X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza trzyma fason, raczej probuje ale i tak wiadomo, ze Ja fala milosci zalala :-)

U nas dzis grill i na zlosc pierwszy dzien brzydkiej pogody od conajmniej tygodnia. Ale najwazniejsze, zeby nastroj byl dobry :-)

BISCA, Sabina, Mega, anna maria, ComeToMeBaby, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca a jak sie czujesz po zastrzykach ? Mam nadzieje, ze pozytywne myslenie wlaczone ? :-)

Zofia8
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Bisca a jak sie czujesz po zastrzykach ? Mam nadzieje, ze pozytywne myslenie wlaczone ? :-)

Jest Ok. Samo klucie to bulka z maslem, wiadomo londerloman ;-)
    Samopoczucie ok, troche mnie bolal wczoraj glowa co jest dla mnie rzadkoscia. I nie wiem czy to od hormonow czy od gadatliwosci tesciowej.
    Stresu zéro, jak na razie. Mysle, ze bede sie stresowac po punkcji i po transferze

Witalam sie ? Dzien dobry :-)

Paszcza ;-). <3

Sabina, moremi, Mega, anna maria, malgos741, kkisia, Zofia8, gosia7122 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aasiula, masz pomysły...
    Ja w zeszłym tygodniu wtorek, środa do roboty szpilki założyłam....tez yntelygentne posunięcie: na autobus idę 3 km, potem dojazd i do pracy od przystanku 1,5 km, w pracy 8 godzin, troche tuptania, wiecie, zjeść coś, kibel, szafki itp no i powrót - taka sama droga. Po dwóch dniach założyłam cichobiegi na płaskim, a nogi mnie do tej pory bolą. Moj kierowca sie rozchorował wiec cały zeszły tydzień i ten następny jeżdzę sama niestety :(

anna maria, Sabina, moremi, kkisia, gretka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry zimno 7stp,slonca brak,o przepraszam mam slonce w domu co sie Helka zwie :-) milego dnia

Mega, Sabina, kapturnica, ComeToMeBaby, malgos741, BISCA, kkisia, Krakonka, gretka, megan8, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja sobie z ciekawości o tym poczytałam. i znalazłam informację, ze naświetlanie jest przerywane tylko na czas karmienia lub zabiegów medycznych.
    a co z kupą?... no chyba przewinąć też trzeba 035.gif
    Mozna to podciągnąć pod zabiegi medyczne.... ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeb mnie napier.... :(

Sabina, Luna76 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja sobie z ciekawości o tym poczytałam. i znalazłam informację, ze naświetlanie jest przerywane tylko na czas karmienia lub zabiegów medycznych.
    a co z kupą?... no chyba przewinąć też trzeba 035.gif

Nikt nie naświetla noworodka non stop... to są sesje 2-3 h.

Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Hej, doczytałam. Uwierzycie?
    Bo czuwam.
    Mama3 zdiagnozowalas mi dziecię przez internet-następnego dnia jak napisałaś o tej ospalosci i żółtaczkę poprosiłam o zeskanowanie dziecka, było jeszcze ok, ale dzień później zrobił się zoltawy. Skan juz wykazał coś, pobrali krew no i leży pod lampami.
    A że dziecko ma awersje do leżenia bez ciuchów to jest dramat. Ale po 4h kolor wrócił do normy, teraz lecą kolejne 4, wiec tak do 3 posiedzę. Stałam z nim 45 minut, bo płakał i fikal, a mi serce pekalo. Teraz śpi, a ja błagam, zeby się nie obudził do końca sesji.

Pusur, Twój tez był naświetlany, nie? Łatwo to przeszło? Bo, jak Simba mi napisała, on tego nie będzie pamiętał, ale ja się pogrąże w czarnej dziurze jak będę musiała go jeszcze raz do tego piekarnika wsadzić..
    Moj byl cala dobe w piekarniku, ale i to bylo malo. Poziom bilirubiny byl cialge na granicy z lampami, ale wiecej nas tam nie dali. Za to kontrola krwi co 3 dni, masakra, klocie pietki i glowy. Adas byl zolty przez 2, 5 miesiaca. Ale wszystko jest ok, chociaz balam sie, ze to tyle trwa.

mamatrojki80, moremi, ComeToMeBaby, paszczakin, kapturnica, BISCA, malgos741, kkisia, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, Klusek tez ryczal, opaske sobie z glowy sciagal, dramat jakis. Cala dobe tak. Ale pytam go teraz, to mowi, ze nie pamieta. ;-)
    Mam nadzieje, ze Potejto bedzie dobrze jadl, Klusek dlugo nie chcial, byl taki slaby i ospaly jeszcze 3 tyg. Spadl na wadze mocno, ale potem juz bylo ok. Tylko, ze cycka nie dawal rady ssac, ja sciagalam mleko i jechal z butli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:28

moremi, paszczakin, chruszczow, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Oj Aasiula, masz pomysły...
    Ja w zeszłym tygodniu wtorek, środa do roboty szpilki założyłam....tez yntelygentne posunięcie: na autobus idę 3 km, potem dojazd i do pracy od przystanku 1,5 km, w pracy 8 godzin, troche tuptania, wiecie, zjeść coś, kibel, szafki itp no i powrót - taka sama droga. Po dwóch dniach założyłam cichobiegi na płaskim, a nogi mnie do tej pory bolą. Moj kierowca sie rozchorował wiec cały zeszły tydzień i ten następny jeżdzę sama niestety :(
    jeny, ale masz drogę do roboty....
    bierz cichobiegi na trasę, a szpilki na zmianę w robocie. możesz je sobie chyba tam zostawić? my tak w biurze robiłyśmy często.

moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Mozna to podciągnąć pod zabiegi medyczne.... ;)
    hyhyhhyhyyy ;)
    pewnie tak- zagrożenie epidemiologiczne, takie tam...

Mega lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Moj byl cala dobe w piekarniku, ale i to bylo malo. Poziom bilirubiny byl cialge na granicy z lampami, ale wiecej nas tam nie dali. Za to kontrola krwi co 3 dni, masakra, klocie pietki i glowy. Adas byl zolty przez 2, 5 miesiaca. Ale wszystko jest ok, chociaz balam sie, ze to tyle trwa.

Moja Helka miała hiperbilirubinemię, też żółtaczka do 7 tyg zycia, zakończona pobytem w szpitalu na kroplówkach. Znam ten ból.

Dziobak lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Łeb mnie napier.... :(
    nie uważałaś na wcześniejszych lekcjach? był poradnik na bolącą głowę ;)
    bolało w tygodniu, okazało się że to od roboty.

ty pracujesz w weekendy czy może boli cię właśnie od weekendu?
    każdy przypadek jest inny...

moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Naswietla, naswietla .Moj po przyjeciu na oddzial byl bite 2dni pod lampami all time z przerwa na pieluche i karmienie .Dopiero 3ciego dnia mial wieksze przerwy.
    Wszystko zalezy od poziomu bilirubiny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:31

Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    U nas Adas lezal dobe, z przerwami na karmienie, ale nie mogly byc dluzsze niz 30 min.

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    U nas Adas lezal dobe, z przerwami na karmienie, ale nie mogly byc dluzsze niz 30 min.
    O widzisz tu tez tak bylo .Musial mlody caly czas lezec a jak sobie przypomne jak te jeBane okularki z oczu zdzierał bo takie gówniane były ,to bałam sie nawet do kibla wychodzic ,zeby oczu nie naswietlil heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:33

ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzu, przestańcie straszyć. Ja liczę, że to 2x4h załatwiło sprawę, nie jest żółty juz nawet w miejscach, w których był zakryty. Czy to może się podnieść znowu jak juz dziś np będzie w normie? Czekamy na wyniki krwi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:35

mamatrojki80, kapturnica, moremi, BISCA, malgos741, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, Mega, Zofia8, gosia7122, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jezzzu, przestańcie straszyć. Ja liczę, że to 2x4h załatwiło sprawę, nie jest żółty juz nawet w miejscach, w których był zakryty. Czy to może się podnieść znowu jak juz dziś np będzie w normie? Czekamy na wyniki krwi..

U mojego latały te wyniki, raz spadało raz sie podnosiło .Ale to nie jest żadna reguła.Jedno dziecie moment żółtaczke rpzechodzi inne sie dłużej z tego karaskają.
    Wsio zależy od dojrzałości wątrobki.Nie stresuj sie skoro tak ładnie kolorek schodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:37

moremi, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Nic się nie martw skoro lekarz tak zadecydował to widocznie tak ma być i to Adasiowi wystarczy. Nie pije, ale dziś wypije Fortunę czarna za zdrowie Adasia i Twój spokój :-)

BISCA, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 8737 8738 8739 8740 8741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ