35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
paszczakin wrote:Asiula, daj mu czas-jesteście w końcu obcy, a jego pani go oddala
To nie pies, zeby się do wszystkich cieszyć.. Trochę mu to zajmie. Planujecie go wypuszczać? Bo na ten czas może trzachnac..
wole domowego
Znajoma dzwoni i pyta jak kot , powiedziałam jej ze nie jest dobrze bo nawet nie je
Nie wiem czy nie przyjedzie po niego
Jak go zabierze to trudno w końcu to jej kot
Nie wiem czy nie wezmę wtedy z ciapkowa jakiegoś malucha
Sabina, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Nie nie chce go wypuszczać
wole domowego
Znajoma dzwoni i pyta jak kot , powiedziałam jej ze nie jest dobrze bo nawet nie je
Nie wiem czy nie przyjedzie po niego
Jak go zabierze to trudno w końcu to jej kot
Nie wiem czy nie wezmę wtedy z ciapkowa jakiegoś maluchakkisia, Sabina, caffe, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Dajcie mu czas - przecież to kot...ja jak oddałam swoją na przechowanie do koleżanki, bo wyjeżdżałam na wakacje, to dopiero po 3 dniach wyszła zza szafki schowana w kuchni....on potrzebuje czasu - niech nie zabiera go tak szybko...zostaw mu tylko wodę w widocznym dal niego miejscu- nic mu nie będzie
W ogole nie schodzi na dół to zaniesc ta wode na pietro ? Tak zeby sie nie stresował?
Kurde zielona jestem jesli chodzi o kotyComeToMeBaby, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Dzien dobry
Nie spałam cała noc
Kot łaził tłukł sie po całym domu ;(
Czy tak bedzie zawsze ???
I ucieka od nas woli być sam
Jak długo bedzie sie do nas przyzwyczajał ??
Drogie brawo o co cho ??
Ja co innego chciałam. Moja mama ma kotkę. Wygląda jak kot egipski, taki wysmukly, ale to nie rasowy a taki tam dachowy. Za to ma piękne szylkretowe umaszczenie. Ta kotka jest niedotykalska. Stroni od ludzi, lubi przebywać na wysokościach, z dala od nich. Owszem, do mojej mamy czy taty się od czasu do czasu połasi, ale też niewiele, przyjdzie położyć się na kolanach podrapac po mordce, ale też nie za wiele. Mnie często widuje, ale żeby się dać pogłaskać zapomnij. Odsuwa się. Można tylko się powąchac na powitanie. Mama wyczytala, że niektóre rasy tak mają. A do tego jeszcze charakter kota i wcześniejsze doświadczenia. Może zobacz charakterystykę tej ras?
Myślę, że skoro to była pierwsza noc w nieznanym miejscu to dopiero jak wy posposzliscie spać to on mógł sobie na spokojnie pozwiedzaćjesteście jeszcze dla niego obcy, spokojnie, przyzwyczai się.
Sabina, caffe lubią tę wiadomość
-
Jak nie schodzi to ja bym mu zaniosla. On tam pewnie bezpieczniej się czuje. Zanim się oswoi trochę czasu mu daj.
Ja bym nie zaczepiala, nie nawolywala na razie. Dała mu "wolną łapę ". A potem stopniowo, delikatnie, żeby nie czuł presji.Mega, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:woda wstawiona, z mlekiem?
coś wyjątkowo mi się dziś nie chce. Może zaspana jestem?
dziś się wkurzylam, bo budzik Zadzwonił na mierzenie tempki, a ja go jakimś cudem wylaczylam i zamiast sięgnąć termometr to... Obudziłam się dwie godziny później. A tak chciałam ewentualny skok zanotowac. Eh.
Mega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bry! U nas swieto, gala na maxa, flagi, garnitury.
Za chwile idziemy na obiad, gry i zabawy, i inne uciechy do szkoly.
Milego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 17:08
ComeToMeBaby, kapturnica, Sabina, macduska, Bozia3, Aasiula, kkisia, Niuta, Mega, caffe, malgos741, anna maria, megan8, Arwena, efcia, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Dziobak, jak fajnie!
A jakie ty masz długie włosyi jaki ładny uśmiech i wogóle, sama radość.
I mały dziobak też pierwsza klasa.
Super!bombowo wyglądacie
Dziobak, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość