35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Ja tak miałam. Od 8-9 dpo plamienia, czasami śluz zabarwiony na różowo, czasami krew czerwona, a czasami brudzenie (najczęściej). Miałam plamienia wcześniej, ale zazwyczaj tuż przed @, a po łyżeczkowaniu skrócona fl i te plamienia.
W klinice do której chodzę wychodzą z zalożenia, że powinna wystarczyć sama stymulacja jajeczkowania, wtedy ciałko żółte powinno być wydolne.
Co do badań, to najlepiej zrobić profil hormonalny, a także pełny monitoring cyklu.
Badania zostały przez nas opisane w wątku "Badania", ale jeżeli masz wątpliwości, to pytaj.
A powiedz, czy oprócz tego monitoringu miałaś jakiekolwiek badania? Fsh, estradiol, progesteron, prolaktyna, tsh? Czy opierają te diagnozy tylko na podstawie usg?
Dziękuję ,że ktoś się odezwał.Miałam badania oceny hormonalnej estradiol,lh i progesteron oraz od razu usg ,wyniki w normie.Ogólnie też progesteron w fazie lutealnej też w normie,tsh,prolaktyna,morfologia,toksoplazmoza ,te podstawowe wyniki są ok.Przymieraz się do badań immunologicznych ale nie wiem co z tym śluzem różowym przed @.Luteina jak widać nie pomogła.Jeśli to ma wpływa na problem z implantacją zarodka to wszystkie inne badania są bezsensu.Moża zajść w ciążę z plamieniami? Słyszałąś o takich przypadkach?
koza -
Reni wrote:ooo mateńko
chyba bym sie pogubiła!
ja zapominam o euthyroxie raz dziennie!Reni, Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Reni wrote:ooo mateńko
chyba bym sie pogubiła!
ja zapominam o euthyroxie raz dziennie!
To jest dla mnie dodatkowa motywacja. Mam serdecznie dość życia odmierzanego dawkami leków
Już bym chciała być w tej ciąży i rzucić te piguły. Albo zamienić na inne
Teraz będę się coraz bardziej niecierpliwiła, bo kolejny moni mam dopiero za prawie 3 tygodnie
Jest tu jakiś emot z rzewnym płaczem?iwcia77 lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Koza ten śluz to normalka
mi się zaczyna 3-5 dni przed @
koza123456789 wrote:Dziękuję ,że ktoś się odezwał.Miałam badania oceny hormonalnej estradiol,lh i progesteron oraz od razu usg ,wyniki w normie.Ogólnie też progesteron w fazie lutealnej też w normie,tsh,prolaktyna,morfologia,toksoplazmoza ,te podstawowe wyniki są ok.Przymieraz się do badań immunologicznych ale nie wiem co z tym śluzem różowym przed @.Luteina jak widać nie pomogła.Jeśli to ma wpływa na problem z implantacją zarodka to wszystkie inne badania są bezsensu.Moża zajść w ciążę z plamieniami? Słyszałąś o takich przypadkach? -
ja rano biegam jak poparzona
budzik 5:50 i wciskam drzemkę.. termometr, bez otwierania oczu.. piknięcie wyjmuję termometr i urywa mi się film
6:00 drzemka i tak co 5 min - reaguje tylko mój palec, którym wciskam drzemkę
gdzieś ok 6:30 budzi mnie zimny nos przyłożony do mojego nosa..otwieram oczy piesław się cieszy, że już się obudziłam..zerkam na zegarek..o qrwa zaspałam
wyskakuję z łóżka kibel, łazienka, kuchnia (jedzenie dla psa i dla mnie), gacie na dupę i na spacer z piesławem..wracam łapię torbę i biegiem do pracy..
w drodze przypomina mi się, że obok termometru leżał lek
i tak jest prawie codziennie
moremi wrote:Ja kładłam na szafce nocnej obok termometru. Najpierw mierzenie, później letrox, chwila na ovu, prysznic i akurat pół godziny mijało, więc mozna było coś zjeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:56
BISCA, Dziobak, iwcia77, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
koza123456789 wrote:Dziękuję ,że ktoś się odezwał.Miałam badania oceny hormonalnej estradiol,lh i progesteron oraz od razu usg ,wyniki w normie.Ogólnie też progesteron w fazie lutealnej też w normie,tsh,prolaktyna,morfologia,toksoplazmoza ,te podstawowe wyniki są ok.Przymieraz się do badań immunologicznych ale nie wiem co z tym śluzem różowym przed @.Luteina jak widać nie pomogła.Jeśli to ma wpływa na problem z implantacją zarodka to wszystkie inne badania są bezsensu.Moża zajść w ciążę z plamieniami? Słyszałąś o takich przypadkach?
tak jak Reni napisała - nie ma to żadnego wpływu na implantację
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
wtf?
na katafalku się mówi
Krakonka wrote:U nas można kłaść termometr i euthyrox na nakastlikuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:57
Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja rano biegam jak poparzona
budzik 5:50 i wciskam drzemkę.. termometr, bez otwierania oczu.. piknięcie wyjmuję termometr i urywa mi się film
6:00 drzemka i tak co 5 min - reaguje tylko mój palec
gdzieś ok 6:30 budzi mnie zimny nos przyłożony do mojego nosa..otwieram oczy piesław się cieszy, że już się obudziłam..zerkam na zegarek..o qrwa zaspałam
wyskakuję z łóżka kibel, łazienka, kuchnia (jedzenie dla psa i dla mnie), gacie na dupę i na spacer z piesławem..wracam łapię torbę i biegiem do pracy..
jak w drodze przypomina mi się, że obok termometru leżał lek
i tak jest prawie codziennie-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nie sądzę tyle czasu "biorę" kwas foliowy i też codziennie zapominam
a w pracy mam nawet tabletki na lepsze włosy, skórę itd
i też leżą
moremi wrote:Spoko, za dwa miesiące będziesz z automatu brała. To tak jak mierzenie temperatury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:58
iwcia77, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Koza ten śluz to normalka
mi się zaczyna 3-5 dni przed @koza -
pytałam kilku i powiedzieli, że taka moja uroda
badałam progesteron i jest ok nawet bardzo ok
koza123456789 wrote:a pytałaś może lekarza co to może być ,od czego itp.Mi mówił ,że to za niski progesteron,ale ja mam w normie więc zaprzeczył moim wyniklom??? ja już nic z tego nie kumam.Chyba się spinam za mocno,może dlatego nie wychodzi...w sumie wyszło w marci tylko się nie zagnieździłomoremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:nie sądzę tyle czasu "biorę" kwas foliowy i też codziennie zapominam
a w pracy mam nawet tabletki na lepsze włosy, skórę itd
i też leżą-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Reni wrote:pytałam kilku i powiedzieli, że taka moja uroda
badałam progesteron i jest ok nawet bardzo ok
Koza, uda sięBISCA lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Reni wrote:a może by tak sobie teścik zrobić
Nie podpuszczaj, ja jestem zwolenniczka testowaniatylko, ze ja juz nie moge .... Licze na ovukolezanki. Snif, snif
Biore Cie na litosc. Dziala ? To co jutro sikasz ?moremi, kkisia, Mega, Arwena lubią tę wiadomość