35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni wrote:a nie możesz sobie wybrać czy chcesz 1 czy 2?
mi lekarka tłumaczyła, że jak pacjentka się upiera to podadzą dwa
a tak to jedno dają, bo twixy traktują jako powikłanie
czy jakoś tak
U nas daja 2
Dobra nie bede wybrzydzac , co ma byc to bedzie
stara.krycha, Reni, Arwena, Simba, BISCA, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Ważne jaka będzie za dwa dni. Tylko gdzie Ty biedaku zrobisz betę 1 maja?
I jak najbardziej może być taka niska. Ja w 14 dpo miałam 49, a po 48h 200.
Ale miałam własnie jakies plamienie ... po... stosunku...
Nie myślę, co będzie to będzie...ola_35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Arwena, a Ty awatar od Sabinki zgapiłaś?
stara.krycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykoza123456789 wrote:matko,mnie to chyba nigdy nie będzie stać na invitro...i co takie małżeństwa mają zrobić.chcą dziecko,natura zawodzi ,a na takie zabiegi no to niestety nie ma pieniążków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 12:10
kapturnica, chruszczow, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
mnie też ale jest jeszcze rządówka
koza123456789 wrote:matko,mnie to chyba nigdy nie będzie stać na invitro...i co takie małżeństwa mają zrobić.chcą dziecko,natura zawodzi ,a na takie zabiegi no to niestety nie ma pieniążkówkapturnica, moremi, Arwena, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Dlatego ja nie robię
Nie myślę, co będzie to będzie...stara.krycha, mamatrojki80, moremi, dorbie, gretka, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bisca, 9 jajec no no
niech sie ładnie zapłodnią
Natasza, no widziszcos czułam ze tak bedzie. Spokojnej ciazy
Łuna, skoro byłaś chora to wykres traktuj z ostrożnością i tak jak ktoś napisał- sugeruj sie śluzem. Ja w moim szczęśliwym tez byłam chora, wykres dziwny i trochę kombinowany ( gorączki nie zaznaczalam), takze spokojnie, nie zniechęcaj sie.moremi, BISCA, kkisia, Luna76 lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Simba mam pytanie
Jak sobie radzicie
duzo stresu i roboty przy twixach ?
Bo ja z racji wieku dostane 2 i troche dygam czy dam rade
Pierwsze dwa miesiace byly naprawde ciezkie, przez niewyspanie - oni byli wczesniakami wiec dzialali w trybie 3 godzinnym. To oznacza 1h45 karmienie, przewijanie, usypianie i dla Ciebie zostaje 1h15 na wszystkie inne czynnosci (SEN, toaleta, jedzenie, pranie, sprzatanie itd). Dobrze mi zrobilo kiedy na poczatku drugiego miesiaca przyjechala moja mama i byla 3 tygodnie. Troche wtedy odespalam i mialam czas dla siebie. Na poczatku trzeciego miesiaca i jak osiagneli 4kg przestalam ich budzic na jedzenie, zeby zobaczyc jaki maja rytm. Niestety mieli nadal 3 godzinny. Wtedy cierpliwie czekasz az zacznie im sie wydluzac i sami tez zaczelismy ich brac na przetrzymanie. Teraz z 8 karmien dziennie, zeszlismy do przepisowych 5 - to duza roznica - zamiast 16 karmien, masz 10Conajmniej 6 godzin do przodu
No i maja juz wypracowany rytm jedzenia: 6, 9-10, 12-13, 16-17, 20. O 20.30 ida spac i tak do 6ej
W dzien miedzy posilkami spia tez mniej wiecej po godzinie, najczesciej na zmiane, zebym miala co robic
Absolutny must have dla mnie to lezaczki-bujaczki. No i przez pierwsze dwa miesiace mielismy ich przy lozku w malych dostawianych lozeczkach. Od poczatku trzeciego miesiaca spia w swoim pokoju juz w "duzych" lozkach.
Kocham ich i nie wyobrazam sobie nic innego
PS Dodam jeszcze ze mam genialnego pediatre, ktory na poczatku dal mi taka instrukcje obslugi do dziecka, dzieki czemu nigdy nie wpadlismy w panike. Najwazniejsza jest obserwacja dziecka i zdrowy rozsadek. Mysle ze mimo tego, ze ta ksiazka jest miejscami wkurwiajaca, "Jezyk niemowlat" jest calkiem przydatna lektura. Nam weszlo w nawyk wyjasnianie i opowiadanie im wszystkiego co sie dzieje, lub co sie przy nich robi. I wyglada na to, ze maja do nas zaufanie bo nie sa zleknionymi, krzykliwymi bachorami. Na razie. Tfu! Na psa urok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 12:14
kapturnica, stara.krycha, mamatrojki80, Reni, Arwena, gretka, megan8, peppapig, BISCA, kkisia, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, Magdala, anna maria, SolarPolar, slash, Mega, Parka, Bozia3, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
są podobno teorie, że na samym początku ciąży, kiedy to jeszcze porządnie się nie zagnieździło, to lepiej odpuścić bzykanie
kapturnica wrote:To moze bzykanie sobie odpusc ??Zofia8, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySimba wrote:Szczerze? Uwazam, ze radzimy sobie bardzo dobrze. Ale jest to tez duza zasluga mojego M, ktory od poczatku nie tyle mi pomagal ile wspoldzielil i wspoldzieli WSZYSTKIE obowiazki, bez fochow, bez proszenia tysiac razy tylko sam z siebie.
Pierwsze dwa miesiace byly naprawde ciezkie, przez niewyspanie - oni byli wczesniakami wiec dzialali w trybie 3 godzinnym. To oznacza 1h45 karmienie, przewijanie, usypianie i dla Ciebie zostaje 1h15 na wszystkie inne czynnosci (SEN, toaleta, jedzenie, pranie, sprzatanie itd). Dobrze mi zrobilo kiedy na poczatku drugiego miesiaca przyjechala moja mama i byla 3 tygodnie. Troche wtedy odespalam i mialam czas dla siebie. Na poczatku trzeciego miesiaca i jak osiagneli 4kg przestalam ich budzic na jedzenie, zeby zobaczyc jaki maja rytm. Niestety mieli nadal 3 godzinny. Wtedy cierpliwie czekasz az zacznie im sie wydluzac i sami tez zaczelismy ich brac na przetrzymanie. Teraz z 8 karmien dziennie, zeszlismy do przepisowych 5 - to duza roznica - zamiast 16 karmien, masz 10Conajmniej 6 godzin do przodu
No i maja juz wypracowany rytm jedzenia: 6, 9-10, 12-13 - 16-17 - 20. O 20.30 ida spac i tak do 6ej
W dzien miedzy posilkami spia tez mniej wiecej po godzinie, najczesciej na zmiane, zebym miala co robic
Absolutny must have dla mnie to lezaczki-bujaczki. No i przez pierwsze dwa miesiace mielismy ich przy lozku w malych dostawianych lozeczkach. Od poczatku trzeciego miesiaca spia w swoim pokoju juz w "duzych" lozkach.
Kocham ich i nie wyobrazam sobie nic innegokapturnica, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Dlatego ja nie robię
Nie myślę, co będzie to będzie...
Kapta, jej 20 tydzieńfajnie to wyglada
kapturnica, Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:tak zrobię teraz na pewno, chociaż wszędzie trąbią, że nie wpływa na tym etapie, bo dzis jest dzien spodziewanej miesiaczki
mamatrojki80, Zofia8, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
leki też są dofinanosowane (chyba od lipca zeszłego roku)
więc nie jest źle
za miesiąc, dwa powiem Ci ile nam wyszło
koza123456789 wrote:wyczytałam ,że nawet jak jest finansowane to i tak leki w tysiącach trzeba samemu wykupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 12:15
chruszczow, Arwena, BISCA, kkisia, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość