Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Kurde chyba zrobimy ognicho mniam ;)
    Upiecz Yorka!!! Jak ges w glinie, czy jakoś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 12:51

kapturnica, kkisia, Mega, Aasiula, BISCA, Simba, Elfik, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Gotowac umie ale niezwykle rzeczy, na imprezki i biesiady przyjacielskie. Codzienne nawet robienie kanapek mnie irytuje. Lubie prasowac, maniakalnie wszystko piore, lubie czyste podlogi ale teraz przy psie sa w permanentnym piachu, lazienki zawsze blyszcza. Okna - raz na jakis czas. Nie lubie brudu, balagan tzw codzienny akceptuje. W ogrodku - lubie podlewac nie umiem zajmowac sie roslinkami. Dzieci moge miec duzo.

No to czadzior :) Ja mogę gotować i codziennie i od święta. Roślinkami umiem się zajmować, ale nie systematycznie. Tzn, przesadzam, zajmuję się robakami, chorobami, przycinaniem itp, ale z podlewaniem mam problem duży. Prać też lubię - samą czynność - selekcja, dobór chemii itp, ale ciężko mi się zabrać. I mogę wieszać, ale niekoniecznie. Lubię składać i układać w szafach :) Bałaganu codzinnego nie sprzątam. Robię porządki raz na czas i to lubię.
    Dzieci u mnie 2 liczę na 3, więc z Morką we trzy to pewnie byśmy się w dyszce zmieściły :)
    Nie lubię pomagać w lekcjach i pilnować nauki. Ale jestem mistrzem szkolnych okazji - bale, przedstawienia itp. Szyję,wymyślam stroje, piekę, organizuję żarło na imprezy.

ania.g, Zofia8, kkisia, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No to czadzior :) Ja mogę gotować i codziennie i od święta. Roślinkami umiem się zajmować, ale nie systematycznie. Tzn, przesadzam, zajmuję się robakami, chorobami, przycinaniem itp, ale z podlewaniem mam problem duży. Prać też lubię - samą czynność - selekcja, dobór chemii itp, ale ciężko mi się zabrać. I mogę wieszać, ale niekoniecznie. Lubię składać i układać w szafach :) Bałaganu codzinnego nie sprzątam. Robię porządki raz na czas i to lubię.
    Dzieci u mnie 2 liczę na 3, więc z Morką we trzy to pewnie byśmy się w dyszce zmieściły :)
    Nie lubię pomagać w lekcjach i pilnować nauki. Ale jestem mistrzem szkolnych okazji - bale, przedstawienia itp. Szyję,wymyślam stroje, piekę, organizuję żarło na imprezy.
    Ale to taka jaka komuna będzie? :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Sie wypowiem raz jeden porzadnie i konkretnie.
    Nie lubie, jak ktos na moich podatkach pasozytuje.
    Nie lubie, jak ktos mi swoja religie i obyczaje narzuca.
    Nie lubie, jak ktos chce mnie zabic, bo wierze w co innego (albo wcale).

Lubie, jak ktos zyje i pracuje uczciwie.
    Lubie, jak ktos akceptuje i toleruje inne.
    Lubie, jak ktos zyje i daje innym zyc po swojemu.

Każdy naród i grupa religijna mają frakcje ekstemistyczne. W Polsce też ludzie pasożytują, a nawet wyjeżdżają za granice i tam pasozytują. Religie i obyczaje ciągle chcą narzucić mohery pisy rydzyki. Zabijali wszyscy po równo, zabijanie się nie kończy i zwykle kryje się za tym kasa, a religia tylko przykrywką.
    Z tym lubieniem, to ja znam dużo ludzi różnych nacji, kolorów i wyznań, którzy właśnie taż żyją.
    Z tą izolacyjnością to ja tak tylko... Podoba mi się myśl, że różne mniejszości i większości żyją obok siebie, ale nie podoba mi się wizja narzucania. Mieszanie się kultur, cóż, nie zachwyca mnie zbytnio, ale to nieuniknione teraz. Otwartość na nowe, dobre jest spoko, ale fajnie też zachować tradycje i pewną odrębność.
    To nie jest wstęp do dyskusji, bo w sumie wydaje mi się, że się zgadzamy.

SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Co ty masz z tymi jorkami?
    Mam Yorka, ktorego naprawde kocham, ale to takie wiewiory dla mnie...i widze go w roznych akcjach- glownie gastronomicznych... MOj juz stary i smierdzacy... Jak Malego nie bylo to mialam jakas chora faze na tego psa- najpiekniejszy, najmadrzejszy. Po narodzinach dziecka czar prysl- stary i bezzebny... Brzydki jak noc...:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 13:05

ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula, SolarPolar, Bozia3, Simba, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Ale to taka jaka komuna będzie? :)

No, ale prawnie usankcjonowana. Choć postępowa ze wzgędu na harem piwnczny.

Margolcia88, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sie zgadzamy Krakonko.
    Odmeldowuje sie tymczasem. Zaczynamy z mezem weekend. Do poniedzialku towarzyszki!

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Pewnie sie zgadzamy Krakonko.
    Odmeldowuje sie tymczasem. Zaczynamy z mezem weekend. Do poniedzialku towarzyszki!
    Miłego weekendowania!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

Chyba zostaniesz moja przyjaciolkOM forumowOM 8)

malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

Twoja wypowiedz jest pelna sprzecznosci ...

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy jakis czas temu z zakorkowanego sRAcza jprdole nigdy bym nie chciala tam mieszkac , godzine w korku jakis odmet.Ale juz wiem kaj mam jechac i jak dojechac do przychodni na 4D Tera juz czekam tylkona termin bo babka mnie na liste wciagla i da znac w przyszlym tygodniu kiedy w maju bedzie badanie 8)

Margolcia88, Krakonka, kkisia, Aasiula, Sabina, ania.g, BISCA, MartaDidi, malgos741, Elfik, Zofia8 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Elfik, zobaczysz, jak pierwszy raz Cię dziedzic zaskoczy sikaniem w każdym kierunku, to i miłość przyjdzie ;-) cieszę się, że przepływy ok i rośnie chłopak :-)

Mega, a czym stymulujecie?
    Jeszcze niczym :) od maja, mówił coś o clo, ale mam mieszane uczucia.....

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wrocilismy jakis czas temu z zakorkowanego sRAcza jprdole nigdy bym nie chciala tam mieszkac , godzine w korku jakis odmet.Ale juz wiem kaj mam jechac i jak dojechac do przychodni na 4D Tera juz czekam tylkona termin bo babka mnie na liste wciagla i da znac w przyszlym tygodniu kiedy w maju bedzie badanie 8)
    Sporo zachodu, ale dobrze ,że się udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Każdy naród i grupa religijna mają frakcje ekstemistyczne. W Polsce też ludzie pasożytują, a nawet wyjeżdżają za granice i tam pasozytują. Religie i obyczaje ciągle chcą narzucić mohery pisy rydzyki. Zabijali wszyscy po równo, zabijanie się nie kończy i zwykle kryje się za tym kasa, a religia tylko przykrywką.
    Z tym lubieniem, to ja znam dużo ludzi różnych nacji, kolorów i wyznań, którzy właśnie taż żyją.
    Z tą izolacyjnością to ja tak tylko... Podoba mi się myśl, że różne mniejszości i większości żyją obok siebie, ale nie podoba mi się wizja narzucania. Mieszanie się kultur, cóż, nie zachwyca mnie zbytnio, ale to nieuniknione teraz. Otwartość na nowe, dobre jest spoko, ale fajnie też zachować tradycje i pewną odrębność.
    To nie jest wstęp do dyskusji, bo w sumie wydaje mi się, że się zgadzamy.

Ty nic nie pisz o pasożytowaniu za granicą... przecież tam tak pięknie, po europejsku, nowocześnie i z klasą ;-) a u nas ciemnogród i bida z nędza ;-) jak żyć w takich warunkach... niektórym się udaje :-)

kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ty nic nie pisz o pasożytowaniu za granicą... przecież tam tak pięknie, po europejsku, nowocześnie i z klasą ;-) a u nas ciemnogród i bida z nędza ;-) jak żyć w takich warunkach... niektórym się udaje :-)

No ja wiem, że się udaje. Chociaż wokół mnie jest więcej tych, którzy nie osiągnęli wielkiego sukcesu. Z tym, że cięzko powiedzieć, czy osiągneliby go gdzie indziej, albo czy tylko narzekają, że mają źle.
    Na razie Ci zazdraszczam, ale mnie też się uda :) Mam plan i bezprzesadne cele dorobkowe.
    Niekoniecznie ciągnie mnie za granicę. Wyjechałabym, gdybym musiała. Ja tu lubię mieszkać. Tu mam rodziców, znajome miejsca, wspólny język kulturowy, mogę iść raz na czas do opery nie zaciągając kredytu, nie zamykają mi knajpy o 22.00 i nie wlepiają mandatu za nieskoszony trawnik i nie zamykają sklepów na parę godzin w ciągu dnia :)

Sabina, Simba, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No ja wiem, że się udaje. Chociaż wokół mnie jest więcej tych, którzy nie osiągnęli wielkiego sukcesu. Z tym, że cięzko powiedzieć, czy osiągneliby go gdzie indziej, albo czy tylko narzekają, że mają źle.
    Na razie Ci zazdraszczam, ale mnie też się uda :) Mam plan i bezprzesadne cele dorobkowe.
    Niekoniecznie ciągnie mnie za granicę. Wyjechałabym, gdybym musiała. Ja tu lubię mieszkać. Tu mam rodziców, znajome miejsca, wspólny język kulturowy, mogę iść raz na czas do opery nie zaciągając kredytu, nie zamykają mi knajpy o 22.00 i nie wlepiają mandatu za nieskoszony trawnik i nie zamykają sklepów na parę godzin w ciągu dnia :)

zgadzam się z Tobą, a ten mój wcześniejszy post był ironiczny :-)

Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do poniedzialku temat umilknie, a korci mnie skomentowac. Ze zycie zagranica jest jak pierwsza milosc. Na poczatku ach och, potem szara codziennosc. I albo sie wtedy bierze slub na dobre i zle, albo szuka sie dalej, wzdychajac po nocach do tej pierwszej wyidealizowanej.

mamatrojki80, Magda*, MartaDidi, malgos741, Elfik, Arwena, Zofia8, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta to Twoje usg to już połówkowe będzie? bo Ty do 20 tygodnia zaraz dojdziesz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    miałam sen
    śniło mi sie ze zajde w parze (na tym forum) z kobieta o jasno niebieskich oczach i ciemnych bardzo włosach.....ale włosy wiem ze były farbowane
    Ani chybi - ja ;-)

Aasiula, SolarPolar, kkisia, Bozia3, kapturnica, BISCA, Simba, malgos741, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    zgadzam się z Tobą, a ten mój wcześniejszy post był ironiczny :-)

No przecież chyba nie to ostatnie zdanie ? :)

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 8559 8560 8561 8562 8563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ