X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • koza123456789 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja tak miałam. Od 8-9 dpo plamienia, czasami śluz zabarwiony na różowo, czasami krew czerwona, a czasami brudzenie (najczęściej). Miałam plamienia wcześniej, ale zazwyczaj tuż przed @, a po łyżeczkowaniu skrócona fl i te plamienia.
    W klinice do której chodzę wychodzą z zalożenia, że powinna wystarczyć sama stymulacja jajeczkowania, wtedy ciałko żółte powinno być wydolne.
    Co do badań, to najlepiej zrobić profil hormonalny, a także pełny monitoring cyklu.
    Badania zostały przez nas opisane w wątku "Badania", ale jeżeli masz wątpliwości, to pytaj.
    A powiedz, czy oprócz tego monitoringu miałaś jakiekolwiek badania? Fsh, estradiol, progesteron, prolaktyna, tsh? Czy opierają te diagnozy tylko na podstawie usg?

Dziękuję ,że ktoś się odezwał.Miałam badania oceny hormonalnej estradiol,lh i progesteron oraz od razu usg ,wyniki w normie.Ogólnie też progesteron w fazie lutealnej też w normie,tsh,prolaktyna,morfologia,toksoplazmoza ,te podstawowe wyniki są ok.Przymieraz się do badań immunologicznych ale nie wiem co z tym śluzem różowym przed @.Luteina jak widać nie pomogła.Jeśli to ma wpływa na problem z implantacją zarodka to wszystkie inne badania są bezsensu.Moża zajść w ciążę z plamieniami? Słyszałąś o takich przypadkach?

koza
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ooo mateńko
    chyba bym sie pogubiła!
    ja zapominam o euthyroxie raz dziennie!
    Ja kładłam na szafce nocnej obok termometru. Najpierw mierzenie, później letrox, chwila na ovu, prysznic i akurat pół godziny mijało, więc mozna było coś zjeść.

Reni, Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ooo mateńko
    chyba bym sie pogubiła!
    ja zapominam o euthyroxie raz dziennie!

To jest dla mnie dodatkowa motywacja. Mam serdecznie dość życia odmierzanego dawkami leków :/
    Już bym chciała być w tej ciąży i rzucić te piguły. Albo zamienić na inne :)
    Teraz będę się coraz bardziej niecierpliwiła, bo kolejny moni mam dopiero za prawie 3 tygodnie :(
    Jest tu jakiś emot z rzewnym płaczem? ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas można kłaść termometr i euthyrox na nakastliku :)

Bozia3, gretka lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza ten śluz to normalka
    mi się zaczyna 3-5 dni przed @
    koza123456789 wrote:
    Dziękuję ,że ktoś się odezwał.Miałam badania oceny hormonalnej estradiol,lh i progesteron oraz od razu usg ,wyniki w normie.Ogólnie też progesteron w fazie lutealnej też w normie,tsh,prolaktyna,morfologia,toksoplazmoza ,te podstawowe wyniki są ok.Przymieraz się do badań immunologicznych ale nie wiem co z tym śluzem różowym przed @.Luteina jak widać nie pomogła.Jeśli to ma wpływa na problem z implantacją zarodka to wszystkie inne badania są bezsensu.Moża zajść w ciążę z plamieniami? Słyszałąś o takich przypadkach?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia babeńki

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rano biegam jak poparzona

budzik 5:50 i wciskam drzemkę.. termometr, bez otwierania oczu.. piknięcie wyjmuję termometr i urywa mi się film
    6:00 drzemka i tak co 5 min - reaguje tylko mój palec, którym wciskam drzemkę
    gdzieś ok 6:30 budzi mnie zimny nos przyłożony do mojego nosa..otwieram oczy piesław się cieszy, że już się obudziłam..zerkam na zegarek..o qrwa zaspałam
    wyskakuję z łóżka kibel, łazienka, kuchnia (jedzenie dla psa i dla mnie), gacie na dupę i na spacer z piesławem..wracam łapię torbę i biegiem do pracy..
    w drodze przypomina mi się, że obok termometru leżał lek
    i tak jest prawie codziennie
    moremi wrote:
    Ja kładłam na szafce nocnej obok termometru. Najpierw mierzenie, później letrox, chwila na ovu, prysznic i akurat pół godziny mijało, więc mozna było coś zjeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:56

BISCA, Dziobak, iwcia77, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koza123456789 wrote:
    Można :-) tak jak Reni napisała - nie ma to żadnego wpływu na implantację :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wtf?
    na katafalku się mówi ;-)
    Krakonka wrote:
    U nas można kłaść termometr i euthyrox na nakastliku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:57

Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja rano biegam jak poparzona

budzik 5:50 i wciskam drzemkę.. termometr, bez otwierania oczu.. piknięcie wyjmuję termometr i urywa mi się film
    6:00 drzemka i tak co 5 min - reaguje tylko mój palec
    gdzieś ok 6:30 budzi mnie zimny nos przyłożony do mojego nosa..otwieram oczy piesław się cieszy, że już się obudziłam..zerkam na zegarek..o qrwa zaspałam
    wyskakuję z łóżka kibel, łazienka, kuchnia (jedzenie dla psa i dla mnie), gacie na dupę i na spacer z piesławem..wracam łapię torbę i biegiem do pracy..
    jak w drodze przypomina mi się, że obok termometru leżał lek
    i tak jest prawie codziennie
    Spoko, za dwa miesiące będziesz z automatu brała. To tak jak mierzenie temperatury.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie sądzę tyle czasu "biorę" kwas foliowy i też codziennie zapominam
    a w pracy mam nawet tabletki na lepsze włosy, skórę itd
    i też leżą

moremi wrote:
    Spoko, za dwa miesiące będziesz z automatu brała. To tak jak mierzenie temperatury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:58

iwcia77, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• koza123456789 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Koza ten śluz to normalka
    mi się zaczyna 3-5 dni przed @
    a pytałaś może lekarza co to może być ,od czego itp.Mi mówił ,że to za niski progesteron,ale ja mam w normie więc zaprzeczył moim wyniklom??? ja już nic z tego nie kumam.Chyba się spinam za mocno,może dlatego nie wychodzi...w sumie wyszło w marci tylko się nie zagnieździło :(

koza
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytałam kilku i powiedzieli, że taka moja uroda
    badałam progesteron i jest ok nawet bardzo ok
    koza123456789 wrote:
    a pytałaś może lekarza co to może być ,od czego itp.Mi mówił ,że to za niski progesteron,ale ja mam w normie więc zaprzeczył moim wyniklom??? ja już nic z tego nie kumam.Chyba się spinam za mocno,może dlatego nie wychodzi...w sumie wyszło w marci tylko się nie zagnieździło :(

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może by tak sobie teścik zrobić ;-)

BISCA, moremi, Zofia8, kkisia, Krakonka, Aasiula, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wtf?
    na katafalku się mówi ;-)

szafka nocna

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem sprawdziłam w necie co to
    tak się droczę
    mamatrojki80 wrote:
    szafka nocna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:05

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie sądzę tyle czasu "biorę" kwas foliowy i też codziennie zapominam
    a w pracy mam nawet tabletki na lepsze włosy, skórę itd
    i też leżą
    Mogę Ci przypominacza wysyłać ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pytałam kilku i powiedzieli, że taka moja uroda
    badałam progesteron i jest ok nawet bardzo ok
    U mnie podobnie.
    Koza, uda się :-)

BISCA lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Nie podpuszczaj, ja jestem zwolenniczka testowania ;) tylko, ze ja juz nie moge .... Licze na ovukolezanki. Snif, snif
    Biore Cie na litosc. Dziala ? To co jutro sikasz ?

moremi, kkisia, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Koniecznie!

:-D :-D :-D :-D :-D

Aasiula lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 8893 8894 8895 8896 8897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ