X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Ale nie na dlugo. Ide zaraz spac po drugim sniadaniu. Ksieciuniu juz chrapie. Dobrze mi z tym wolnym, oj dobrze :-)

BISCA, Sabina, Dziobak, moremi lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Chyba poprawię wieczorem.
    Najlepsze, że mój m dziś wyjechał na poligon (Niuta, daj znać jak dojedzie i oddaj go za te dwa tygodnie hehe).

Jeszcze go nie ma :-P
    A tak swoją drogą to mogłaś wcześniej powiedzieć, a nie tak na ostatni moment.
    Przygotowała bym się lepiej :-)

ComeToMeBaby, efcia, BISCA, Aasiula, Sabina, kkisia, moremi, gretka lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam ginkę, ale znalazłam jakieś testy ovu, to sobie dzisiaj zrobię w ramach działań :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wykresow. Nakrecalo mnie to okrutnie. Dlatego dalam sobie z tym spokoj, zreszta klinika przebadala mnie wzdluz i wrzesz przed IVF, wiec co mialam o sobie wiedziec, to juz wiem. Nic z tej wiedzy nie wynika, wiec lotos :-)

Luna76, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Jeszcze go nie ma :-P
    A tak swoją drogą to mogłaś wcześniej powiedzieć, a nie tak na ostatni moment.
    Przygotowała bym się lepiej :-)
    oj tam, oj tam... wczoraj zajęci byliśmy ;) nie zdążyłam.
    nie peniaj, on bardzo wymagający nie jest ;) heheheheheheheheeee
    dasz kurczaka z ryżem będzie zadowolony hyhyhyhyy

stara.krycha, Niuta, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie kumam?
    jak można źle zmierzyć?
    ja mierzę, ale tak już w przybliżeniu ..w sensie czy włożę z prawej czy z lewej strony języka, czy o 5:30 czy 6:30 ( bo powinnam o 6) - nie ma to już znaczenia
    mniej więcej mam zawsze takie same wykresy
    w sumie zależy mi tylko na wychwyceniu skoku temp czyli niby owulacji
    wiem wtedy kiedy będzie @ i mogę coś planować np wyjazd

No właśnie nie mam pewnosci czy to ile, gdzie i o której się mierzy nie ma wpływu.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jutro mam ginkę, ale znalazłam jakieś testy ovu, to sobie dzisiaj zrobię w ramach działań :)
    zależy jaki masz długi cykl, bo nie wiem czy nie za wcześnie. no- chyba, że poćwiczyć sobie chcesz :)

c5e015d88e.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    oj tam, oj tam... wczoraj zajęci byliśmy ;) nie zdążyłam.
    nie peniaj, on bardzo wymagający nie jest ;) heheheheheheheheeee
    dasz kurczaka z ryżem będzie zadowolony hyhyhyhyy

Jak tak to ok. Czekam z obiadem :-P

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty, Niuta- nie peniaj. On rano wyjechał to powinien zaraz być. Jak go nie ma to może sam skoczył jeszcze na zakupy? :P
    hehehehe

edit: jak masz już obiad to co przywiezie to będzie na jutro. i pojutrze. i popojutrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:40

Niuta lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    No właśnie nie mam pewnosci czy to ile, gdzie i o której się mierzy nie ma wpływu.
    Ma i to spory wplyw wg mojego doktora. Temperatura jest wrazliwa na najdrobniejsze zmiany i dokladny pomiar jest trudy i zbedny, jesli jest sie pod stala opieka medyczna.

macduska, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Ma i to spory wplyw wg mojego doktora. Temperatura jest wrazliwa na najdrobniejsze zmiany i dokladny pomiar jest trudy i zbedny, jesli jest sie pod stala opieka medyczna.

I bardzo dobrze. ;-)

stara.krycha lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

spojrzcie na mój wykres, w tym cyklu miałam nie mierzyc tempki, ale cos mnie naszlo i zmierzylam wieczorem, dokladnie przed pojsciem spac no i tak ciagnęłam pomiarowanie caly cykl

• efcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według mnie nie ma znaczenia kiedy sie mierzy wazne zeby mniej wiecej o tej samej porze, mierzylam wieczorem i wykres jak ta lala, dwufazowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 16:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    według mnie nie ma znaczenia kiedy sie mierzy wazne zeby mniej wiecej o tej samej porze, mierzylam wieczorem i wykres jak ta lala, dwufazowy
    Owszem, ale wieczorne temperatury sa wyzsze od porannych.

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jest niewygodnie rano, bo rano zawsze zamieszanie i nawet ta minuta z termometrem w zębach nie jest łatwa (bo Małgosia usiłuje mi go wyrwać z paszczy :) ). No, ale skoro trzeba po spaniu, to po spaniu. Choć wolałabym np o 21, kiedy Małgoś juz śpi, chłopy łupią w kompy, a ja mam spokój.

efcia, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    masz wszędzie 7:30 zaznaczoną ściemniaczu.
    Ale fakt- wysokie temperatury. Dużo powyżej 37.
    Wieczorem mierzyłaś? To przecież po 2-3 godzinnym spoczynku trzeba. Ponoć. :P

A tak patrzę, ty już w tej ciąży to chyba nie musisz / ne powinnaś mierzyć tempki? Ja tak coś słyszałam od tych co w ciąży. Hmm?

stara.krycha, Aasiula, efcia, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Owszem, ale wieczorne temperatury sa wyzsze od porannych.

ale co to ma za znaczenie, jest dwufazowy? jest, skok został wykryty? został

stara.krycha, BISCA lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ale co to ma za znaczenie, jest dwufazowy? jest, skok został wykryty? został
    chodzi o to czy było mierzone po codziennych zajęciach (których intensywność jest różna w różne dni), czy odleżałaś swoje na spokojnie ze 2 godzinki chociaż zanim zmierzyłaś wieczorem. Bo jak w biegu to zaburzone, mniej dokładne.

efcia, stara.krycha lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    masz wszędzie 7:30 zaznaczoną ściemniaczu.
    Ale fakt- wysokie temperatury. Dużo powyżej 37.
    Wieczorem mierzyłaś? To przecież po 2-3 godzinnym spoczynku trzeba. Ponoć. :P

A tak patrzę, ty już w tej ciąży to chyba nie musisz / ne powinnaś mierzyć tempki? Ja tak coś słyszałam od tych co w ciąży. Hmm?

wiem wiem, ze po spopczynku, w tym cyklu mialam wogole nie mierzyc i mierzylam sobie wieczorem tak dla jaj ;-) chcialam zobaczyc co z tego wyjdzie i prosze :-)

ComeToMeBaby, stara.krycha lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    wiem wiem, ze po spopczynku, w tym cyklu mialam wogole nie mierzyc i mierzylam sobie wieczorem tak dla jaj ;-) chcialam zobaczyc co z tego wyjdzie i prosze :-)
    yhym, ok.
    no widzisz.
    Krakonka- jak poleżysz sobie ze 2 godzinki to o tej 23ciej może będziesz mogła sobie mierzyć ;)

c5e015d88e.png
‹‹ 9313 9314 9315 9316 9317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ