SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ciekawa teoria (też ją widziałam na niektórych wątkach)

i bez sensu - nie zgodna z instrukcją producenta
    mi po pewnym czasie (na pewno po krótszym niż te 5 min) wyłącza się

bry

ComeToMeBaby wrote:
    Z tego co czytałam na innych wątkach to elektronicznym mierzysz nie do sygnału dźwiękowego lecz dłużej, też 5min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 08:53

Bozia3, kkisia, iwcia77, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj sobie spokój z takim mierzeniem
    szkoda Twojego czasu
    to tak jak niektóre mierzyły o 18,19 i jarały się, że temp im poszła w górę

Krakonka zanim wstaniesz do Małgosi
    Krakonka wrote:
    A ja założyłam wykres :) Na razie mierzę temperaturę wprawkowo, mniej więcej rano, jak już Małgosia dostanie śniadanie. Zgubiłam gdzieś zaawansowany technologicznie termometr, więc mierzę rtęciakiem, co trwa strasznie długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:10

Luna76, ComeToMeBaby, kkisia, Bliska 77, Aasiula, kapturnica, Krakonka, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa - a po kija Ty czekasz aż 5 min z elektronicznym??? Tak jak jest w instrukcji - tak jest ok....Sprawdź sobie kiedyś raz po raz na dwa sposoby - czy coś sie zmieni....
    Ważne, żeby to robić tak samo codziennie, o tej samej porze - "na czczo"....

Luna76, kkisia, Reni, iwcia77, Bliska 77, Aasiula, kapturnica, gretka, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo

Byle do czwartku, byle do czwartku...

...a w czwartek - witajcie Beskidy i długi łikendzie!!! :-D liczę na pogodę, nie wiecie jakie są prognozy?

kkisia, iwcia77, Aasiula, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Luna pogoda ma sie niestety spierdzielic

Jade najmlodsza kote umowic na sterylizacje

Ps. Torba rozpakowana ;)

ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula, moremi, gretka, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No właśnie. Ale nie sprawdzałam w praktyce bo używam innego. Tak jeno czytałam. A uzytkowniczek elektronicznych termometrow jest chyba zdecydowanie więcej, bo przecież te rteciowe takie nieekologiczne. I podobno kupić już nie można.
    Można kupić - ja mam taki i taki - obydwa kupiłam w aptece. Ten klasyczny fajny - ale długo się mierzy - często zasypiałam z nim w środku...:). Elektroniczny jest git - tylko taki przeznaczony do tych celów...mierzy z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i w kilkanaście sekund wszystko wiadomo - z tym zasypiałam rzadziej, choć też się zdarzało...:)

Reni, Luna76, Bliska 77, Aasiula, kapturnica, kkisia, Krakonka, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wsadzam do japy 2 termometry :-(
    ten nowy chyba szlag trafił

Bozia3, Krakonka, moremi, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Bry :)

Luna pogoda ma sie niestety spierdzielic

Cholera, wiedziałam :-(

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, chciałam się pochwalić , że wygraliśmy konkurs na naszą koszulkę , zebraliśmy 1335 głosów. Chciałam też Wam podziękować za głosy!!!
    Dzisiaj idę do lekarza pierwszy raz mam nadzieje ze wszystko ok będzie.
    Ja po moich przygodach z termometrami :-) musze powiedzieć , że dla mnie najlepszych pomiarów dokonywał elektroniczny między nogami :-)

Luna76, Zofia8, Bozia3, Aasiula, kapturnica, kkisia, Krakonka, moremi, gretka, iwcia77, Mega, Arwena, megan8, dorbie lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak to się teraz nazywa?
    Japa? :-P

Japa to po mojemu buzia :-)

kapturnica, gretka lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Japa to po mojemu buzia :-)
    No po mojemu też. Ja
    wiem. Tylko nie myślałam, że Reni w japie mierzy.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mierze elektronicznym, nawet zakupiłam specjalny do owulacji. Jest ok., bardzo szybko dokonuje pomiaru, ale muszę przyznać, że sprawdziłam go kilkakrotnie i po dokonaniu drugiego czy trzeciego pomiaru pod rząd są pewne rozbieżności - 2-5 setnych stopnia.

aaaa, mierzę dowcipnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:37

Aasiula, ola_35 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gęba, otwór paszczowy
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak to się teraz nazywa?
    Japa? :-P

Aasiula, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co za różnica???
    mi tam w paszczy wystarcza
    ComeToMeBaby wrote:
    No po mojemu też. Ja
    wiem. Tylko nie myślałam, że Reni w japie mierzy.

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale jak wsadzasz i wyjmujesz to nie dziw się, że temp tam rośnie 07icon_smile4.gif
    dużo razy tak robisz? i jak szybko 07icon_smile4.gif
    i czy to na pewno termometr? 07icon_smile4.gif
    Luna76 wrote:
    Ja też mierze elektronicznym, nawet zakupiłam specjalny do owulacji. Jest ok., bardzo szybko dokonuje pomiaru, ale muszę przyznać, że sprawdziłam go kilkakrotnie i po dokonaniu drugiego czy trzeciego pomiaru pod rząd są pewne rozbieżności - 2-5 setnych stopnia.

aaaa, mierzę dowcipnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:42

Bozia3, ComeToMeBaby, Aasiula, mamatrojki80, kapturnica, kkisia, Luna76, moremi, iwcia77, Mega, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no ale jak wsadzasz i wyjmujesz to nie dziw się, że temp tam rośnie 07icon_smile4.gif
    dużo razy tak robisz? i jak szybko 07icon_smile4.gif
    i czy to na pewno termometr? 07icon_smile4.gif
    ja pierdzielę - skąd Ty masz takie pomysły w głowie..:) Jeszcze Komecie bym się nie dziwiła - bo ona obecnie w szale seksu opętana? Ale Ty - stateczna matrona i takie skojarzenia? :)))

Reni, Aasiula, mamatrojki80, kapturnica, kkisia, Luna76, Krakonka, moremi, iwcia77, gretka, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o że tak nie wolno? O.o
    Bozia3 wrote:
    ja pierdzielę - skąd Ty masz takie pomysły w głowie..:) Jeszcze Komecie bym się nie dziwiła - bo ona obecnie w szale seksu opętana? Ale Ty - stateczna matrona i takie skojarzenia? :)))

Bozia3, Aasiula, kapturnica, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Krakonko a jak Twoje chorobsko?

Dużo, dużo lepiej, dziękuję :)
    Dziwnie wlecze się ta choroba, siedzi bardzo głęboko i jest gęsta. Ale odkąd biorę thiocodin 4 x dziennie, przestałam prawie kaszleć, a co za tym idzie zdrapywać gardło, które ma szanse się zagoić.
    Jest git :)
    I piję herbatę z pomarańczą i imbirem :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pado dyscyk ,13stp.milego dnia

Zofia8, Reni, Bozia3, kkisia, Aasiula, moremi, kapturnica, iwcia77, gretka lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Dużo, dużo lepiej, dziękuję :)
    Dziwnie wlecze się ta choroba, siedzi bardzo głęboko i jest gęsta. Ale odkąd biorę thiocodin 4 x dziennie, przestałam prawie kaszleć, a co za tym idzie zdrapywać gardło, które ma szanse się zagoić.
    Jest git :)
    I piję herbatę z pomarańczą i imbirem :)

No to super :-) Ja przez te leki antyzakrzepowe musze uwazac na imbiry,czosnki. Gdyby nie to, to przyjmujac solidne dawki, pewno bylabym juz zdrowa jak rydz :-)

Zofia8
‹‹ 8890 8891 8892 8893 8894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ