35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Paszcza trzyma fason, raczej probuje ale i tak wiadomo, ze Ja fala milosci zalala
U nas dzis grill i na zlosc pierwszy dzien brzydkiej pogody od conajmniej tygodnia. Ale najwazniejsze, zeby nastroj byl dobryBISCA, Sabina, Mega, anna maria, ComeToMeBaby, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Zofia8 wrote:Bisca a jak sie czujesz po zastrzykach ? Mam nadzieje, ze pozytywne myslenie wlaczone ?
Jest Ok. Samo klucie to bulka z maslem, wiadomo londerloman
Samopoczucie ok, troche mnie bolal wczoraj glowa co jest dla mnie rzadkoscia. I nie wiem czy to od hormonow czy od gadatliwosci tesciowej.
Stresu zéro, jak na razie. Mysle, ze bede sie stresowac po punkcji i po transferze
Witalam sie ? Dzien dobry
Paszcza.
Sabina, moremi, Mega, anna maria, malgos741, kkisia, Zofia8, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Oj Aasiula, masz pomysły...
Ja w zeszłym tygodniu wtorek, środa do roboty szpilki założyłam....tez yntelygentne posunięcie: na autobus idę 3 km, potem dojazd i do pracy od przystanku 1,5 km, w pracy 8 godzin, troche tuptania, wiecie, zjeść coś, kibel, szafki itp no i powrót - taka sama droga. Po dwóch dniach założyłam cichobiegi na płaskim, a nogi mnie do tej pory bolą. Moj kierowca sie rozchorował wiec cały zeszły tydzień i ten następny jeżdzę sama niestetyanna maria, Sabina, moremi, kkisia, gretka lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:
Nikt nie naświetla noworodka non stop... to są sesje 2-3 h.
Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Hej, doczytałam. Uwierzycie?
Bo czuwam.
Mama3 zdiagnozowalas mi dziecię przez internet-następnego dnia jak napisałaś o tej ospalosci i żółtaczkę poprosiłam o zeskanowanie dziecka, było jeszcze ok, ale dzień później zrobił się zoltawy. Skan juz wykazał coś, pobrali krew no i leży pod lampami.
A że dziecko ma awersje do leżenia bez ciuchów to jest dramat. Ale po 4h kolor wrócił do normy, teraz lecą kolejne 4, wiec tak do 3 posiedzę. Stałam z nim 45 minut, bo płakał i fikal, a mi serce pekalo. Teraz śpi, a ja błagam, zeby się nie obudził do końca sesji.
Pusur, Twój tez był naświetlany, nie? Łatwo to przeszło? Bo, jak Simba mi napisała, on tego nie będzie pamiętał, ale ja się pogrąże w czarnej dziurze jak będę musiała go jeszcze raz do tego piekarnika wsadzić..mamatrojki80, moremi, ComeToMeBaby, paszczakin, kapturnica, BISCA, malgos741, kkisia, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Paszczak, Klusek tez ryczal, opaske sobie z glowy sciagal, dramat jakis. Cala dobe tak. Ale pytam go teraz, to mowi, ze nie pamieta.
Mam nadzieje, ze Potejto bedzie dobrze jadl, Klusek dlugo nie chcial, byl taki slaby i ospaly jeszcze 3 tyg. Spadl na wadze mocno, ale potem juz bylo ok. Tylko, ze cycka nie dawal rady ssac, ja sciagalam mleko i jechal z butli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:28
moremi, paszczakin, chruszczow, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Oj Aasiula, masz pomysły...
Ja w zeszłym tygodniu wtorek, środa do roboty szpilki założyłam....tez yntelygentne posunięcie: na autobus idę 3 km, potem dojazd i do pracy od przystanku 1,5 km, w pracy 8 godzin, troche tuptania, wiecie, zjeść coś, kibel, szafki itp no i powrót - taka sama droga. Po dwóch dniach założyłam cichobiegi na płaskim, a nogi mnie do tej pory bolą. Moj kierowca sie rozchorował wiec cały zeszły tydzień i ten następny jeżdzę sama niestety
bierz cichobiegi na trasę, a szpilki na zmianę w robocie. możesz je sobie chyba tam zostawić? my tak w biurze robiłyśmy często.moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Moj byl cala dobe w piekarniku, ale i to bylo malo. Poziom bilirubiny byl cialge na granicy z lampami, ale wiecej nas tam nie dali. Za to kontrola krwi co 3 dni, masakra, klocie pietki i glowy. Adas byl zolty przez 2, 5 miesiaca. Ale wszystko jest ok, chociaz balam sie, ze to tyle trwa.
Moja Helka miała hiperbilirubinemię, też żółtaczka do 7 tyg zycia, zakończona pobytem w szpitalu na kroplówkach. Znam ten ból.Dziobak lubi tę wiadomość
-
Mega wrote:Łeb mnie napier....
bolało w tygodniu, okazało się że to od roboty.
ty pracujesz w weekendy czy może boli cię właśnie od weekendu?
każdy przypadek jest inny...moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Nikt nie naświetla noworodka non stop... to są sesje 2-3 h.
Wszystko zalezy od poziomu bilirubinyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:31
Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:U nas Adas lezal dobe, z przerwami na karmienie, ale nie mogly byc dluzsze niz 30 min.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:33
ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość
-
Jezzzu, przestańcie straszyć. Ja liczę, że to 2x4h załatwiło sprawę, nie jest żółty juz nawet w miejscach, w których był zakryty. Czy to może się podnieść znowu jak juz dziś np będzie w normie? Czekamy na wyniki krwi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:35
mamatrojki80, kapturnica, moremi, BISCA, malgos741, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, Mega, Zofia8, gosia7122, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Jezzzu, przestańcie straszyć. Ja liczę, że to 2x4h załatwiło sprawę, nie jest żółty juz nawet w miejscach, w których był zakryty. Czy to może się podnieść znowu jak juz dziś np będzie w normie? Czekamy na wyniki krwi..
U mojego latały te wyniki, raz spadało raz sie podnosiło .Ale to nie jest żadna reguła.Jedno dziecie moment żółtaczke rpzechodzi inne sie dłużej z tego karaskają.
Wsio zależy od dojrzałości wątrobki.Nie stresuj sie skoro tak ładnie kolorek schodziWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:37
moremi, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Jezzzu, przestańcie straszyć. Ja liczę, że to 2x4h załatwiło sprawę, nie jest żółty juz nawet w miejscach, w których był zakryty. Czy to może się podnieść znowu jak juz dziś np będzie w normie? Czekamy na wyniki krwi..
Nic się nie martw skoro lekarz tak zadecydował to widocznie tak ma być i to Adasiowi wystarczy. Nie pije, ale dziś wypije Fortunę czarna za zdrowie Adasia i Twój spokój
BISCA, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość