swoje produkty wykorzystując przekaz poprzez białych i heteroseksualnych wykonawców.
Mało mnie też przekonuje czarny w roli Hamleta na przykład
Inne formy poprawności politycznej uważam za szkodliwe. Nie znoszę posługiwania się żeńskimi formami, które przez cał wieki miały inne znaczenie (reżyserka), albo co gorsza tworzenia jakichś koszmarków lingwistycznych (ministra).
Ale to też nie rasism
Magda*, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Wróć do polski i pożyj pod rządami PIS.Magda* wrote:Odkąd meszkam tu gdzie mieszkam
jestem gotowa szczerze pokochać naszych polskich ekstremistow w postaci moherów ,pisów,czy rydzyków bo to oni nas chronią przed innymi o wiele grozniejszymi ekstrmistami z ich bogiem allahem
to nie jest tak ze kultury sie mieszają,to extremisci pilnuja SWOJEJ SILNEJ WIARY I TRADYCJI a my o swoich tradycjach i wierze zapominamy.
OBSERWUJĘ CODZIENNIE JAK POPRAWNOSC POLITYCZNA DZIALA NA SZKODE NASZYCH TRADYCJI a na kozysc tych którzy rozpychaja sie lokciami.
Naprawdę odkąd zobaczyłam tesz kulturalny misz masz stałam się nacjonaliską i uwazam ze nacjonalizm jest jak nabardziej pozytywnym i pozadanym zjawiskiem
Pierdolenie takie..
MartaDidi, malgos741, Mega, kkisia, Reni, Sabina, Dziobak, Krakonka, Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jak oceniasz naszą Ziaję?Magda* wrote:staram się
unikam parabenów i pochodnych ropy naftowej
ale nie zawsze kupuje te najwyzszej klasy,kwestia kasy a u mnie np kremy szybko idą
teraz mam kilka produktów Lavery-kosmetyk bio bez wyzej wymienionych ''szkodników''
ale czesto tez kupuje jak jestem w polsce kosmetyki Alterra rosmana one nie są w 100% bio ,ale nie posiadają SLS-ów i pochodnych ropy naftowej,a cena bardzo przyjazna kieszeni.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto nie rasizm BISCA tylko najzwyklejsza obresewacja tego co sie dzieje dookoła,BISCA wrote:grrrrrr ! Magda, nie cierpie rasizmu.
Ja mam ''kolorowe'' znajome i niektóre bardzo,bardzo lubie.
Ale te'' kolorowe'' które bardzo lubie to po prostu latynoski.
Z muzułmankami mogę przyjaznie porozmawiać,ale istnieje pewna blokada kulturowa i one raczej ''hermetyczne'' są.
Afrykanki,sa ok,ale tez inna mentalnosc,po prostu inny backgroud.
O facetach nawet nie chce mówic bo mam wrazenie ze i ci ze swiata islamu i negro po prostu czatują na kobiety.
Nie zrozum mnie zle,ale ja mam wrazenie ze miksowane kultur w zwiazkach nie zawsze jest takie kolorowe
i mówie to z wlasnego zyciowego doswiadczenia
Magdala, Elfik, Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:A ja myślę, że to kwestia słownikowa

Wcześniej padło słowo "rasizm". Rasizm, czyli uznawanie, że ludzie rasy białej, czarnej, żółtej są lepsi i gorsi pod względem genów, intelektu, zdolności odczuwania, jest dla mnie nie do zaakceptowania. Jest obrzydliwy. Hitler tak myślał. Różni mordercy tak myślą.
Nacjonalizmowi jestem dość przychylna, dopóki dobro jednego narodu nie jest budowane kosztem krzywdy innego. Bo naród to ludzie, obojętne, Niemcy, Polacy, Włosi. Żadna grupa społeczna nie powinna dążyć krzywdy innej grupy społecznej. Tak się dzieje w słabo ucywilizowanych społeczeństwach i tak było w pierwotnych. I często w przypadku skrajnego nacjonalizmu wchodzi w grę podwójna moralność.
To wszystko prawda, ale dlaczego ja przyjezdzajac do obcego mi kraju staram sie przystosowac, respektuje obyczaje i szanuje prawo, a taki nieprzymierzajac muslim czy inny afro ma to gdzies. Bardzo trudno jest te zachowania akceptowac.
Nie bylam nigdy rasistka (dopoki mieszkalam w Polsce, a opuscilam ja 10 lat temu), ale coraz trudniej mi sie powstrzymac. Jak wiem, ze sami sobie nagrabilismy, ale cywilizowani ludzie, lub tacy, ktorzy chca miedzy nimi zyc powinni uzywac rozumu. Niektorym ta umiejetnosc jest obca. Niestety.
Simba, Magda*, kapturnica, kkisia, Elfik, Dziobak, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Wróć do polski i pożyj pod rządami PIS.
Pierdolenie takie..
Taaa.
Przyjedz do Londynu i przezyj kilka zamachow bombowych.
Pierdolenie takie.
Magda*, mamatrojki80, Dziobak, caffe, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Margolcia88 wrote:o, kogoś tu też dziś głowa boli? Mnie też pierwszy raz po 3 misiącach bolałą przez ponad godzinę, ale przeszło od apapu.
Warto się przespać - radzę.
Jedna aptekarka, taka fajna baba, odradziła mi kiedyś apap, mówiła, że słaby jest w działaniu, a mocno obciąża wątrobę..lepiej coś innego..
to sprzedaję dalej info
Margolcia88, MartaDidi, Sabina, kkisia, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ja tyżBISCA wrote:Masz piwne oczy ? Ja tez? Chyna nalezzymy do gorszej rasy
Elfik, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
Mieszkam w Brukseli - ostatnio jakis arabski chuj dokonał zamachu w muzeum żydowskim.
Arabów nie znoszę. Na 100 - jeden jestem normalny i cywilizowany. Jednocześnie mam bardzo dobrego księgowego Turka i przyjaciółkę z lat szkolnych - Marokanke.
Nie lubie tej poprawności politycznej, ale tez nie uwazam ze na chamstwo należy odpowiadać chamstwem.
PiS to dla mnie tak samo niebezpieczne ekstremum jak ekstremistyczne wydanie islamu. Ciemnogród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:37
malgos741, kapturnica, Arwena, Elfik, Sabina, kkisia, Aasiula, paszczakin, iwcia77, megan8, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość