X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nawet mi to przez myśl szczerze mówiąc nie przeszło,,,ale skoro same tak twierdzicie....

Tobie może nie, ale niektórym pewnie tak.

Reni, Simba, moremi lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A ja odniosłam wrażenie po dzisiejszej dyskusji, że ktoś ma jednak permanentyny PMS... jakąś gorycz w tym wszystkim wyczuwam, ale mogę się mylić.

ja mam 9 dz cyk ,

mi raczej na seks się ma ;D"

mamatrojki80, anna maria, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    ja mam 9 dz cyk ,

mi raczej na seks się ma ;D"

Nie pisałam o Tobie :-) a wiesz, że może w przyszłym tygodniu będę w Twoim mieście :-)

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Nie pisałam o Tobie :-) a wiesz, że może w przyszłym tygodniu będę w Twoim mieście :-)

to na kawę zapraszam !!!

mamatrojki80, BISCA lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    od kiedy można podawać pomarańczę ? tzn od jakiego wieku ,miesiąca ?
    Od 5. miesiąca można bezpiecznie wprowadzać do diety dziecka:

jabłka
    porzeczki
    owoce dzikiej róży
    winogrona
    jagody
    maliny
    jeżyny
    banany

W szóstym miesiącu życia można już włączyć śliwki, a od siódmego gruszki, morele i żurawinę. Jedne źródła podają, że od 10. miesiąca możemy zacząć wprowadzać truskawki, mandarynki, cytryny, pomarańcze i ananasy. Inne mówią, że bezpieczna granica to 24 miesiące. Należy pamiętać, że trzeba to zrobić powoli i ostrożnie z uwagi na możliwość wystąpienia reakcji alergicznej. Po 12. miesiącu można do diety włączyć kiwi oraz arbuza.

anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się zdenerwowałam, bo najpierw piszecie jedno a potem się wypieracie!

Dzobak to Ty:
    Dziobak wrote:
    Paszczak, tul, usypiaj przy cycku albo na klacie, niech ma ciebie ile wlezie. W koncu ile tak jeszcze bedzie mial?
    Potem sie bedziesz martwic. A jak bedzie starszy, to sie nauczy spac sam.
    Ja nie kumam matek, ktore daja niemowlakowi buziaka i wychodza z pokoju, a on ma zasnac sam, tulac sie do jakiejs pieluszki. Sory, ale wg mnie to nieludzkie.

A potem Misiek, który Cię poparł w całej rozciągłości.
    SolarPolar wrote:
    Wylacznie ludzkie! Zwierzeta tak nie robia ze swoimi maluchami! Ludzie wymyslili spanie oddzielnie! Straszne to dla malutkiego dziecka.

Więc nie piszcie mi, że to tylko Wasze doświadczenie, bo pięknie tu min. mnie podsumowałyście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 19:50

Simba, Reni, paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie przyszlo do glowy. Napisalam ze nie ma reguly bo dzieci sa rozne i rodzice. Dalam porownanie siebie i brata bo drugiego dziecka nie mam. A pytanie bylo takie ( Paszczy) czy jak wezmie na rece nieplaczacego dwutygodniowego Adasia bo ona jako mloda mama ma cholerna potrzebe go miec przy sobie to czy mu zrobi tym krzywde bo go przyzwyczai, wyrobi zle nawyki. No w koncu mamy po to dzieci by je tulic i kochac. A inna sprawa jest spanie z rodzicami i karmienie piersia. Czy ja mam czuc sie winna ze tak robilam zdajac sie na instynkt pierwotny, ze jestem niecywilizowana bo bralam dziecko do lozka gdy plakal, ze jak spal ze mna to spal a jak w lozeczku to nie spal ? Ja przy tej dyskusji czuje sie zaszcUta jak suka bo malo ludzka i nie nowoczesna bo albo: nie dawalam sobie rady bo nie sprawdzila czy glodne, czy ma sucho, czy ma zimno lub za goraco i czy sie nudzi, czy jest chory? No i karmilam piersia ..... Wszystko to wymaga poswiecenia ale kazda ma swoj rozum i wie co dla wlasnego dziecka jest lepsze i wygodne dla mamy.

Ps . Simba - mialam cesarke.

Dziobak, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rano do Ustki jadę i mi się nie chcę bo nad morzem zimno jest, ale nie mogę męża zawieść.

dorbie, anna maria, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:

Sory Mysza, ale napisalam, ze NIE KUMAM MATEK, ktore tak robia. I ze to nieludzkie. W ktorym miejscu odczulas to jako swoja krytyke? Bo chyba idziesz za gleboko w swoich domyslach. Tak samo jak kilka innych dziewczyn tez. Moge czegos nie kumac? Moge miec swoje zdanie? Fajnie.

Ale na pewno nie jestem wulgarna i oceniajaca personalnie w swoich postach.

Parka lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest jeszcze jakas matka, ktora poczula sie osobiscie dotknieta dzisiejsza dyskusja?
    To niech nie bedzie!!

Parka lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:

Dzobak to Ty:

Więc nie piszcie mi, że to tylko Wasze doświadczenie, bo pięknie tu min. mnie podsumowałyście.
    Mysza bo to co mowie ze karmienie cycem i spanie z rodzicami jest naturalne podtrzymuje. Nie znaczy ze tak ludzie postepuja - kiedys tak a teraz juz nie bo postep cywilizacji jest taki a nie inny. Nigdy nie potepialam tego zeby dziecko spalo samo jesli daje sobie z tym rade bo to przeciez wygodne - przede wszystkim dla rodzicow. Smoka tez daje sie bo to wygodne i karmi sie butla bo tez wygodne i dziecko lepiej sie najada bo tresciwiej i lepiej spi. Postep nam daje te mozliwosci. I dobrze bo po co sie meczyc. Gdybym nie miala pokarmu dziec by dostawal butle, gdyby spal bez problemu w swoim lozeczku ( mial dwa) to by spal ( ja lubie spac sama). Ale dobro dziecka i moje psychiczne dalo takie - pierwotne rozwiazanie a nie inne. Czy ja mam sie z tym zle czuc?

Parka lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan - odpowiadajac na Twoje pytanie np. Owoce podawane w Azji Dalekowschodniej jako pierwsze to mandaryni. Moje dziecko do roku odmawialo wszelkich innych pokarmow jak mleko( cicho powiem - moje). Zaczal od ziemniaka i marchewki. A pierwszy owoc jaki zjadl 1,5 to papaja i mandarynki. Jablkami plul i a bananow do tej pory nie lubi, ziemniakow tez.

megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zycze udanego dlugie weekendu, lepiej sobie pojde moze rozmowa sie bedzie kleila.'

• BISCA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie w kartonach ?

Ok, to daje zdjecie moje w bikini :

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum zemdlalo .... snif snif

halo ktos !!!!!!!!!!!

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo ktos
    halo ktos
    halo ktos

kurwa echo

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wezce, bo w ym tempie do 10 0000 dobije ok 60-tki

Iwone lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Kobietki- pytanie AMH to w dowolnym dniu cyklu mozna czy trzeba na początku cyklu? i Ca-125 to samo- ew. ile czeka sie na wynik np. w diagnostyce?
    AMH w kazdym dniu cyklu. Czeka sie 2-3 tyg

gretka lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, ide robic kolacje

buuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem

będą jakieś fotki??

‹‹ 8998 8999 9000 9001 9002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ