X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ciekawa teoria (też ją widziałam na niektórych wątkach)

i bez sensu - nie zgodna z instrukcją producenta
    mi po pewnym czasie (na pewno po krótszym niż te 5 min) wyłącza się

bry

ComeToMeBaby wrote:
    Z tego co czytałam na innych wątkach to elektronicznym mierzysz nie do sygnału dźwiękowego lecz dłużej, też 5min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 08:53

Bozia3, kkisia, iwcia77, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj sobie spokój z takim mierzeniem
    szkoda Twojego czasu
    to tak jak niektóre mierzyły o 18,19 i jarały się, że temp im poszła w górę

Krakonka zanim wstaniesz do Małgosi
    Krakonka wrote:
    A ja założyłam wykres :) Na razie mierzę temperaturę wprawkowo, mniej więcej rano, jak już Małgosia dostanie śniadanie. Zgubiłam gdzieś zaawansowany technologicznie termometr, więc mierzę rtęciakiem, co trwa strasznie długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:10

Luna76, ComeToMeBaby, kkisia, Bliska 77, Aasiula, kapturnica, Krakonka, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa - a po kija Ty czekasz aż 5 min z elektronicznym??? Tak jak jest w instrukcji - tak jest ok....Sprawdź sobie kiedyś raz po raz na dwa sposoby - czy coś sie zmieni....
    Ważne, żeby to robić tak samo codziennie, o tej samej porze - "na czczo"....

Luna76, kkisia, Reni, iwcia77, Bliska 77, Aasiula, kapturnica, gretka, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo

Byle do czwartku, byle do czwartku...

...a w czwartek - witajcie Beskidy i długi łikendzie!!! :-D liczę na pogodę, nie wiecie jakie są prognozy?

kkisia, iwcia77, Aasiula, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Luna pogoda ma sie niestety spierdzielic

Jade najmlodsza kote umowic na sterylizacje

Ps. Torba rozpakowana ;)

ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula, moremi, gretka, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No właśnie. Ale nie sprawdzałam w praktyce bo używam innego. Tak jeno czytałam. A uzytkowniczek elektronicznych termometrow jest chyba zdecydowanie więcej, bo przecież te rteciowe takie nieekologiczne. I podobno kupić już nie można.
    Można kupić - ja mam taki i taki - obydwa kupiłam w aptece. Ten klasyczny fajny - ale długo się mierzy - często zasypiałam z nim w środku...:). Elektroniczny jest git - tylko taki przeznaczony do tych celów...mierzy z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i w kilkanaście sekund wszystko wiadomo - z tym zasypiałam rzadziej, choć też się zdarzało...:)

Reni, Luna76, Bliska 77, Aasiula, kapturnica, kkisia, Krakonka, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wsadzam do japy 2 termometry :-(
    ten nowy chyba szlag trafił

Bozia3, Krakonka, moremi, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Bry :)

Luna pogoda ma sie niestety spierdzielic

Cholera, wiedziałam :-(

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, chciałam się pochwalić , że wygraliśmy konkurs na naszą koszulkę , zebraliśmy 1335 głosów. Chciałam też Wam podziękować za głosy!!!
    Dzisiaj idę do lekarza pierwszy raz mam nadzieje ze wszystko ok będzie.
    Ja po moich przygodach z termometrami :-) musze powiedzieć , że dla mnie najlepszych pomiarów dokonywał elektroniczny między nogami :-)

Luna76, Zofia8, Bozia3, Aasiula, kapturnica, kkisia, Krakonka, moremi, gretka, iwcia77, Mega, Arwena, megan8, dorbie lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak to się teraz nazywa?
    Japa? :-P

Japa to po mojemu buzia :-)

kapturnica, gretka lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Japa to po mojemu buzia :-)
    No po mojemu też. Ja
    wiem. Tylko nie myślałam, że Reni w japie mierzy.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mierze elektronicznym, nawet zakupiłam specjalny do owulacji. Jest ok., bardzo szybko dokonuje pomiaru, ale muszę przyznać, że sprawdziłam go kilkakrotnie i po dokonaniu drugiego czy trzeciego pomiaru pod rząd są pewne rozbieżności - 2-5 setnych stopnia.

aaaa, mierzę dowcipnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:37

Aasiula, ola_35 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gęba, otwór paszczowy
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak to się teraz nazywa?
    Japa? :-P

Aasiula, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co za różnica???
    mi tam w paszczy wystarcza
    ComeToMeBaby wrote:
    No po mojemu też. Ja
    wiem. Tylko nie myślałam, że Reni w japie mierzy.

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale jak wsadzasz i wyjmujesz to nie dziw się, że temp tam rośnie 07icon_smile4.gif
    dużo razy tak robisz? i jak szybko 07icon_smile4.gif
    i czy to na pewno termometr? 07icon_smile4.gif
    Luna76 wrote:
    Ja też mierze elektronicznym, nawet zakupiłam specjalny do owulacji. Jest ok., bardzo szybko dokonuje pomiaru, ale muszę przyznać, że sprawdziłam go kilkakrotnie i po dokonaniu drugiego czy trzeciego pomiaru pod rząd są pewne rozbieżności - 2-5 setnych stopnia.

aaaa, mierzę dowcipnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:42

Bozia3, ComeToMeBaby, Aasiula, mamatrojki80, kapturnica, kkisia, Luna76, moremi, iwcia77, Mega, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no ale jak wsadzasz i wyjmujesz to nie dziw się, że temp tam rośnie 07icon_smile4.gif
    dużo razy tak robisz? i jak szybko 07icon_smile4.gif
    i czy to na pewno termometr? 07icon_smile4.gif
    ja pierdzielę - skąd Ty masz takie pomysły w głowie..:) Jeszcze Komecie bym się nie dziwiła - bo ona obecnie w szale seksu opętana? Ale Ty - stateczna matrona i takie skojarzenia? :)))

Reni, Aasiula, mamatrojki80, kapturnica, kkisia, Luna76, Krakonka, moremi, iwcia77, gretka, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o że tak nie wolno? O.o
    Bozia3 wrote:
    ja pierdzielę - skąd Ty masz takie pomysły w głowie..:) Jeszcze Komecie bym się nie dziwiła - bo ona obecnie w szale seksu opętana? Ale Ty - stateczna matrona i takie skojarzenia? :)))

Bozia3, Aasiula, kapturnica, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Krakonko a jak Twoje chorobsko?

Dużo, dużo lepiej, dziękuję :)
    Dziwnie wlecze się ta choroba, siedzi bardzo głęboko i jest gęsta. Ale odkąd biorę thiocodin 4 x dziennie, przestałam prawie kaszleć, a co za tym idzie zdrapywać gardło, które ma szanse się zagoić.
    Jest git :)
    I piję herbatę z pomarańczą i imbirem :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pado dyscyk ,13stp.milego dnia

Zofia8, Reni, Bozia3, kkisia, Aasiula, moremi, kapturnica, iwcia77, gretka lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Dużo, dużo lepiej, dziękuję :)
    Dziwnie wlecze się ta choroba, siedzi bardzo głęboko i jest gęsta. Ale odkąd biorę thiocodin 4 x dziennie, przestałam prawie kaszleć, a co za tym idzie zdrapywać gardło, które ma szanse się zagoić.
    Jest git :)
    I piję herbatę z pomarańczą i imbirem :)

No to super :-) Ja przez te leki antyzakrzepowe musze uwazac na imbiry,czosnki. Gdyby nie to, to przyjmujac solidne dawki, pewno bylabym juz zdrowa jak rydz :-)

Zofia8
‹‹ 8890 8891 8892 8893 8894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ