X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Ale nie na dlugo. Ide zaraz spac po drugim sniadaniu. Ksieciuniu juz chrapie. Dobrze mi z tym wolnym, oj dobrze :-)

BISCA, Sabina, Dziobak, moremi lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Chyba poprawię wieczorem.
    Najlepsze, że mój m dziś wyjechał na poligon (Niuta, daj znać jak dojedzie i oddaj go za te dwa tygodnie hehe).

Jeszcze go nie ma :-P
    A tak swoją drogą to mogłaś wcześniej powiedzieć, a nie tak na ostatni moment.
    Przygotowała bym się lepiej :-)

ComeToMeBaby, efcia, BISCA, Aasiula, Sabina, kkisia, moremi, gretka lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam ginkę, ale znalazłam jakieś testy ovu, to sobie dzisiaj zrobię w ramach działań :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wykresow. Nakrecalo mnie to okrutnie. Dlatego dalam sobie z tym spokoj, zreszta klinika przebadala mnie wzdluz i wrzesz przed IVF, wiec co mialam o sobie wiedziec, to juz wiem. Nic z tej wiedzy nie wynika, wiec lotos :-)

Luna76, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Jeszcze go nie ma :-P
    A tak swoją drogą to mogłaś wcześniej powiedzieć, a nie tak na ostatni moment.
    Przygotowała bym się lepiej :-)
    oj tam, oj tam... wczoraj zajęci byliśmy ;) nie zdążyłam.
    nie peniaj, on bardzo wymagający nie jest ;) heheheheheheheheeee
    dasz kurczaka z ryżem będzie zadowolony hyhyhyhyy

stara.krycha, Niuta, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie kumam?
    jak można źle zmierzyć?
    ja mierzę, ale tak już w przybliżeniu ..w sensie czy włożę z prawej czy z lewej strony języka, czy o 5:30 czy 6:30 ( bo powinnam o 6) - nie ma to już znaczenia
    mniej więcej mam zawsze takie same wykresy
    w sumie zależy mi tylko na wychwyceniu skoku temp czyli niby owulacji
    wiem wtedy kiedy będzie @ i mogę coś planować np wyjazd

No właśnie nie mam pewnosci czy to ile, gdzie i o której się mierzy nie ma wpływu.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jutro mam ginkę, ale znalazłam jakieś testy ovu, to sobie dzisiaj zrobię w ramach działań :)
    zależy jaki masz długi cykl, bo nie wiem czy nie za wcześnie. no- chyba, że poćwiczyć sobie chcesz :)

c5e015d88e.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    oj tam, oj tam... wczoraj zajęci byliśmy ;) nie zdążyłam.
    nie peniaj, on bardzo wymagający nie jest ;) heheheheheheheheeee
    dasz kurczaka z ryżem będzie zadowolony hyhyhyhyy

Jak tak to ok. Czekam z obiadem :-P

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty, Niuta- nie peniaj. On rano wyjechał to powinien zaraz być. Jak go nie ma to może sam skoczył jeszcze na zakupy? :P
    hehehehe

edit: jak masz już obiad to co przywiezie to będzie na jutro. i pojutrze. i popojutrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:40

Niuta lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    No właśnie nie mam pewnosci czy to ile, gdzie i o której się mierzy nie ma wpływu.
    Ma i to spory wplyw wg mojego doktora. Temperatura jest wrazliwa na najdrobniejsze zmiany i dokladny pomiar jest trudy i zbedny, jesli jest sie pod stala opieka medyczna.

macduska, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Ma i to spory wplyw wg mojego doktora. Temperatura jest wrazliwa na najdrobniejsze zmiany i dokladny pomiar jest trudy i zbedny, jesli jest sie pod stala opieka medyczna.

I bardzo dobrze. ;-)

stara.krycha lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

spojrzcie na mój wykres, w tym cyklu miałam nie mierzyc tempki, ale cos mnie naszlo i zmierzylam wieczorem, dokladnie przed pojsciem spac no i tak ciagnęłam pomiarowanie caly cykl

• efcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według mnie nie ma znaczenia kiedy sie mierzy wazne zeby mniej wiecej o tej samej porze, mierzylam wieczorem i wykres jak ta lala, dwufazowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 16:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    według mnie nie ma znaczenia kiedy sie mierzy wazne zeby mniej wiecej o tej samej porze, mierzylam wieczorem i wykres jak ta lala, dwufazowy
    Owszem, ale wieczorne temperatury sa wyzsze od porannych.

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jest niewygodnie rano, bo rano zawsze zamieszanie i nawet ta minuta z termometrem w zębach nie jest łatwa (bo Małgosia usiłuje mi go wyrwać z paszczy :) ). No, ale skoro trzeba po spaniu, to po spaniu. Choć wolałabym np o 21, kiedy Małgoś juz śpi, chłopy łupią w kompy, a ja mam spokój.

efcia, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    masz wszędzie 7:30 zaznaczoną ściemniaczu.
    Ale fakt- wysokie temperatury. Dużo powyżej 37.
    Wieczorem mierzyłaś? To przecież po 2-3 godzinnym spoczynku trzeba. Ponoć. :P

A tak patrzę, ty już w tej ciąży to chyba nie musisz / ne powinnaś mierzyć tempki? Ja tak coś słyszałam od tych co w ciąży. Hmm?

stara.krycha, Aasiula, efcia, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Owszem, ale wieczorne temperatury sa wyzsze od porannych.

ale co to ma za znaczenie, jest dwufazowy? jest, skok został wykryty? został

stara.krycha, BISCA lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ale co to ma za znaczenie, jest dwufazowy? jest, skok został wykryty? został
    chodzi o to czy było mierzone po codziennych zajęciach (których intensywność jest różna w różne dni), czy odleżałaś swoje na spokojnie ze 2 godzinki chociaż zanim zmierzyłaś wieczorem. Bo jak w biegu to zaburzone, mniej dokładne.

efcia, stara.krycha lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    masz wszędzie 7:30 zaznaczoną ściemniaczu.
    Ale fakt- wysokie temperatury. Dużo powyżej 37.
    Wieczorem mierzyłaś? To przecież po 2-3 godzinnym spoczynku trzeba. Ponoć. :P

A tak patrzę, ty już w tej ciąży to chyba nie musisz / ne powinnaś mierzyć tempki? Ja tak coś słyszałam od tych co w ciąży. Hmm?

wiem wiem, ze po spopczynku, w tym cyklu mialam wogole nie mierzyc i mierzylam sobie wieczorem tak dla jaj ;-) chcialam zobaczyc co z tego wyjdzie i prosze :-)

ComeToMeBaby, stara.krycha lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    wiem wiem, ze po spopczynku, w tym cyklu mialam wogole nie mierzyc i mierzylam sobie wieczorem tak dla jaj ;-) chcialam zobaczyc co z tego wyjdzie i prosze :-)
    yhym, ok.
    no widzisz.
    Krakonka- jak poleżysz sobie ze 2 godzinki to o tej 23ciej może będziesz mogła sobie mierzyć ;)

c5e015d88e.png
‹‹ 9313 9314 9315 9316 9317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ