X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serduszkujace i ciążowe :P

bociek z avatarku stoi przed domkiem i czuwa a dziewczyny wczoraj byliśmy w Niepołomicach zamek,kopiec,puszcza itp i jak wracaliśmy z kopca ,G mówi ,patrz bociek a ja myślałam ze w gnieździe i go szukam ,a tu nagle przelatuje centralnie nad głowami,bardzo nisko ,super widok ,śliczny był :D

a wróciliśmy o 23 do domku ,,,

pogoda super ,tak jak wczoraj b.ciepło,słonce i chmurki

pozdrawiamy i buziaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 13:17

bliska77, MoniaT, Andzia33, inessa, Bursztyn, megan8, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, fajnie że wyjazd się udał a z tymi to juz tak bywa, pisałam że nad morzem 3 boćki przeleciały nam nad głowami i co i nic ;-)

samira, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kasik - załatwmy to za jednym zamachem...:) najpierw położysz się, nogi do góry o ścianę...mąż Ci wleje litr wody z sodą, potem sam się dołączy, potem Ty poleżysz pół godziny z tymi nogami do góry, bo tak zalecają - i widzisz....nawet palcem nie kiwniesz...a bejbe gotowe....
    hahahahahahaha aż się w domu popatrzyli na mnie jak na głupią jak zaczęłam się śmiać do kompa

bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witam Paniusie Moje i kochane i obwieszczam , że właśnie zaczęłam urlop , a mężuś wraca z tego wszystkiego jutro i znów będzie szaleństwo , aż mi wszystko pulsuje normalnie , poza tym że dziś strasznie uprałam sobie palec i uderzyłam się w głowę drzwiami to ogólnie urlopowo ten dzień od rana pachnie urlopem :D :D

bliska77, majka., Andzia33, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    detektor płodności dał mi 4/100 pkt na ciąże - ale ja się tym nie sugeruję
    Slash ja mam zawsze 97

inessa, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki kolejny leniwy dzień

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Slash ja mam zawsze 97
    aha no to zajeb.... ten detektor jest.

inessa, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Inesska i Tobie też...masz na głowie wciąż gromadę dzieci?

Własnie dwójka przed chwila wyjechała została jeszcze moja bratanica i jutro lub w piatek rano ja odwozimy ale ledwo żyje ufufufuffuf. Do tego dostałam niestety okres :(

Andzia33, bliska77, Kass, Olena lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wreszcie Was dogoniłam,ale pewnie na krótko bo od sob mam urlop.
    Witam nowe dziewczyny i pozdrawiam wszystkie.
    Grosza dlaczego lekarz nie chce Ci dac skierowania na chisterioskopię?
    Jak Wam się uda z tą sodą to w sierpniu też spróbuję.

inessa, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,wrocilam wlasnie od ginekolozki. Umieralam z ciekawosci jak te moje wyniki,no i wszystko spoko, jedynie prolaktyna ciut do zbicia, no ale przy moim nieustajacym stresie jakby moglo byc inaczej. Poza tym dopytywalam o estradiol ktory wyszedl mi w gornej granicy, pani ginekolog powiedziala ze to wspaniale, ze przeciez to jest nasz najwazniejszy kobiecy hormon- estrogen i jesli mam go tak duzo to tylko swiadczy na moja korzysc. TSH rowniez ok, powiedziala ze do ciazy przyjmuje sie do 2,5 czegos tam. I to co pierwsze sie jej spytalam czyli stosunek LH do FSH, ktory u mnie wychodzi 1,7 powiedziala na to ze stosunek 1:1 powienien byc owszem ale nie w poczatkowej fazie cyklu tylko pozniej, ale tak sie zagadalysmy ze teraz juz nie wiem kiedy dokladnie. Ja robilam badania w 4 dc cyklu i ten stosunek co mi wyszedl w ogole nie ma znaczenia. No i teraz powiem wam hit! ;-) mam jajo w lewym jajniku, ktory mial tak bolal od poczatku cyklu...i to jajo dzisiaj w 9 dc ma 24 mm!!! jestem w szoku..tak wiec opuszczam was moje drogie i lece sie zapylac;-)...moje przemyslenie na odchodne, moze dlatego ten etsradiol tak szybko przyrosl bo jajo tak szybko roslo?

bliska77, Andzia33, Lucky, Mango, polarmiś, Reni, inessa, MoniaT, Olena lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Dziewczynki,wrocilam wlasnie od ginekolozki. Umieralam z ciekawosci jak te moje wyniki,no i wszystko spoko, jedynie prolaktyna ciut do zbicia, no ale przy moim nieustajacym stresie jakby moglo byc inaczej. Poza tym dopytywalam o estradiol ktory wyszedl mi w gornej granicy, pani ginekolog powiedziala ze to wspaniale, ze przeciez to jest nasz najwazniejszy kobiecy hormon- estrogen i jesli mam go tak duzo to tylko swiadczy na moja korzysc. TSH rowniez ok, powiedziala ze do ciazy przyjmuje sie do 2,5 czegos tam. I to co pierwsze sie jej spytalam czyli stosunek LH do FSH, ktory u mnie wychodzi 1,7 powiedziala na to ze stosunek 1:1 powienien byc owszem ale nie w poczatkowej fazie cyklu tylko pozniej, ale tak sie zagadalysmy ze teraz juz nie wiem kiedy dokladnie. Ja robilam badania w 4 dc cyklu i ten stosunek co mi wyszedl w ogole nie ma znaczenia. No i teraz powiem wam hit! ;-) mam jajo w lewym jajniku, ktory mial tak bolal od poczatku cyklu...i to jajo dzisiaj w 9 dc ma 24 mm!!! jestem w szoku..tak wiec opuszczam was moje drogie i lece sie zapylac;-)...moje przemyslenie na odchodne, moze dlatego ten etsradiol tak szybko przyrosl bo jajo tak szybko roslo?
    owocnej pracy!!!!!!!

majka., Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Własnie dwójka przed chwila wyjechała została jeszcze moja bratanica i jutro lub w piatek rano ja odwozimy ale ledwo żyje ufufufuffuf. Do tego dostałam niestety okres :(
    Inessa, no to co, znów nowy cykl, nowe nadzieje :-)

Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Aga:-)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Viola ale masz to wielkie jajo ;) do dziela kochana :)
    Viola wrote:

bliska77, Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Bursztyn normalnie super, bedzie pieknie zielono i bedzie pachnialo lasem, wciaz trzymam kciuki za obrne!!! A jestes blodynka czy nie bo tak wlasnie mi sie snilas haha i ciekawa jestem ;)

W sumie to kto wie czy ne dloacze do Ciebie dzisiaj oznajmili w pracy ze moje stanowisko moze byc zredukowane wiec jak mnie odprawia to ja juz sobie na pewno zrobie wakacje hahaha....przed szukaniem nowej pracy a co ;) trche nei bardzo mi to na reke i pierwsze bo macierzynski i te sprawy ale z drugiej strony, kazda zmiana cos dobrego ze soba niesie i tak nalezy do tego podchodzic...
    Blondynka :) dobrze Ci sie snilo :) Nie zycze Cie zwolnienia, ale jakby co (ogolnie nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo)- bede czekac w Zakopanym z winem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 17:32

Mango, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam serduszkujace i ciążowe :P

bociek z avatarku stoi przed domkiem i czuwa a dziewczyny wczoraj byliśmy w Niepołomicach zamek,kopiec,puszcza itp i jak wracaliśmy z kopca ,G mówi ,patrz bociek a ja myślałam ze w gnieździe i go szukam ,a tu nagle przelatuje centralnie nad głowami,bardzo nisko ,super widok ,śliczny był :D

a wróciliśmy o 23 do domku ,,,

pogoda super ,tak jak wczoraj b.ciepło,słonce i chmurki

pozdrawiamy i buziaki <3
    Samira, Krakowski klimat sprzyja zapylaniu :)

inessa, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    dzieki Mango, kurde tylko nie mieszkam w Polsce a cholera go wie jak to tutaj wyglada :)

Bursztynku a ty kupowalas w Birmingham cos takiego, a moze sama zwykla strzykawaka wystarczy?
    nie kupowalam, jeszcze....ale chyba tzw. "gruszka" powinna wystarczyc.

Kasik303, Mango, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasik, ostatnio tezialam spore jajo ale 2 dni pozniej...no ale ja mam wczesna owulke wiec wszystko sie zgadza...krwchy na tescie owulacyjnym prawie rowny wiec pewnie do 2 dni zniose jajo;-)

Kasik303, Mango, Andzia33, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za błędy ale pisze z telefonu

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola aaaale jajo! gratulacje
    miłego i skutecznego zapylania
    swoją drogą bardzo szybko urosło

Kasik303, Andzia33, inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ