X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Peppcia, jutro bedziesz miala wizyte naszych przyjaciol w Twoim krolestwie.
    Yyyyy..?

moremi lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ich 3 letnia corka jest fanka Peppy i jutro jade pod Londyn do jakby "peppaland'u :-)

Krakonka, peppapig, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

Zofia8
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Dobry

Ciśnienie w normie, ale łeb dalej nap....la :-(

Slash, a dlaczego idziesz na patologię? Jeszcze możesz połazić z 7 dni. Ja urodziłam 2 tyg. po terminie. Gdy minęło 14 dni spakowałam manatki i z tobołem wtoczyłam się na izbie przyjęć. Pielęgniarka zapytała co ja tu robię, a ja jej mówię, że "przyszłam rodzić". A ona: "a bóle są?", a ja: "nie", ona: "to co tu pani robi? do domu! a na kiedy termin?". A ja jej: "na dwa tygodnie temu". Ona "to czemu tak od razu pani nie mówi?!", a ja jej ze spokojem: "no przecież mówię!"
    No i się zaczęło! Kołomyja Panie!
    Ogólnie to posrani byli, że ja 2 tyg. po terminie jestem...
    Moj gin mi tak zalecił ze jak do piatku nie urodze to rano mam sie stawic na patologii. Mam byc na czczo - porobia mi rzekomo jakies badania, ktg i co dalej zdecydują czy kroplowka na wywołanie czy cc - bo mała miała w poniedziałek juz 4 kg.
    Z jednej strony lepiej chodzic w domu niz w tym szpitalu, ale z drugiej wole byc w szpitalu pod obserwacją, nawet jak przez wekend nic sie nie wydarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:25

efcia, Aasiula, megan8, Krakonka, Sabina, kkisia, anna maria, macduska, Luna76, inessa, moremi, gretka, malgos741, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tu generalnie jak w Afryce - im więcej dzieci, tym bogaciej :) Taka już natura tego forum i dobrze :)
    Tylko że wiecie, jak się ma jedno i się rodzą bliźniaki, to nie jest już łatwo, jak się ma 2 i zamiast trzeciego rodza się kolejne dwa to już może być ciężko, a jak się ma 3 to myślę, że nie marzy się o bliźniakach.
    Mówię tu o wersji, kiedy kobieta jest aktywna zawodowo i chce być aktywna zawodowo i się rozwijać.

peppapig lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Moj gin mi tak zalecił ze jak do piatku nie urodze to rano mam sie stawic na patologii. Mam byc na czczo - porobia mi rzekomo jakies badania, ktg i co dalej zdecydują czy kroplowka na wywołanie czy cc - bo mała miała w poniedziałek juz 4 kg.
    Z jednej strony lepiej chodzic w domu niz w tym szpitalu, ale z drugiej wole byc w szpitalu pod obserwacją, nawet jak przez wekend nic sie nie wydarzy.

A wyprałaś już dywan? Bo może machnij dzisiaj? :)

efcia lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - gratulacje :)

klz98u696p33kjce.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ich 3 letnia corka jest fanka Peppy i jutro jade pod Londyn do jakby "peppaland'u :-)

Moja z szeregu kurtek wiszących w przedpokoju ZAWSZE wybiera tę z kotem Kitty czy jakoś tak.

Zofia8 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A wyprałaś już dywan? Bo może machnij dzisiaj? :)
    Nie nie wyprałam.
    Jakos nie miałam werwy na ten dywan.
    Wysprzatałam dom, zagrabiłam na podwórku spadające te zielone gile od orzechac, teraz znow mam troche papierologii i musze sie za nia zabrac. Póki co buszuję w internecie ;)

No i odwiedziła mnie przyjacióka, wysciskała ze bedzie mnie wspierac w myslach - pogadałysmy i pojechała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 19:50

efcia, Aasiula, Sabina, megan8, kkisia, anna maria, ComeToMeBaby, malgos741, Krakonka, stara.krycha, Dziobak, inessa, moremi, caffe, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wszędzie ostatnio widzę bliźniaki, jest taki wysyp że hoho :)

efcia, Aasiula, Sabina, kkisia, anna maria, Simba, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dojadę do domu ok 17
    ]
    ComeToMeBaby wrote:
    Ok, tak sobie właśnie myślałam. Dzięki za odpowiedź.
    To co, zatestujesz wieczorem ze mną? Hyhyhy <3

ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, nagana. Proszę udostępnić nowy wykres. Pokazuje się stary. Byłam na obchodzie i masz tyły. Uzupełniony chociaż? Podobno nowe temperatury mierzyłaś. Pokazuj! :)

Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no? Przecież prowadzę!
    Jestem dumna!

Aasiula lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, bo ja nie wiedziałam, że trzeba udostępniać każdy :)

Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, malgos741, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie no? Przecież prowadzę!
    Jestem dumna!
    I słusznie :-) też lubię prowadzić wykres :-)

Aasiula, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Aaa, bo ja nie wiedziałam, że trzeba udostępniać każdy :)
    yes. taka robota ;)

Mega lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I słusznie :-) też lubię prowadzić wykres :-)

A ja nie lubię. Nie wiem czy będę. Tylko się człowiek nakręca. Nigdy nie mam pewnosci czy dobrze zmierzyłam temperaturę.
    W ogóle to brakuje mi systematyczności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:17

stara.krycha, Luna76, Sabina, moremi, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kumam?
    jak można źle zmierzyć?
    ja mierzę, ale tak już w przybliżeniu ..w sensie czy włożę z prawej czy z lewej strony języka, czy o 5:30 czy 6:30 ( bo powinnam o 6) - nie ma to już znaczenia
    mniej więcej mam zawsze takie same wykresy
    w sumie zależy mi tylko na wychwyceniu skoku temp czyli niby owulacji
    wiem wtedy kiedy będzie @ i mogę coś planować np wyjazd
    macduska wrote:
    Nigdy nie mam pewnosci czy dobrze zmierzyłam temperaturę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:25

ComeToMeBaby, stara.krycha, Krakonka, ania.g, Aasiula, Sabina, moremi, malgos741, Mega, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, u mnie to własnie wykres motywuje do systematyczności. Dzień zaczynam od mierzenia tempki, a potem od forum, przy okazji uzupełniając tempkę. wieczorem uzupełniam resztę.
    Ja to bardziej traktuję jak obserwację siebie, takie know-how. A z nakręcaniem to se dałam ostatnio spokój. Prowadzenie wykresu traktuję jako zadanie, żeby się przygotować na ewentualne pytanie gina o coś. Np ostatnio siedziałam w poczekalni i spanikowałam, bo pomyślalam, że mnie zapyta o datę ostatniej @. Odpaliłam fołna, zerknęłam na ovu i byłam już kwiatem lotosu. Mam wszystko pod ręką. Dobre to jest. Wraz z notatkami- przydatna rzecz- co i kiedy.

Reni, Krakonka, efcia, Aasiula, Luna76, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha zawsze jak idę do gina mam zanik pamięci, kiedy była @
    i też zaglądam na ovu ;-)
    albo jak miałam się zapisać na jakieś badania w którymś dniu cyklu, czy planować hsg
    bardzo mi się ovu przydało

Krakonka, ComeToMeBaby, efcia, Aasiula, Sabina, Luna76, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A ja nie lubię. Nie wiem czy będę. Tylko się człowiek nakręca. Nigdy nie mam pewnosci czy dobrze zmierzyłam temperaturę.
    W ogóle to brakuje mi systematyczności.

Ja też, mnie też, u mnie to samo itp.
    Ale ja sobie postanowiłam, że zrobię WSZYSTKO, co będzie ode mnie wymagało woli, konsekwencji wysiłku, zaangażowania itp, żeby zaciążyć. Bo daje mi to ułudę panowania nad sytuacją i uspokaja. Niewiele jest rzeczy, którę mogę zrobić, żeby zajść - lekarz, leki, seks... A i tak w sumie mam jedną szansę na 28 dni.
    A ten wykres to dodatkowa możliwość działania także poza tym jednym dniem :)
    No i w sumie stara już jestem a w życiu nie obserwowałam swojego babskiego organizmu (nie musiałam, bo wszystko miałam jak w zegarku).

ComeToMeBaby, macduska, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 9312 9313 9314 9315 9316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ