X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no ale jak wsadzasz i wyjmujesz to nie dziw się, że temp tam rośnie 07icon_smile4.gif
    dużo razy tak robisz? i jak szybko 07icon_smile4.gif
    i czy to na pewno termometr? 07icon_smile4.gif

Od tych przyjemności to ja mam lepszy termometr ;-)

Reni, Bozia3, kkisia, ola_35, Aasiula, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ale fajnie masz ,ja caly czas czekam kiedy Hela zacznie :-)
    Bozia3 wrote:
    Kajtek zaczął dziś raczkować..a myślałam, że już nie będzie...zapitala zachwycony po całym pokoju - ja mu biję brawo - dom wariatów...:)

Bozia3, moremi, Dziobak, Aasiula lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, bo już miałam dawno zapytć
    lekarz dał Ci dawkę 4 razy dziennie????
    Producent zaleca max 3 razy
    a i w aptece babka mi zwróciła uwagę, żeby więcej nie brać?
    Krakonka wrote:
    Dużo, dużo lepiej, dziękuję :)
    Dziwnie wlecze się ta choroba, siedzi bardzo głęboko i jest gęsta. Ale odkąd biorę thiocodin 4 x dziennie, przestałam prawie kaszleć, a co za tym idzie zdrapywać gardło, które ma szanse się zagoić.
    Jest git :)
    I piję herbatę z pomarańczą i imbirem :)

Krakonka lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ się dzisiaj rozpisałyście

;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Krakonka a w jakim kierunku Ty masz swoją działkę? 25 kilosów - trochę dużo....

Za Kryspinowem w okolicach Doliny Mnikowskiej. No trochę daleko, ale tu ludzie z miasta mieszkają na stałe i dojeżdżają, bo bezkorkowo jest. Są lasy, sarenki, dziki, masa skałek - urocze miejsce. Ale to taka wieś-wieś, nie wieś-osiedle-sypialnia.
    My mamy srawek ziemi i domeczek (taki malutki, większy niż działkowe ale mniejszy niż dom letniskowy) na samej górze zbocza, którego czapę stanowi las. Spod runa wystają spore skały.
    Kto wie, może się tam przeniosę na starość :)

Bozia3, Zofia8, ComeToMeBaby, anna maria, Dziobak, gretka, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kajtek zaczął dziś raczkować..a myślałam, że już nie będzie...zapitala zachwycony po całym pokoju - ja mu biję brawo - dom wariatów...:)

Dobrze, że raczkuje. Ponoć to ważne dla rozwoju pewnych funkcji w mózgu. Koordynacji i takich tam :) Słyszałam, że dzieci, które nie raczkują, mają brzydkie pismo :)
    Małgosia też nie chciała raczkować na poczatku, tylko za wstawanie się brała, ale teściowa siię uparła i ją namówiła do raczkowania :)

anna maria, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No właśnie. Ale nie sprawdzałam w praktyce bo używam innego. Tak jeno czytałam. A uzytkowniczek elektronicznych termometrow jest chyba zdecydowanie więcej, bo przecież te rteciowe takie nieekologiczne. I podobno kupić już nie można.

Na targu od Ruskich można :)

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Parka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,
    Ale sie za Wami stesknilam :)
    Az sie boje nadrabiac, ciekawe czy byla walka o 9000 stronę.
    Czy sa jakies nowe wieści?
    Milego dnia.

P.S. Dzisiaj rano był bzyk. Wreszcie ;)

Reni, anna maria, Aasiula, Krakonka, Zofia8, moremi, Dziobak, Bozia3, kkisia, stara.krycha, gretka, iwcia77, Sabina, Mega, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    daj sobie spokój z takim mierzeniem
    szkoda Twojego czasu
    to tak jak niektóre mierzyły o 18,19 i jarały się, że temp im poszła w górę

Krakonka zanim wstaniesz do Małgosi

Ja do niej nie wstaję... Ona przychodzi i żąda śniadania. Głośno. Bardzo głośno :) Na porodówce od pierwszych godzin nabyła sobie miano Wrzaskunki. Nie żeby płakała dużo, bo nie, ale jak coś jej nie spodobało, to nie było zmiłuj.
    Spróbuję z nią pogadać, w sumie już się da :)

A swoją drogą też bym się trochę "pojarała". Ja chodzę na moni częste, więc od razu wiem, że nic z tego :( Co oczywiście nie przeszkadza rozczarowaniu i dołkowi małpowemu :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos uzyl slowa Ruscy? ;)

Obecna! :)
    Milego dnia lalunie.

Aasiula, Krakonka, Reni, moremi, Dziobak, anna maria, Bozia3, kkisia, Parka, gretka, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • koza123456789 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Za 3mc skończę 35lat.10 lat temu urodziłam zdrową córkę.We wrześniu 2014 miałam zabieg łyżeczkowania bo niestety w 10tygodniu ciąża obumarła:( najgorsze jak do tej pory moje przeżycie.Od stycznia 2015 staramy się na nowo,pod koniec marca ciąża biochemiczna ,wykryta dzięki bhcg z krwi bo testy negatywne.Od monentu łyżeczkowania 3-5 dni przed @ pojawia się u mnie śluz zabarwiony na różowo,progesteron w normie na co wskazały badania.Zastanawiam się czy teraz te plamienia mogą utrudniać implantację???Czy któraś z Was dziewczyny na coś podobnego? Była 2 razy w invicta w Gda,na monitoringu cyklu,owu mam potwierdzone i wtedy od 18 dnia cylku 2razy dziennie mam brać luteinę 100 ,profilaktycznie dla podtrzymania ewentualnej ciąży.Dziś rano już się poryczałam,bo znowu mam różowy śluz przedokresowy i czuje ,że znowu się nie udało.Macie pomysły jakie badania jeszcze porobić ??? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

koza
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Podobno w piczkinsie łatwiej. Na tylnej ściance, czyli wsadzasz do oporu i czekasz. W japie trza trzymać w tym samym miejscu na podniebieniu czy tam pod językiem bo temperatura się różni w zależności od miejsca pomiaru. No i w przypadku rteciowego jaki ja używam to miałabym 5min jape zajetą hyhyhyhy i istnialoby ryzyko zgryzienia ;-)

A ja to wyczytałam, że w przypadku starań taka superdokładość nie jest aż tak ważna. Że starczy w ustach do jednego po przecinku. Co innego, jeśli mierzenie ma działać antykonecepcyjnie (to mi się w głowie nie mieści).

Reni, moremi, kkisia, gretka lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Krakonka, bo już miałam dawno zapytć
    lekarz dał Ci dawkę 4 razy dziennie????
    Producent zaleca max 3 razy
    a i w aptece babka mi zwróciła uwagę, żeby więcej nie brać?

Sama sobie zalecilam. Wiem, że to więcej, ale u mnie działało ok 5 godzin, więc jak brałam zaraz po euthyroxie, to kończyłam przed snem z czwartą. Ale wczoraj wzięłam już tylko 3 i dzisiaj też wezmę 3 :) Albo może nawet dwa... Nie chciałabym się uzależnić.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ależ się dzisiaj rozpisałyście

;-)

Ja zaklepałam stronę 9999, a nie zamierzam czekać z tą ciążą w nieskończoność :)
    Dodatkowo trenuję skracanie postów :)

Zofia8, moremi, kkisia, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pękaj
    z tych monitoringów Caffe wyszło, że owu niet a tu popatrz jaki cudny (zaklepany przeze mnie) Szymek :-D
    ale chyba wiesz o której mniej więcej ona wstaje?
    ustaw sobie na 5,6 rano budzik
    ja czasami nie pamiętam, że mierzyłam. Robię to automatycznie.
    Krakonka wrote:
    Ja do niej nie wstaję... Ona przychodzi i żąda śniadania. Głośno. Bardzo głośno :) Na porodówce od pierwszych godzin nabyła sobie miano Wrzaskunki. Nie żeby płakała dużo, bo nie, ale jak coś jej nie spodobało, to nie było zmiłuj.
    Spróbuję z nią pogadać, w sumie już się da :)

A swoją drogą też bym się trochę "pojarała". Ja chodzę na moni częste, więc od razu wiem, że nic z tego :( Co oczywiście nie przeszkadza rozczarowaniu i dołkowi małpowemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:12

moremi, Krakonka, kkisia, iwcia77, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak uważam
    z perspektywy czasu po 30 cyklach mierzenia stwierdzam, że nie ma różnicy
    Krakonka wrote:
    A ja to wyczytałam, że w przypadku starań taka superdokładość nie jest aż tak ważna. Że starczy w ustach do jednego po przecinku. Co innego, jeśli mierzenie ma działać antykonecepcyjnie (to mi się w głowie nie mieści).

moremi, Krakonka, kkisia, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poniedzialkowo. U nas deszcz.
    Tydzien bedzie krotki :)

Pytanko, jak w srode punkcja to myslicie, ze w czwaterk dam rade isc do pracy ?

Udanego !

Krakonka, kkisia, Aasiula, stara.krycha, gretka, iwcia77, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Bozia ale fajnie masz ,ja caly czas czekam kiedy Hela zacznie :-)
    Hela nie raczkuje jeszcze? O szczesliwa matko. Ile bym dala, zeby Klusek tak sobie na dupce w jednym miejscu chwile posiedzial...

anna maria, Bozia3, kkisia, Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eutyrox na czczo i z pół godz lepiej nie jeść
    a thiocodin podczas posiłku, więc jak zaraz po euthuroxie? O.o

żebyś nie przeholowała z tymi lekami
    Krakonka wrote:
    Sama sobie zalecilam. Wiem, że to więcej, ale u mnie działało ok 5 godzin, więc jak brałam zaraz po euthyroxie, to kończyłam przed snem z czwartą. Ale wczoraj wzięłam już tylko 3 i dzisiaj też wezmę 3 :) Albo może nawet dwa... Nie chciałabym się uzależnić.

moremi, Krakonka, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Za Kryspinowem w okolicach Doliny Mnikowskiej. No trochę daleko, ale tu ludzie z miasta mieszkają na stałe i dojeżdżają, bo bezkorkowo jest. Są lasy, sarenki, dziki, masa skałek - urocze miejsce. Ale to taka wieś-wieś, nie wieś-osiedle-sypialnia.
    My mamy srawek ziemi i domeczek (taki malutki, większy niż działkowe ale mniejszy niż dom letniskowy) na samej górze zbocza, którego czapę stanowi las. Spod runa wystają spore skały.
    Kto wie, może się tam przeniosę na starość :)
    Mowisz skalki? Jestem u ciebie w wakacje!

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 8891 8892 8893 8894 8895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ